Instanta il obliga pe senatorul Catalin Voicu sa-i restituie omului de afaceri Costel Casuneanu peste 250.000 euro

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 9 februarie 2012, 23:44 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a constatat, printr-o decizie, existenta unui imprumut intre senatorul Catalin Voicu si omul de afaceri Costel Casuneanu, de peste 250.000 de euro, suma pe care Voicu a recunoscut-o si este obligat sa o restituie, informeaza Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a decis, la sfarsitul lunii ianuarie, ca senatorul Catalin Voicu sa-i restituie omului de afaceri Costel Casuneanu sumele de 250.000 de lei si 200.000 de euro, bani recunoscuti ca fiind imprumutati de catre demnitar de la Costel Casuneanu.

Catalin Voicu si Costel Casuneanu, alaturi de fostul presedinte al Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Florin Costiniu, si omul de afaceri Marius Locic sunt judecati intr-un dosar de coruptie, de catre instanta suprema, acuzatiile avand legatura tocmai cu imprumutul constatat de Sectia civila a Tribunalului Bucuresti.

Unul dintre avocatii lui Catalin Voicu, a declarat ca Tribunalul Bucuresti a judecat cererea omului de afaceri Costel Casuneanu prin prisma recunoasterii tacite de catre clientul sau a imprumutului reclamat.

Concret, senatorul Catalin Voicu a recunoscut la tribunal banii pretinsi de catre omul de afaceri.

Intrebat cum se poate proba restituirea efectiva a acestor bani de catre senator omului de afaceri, aparatorul lui Voicu a precizat ca "nu se prea poate", dar ca la acest moment exista o decizie a unei instante civile, ce nu va fi contestata de catre demnitar, astfel ca ea va putea fi investita cu formula executorie de catre Casuneanu, care "daca vrea o executa, sau poate nu".

Avocatul nu a precizat daca va folosi ca proba aceasta decizie in dosarul de coruptie in care este judecat clientul sau, aratand doar ca "ea s-ar putea adauga altor probe depuse de ei, care sa probeze apararea referitoare la aceste imprumuturi frecvente facute de senator de la omul de afaceri".

La acest moment, decizia trebunalului poate fi atacata cu apel in termen de 15 zile de la comunicare ei catre partile din dosar.

Costel Casuneanu a introdus la Tribunalul Bucuresti cererea prin care solicita returnarea banilor imprumutati senatorului Catalin Voicu in luna februarie 2011, ea fiind judecata inca de la primul termen stabilit in acest dosar peste un an, respectiv 31 ianuarie 2012.

Senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie. Acestia au fost si ei arestati preventiv, dar in 13 aprilie 2010 au fost pusi in libertate.

Procurorii afirma ca, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, "prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Florin Costiniu, n.r.), in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, in luna august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

In acest dosar, senatorul Catalin Voicu (PSD) a stat in arest preventiv din 30 martie 2010 pana in 18 iulie 2011.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























667 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Aici, in situatia asta... (Joi, 9 februarie 2012, 23:58)

    Alius [anonim]

    ... se lasa loc de santaj: daca nu faci ce vreau eu, imi dai banii aia etc etc..
    • +2 (2 voturi)    
      ntz (Vineri, 10 februarie 2012, 0:49)

      hollow [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      nu, friendo, inseamna ca are decizia unei instante care spune ca banii luati spaga sunt de fapt un "imprumut", ma-ntelegi? Ceea ce face ca un verdict ulterior de cumparare de influenta in dosar sa nu poate fi luat decat infirmand decizia anterioara a acestei curti. Nu ii cere nimeni banii inapoi, ba chiar sunt atat de relaxati incat aproape recunosc explicit asta.
      Te-ai prins acum?
  • +2 (2 voturi)    
    Ce bataie de joc (Vineri, 10 februarie 2012, 0:11)

    Cataleya [utilizator]

    Tipic pt justitia romaneasca.....
  • +2 (2 voturi)    
    Cu alte cuvinte... (Vineri, 10 februarie 2012, 0:13)

    Cataleya [utilizator]

    Cel mituit e obligat sa dea inapoi banii celui care l-a mituit si apoi amandoi vor fi achitati!
    Frumoasa treaba , domnilor de la CSM!

    Asa, precis o sa convingeti Olanda ca sunteti "curati ca lacrima" )))))))
  • +1 (1 vot)    
    Absurdistanul romanesc... (Vineri, 10 februarie 2012, 0:19)

    Cataleya [utilizator]

    In loc ca justitia sa-i bage pe amandoi intr-o celula, pt cel putin 7 ani, sa joace Popa-Prostul pe scobitori, ei sunt "condamnati" la:
    -Dle inculpat, ai primit mita?
    -Da, dle judecator
    -Esti dispus sa dai banii inapoi?
    -Da dle judecator
    -Promiti sa nu se mai repete?
    -Pa onoarea mea, sa moara mama, dom' judecator!
    -Bine, plecati, sunteti liberi! (vezi sa nu uiti ce mi-ai promis!)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by