UPDATE VIDEO Senatorul UNPR Serban Mihailescu a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 20 decembrie 2011, 8:31 Dosare Anticoruptie


Serban Mihailescu
Foto: Agerpres
Senatorul UNPR Serban Mihailescu a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in recurs. In dosarul "Armele de vanatoare", Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Adrian Nastase din partea PSD, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Magistratii au dispus un termen de incercare de 3 ani si conficarea a 7 arme de vanatoare.
De asemenea, Serban Mihailescu a fost condamnat la plata a 2.000 lei cheltuieli de judecata.

La ultimul termen din dosar, vineri 9 decembrie, procurorii DNA solicitasera instantei sa il condamne pe Serban Mihailescu la inchisoare cu executare.


In ultimul cuvant in fata instantei, Serban Mihailescu a declarat: "Stimata instanta, cum am declarat in ultimii 5 ani, sunt nevinovat. Toata aceasta tevatura a inceput dupa ce in 2005 am pierdut alegerile. Nu mi-am utilizat niciodat pozitia politica sau functia publica pentru a obtine foloase necuvenite. Este evident caracterul politic al dosarului. In iunie 2006, denuntatorul meu Fanel Pavalache a recitat o declaratie indicata de procurori si ulterior a fost eliberat cu 2,5 ani mai devreme. A fost el eliberat tocmai pentru buna colaborare cu procurorii.” 

Ancheta a fost declansata in urma denuntului fostului consilier personal al lui Serban Mihailescu, Fanel Pavalache (arestat in 2002 si condamnat in 2004 la sase ani de inchisoare pentru coruptie). Potrivit acestuia, la 22 octombrie 2001, Petru Serban Mihailescu i-a cerut 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii sale in functie.

In perioada aprilie-mai 2002, Mihailescu a primit de la Pavalache noua arme de vanatoare, in valoare de 260 milioane de lei vechi (26.000 RON). Armele au fost depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov. Mihailescu a fost ajutat de Marin Bucur, presedintele Asociatiei de Vanatoare "Cerbul" Bucuresti, care a inregistrat armele pe numele respectivei asociatii. Dupa ce Fanel Pavalache a fost arestat, in octombrie 2002, armele ar fi fost aduse de la vila de protocol din Snagov la sediul Asociatiei "Cerbul", tot cu ajutorul lui Marin Bucur.

Urmarirea penala a inceput pe 15 martie 2006. Mihailescu a fost trimis in judecata de DNA in 10 mai 2006, insa dosarul senatorului a fost trimis inapoi la procurori, in urma unei deciziii a Curti Constitutionale. Era nevoie de avizul Parlamentului in vederea inceperii urmaririi penale fata de un fost ministru.

In 31 iulie 2008, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Serban Mihailescu. La data de 10 iunie 2009, Senatul a adoptat Hotararea nr. 8/2009, conform careia cere urmarirea penala a lui Mihailescu.

Plenul Senatului a avizat favorabil, in iunie 2009, cu 77 de voturi pentru si 29 de voturi impotriva, cererea de incepere a urmaririi penale a senatorului din grupul independentilor Serban Mihailescu, doua voturi fiind anulate.


Vezi aici dosarul lui Serban Mihailescu din sectiunea "Dosare de coruptie"


Dosarul "Armele de Vanatoare" - Serban Mihailescu, pe locul doi la intarziere in monitorizarea HotNews.ro

In raportul de monitorizare HotNews.ro a 27 de dosare de mare coruptie, dosarul senatorului UNPR Serban Mihailescu apare in topul celor mai intarziate dosare si este unul dintre dosarele care se apropie in curand de termenul de prescriptie.

Astfel, Dosarul "Armele de vanatoare" - Serban Mihailescu a inregistrat (n.r. - pana pe 30 noiembrie) 2.031 de zile de la trimiterea in judecata, ceea ce inseamna 5 ani si 7 luni. Dosarul lui Serban Mihailescu ocupa locul doi in topul celor mai intarziate dosare de mare coruptie, dupa dosarul de luare de mita – Nicolae Mischie – 2.362 de zile de la trimiterea in judecata / 6 ani si 5 luni de zile.

Dosarul "Armele de vanatoare" are termenul de prescriptie in luna octombrie 2014, adica peste doi ani si 11 luni.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4236 vizualizari

  • +13 (17 voturi)    
    Not guilty (Marţi, 20 decembrie 2011, 8:38)

    Gollum [anonim]

    In spiritul sarbatorilor si a principiilor care s-au inversat in justia din Romania va fi declarat nevinovat si declarat martir in vederea alegerilor care urmeaza la anul.
    • -13 (17 voturi)    
      mai, dar fraieri mai sunteti... (Marţi, 20 decembrie 2011, 11:22)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Gollum

      targul este simplu: Serban Mihailescu trece la UNPR si i se garanteaza achitarea in dosarul asta si nedeschiderea altor dosare (ca asta cu pushcoacele este o chestie minora, a facut el si altele...).
      Multi din UNPR au fost racolati asa....priviti-le fetele doar.
      • +18 (18 voturi)    
        zau asa? (Marţi, 20 decembrie 2011, 12:48)

        io [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        zilele trecute l-au achitat pe Nastaxe, zis bombo, zis 7 case, numarat la oua etc ...
        si asta fara sa fi trecut la UNPR ...
        deci, cum stam cu logica, Intelepciunea voatra?
        • +13 (13 voturi)    
          Nastase vs Mihailescu (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:29)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui io

          Au facut parte din cel mai corupt guvern pe care l-a avut Romania vreodata, care practic a devalizat tara (Petrom, Petromidia, Bancorex, FNI). Ce ii desobeste? Faptul ca daca Nastase a ramas in PSD, care a promovat majoritatea judecatorilor de Curtea de Apel, inclusiv pe seful lor, Dan Lupascu, pe cand Mihailescu a spus pas si a trecut de partea lui Traian Basescu care vrea sa starpeasca mafia din tara si mai ales cea din magistratura!
        • +8 (8 voturi)    
          Wizard of Oz are (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:38)

          FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui io

          intelepciunea (puiului). Nastase a zis si dde aia de ieri care a vrut sa plece la UNPR ca spera sa-si schimbe parerea si sa ramana........ Oare cu ce o santajeaza????
      • +4 (6 voturi)    
        Nu esti informat. (Marţi, 20 decembrie 2011, 15:05)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        Serban Mihailescu este la UNPR de la infiintare.Actiunea sa petrecut in mandatul lui Nastase despre care nu se aminteste nimic.Se pare ca justitia executa ordinele PSD.Cei de la PSD-PNL sunt achitati,ceilalti condamnati.Chiar daca cu suspendare,tot condamnare este si poate atarna rau in dosarul politic..Parerea mea este ca 90% dintre parlamentarii prezenti in parlament din anii '90 au grave probleme cu justitia si din aceasta cauza Romania este prost vazuta inafara.Nu sunt nici altii niste sfinti,dar la noi prea sunt numai oameni cu probleme juridice la varful politicii.Cred ca PSD fac opozitie de caragata.In realitate isi dau mana prin spate si rad de noi.I-am mai fraierit odata.Echipa A.Nastase,Miron Mitrea parea mai rezonabila decat echipa Ponta,Dragnea,Sova,Corlatean.
        • -3 (3 voturi)    
          Te rog frumos!!! (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:28)

          catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui mircea

          Te rog frumos sa nu te iei de Michi Spaga.. fara el gruparea din care face parte doamna Macovei nu poate sa fie la putere.. si cine este la putere cu Basescu, Boc , Udrea, Macovei nu poate fi decat fara prihana... a fost pe vremuri o solutie imorala.. acum UNPR-ul lui Oprea ( apropo era si asta mare pe vremea lui Nastase) este ridicat pana la ceruri de primul barbat al tarii .. asa ca.. Mircea! Fa-te ca nu ai vazut articolul!
      • +1 (3 voturi)    
        dupa (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:54)

        sir [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        logica ta de 0.15 bani,preaiubitul si prea invinetitul vostru poponel va trece la unpr?. vad ca in fiecare zi te bagi in seama cu noi p-aici.cauta-ne pe-afara,nu mai comenta aiurea.
    • +3 (5 voturi)    
      halal justitie, l-au judecat 5 ani jumate (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:52)

      halal justitie, l-au judecat 5 ani jumate [anonim] i-a raspuns lui Gollum

      halal justitie, l-au judecat 5 ani jumate , puterea ia cu suspendare, iar POPORUL CU EXECUTARE....
    • 0 (0 voturi)    
      Condamnari la...misto (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:05)

      nevermind [anonim] i-a raspuns lui Gollum

      ...
  • +4 (8 voturi)    
    sa ghicim (Marţi, 20 decembrie 2011, 9:11)

    alip [utilizator]

    Il achita?
    • -2 (4 voturi)    
      da, UNPR este partener de coalitie PDL (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:04)

      MarianEugem [utilizator] i-a raspuns lui alip

      iar portacaliii nu poate sa ramana fara voturi in Parlament.
  • +4 (10 voturi)    
    se achita (Marţi, 20 decembrie 2011, 9:55)

    io [anonim]

    ... mai abitir decat factura la curent ...
  • +3 (3 voturi)    
    flintele ...erau pentru Bombo ! (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:21)

    corado [anonim]

    si cu matusa Tamara cum ramane ?!?!
  • +5 (5 voturi)    
    Normal-justitia este fricoasa si subordonata. (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:23)

    qwerty [anonim]

    Am avut dreptate cand am spus ca pedeapsa cu executate nu mai exista, poate cu exceptii, pentru cei care i-au votat.
  • +7 (7 voturi)    
    ani pierduti (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:30)

    ia cucu [utilizator]

    Un an cu suspendare ca e om destept si nu are ce cauta in puscarie.

    Dar mie imi da cineva inapoi anii din viata pe care i-am pierdut traind in rahat din cauza coruptilor care ne conduc???!!!
  • +6 (8 voturi)    
    rugaminte (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:33)

    Anna [anonim]

    Dati, va rog, si numele judecatorilor care pronunta astfel de sentinte. E important. Vrem si noi sa stim cine ii achita pe toti acesti corupti nenorociti.
    • 0 (0 voturi)    
      gresit (Miercuri, 21 decembrie 2011, 10:38)

      elena [anonim] i-a raspuns lui Anna

      draga ana, sunt convinsa ca habar nu ai despre ce e vorba in acest caz...citeste si tu macar 3 randuri despre acest dosar si apoi sa vorbesti asa de inversunata....iti spun eu ca sunt de o mie de ori mai corupti dct care lasa oamenii sa moara ca nu au bani sa le dea lor mita....
      faci un om corput nenorocita, doar asa ca ai vazut tu la antena 3
  • +9 (9 voturi)    
    Justitie de 2 bani (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:36)

    Lalaila [utilizator]

    Furi un ou de foame primesti cinci ani cu executare, furi din avutul public, faci trafic de influenta, ne arata o Europa cu degetul pentru asta primesti un an cu suspendare si felicitari.
    Cu asa justitie mai bine ne-o facem singuri cu bata si streangul ca in epoca de piatra.
    Rusine ICCJ.
    • +2 (2 voturi)    
      Furi oul singur (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:04)

      Desmond [utilizator] i-a raspuns lui Lalaila

      Cum bine puncta cineva pe aici pe hotnews la un alt articol legat de coruptii nostri: diferenta dintre cel care fura un ou si cei care fura statul este ca cei din urma nu fura singuri...
  • +6 (6 voturi)    
    Restu pe puscarie (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:38)

    FIFI [anonim]

    Restu pe puscarie
    nici un demnitar NU face si NU va face puscarie ci numai prostimea.
    Voi votantilor pe puscarie !

    Cu drag,
    Miki Spaga
  • +3 (3 voturi)    
    DAR!!!!!!! (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:39)

    FLORIO [utilizator]

    Cum ramane cu cel care i-a dat armele?????
  • +4 (4 voturi)    
    uite ce patesti (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:40)

    Tom_Macaragiu [utilizator]

    Vezi ma miki ce patesti daca ii cari puscoacele lui nastase sapte case?!
    Sefu` tau a furat in nestire, a dat vina pe matusa tamara cea cu chef nestavilit de afaceri si a scapat basma curata. Tu, un mic springar, baiat de mingi, caraus de pusti si diverse, ai luat cu suspendare. Ti-au patat cazieru` in asa hal ca de acu` inainte are sa iti fie rusine cand te intalnesti cu vecinii.

    justitia noastra tine neaparat sa ne arate ca deciziile luate pot fi intradevar aberante! Nu stiu cum au cantarit vinovatia celor doi, nu stiu daca au comparat efectele actiunilor celor doi, dar in mod clar miki a fost nedreptatit... deci, la Haga sa te reabilitezi, sa cureti numele tavalit...
  • -2 (4 voturi)    
    Concluzia ... (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:43)

    Gigi Kent [utilizator]

    ... e simpla. Cu sau fara suspendare cand isi scoate cazier are o infractiune la activ deci e penal. Asa ca...votati UNPR dragi romani!
    • +3 (3 voturi)    
      Ca bine zici.Sa-i votam. (Marţi, 20 decembrie 2011, 15:09)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

      Cel putin nu sunt PSD,adica Ponta,Sarbu,Daciana.Cum se vede PSD nu mai sunt un partid.Sunt o "familia".
      • -1 (1 vot)    
        Sefu... (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:34)

        catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui mircea

        Stii ce imi pare rau?.. Ca Nastase nu a luat si casa din MIhaileanu care acum este in asteptarea deciziei tovarasului presedinte pt a curata imoralitatea gestului recunoscut de marele barbat, ca nu a luat si terenul ala cu Popoviciu ( Popoviciu este ala caruia tov presedinte ii lua apararea ca este mare investitor cand a facut cunostinta cu arestul si in a carui complex si-agasit o casuta mica si ieftina si Ioana Basescu).. iar de vase.. ce sa spun de ele.. aici Nastase chiar este varza.. nu era frumos sa aiba si vapoare caci tovarasul presedinte iar fi dat in amintirea vremurilor cand el, Nastase si tov Vacaroiu erau vecini... dupa cum vezi famiglia este mare si se numeste FSN mai draga... sau PCR?...a nu PCR ca ala e bunicul la care s-a educat Iliescu si Basescu
  • 0 (2 voturi)    
    bravo! (Marţi, 20 decembrie 2011, 14:43)

    tibi [anonim]

    Bravo Micky!!
  • +3 (3 voturi)    
    respect (Marţi, 20 decembrie 2011, 15:19)

    Dani [anonim]

    Domnilor de la Hotnews, din respect fata de oameni, macar nu mai publicati astfel de stiri. Chiar nu vedeti ca invrajbiti lumea?! Adica muritorii de rand iau ani de puscarie, iar cei "sus-pusi", toti condamnati cu suspendare... Lumea nu e "proasta"! Si asta va fi pana intr-o zi! Ca ne tot plangen de ce nu ne lasa in Schengen sau nu ne deschid ppiata munci in alte tari, au dreptate cele tari ce striga tare: "Coruptia! Dosare nerezolvate!" Si apoi, prea se vede de la Chiorani ca e diferenza intre "prostime" si cei care au impresia ca nu sunt asa.
    • 0 (0 voturi)    
      hilar (Miercuri, 21 decembrie 2011, 10:44)

      anda [anonim] i-a raspuns lui Dani

      bai frate...nu vezi ce spui....
      care sunt oamenii de rand?????aia care fura masini. aia care iti dau in cap ca sa iti fure portofelul...aia care isi omoara nevestele, aia care abuzeaza copiii??????
      astea sunt pur si simplu clisee lingvistive.."oamenii de rand"...dosraul asta cu armele e o porcarie ,o facatura politica, in fond nu prea exista cauza in acest doasar
  • +3 (3 voturi)    
    mari triumfuri anticoruptie (Marţi, 20 decembrie 2011, 15:37)

    george [anonim]

    condamnati cu suspendare in ultimele 3 luni:
    Mischie
    Badalan-fost sef al Statului major
    S.MIhailescu

    achitati
    Nastase
    Pacuraru-Morega

    rezulta
    a.dosare prost facute
    b.cand dosarele nu sunt prost facute judecatorii sunt indulgenti

    se mai adauga o lunga serie de arestati preventivi la tv
    gen Solomon, Becali, Diaconescu

    mari triumfuri anti-coruptie
    (sg. politicieni care o vor incurca vor fi ratacitii gen Apostu care lua spaga direct pe numele sotiei:)
  • -2 (2 voturi)    
    Bravo!!! (Marţi, 20 decembrie 2011, 15:56)

    Pro Basescu [anonim]

    O victorie pentru justitie , o victorie pentru Romania!

    Era si cazul sa se vada ca in Romania cei care fura nu mai sunt tolerati! Ca ceva chiar s-a schimbat in aceasta tara odata cu venirea Domnului Presedinte al Romaniei Traian Basescu la putere!

    Marii corupti se vor gandi de acum incolo mai bine inainte sa isi vare ghiarele in bugetul public!

    Va multumim ca existati Domnule Presedinte! Recunostintele noastre eterne dumneavoastra si partidului dumneavoastra! Romania va iubeste!
    • -1 (1 vot)    
      personajul (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:06)

      am [anonim] i-a raspuns lui Pro Basescu

      Este plina tara de personaje ca cel prezentat....baieti buni...de comitet.....smecheri si descurcareti,care au ingropat tara. Astia vin din trecutul nostru comunist in care trebuia sa te descurci. Chestia este ca aceste metehne se transmit genetic la copii lor care urmeaza sa ne conduca. Si....inceteaza sa-l mai tamaiezi pe Basescu pentru simplul fapt ca eventual isi face datoria. Si apoi mai toate condamnarile sunt cu suspendare.....parca am fi o tara suspendata.
      Oameni buni....incercati sa fiti obiectivi.
  • 0 (0 voturi)    
    si noi ne plangem....... (Marţi, 20 decembrie 2011, 16:35)

    banateanul. [utilizator]

    de acea Olanda zice ca NU spatiul schengen .Doar erau frati de *cruce *cu Nastase si ce diferenta la pedeapsa
  • +1 (1 vot)    
    De ce este tainuita adevarata poveste a celor 9 ar (Marţi, 20 decembrie 2011, 17:09)

    Augustin Camenita [anonim]

    Nu inteleg de ce procurorii au lucrat "cu manusi " acest caz.Ei trebuiau sa ceara extinderea anchetei si la Adrian Nastase, intrucat pana si copii de pe vremea aceea isi amintesc ca cele 9 arme de vanatoare erau destinate lui Adrian Nastase, Mihailescu, daca ar fi ramas in posesia lor, cel mult s-ar fi impuscat cu prima dintre armele pe care ar fi pus mana.El a executat un ordin sau a vrut sa dea dovada de exces de zel fata de seful sau. A,N., pentru a-si pastra el functia sau pentru a primi una mai mare! Oricum, daca hotararea instantei ramane definitiva, Mihailescu va trebui "descaltat " de mandatul de senator, ca si A.Nastase in acelasi caz, intrucat calitatea de parlamentar este incompatibila cu posesia unui cazier judiciar.Daca s-ar proceda in toate cazurile de mare coruptie in acest fel, justitia ar putea contribui la asanarea clasei politice
  • 0 (0 voturi)    
    azi spectacol-maine serios (Marţi, 20 decembrie 2011, 18:14)

    aschie [anonim]

    Basescu a spus ca justitia trebuie sa-si faca datoria si sa nu mai stea dosarele prin sertare cu anii. Justitia ii face un cadou si scapa de dosare cum poate. Este un haos, condamnari date la misto, amanari, achitari, toate pe banda. In fiecare zi cate un soc.... Am impresia ca asist la o piesa de teatru absurd...Se razbuna justitia noastra pt ca este pusa la ecograf, la control. Hehe! Nu-i nimic, scapa astia cu suspendari si ii vor baga pe ei la puscarie. Fac pariu ca acum politicienii scapa cu condamnari din astea la misto si cei care-i vor baga dupa gratii vor fi tocmai cei pe care-i scapa acum. Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.
  • 0 (0 voturi)    
    total nedrept (Miercuri, 21 decembrie 2011, 10:33)

    mihai [anonim]

    sunt foarte multi cei care comenteaza fara sa-l cunoasca macar 10%pe dl Mihailescu......nu ma intereseaza toata aberatiile pe care le-au scris aici niste oamenii neavizati si in necunostinta de cauza, eu tot ce vreau sa spun este ca, un om asa de intelingent si de sufletist cum este dumnealui nu exista f multi( cautati cel putin cati oamenii a ajutat in teleorma...si nu inteleg de ce aceia nu scriu aici, pentru ca sunt foarteeee multi oameni care il iubesc si apreciaza).
    Eu am avut ocazia deosebita de a-l cunoaste si regret enorm ca trece prin asa ceva....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by