Procurorul Maximilian Balasescu si cei doi complici ai acestuia au fost trimisi in judecata

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 24 februarie 2012, 13:06 Dosare Anticoruptie


Maximilian Balasescu
Foto: Agerpres
Procurorul Maximilian Balasescu, acuzat de luare de mita, si cei doi complici ai acestuia, Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, au fost trimisi in judecata, vineri, de procurorii anticoruptie, transmite Mediafax.

DNA l-a trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Maximilian Ioan Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, pe care il acuza de luare de mita si asociere pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Alaturi de Balasescu vor fi judecati Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, acuzati de complicitate la luare de mita si asociere pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, se arata intr-un comunicat de vineri al DNA.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in luna ianuarie 2012, procurorul Maximilian Ion Balasescu, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, a pretins de la un denuntator, cu titlu de mita, "un folos reprezentand o suma de bani care, initial, nu a fost particularizata, urmand ca Ene Cristian Marian si Simirianu Marian sa stabileasca cu denuntatorul suma exacta".

Denuntatorul era cercetat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave intr-un dosar penal aflat in instrumentarea procurorului Balasescu.

Ene si Simirianu i-au comunicat denuntatorului ca suma pe care trebuie sa o dea este de 300.000 de euro, in doua transe, de 100.000 de euro si 200.000 de euro. Din probele administrate a rezultat ca, din acesti bani, lui Balasescu ii reveneau 50.000 de euro.

"Banii au fost pretinsi pentru ca inculpatul Balasescu Maximilian Ion sa dispuna ridicarea masurilor asiguratorii luate fata de denuntator, pentru a disjunge cauza cu privire la acesta si sa formeze un dosar separat, in care, ulterior, sa adopte solutia de scoatere de sub urmarire penala", noteaza procurorii anticoruptie.

In 31 ianuarie, Cristian Marian Ene a fost prins in flagrant delict in timp ce primea de la denuntator, in numele lui Balasescu, sumele de 90.000 de lei si 80.000 de euro (reprezentand echivalentul a aproximativ 100.000 euro), ca prima transa a sumei totale pretinse.

In 1 februarie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a lui Maximilian Balasescu.

In aceeasi zi, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Maximilian Balasescu, precum si a lui Cristian Marian Ene si Marian Simirianu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1016 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    mita (Vineri, 24 februarie 2012, 13:24)

    Calin [anonim]

    Cunosc un caz in Arad unde o pers a fost inchisa pt ca a incercat sa dea mita 2-3 sute de euro pt a fi angajata la primarie(chiar primarului).Max daca imparte din mita incasata pana acum cand a fost prins,scapa usor.Tradare, tradare dar sa stim si noi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by