Judecatoarea Maria David de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzata de trafic de influenta, in arest preventiv pentru 29 de zile

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 29 februarie 2012, 17:25 Dosare Anticoruptie


Magistratii instantei supreme au aprobat, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie de a o aresta preventiv pentru 29 de zile pe judecatoarea Maria David, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzata de trafic de influenta, anunta televiziunile de stiri. DNA sustine ca judecatoarea David ar fi primit de la un denuntator 200.000 euro. In schimbul banilor, ea ar fi promis sa intervina pentru ca acesta sa fie achitat, dupa ce fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala. Decizia de miercuri a instantei poate fi atacata cu recurs.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele: In perioada noiembrie - decembrie 2009, inculpata David Maria, in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro.

Maria David a primit marti ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentata instantei cu propunerea de arestare preventiva. Judecatoarei i s-a facut rau, miercuri dupa-amiaza, in momentul in care a ajuns in fata magistratilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2337 vizualizari

  • +8 (10 voturi)    
    Strigator la cer... (Miercuri, 29 februarie 2012, 17:36)

    spartan [anonim]

    Doamne, nesatuli mai suntem noi, romanii!
    90% din populatia acestei tari ar fi fericita daca ar avea salariul acestei doamne judecator. Dar iata ca un salariu generos nu a fost de ajuns, o cariera ajunsa pe culme nu a contat!
    Lacomia strica omenia... sau duce dupa gratii!!
    Scrie in articol ca i s-a facut rau. Dar cand a savarsit fapta nu i-a venit rau??
    Bravo celor care au avut curaj, daca o sa il vad si pe Bombonel macar 29 de zile la racoare mai dau o sansa acestei tari
    • +1 (1 vot)    
      99 % din romani (Joi, 1 martie 2012, 2:04)

      free [anonim] i-a raspuns lui spartan

      99% din romani ar fi multumiti cu un asemenea salariu. la naiba toti is multumiti.... dar lacomia te orbeste
  • +9 (9 voturi)    
    Ce noutate... (Miercuri, 29 februarie 2012, 17:39)

    Cataleya [utilizator]

    "inculpatului i s-a facut rau la Tribunal"
  • +8 (8 voturi)    
    Urare de rau si ura (Miercuri, 29 februarie 2012, 17:45)

    Sisoie [anonim]

    Sa fie intr-n ceas rau si pentru alti oameni corupti ai legii! Ii urasc!
  • +7 (7 voturi)    
    Justitia trebuie reformata din temelii (Miercuri, 29 februarie 2012, 18:11)

    Dinu [anonim]

    Se vorbeste de multa vreme ca judecatorii de la CA Ploiesti sunt niste spagari nenorociti. Sa ne spuna DNA pe care din ei trebuia sa-l influenteze Maria David? Ca sa nu scape nenorocitii, ar trebui cercetati toti judecatorii de la CAP. Daca nu-s capabili sa elimine spagarii dintre ei, sa plece toti, sa lase locurile libere.
    Au dreptate olandezii, sa nu primeasca Romania in Schengen. Cu asa o justitie nu putem intra cu adevarat in randul tarilor europene. Daca vor fi arestati judecatorii corupti (adica vreo 50%), vom merita sa intram in Schengen.
  • +3 (3 voturi)    
    de la cine pentru cine erau banii? (Miercuri, 29 februarie 2012, 19:41)

    Anonimus [anonim]

    Cucoana era judecator la sectia civila, deci nu putea ea sa achite pe nimeni, e cercetata pentru trafic de influenta, nu pentru luare de mita din acelasi motiv, asa ca mi se pare destul de evident ca parte din banii aia (probabil grosul) erau pentru un judecator de la sectia penala. care? DNA a avut grija sa nu o lase pe cucoana sa-i dea mai departe ca sa aflam si noi. de asemenea, vad ca mai nou are mare grija sa nu se afle denuntatorul, asa ca n-o sa putem vedea ce primeste la schimb (respectiv ce pedeapsa primeste in recurs) pentru datul in gat.

    denuntatorii astia infractori ies mereu in castig: ori merge cu spaga, ori merge cu denuntul spagii, de undeva tot pica ceva. sa nu-mi ziceti ca in Romania nu sunt intelegeri cu procurorii, ca in filmele americane, ca nu va cred. Altfel n-ar avea niciun sens ca denuntatorii astia sa-si taie singuri craca anticipat.
    • 0 (0 voturi)    
      Este foarte bine ca infractorii ies in castig (Miercuri, 29 februarie 2012, 23:21)

      Alex55 [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

      in cazul denuntarii INFRACTORULUI (magistrat) spagar.
      Altfel ce interes ar mai avea sa-l denunte?
      Oricum este mult mai periculos un judecator infractor, decat un infractor care doar da spaga!
  • -1 (1 vot)    
    Inadmisibil (Miercuri, 29 februarie 2012, 21:22)

    petre vasile [anonim]

    Indiferent de gradul de vinovatie, nu cred ca trebuie defilat pe televiziuni. (ma refer la imagine) Valabil de fapt, pentru orice inculpat. Daca persoana in cauza este vinovata, fara indoiala ca trebuie trasa la raspundere, insa nu cred ca este necesar sa fie transformate instantele de judecata in studio de stiri. Sa respectam dreptul la informare al cetateanului, dar fara a fi nevoie sa vedem persoana care ar urma sa fie cercetata in stare de arest. (asta aduce a executie in piata - Evul Mediu) Sper ca Justitia sa se apropie cat mai mult de dorinta oamenilor simpli - DREPTATE indiferent de statut/profesie/nivel de pregatire !
    • +1 (1 vot)    
      Este admisibil si chiar benefic. (Joi, 1 martie 2012, 5:38)

      Vaidenoi [anonim] i-a raspuns lui petre vasile

      Publicitatea este parte componenta a pedepsei.
      Este necesar ca societatea sa-si cunoasca delincvenți in vererea oprobriului public PUNCT


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by