VIDEO Procurorul Maximilian Balasescu, arestat preventiv pentru luare de mita/ Balasescu ar fi negociat in toaleta Parchetului mita ce urma sa o primeasca

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 1 februarie 2012, 23:13 Dosare Anticoruptie


Maximilian Balasescu
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri noapte, arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, acuzat de luare de mita, precum si a celor doi complici ai acestuia, anunta Mediafax. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu, precum si a lui Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, acuzati de complicitate la luare de mita.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat, miercuri, retinerea si arestarea preventiva a procurorului Maximilian Ion Balasescu, in urma solicitarii DNA.

Procurorul Maximilian Balasescu a fost retinut
pentru ca ar fi cerut 300.000 de euro de la un denuntator, pentru a-l cerceta pe acesta intr-un dosar disjuns in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori rezulta ca, in ianuarie 2012, Maximilian Balasescu, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe. In schimbul banilor, el urma sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorul urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Maximilian Balasescu a fost prins in flagrant delict, marti, in timp ce primea de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro.

Alaturi de Balasescu, in aceasta cauza sunt urmariti penal Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mita.

Marian Simirianu face parte din clanul Camatarilor, el fiind deja condamnat in doua dosare ale fratilor Ion si Vasile Balint.

Intr-unul dintre dosar, in 2008, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a condamnat definitiv pe Vasile Balin, zis Sile Camataru, la 15 ani de inchisoare si pe Ion Balint, zis Nutu Camataru, la noua ani de inchisoare. Alaturi de Sile Camataru au fost condamnate mai multe persoane, printre care si Marian Simirianu, care a primit o pedeapsa de 6,6 ani.

In motivarea deciziei, instanta nota ca Marian Simirianu este "o persoana cu o statura impozanta, angajat de-a lungul timpului ca agent de paza la o serie de localuri de noapte si discoteci si, totodata, un apropiat al fratilor Balint, o persoana care avea toate calitatile necesare pentru a putea pune, impreuna cu inculpata (Tatiana Ceremus, n.r.), bazele unei grupari care sa traga foloase materiale din activitatea diferitelor prostituate".

Rolul lui Simirianu a fost dublu - de protector, persoana capabila sa intervina in situatia unor neplaceri ivite cu alte grupari infractionale in cazul in care era necesara folosirea violentei ori a relatiilor din lumea interlopa a Capitalei, precum si de persoana care racoleaza diversi clienti dispusi sa plateasca, pentru a intretine raporturi sexuale cu prostituatele asupra carora avea un control impreuna cu Ceremus, preciza instanta in motivare.

Intr-un alt dosar al fratilor Camataru, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, in aprilie 2011, condamnarea lui Marian Simirianu la sase ani de inchisoare.



Procurorul Balasescu ar fi negociat in toaleta Parchetului mita ce urma sa o primeasca

Maximilian Balasescu ar fi negociat in toaleta Parchetului Ilfov banii pe care urma sa ii primeasca, discutia dintre el si negociator fiind surprinsa de procurori intr-o inregistrare ambientala care se leaga si cu o serie de SMS-uri dintre el si finul sau Cristian Ene, au declarat miercuri seara, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, toata actiunea de pretindere si de inlesnire a oferirii mitei de 300.000 de euro procurorului Maximilian Balasescu a fost planificata in decursul a aproximativ cinci zile si a fost "orchestrata" de Marian Cristian Ene, finul magistratului de la Parchetul Tribunalului Ilfov, de Marian Simirianu, de un anume "Sebastian", prieten cu rudele vrajitoarelor Vanessa si Melisa, precum si de un var al acestuia, politist care ar lucra la sediul din strada Udriste.

Conform surselor, actul infractional a inceput in momentul in care "Sebastian" i-a cerut lui Marian Simirianu sa identifice un om de legatura cu procurorul Maximilian Balasescu. La dosar ar exista o interceptare dintre "Sebastian " si Simirianu in care primul i se adreseaza celui din urma: "Vreau sa il fac pe procurorul asta (Maximilian Balasescu, n.r.)".

In urma insistentelor lui "Sebastian", Simirianu a intrat in legatura cu finul procurorului, Marian Cristian Ene, caruia i-ar fi spus ca o persoana interesata poate oferi bani pentru rezolvarea cazului penal pe care il are in lucru. Pentru o mai mare credibilitate, "Sebastian" l-a adus la unele intalniri si pe politist. In cadrul unei intalniri la un restaurant, "Sebastian" ar fi adus o punga cu aproximativ 100.000 de euro, pe care i-a aratat finului procurorului Balasescu, de fata cu Simiranu, precizand la acel moment ca poate oferi suma discutata, au precizat sursele citate.

Conform acelorasi surse, pe parcursul discutiilor suma a fost modificata de cei doi complici, respectiv de la 100.000 de euro cat ar fi cerut procurorul Maximilian Balasescu la 300.000 de euro. In continuare, Balasescu, prin mai mult SMS-uri intrate si in posesia procurorilor anticoruptie, a transmis finului sau mesaje prin care stabilea o ora de "audiere", la sediul Parchetului, a lui "Sebastian", in cazul rudelor vrajitoarelor.

"Sebastian" s-a prezentat la Parchet, iar dupa ce a urcat la biroul procurorului Balasescu, unde a petrecut putin timp cu acesta, ar fi coborat impreuna cu magistratul la toaleta unitati de Parchet, unde ar fi negociat suma ce urma sa ii fie remisa anchetatorului. Sursele judiciare au precizat ca inregistrarea ambientala care surprinde acest moment este clara, fara interferente, si ca din aceasta reiese ca procurorul avea cunostinta despre suma de 100.000 de euro ce urma sa ii fie remisa, dar ca ar fi ramas surprins cand "Sebastian" a aratat ca stie ca trebuie sa remita suma de 300.000 de euro.

Sursele citate au mai aratat ca cel mai probabil cei doi complici si-au adaugat sume pe care sa le preia in nume personal. Ulterior, in ancheta, sumele de bani au fost gasite in masina unuia dintre complici, astfel fiind facut flagrantul delict.

Potrivit surselor judiciare, procurorul Maximilian Balasescu ar fi fost chemat si el la una dintre intalnirile din restaurant, dar nu s-a prezentat.

Sursele citate au mai precizat ca "Sebastian" dadea bani pentru imprumuturi cu camata celor care apelau la rudele vrajitoarelor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4184 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Domnule procuror (Miercuri, 1 februarie 2012, 23:32)

    Vizitiul [utilizator]

    Procuror nu inseamna om care "procureaza" mita...cred ca ati interpretat gresit fisa postului. Chiar pare o aparare buna :)

    Data viitoare, sa va cumparati un DEX.
  • 0 (0 voturi)    
    mi-e rusine (Joi, 2 februarie 2012, 0:31)

    iulian craciunescu [anonim]

    Si eu sunt procuror si slujesc statul dar nu as face asa ceva! Nici prin cap nu mi a trecut sa iau mita! Procurorul Balasescu e o rusine pentru sistemul juridic de la noi, se stia de mult ca face lucruri murdare dar nu ii pasa de nimeni si de nimic! Mi-e rusine ca am un coleg ca el!
    • 0 (0 voturi)    
      spagarul Balasescu (Duminică, 5 februarie 2012, 3:55)

      iannis [anonim] i-a raspuns lui iulian craciunescu

      Stimate Dmnul Procuror !
      Lasati ca este rusine numai spagarul Balasescu! A colo la Parchet este o SRL si fiecare are cota partea lui ! Eu am cesizat la superioara lui la Parchet pe langa Bucuresti Dna Alexandra Sinc si la audienta si cu trimitere de documente care se arata clar rolul lui Balasescu si am primit o raspuns la fel cum aceasta de Balasescu ! Rusine este intregul sistem judiciar! Se D-vs aveti curaj eu vin imediat cu o dosar de mi de pagini cu crime de o echipa mafiotilor si camatarilor care "procuror" Balasesecu la scos nevinovati dupa ca a primito mita !
  • +4 (4 voturi)    
    Se pare ca... (Joi, 2 februarie 2012, 3:02)

    Ion B [utilizator]

    Instanta Suprema o sa aiba din din ce in ce mai mult de lucru cu toti infractorii astia.
    Cat despre astia care iau spaga la greu, cred ca ori au foamea'n gat ca paru' ori le place adrenalina'n sange! Sau poate asa au ei ambitia sa nu se lase pana nu'i prinde.
    • 0 (0 voturi)    
      fratilor,asta nu-i spaga ! (Joi, 2 februarie 2012, 10:31)

      toma [anonim] i-a raspuns lui Ion B

      omu' a vrut sa-i recupereze banii lu' "zavo" !
  • 0 (0 voturi)    
    si "l-au facut" (Joi, 2 februarie 2012, 8:41)

    Anonimus [anonim]

    ca doar asta e inceputul povestii. cineva a vrut sa-l faca. si el ca prostu' a pus botu'. ma rog, singura proba ca a pus botu' e inregistrarea aia ambientala, restul putea sa fie aranjament.
  • 0 (0 voturi)    
    economie de piata (Joi, 2 februarie 2012, 9:08)

    alem [anonim]

    Pe asta l-au saltat ca strica piata cu preturile astea. E ca la Obor, intermediarii fac mai multi bani decat producatorii.
  • 0 (0 voturi)    
    Pentru dl. Tapalaga... (Joi, 2 februarie 2012, 9:28)

    alex [anonim]

    Cum ramane cu schimbarea la fata a justitiei pe care o clamati dupa sentinta in cazul Nastase. Si procurorii sunt tot JUSTITIE.
    De aia e necesara shimbarea din temelii a Romaniei, incepand cu lista securistilor si a informatorilor.
    • 0 (0 voturi)    
      buey (Joi, 2 februarie 2012, 19:07)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui alex

      faptul ca e anchetat procurorul asta spune multe. dar tu esti doar gica contra.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by