Cu o seara inainte de a fi retinut de DNA, procurorul Maximilian Balasescu a fost sunat si intrebat daca e arestat

de Corina Ionel     HotNews.ro
Miercuri, 29 februarie 2012, 22:43 Dosare Anticoruptie


Procurorul Maximilian Balasescu a fost sunat, cu o seara inainte de a fi retinut de Directia Nationala Anticoruptie, de doua persoane care si-au manifestat ingrijorarea fata de situatia acestuia intrebandu-l daca a fost arestat, se arata in rechizitoriul DNA citat de Mediafax. Procurorul le-a spus ca informatia nu este reala si ca se pregateste sa mearga la o petrecere.

Potrivit rechizitoriului, "din continutul convorbirilor telefonice purtate in seara de 31 ianuarie 2012, cu cei doi interlocutori, reiese ca acestia erau ingrijorati de situatia procurorului Maximilian Balasescu, intrucat primisera unele informatii in sensul ca acesta ar fi fost arestat, insa si-au dat seama ca informatia era eronata din moment ce putea sa vorbeasca la telefon. De altfel, chiar procurorul le-a confirmat ca informatia nu este reala, iar el urma sa mearga la o petrecere in acea seara".

In rechizitoriul DNA se mai ca arata Balasescu incerca sa o convinga pe Oana Zavoranu ca denuntatorul Sebastian Dobrescu, impotriva caruia aceasta facuse plangere, nu este vinovat de acuzele aduse, indicandu-i drept vinovati pe vrajitoarea Vanessa si pe un apropiat, "Nat". Oana Zavoranu a facut plangere penala impotriva lui Sebastian Dobrescu si a altor persoane, acuzandu-l de fapte de inselaciune.

Procurorul Maximilian Balasescu a discutat pe larg aceasta chestiune cu Dobrescu, caruia i-a explicat ca a "aburit-o" pe Oana Zavoranu, in sensul ca i-a spus vedetei ca nu el este vinovat de acuzele aduse de ea, ci vrajitoarea Vanessa (Roxana Lider - n.r.) si o ruda a vrajitoarei Melissa (Rada Minca - .n.r.), Remus Minca, zis Nat, se arata in rechizitoriul transmis instantei de judecata.

"Intr-un alt registru al discutiei, procurorul Maximilian Balasescu a evidentiat denuntatorului Sebastian Dobrescu ca a facut demersuri pentru a o convinge pe partea vatamata, Oana Zavoranu, de faptul ca denuntatorul nu era implicat in activitatea infractionala sesizata de ea in acel dosar, sens in care a mentionat: «si-acuma traieste cu senzatia ca a fost manevra ta!»", relateaza procurorii DNA.

Potrivit rechizitoriului, procurorul i-a spus denuntatorului: "c-a fost manevra ta si a lu' Manix [n.r. Buzea Sava Craiff]. De-aia a tot tras de tine in declaratii! Eu am aburit-o, eu am incercat sa-i zic: «Ba nene, creieru' la toata actiunea a fost Nat si cu Vanessa»".

In seara de 31 ianuarie, Marian Cristian Ene a fost prins in flagrant delict in timp ce primea de la denuntatorul Sebastian Dobrescu, in numele lui Balasescu, sumele de 90.000 de lei si 80.000 de euro (reprezentand echivalentul a aproximativ 100.000 euro), ca prima transa a sumei totale pretinse.

In 1 februarie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a lui Maximilian Balasescu.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurorii DNA rezulta ca, in ianuarie 2012, Maximilian Balasescu, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe. In schimbul banilor, el urma sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorul urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Alaturi de Balasescu, in aceasta cauza sunt urmariti penal Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mita.

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5302 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    DNA ftw (Miercuri, 29 februarie 2012, 23:28)

    cosminrs [utilizator]

    deci.. iasa informatii de la DNA cu nemiluita.. de parca nu ne'am fi obisnuit.
    si.. din ce am inteles... gata procesul vrajitoarelor.. a fost mana unui procuror.. ele nu inseala pe nimeni..
    ca doar romanii sunt ortodocsi cu mare credinta in dumnezeu... si in vrajitoare. merg cu aceeasi ardoare si la biserica si la vraji. si oricum nu stiu ce e aia pacat.
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 februarie 2012, 23:35)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    asta saracul... (Miercuri, 29 februarie 2012, 23:57)

    exilatul [anonim]

    chiar nu are noroc....sa se afle printre aia 0,01% ( adica unul la zece mii ca sa inteleaga ...tot poporul )din procurori si judecatori care sunt prinsi in flagrant....
    dar sunt sigur ca dupa citeva luni la intuneric, confratii lui o sa l scoata la lumina....
  • 0 (2 voturi)    
    Doamne'ajuta... (Joi, 1 martie 2012, 0:14)

    Daniel [anonim]

    sa primeasca si Nastase telefon in care sa il intrebe...

    "Alo, il caut pe domnu Adrian Nastase de la Jilava?"
    "Da, Adrian Nastase la telefon, dar sunt la Jilava"
    "Vai, ma scuzati, revin in doua zile la acelasi numar de telefon..."
  • 0 (0 voturi)    
    daca intelegea aluzia.... (Joi, 1 martie 2012, 9:57)

    lungu bogdan [anonim]

    daca Balasescu intelegea aluzia isi cumpara urgent bilet de avion.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by