VIDEO Cine sunt judecatoarele Sofica Dumitrascu, Livia Luminita Zglimbea, Angela Dragne care au decis achitarea lui Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara

de V. Cozmei, A. Biro     HotNews.ro
Joi, 15 decembrie 2011, 16:03 Dosare Anticoruptie


Decizia de achitare a fostului premier Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara a fost luata in unanimitate de completul de trei judecatori ai sectiei penale a Curtii Supreme. Completul este format din judecatoarele Sofica Dumitrascu, Livia Luminita Zglimbea, Angela Dragne. Presa a relatat ca judecatoarea Sofica Dumitrascu l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, a mai decis eliberarea kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani.

Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care a decis achitarea definitiva a lui Costel Iancu, zis "Dom Costel", fost director general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) din cadrul Ministerului Agriculturii.

Cele trei judecatoare nu au fost prezente in sala cand a fost citita sentinta de achitare a lui Nastase.

Potrivit unei relatari de presa in ultimul termen din dosar procurorul de sedinta Elena Matiesescu a solicitat condamnarea lui Nastase la 3 ani cu suspendare. Rechizitoriul dosarului Matusa Tamara este semnat de procurorul Paul Silviu Dumitru. 

Judecatoarea Sofica Dumitrascu a fost promovata la Sectia Penala din cadrul ICCJ in 2009 de catre CSM, dupa mai multe incercari nereusite de a promova la Curtea Suprema. Dumitrascu este judecatoarea care l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat in final, in lipsa, la 20 de ani de detentie, pentru implicare in rapirea a trei reporteri la Bagdad, informeaza Mediafax.
 
Sofica Dumitrascu a decis in 26 aprilie 2006 ca judecarea lui Omar Hayssam sa se faca in stare de libertate, pe motive medicale, sirianul parasind Romania la sfarsitul lunii iunie 2006. Fuga lui Hayssam in Siria s-a soldat cu demisia sefilor serviciilor de informatii, a procurorului general al Romaniei de atunci, Ilie Botos, implicit cu sanctionarea disciplinara a procurorului Ciprian Nastasiu de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), care este de putin timp avocat.

Omar Hayssam este dat in urmarire internationala in toate cele 186 de state afiliate OIPC Interpol.

In 2010, numele Soficai Dumitrascu apare intr-o alta situatie controversata. Potrivit Romania Libera, "un criminal cu probleme psihice, care si-a ucis sotia cu mai multe lovituri de cutit in fata copilului de numai 2 ani, a fost eliberat pentru ca un complet al Curtii Supreme a trimis prea tarziu dosarul instantelor inferioare pentru prelungirea arestarii". Din completul in cauza a facut parte si judecatoarea Sofica Dumitrascu.

In anul 2000, Dumitrascu a fost judecatorul care a hotarat eliberarea kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani, desi Tribunalul Bucuresti hotarase anterior prelungirea arestarii preventive in cazul cetateanului turc.

A urmat un scandal de presa, iar in 2001 Sofica Dumitrascu a parasit magistratura, noteaza Romania Libera. Potrivit unui articol din Ziua, dupa ce a iesit din magistratura, Dumitrascu s-a ocupat de avocatura, urmand ca in 2005 sa revina in functia de judecator. Despre cazul eliberarii Fatih Kesser puteti citi mai multe aici.

Potrivit adevarul.ro, Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care a decis, la 15 noiembrie 2011,  achitarea definitiva a lui Costel Iancu, zis "Dom Costel", fost director general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) din cadrul Ministerului Agriculturii. Iancu a fost trimis in judecata de catre DIICOT pentru ca ar fi comandat rapirea a trei persoane.

Judecatoara Livia Luminita Zglimbea a decis in aprilie 2010 mentinerea in stare de arest preventiv a senatorului PSD Catalin Voicu. Dupa ce a fost arestat preventiv pe 30 martie 2010, Catalin Voicu a solicitat eliberare sub control judiciar, dar cererea a fost respinsa de judecatoarea Livia Luminita Zglimbea.

Presa noteaza ca, in 2007, Livia Luminita Zglimbea a facut parte din Biroul Electoral Central pentru referendumul privind suspendarea presedintelui.

Livia Luminita Zglimbea a mai facut parte si dintr-un complet de judecata care a confirmat mandatele de arestare preventiva in dosarul fostului secretar de stat Laurentiu Mironescu. Livia Luminita Zglimbea judeca si dosarul examenului trucat de la INM in acest dosar, fiind trimisa in judecata Gabriela Ghita, fostul procuror general adjunct al Romaniei.

Judecatoarea Livia Luminita Zglimbea a fost promovata la ICCJ in anul 2005 dupa ce anterior a activat ca judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

In ultima declaratie de avere, judecatoarea declara ca detine un teren, doua apartamente, o casa, un autoturism, un credit in valoare de 134.000 euro si mai multe depozite in banca. In declaratia de avere mentioneaza ca a castigat 156.000 lei ca judecator la ICCJ.

Angela Dragne este judecator la Curtea Suprema sectia penala din anul 2006. A facut parte din completul de 9 judecatori care a decis eliberarea lui Marius Locic si Florin Costiniu invinuiti in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu. Potrivit evz.ro, Angela Dragne a facut parte din completul de judecata care a dispus restituirea dosarului Zambaccian la procurorii DNA in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

In declaratia de avere mentioneaza un apartament, un autoturism. Un credit de 67.000 euro. A mai declarat ca a castigat anul trecut 144.000 lei ca judecator la ICCJ.

VIDEO Pronuntarea sentintei a fost facuta de un magistrat-asistent, cele trei judecatoare nu au fost prezente in sala de judecata:









Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























19010 vizualizari

  • +43 (55 voturi)    
    O mana spala pe alta (Joi, 15 decembrie 2011, 16:12)

    rc [anonim]

    n-ai ce face, nimeni nu este lipsit de obligatii si alte increngaturi in justitia noastra. Se acopera unii pe alti.
    • +42 (48 voturi)    
      inamovibilitatea asta este... (Joi, 15 decembrie 2011, 16:33)

      popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui rc

      ...un blestem peste romania...
      • +38 (42 voturi)    
        E simplu! (Joi, 15 decembrie 2011, 18:29)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui popcorn monta

        Prin Constitutia votata cu japca de PSD in 2004, s-a facut un troc intre mafiotii din PSD si judecatori." Va facem inamovibili, intangibili, va dam spaga si salarii uriase iar voi ne gasiti nevinovati, daca cineva va indrazni sa ne dea in judecata." Veriga de legatura dintre cele doua mafii au fost mafioti de genul lui Catalin Voicu, senator PSD, proaspat scos din inchisoare de Curtea de Apel unde sef este Dan Lupascu, promovat acolo de CSM si dusman declarat al lui Traian Basescu.
        Cele trei judecatoare sunt confirmarea ca PSD si acum si PNL, si-au asigurat "inamovibilitatea" de a intra cumva in puscarie. CSM, intoxicat de oameni gen Pivniceru, Barbulescu sau Costiniu, chiar ieri a mai numit, fara examen, doar pe baza unui interviu regizat, inca 5 lepre la Inalta Curte de Coruptie, care tocmai l-a scapat pe Nastase Bombonel.
        Interesant ca cele trei judecatoare nu au avut taria sa dea ochi cu opinia publica, lipsind la rostirea sentintei, ceea ce arunca in plus o umbra de suspiciune asupra obiectivitatii sentintei.
        Ca un corolar, iata cum l-a facut azi Monica Macovei KO pe Adrian Nastase prin doua intrebari simple, la care nici Bombonel, si cu atat mai mult cele trei judecatoare nu vor avea un raspuns. Iata cele 2 intrebari:
        1. Cum e cu mostenirea de 1 milion de euro pe care a trecut-o in declaratia de avere din 2005?
        2. Unde si cum a disparut dosarul de la Oficiul de Spalare a Banilor?
        Doua intrebari puse de fapt opiniei publice si intregii Romanii pentru a puncta modul total neprofesionist in care a fost instrumentat acest dosar de magistrati.
        Vreau voturile celor care cred, ca si mine, ca trebuie sa facem tot ce putem ca PSD si PNL sa nu puna mana pe Romania, lucru ce ar echivala nu numai cu intrarea tarii in faliment, dar si o intoarcere la anii '90 din toate punctele de vedere!
        • +37 (41 voturi)    
          eu sunt prost si nu inteleg dreptul (Joi, 15 decembrie 2011, 19:50)

          Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          "Judecatoarea Sofica Dumitrascu a fost promovata la Sectia Penala din cadrul ICCJ in 2009 de catre CSM, dupa mai multe incercari nereusite de a promova la Curtea Suprema. Dumitrascu este judecatoarea care l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat in final, in lipsa, la 20 de ani de detentie, pentru implicare in rapirea a trei reporteri la Bagdad, informeaza Mediafax. "

          cum un judecator gasete nevinovat un om, ii da drumul si ala fuge din tara. alti judecatori in lipsa inculpatului il condamna nu la 1-2 ani ci la 20 de ani inchisoare si primul judector nu pateste nimic, ba din contra primeste dosare importante pe mana.

          justitia in romania duhneste ca un wc public ... mai rau
          • +16 (18 voturi)    
            corect (Joi, 15 decembrie 2011, 22:10)

            Dan-T [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

            nu trebuie sa ne mire ce verdicte au dat (atata stiu atata fac), ci cum au ajuns sa mai decida... sa mai ocupe functiile respective... cum de mai dau bani eu din salariu meu ca acestea sa asigure justitia si dreptatea in tara mea...
            • -5 (7 voturi)    
              Minciuni (Vineri, 16 decembrie 2011, 8:27)

              Ionhut [anonim] i-a raspuns lui Dan-T

              Prostu-i prost si-n pielea goala....Ba ghiaure, pe Haissam l-a eliberat chiar "amicul sau" procurorul, adica ala de trebuia sa-l infunde a cerut pur si simplu eliberarea pe caz de boala.Deci lasa judecatoarea, ca astia de pe HotNews nu mai stiu cum sa minta doar doar s-o simti matrozul pupat cu sarg in cur.Asa ca nu mai mancati ciuperci doar de dragul unui marinar beat...
              S-apoi, nu v-ar fi rusine ba astia, de ce ma rog comentati hotararile justitiei ? Doar pentru ca a iesit altfel decat doarea un obsedat national ? Mars, ca doar nu toti romanii iaste...boi ca voi.
              • 0 (0 voturi)    
                Tovarase fedesenar (Duminică, 18 decembrie 2011, 8:56)

                Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Ionhut

                Ai dreptate! Hotarrile justitiei se discuta doar cand sunt in defavoarea fedesenarilor.
        • +5 (5 voturi)    
          constitutia? (Vineri, 16 decembrie 2011, 9:09)

          ionica [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          Dar cine a spus ca in 2004 constitutia s-a votat "legal "(in 2 zile de votare!! )nerespectandu-se constitutia ce era inca in vigoare ?
        • 0 (2 voturi)    
          achitarea lui Adrian Nastase (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 1:01)

          Liviu [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          Cand vor invata romanii diferenta dintre dreptate si justitie ? Mai ales unii care se cred inteligenti daca folosesc invective in limbaj pe post de argumente. Nu ar fi mai bine sa luati codurile de procedura si sa cititi ? Judecatorii nu judeca persoane ci spete, iar acestea se documenteaza prin dosare. Credeti ca procurorii au dormit ? Cand veti intelege ca ce nu se gaseste la dosr nu exista si ca nici presa si nici politicienii precum Macovei nu pot fi luati in consideratie ? Cand veti reusi sa iesiti din logica de stadion: ai nostri contra alor vostri ?
          • 0 (0 voturi)    
            Inteleg io ce zici matale ... (Duminică, 18 decembrie 2011, 4:39)

            Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Liviu

            ... Da' io cred ca dosarele erau solide, si doar extrem de largele posibilitati de interpretare ale legilor romanesti emise de parlamente dominate de PSD au permis eliberarea lu' Nastase.
    • -13 (19 voturi)    
      Dar procurorii?? (Joi, 15 decembrie 2011, 17:40)

      MG [utilizator] i-a raspuns lui rc

      Dar procurorii?? au administrat probele cum trebuie? Judecata se face cu probe solide, nu simpatii si antipatii.!!
      • +21 (25 voturi)    
        Mafia PSD-Judecatori (Joi, 15 decembrie 2011, 18:52)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui MG

        Prin Constitutia votata cu japca de PSD in 2004, s-a facut un troc intre mafiotii din PSD si judecatori." Va facem inamovibili, intangibili, va dam spaga si salarii uriase iar voi ne gasiti nevinovati, daca cineva va indrazni sa ne dea in judecata." Veriga de legatura dintre cele doua mafii au fost mafioti de genul lui Catalin Voicu, senator PSD, proaspat scos din inchisoare de Curtea de Apel unde sef este Dan Lupascu, promovat acolo de CSM si dusman declarat al lui Traian Basescu.
        Cele trei judecatoare sunt confirmarea ca PSD si acum si PNL, si-au asigurat "inamovibilitatea" de a intra cumva in puscarie. CSM, intoxicat de oameni gen Pivniceru, Barbulescu sau Costiniu, chiar ieri a mai numit, fara examen, doar pe baza unui interviu regizat, inca 5 lepre la Inalta Curte de Coruptie, care tocmai l-a scapat pe Nastase Bombonel.
        Interesant ca cele trei judecatoare nu au avut taria sa dea ochi cu opinia publica, lipsind la rostirea sentintei, ceea ce arunca in plus o umbra de suspiciune asupra obiectivitatii sentintei.
        Ca un corolar, iata cum l-a facut azi Monica Macovei KO pe Adrian Nastase prin doua intrebari simple, la care nici Bombonel, si cu atat mai mult cele trei judecatoare nu vor avea un raspuns. Iata cele 2 intrebari:
        1. Cum e cu mostenirea de 1 milion de euro pe care a trecut-o in declaratia de avere din 2005?
        2. Unde si cum a disparut dosarul de la Oficiul de Spalare a Banilor?
        Doua intrebari puse de fapt opiniei publice si intregii Romanii pentru a puncta modul total neprofesionist in care a fost instrumentat acest dosar de magistrati.
        Noroc cu noua lege a responsabilitatii penale care a trecut azi si este la promulgare! Daca era mai demult promulgata nu mai scapa Bombonel!
        Vreau voturile celor care cred, ca si mine, ca trebuie sa facem tot ce putem ca PSD si PNL sa nu puna mana pe Romania, lucru ce ar echivala nu numai cu intrarea tarii in faliment, dar si o intoarcere la anii '90 din toate punctele de vedere!
    • +2 (6 voturi)    
      ..'din copilarie'..... (Vineri, 16 decembrie 2011, 9:35)

      'amintiri' .... [anonim] i-a raspuns lui rc

      da, chiar asa este; imi aduc aminte.... - daca avem o magistratura care se abate de la calea dreapta asa cum este imaginata zeita dreptatii - oarba la ochi..., deci daca ei 'trag cu ochiul' este cazul ca si noi, cei din sec. 21 sa facem ce-au facut comuistii romani in sec trecut: pt as intimida adversarul [magistratura formata in timpul de dinaintea lor] au introdus in completul de judecata 'asesorii populari'; acesti aveau misiunea sa toarne la Secu [ acum, in sec 21 = opinia publica] pe acei magistrtai care dadeau solutii, sentinte contra 'clasei muncitoare in alianta cu taranimea si intelectualii'...; deci niste asesori SOCIALI autentici, alesi dintre oamenii cei mai onesti, reprezentatnti ai societatii civile, care sa asiste la procese si sa atraga atentia public ds. orice aberatie intalnita la instanta etc. este singurasolutie de a 'intra' in misculatiile din magistratura !!!
      • 0 (0 voturi)    
        Ce nu stii matale ... (Duminică, 18 decembrie 2011, 4:43)

        Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui 'amintiri' ....

        ... in schimb stiu eu prin prisma experientelor avute de membri ai familiei (io la vremea aia nici in stadiu' de proiect nu eram, asa ca n-am cum sa stiu din experienta personala) e ca asesorii aia erau alesi nu dintre oamenii cei mai onesti si saraci, ci dintre saracii care n-aveau nici o constiinta morala, ci erau saraci din cauza unor tare sociale - erau betivi, lenesi, needucati, hoti sau macar certati cu legea. Smecheria era ca oamenii aia nu faceau ce le dicta constiinta, ci ce le dictau cei care-i plateau, sau care puteau sa-i nenoroceasca daca nu jucau dupa cum li se canta. Crezi ca asa un sistem chiar poate duce la imbunatatirea actului de justitie?
  • +27 (33 voturi)    
    Haters gonna hate ! (Joi, 15 decembrie 2011, 16:24)

    Alexandru [anonim]

    Voi credeti ca e usor sa furi si sa fii corupt, e o gramada de treaba.

    De ce sunteti hateri ? De ce?
    • +12 (16 voturi)    
      De ce sa urasti un corupt? (Joi, 15 decembrie 2011, 17:16)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui Alexandru

      Eu am mila de ei ca nu se pot abtine, saracii, sa-si tot mareasca burdihanu' cand sunt pusi in fata unui borcan cu miere.
      • -18 (20 voturi)    
        nastase, matusa tamara si cei care au greturi de j (Joi, 15 decembrie 2011, 19:08)

        giulesteanu [anonim] i-a raspuns lui Constantin

        Constantine, Constantine, era o ''cantare'' care zicea sa ai grije ce faci ca la bucuresti ca ''e'' multi hoti, care iti ia banu' !
        Daca nu te exprimi clar, ce sa facem noi ca sa intelegem cine isi mareste burdihanu'.
        Un ''OPREA'' are burdihan ?
        Falcosul ala de Nicolicea, o fi un astet ?
        Madam Anastase o fi o supla - se vede ca se revarsa sunculitele peste bordurile de la solduri - ?
        I-a zi taica , unde o fi mona musca, aia cu sesizarea contra lui Nastase pentru termopane, sidaca sti spune sa auda lumea cat s-a cheltuit cu anchetarea lui Nastase, cat a luat daniel morar spor de periculozitate ca sa ancheteze fantasmagoriile dictate de basescu pentru a il infunda pe Nastase ? CINE DA BANII ?, Morar, Basescu, Musca
        • 0 (0 voturi)    
          Despre Mona Musca (Duminică, 18 decembrie 2011, 9:05)

          Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui giulesteanu

          Mona Musca, care a a actionat doar pe linia antiterorismului a avut bunul simt sa se retraga din politica. In schimb un anume motan, turnator inclusiv al proproei familii, dupa cum a constata inclusiv justitia, este bine merci vice presedinte al senatului.
          Si nu mai plange dupa banii cheltuiti pentru ancheta, sunt mul mai multi bani cheltuiti aiurea la initiative fedesenare, de care nimeni nu spune nimic.
  • -18 (34 voturi)    
    asa, si? (Joi, 15 decembrie 2011, 16:24)

    zone [utilizator]

    Care e scopul acestui articol? Le dati si adresele de acasa?
    Sunt dezamagit profund de decizie, dar ce facem?
    • +31 (37 voturi)    
      informatia... (Joi, 15 decembrie 2011, 16:54)

      bubu [anonim] i-a raspuns lui zone

      e de folos, asta in general.
      iar daca jurnalistii au acces la mai multa info (sau timp s-o "compileze"), bine fac c-o impartasesc si poporului de rind.
      plus ca cele scrise mai sus sint date publice, nu confidentiale.
    • +34 (34 voturi)    
      tre sa stim si noi cine au fost cele care... (Joi, 15 decembrie 2011, 17:00)

      popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui zone

      ...i-au numarat ouale lui nascase...
      • -16 (18 voturi)    
        nu se poate (Joi, 15 decembrie 2011, 17:57)

        eu [anonim] i-a raspuns lui popcorn monta

        in RO nu se mai putea respira daca bombon nu este condamnat cu interzicerea drepturilor
        • +19 (21 voturi)    
          se pote respira,doar ca... (Joi, 15 decembrie 2011, 18:47)

          popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui eu

          ...pute rau...aerul din romania e foarte toxic...cel mai mare poluant este justitia romana...justitia care e buna,doar cand ii condamna doar pe cei din pdl...
      • +1 (1 vot)    
        rahat pe aschita (Vineri, 16 decembrie 2011, 21:33)

        teapa [anonim] i-a raspuns lui popcorn monta

        Eu cred ca nastase e o gaina ouatoare .Face oua din aur .

        Si pe ceilalti moguli care au fost eliberati de aceste 3 jigodi tot asa au ouale ....din AUR .

        or fi luat aurul de la Rosia Montana de la Remus Cenusa din comuna Corna .
    • +18 (20 voturi)    
      mi se pare normal (Joi, 15 decembrie 2011, 17:22)

      georgeb [utilizator] i-a raspuns lui zone

      sa stim care a fost activitatea profesionala imuticiunilor care au luat decizia asta. Scuze, am spus "imputiciuni"? Am vrut sa spun respectabili magistrati si judecatori... Respectul nostru va fi etern!
  • +33 (37 voturi)    
    rusinos (Joi, 15 decembrie 2011, 16:27)

    je [anonim]

    e o increngatura de nesimtiti care fac ce vor cu justitia din romania.f rumos d-na sofica iese din magistratura cand se impute treaba si apoi dupa 4 ani cand s-au linistit apele revine in magistratura.aici e ca si la medici cu colegiul medicilor , o mana spala pe alta si corb la corb nu scoate ochii.nu vom evolua niciodata in felul asta , ca natie vb. ne-ar trebui o dominatie straina vro 20 de ani care sa ne puna la munca cinstita si la respectarea legilor, altfel nu vad cum am putea razbate.pt ca degeaba mor astia batranii care se spune ca au metehnele trecutului ca cei ce vin din urma mostenesc de la batrani aceleasi metehne.pacat
    • +14 (14 voturi)    
      Sa stii (Joi, 15 decembrie 2011, 18:12)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui je

      " ca natie vb. ne-ar trebui o dominatie straina vro 20 de ani care sa ne puna la munca cinstita si la respectarea legilor"


      Cum a fost cazul din TImisoara cand au venit politisti germani si au intrat peste tigani in casa ... ca politistilor nostrii le e lene/frica/ii doare la basca etc
  • +29 (33 voturi)    
    Hotie pe fata!! (Joi, 15 decembrie 2011, 16:34)

    dan [anonim]

    Cum pot 'judecatoarele' astea sa decida sa achite infractorii.. In primul rand ca achitandu-l inainte pe Omar Hayssan care a si fugit din tara s-au compromis..

    Prost era Adrian Nastase daca era gasit vinovat de individele astea..din pacate prostii in continuare suntem noi, romanii in timp ce hotii ne rad in nas de la tembelizor!!
  • +14 (18 voturi)    
    Aleator ? (Joi, 15 decembrie 2011, 16:37)

    veneticul [anonim]

    Cum se ajunge la numirea unui judecator in compltul de judecata ?
    • +10 (12 voturi)    
      teoria spune (Joi, 15 decembrie 2011, 17:23)

      georgeb [utilizator] i-a raspuns lui veneticul

      ca se face selectie aleatoare. Practica este insa departe de teorie si procesul asta aleator este foarte des fraudat. S-a intamplat in trecut, dovedita cu acte in regula frauda dar ramasa nesanctionata.
  • +22 (24 voturi)    
    Achitarea lui adrian nastase (Joi, 15 decembrie 2011, 16:46)

    Agamemnon [anonim]

    Oare a inteles ceva d_l Adrian Nastase?
    Daca nu a inteles decat ceea ce spune este foarte
    grav.Nu pentru el,pentru noi.
  • +27 (29 voturi)    
    No comment! (Joi, 15 decembrie 2011, 16:48)

    ibrail [utilizator]

    Ce mai poti sa comentezi?Doar ca la noi justitia este cu ADEVARAT oarba!
  • +17 (21 voturi)    
    JUDECATOARELE (Joi, 15 decembrie 2011, 16:55)

    tetis [anonim]

    ati uitat sa spuneti , cand au terminat facultatea aceste judecatoare si daca au absolvit universitatea spiru haret, adica sunt de ale noastre .(editat de HotNews.ro)
    • +7 (11 voturi)    
      # (Joi, 15 decembrie 2011, 18:34)

      gogu [anonim] i-a raspuns lui tetis

      au fost miss la TSD, sau cum ii zicea pe vremea aia.Colege cu inculpata in organizatia de tineret.Niste tarfe.
  • -15 (15 voturi)    
    ICCJ (Joi, 15 decembrie 2011, 17:00)

    MARTORUL [utilizator]

    De ce sa fim deziluzionati? Abia acum s-a facut judecata pe acte si probe certe. De ce aceasta judecata trebuie sa fie asa cum scris presa, sau cum am crezut?... Apoi mai este si recursul, asta poate schimba totul...
    Nu trebuie mereu sa luam de buna ceea ce scriu jurnalistii, nu sunt de specialitate, nu au acces la probe, etc...Deci, sa luam lucrurile asa cum sunt...Dar daca este adevarat pana la urma, Nastase are dreptul la despagubiri serioase. Justitia nu este o joaca si cine vrea sa se floseasca de ea in alte probleme sa plateasca!
    • +7 (7 voturi)    
      Coruptia respira prin toti porii lui Nastase! (Joi, 15 decembrie 2011, 21:12)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui MARTORUL

      Daca nu-l putem condamna sa-l mai punem inca o data in fata borcanului de miere!
  • +18 (20 voturi)    
    dom'le (Joi, 15 decembrie 2011, 17:08)

    ginel din vintzu [anonim]

    injuratzi'ma, ziceti orice de mine, dar, pe cuvant, nu sunt misogin.
    totusi, se pare ca in romanica noastra numa' doamnele judecatoare impart cascavalul...
    pai, unde e mandria masculina ?

    se vede ca farmecele junelui bonbon....
  • +22 (24 voturi)    
    rusine lor (Joi, 15 decembrie 2011, 17:10)

    paolalaan [utilizator]

    niste impostoare !
  • +13 (15 voturi)    
    la penitenciar (Joi, 15 decembrie 2011, 17:17)

    ret [anonim]

    cu atatia mari infractori,in curand tara asta va deveni o mare puscarie, iar noi astialalti cinstiti nu ne ramane decat sa ne adapostim intr un penitenciar la Caragiale
  • +18 (20 voturi)    
    dA (Joi, 15 decembrie 2011, 17:20)

    Babilou [utilizator]

    Fara sa fiu misogin, ma intreb daca procentul ridicat al prezentei feminine in randul pozitiei de judecator (si nu numai) nu are o anumita influenta asupra deciziilor luate.
    Exemplele sunt numeroase.
  • +27 (27 voturi)    
    Sa te mai superi pe oalndezi (Joi, 15 decembrie 2011, 17:21)

    Bibicu' [anonim]

    Acum, la modul cel mai sincer, daca vezi dosarul si te uiti pe probe e clar ca omul e vinovat. Pe de alata parte daca judeci un dosar cu anii si speculezi toate viciile de procedura posibile si imposibile, poti sa declari un vinovat nevinovat. Inamovibilitatea este un blestem pentru tara asta, le garanteaza judecatorilor libertatea de a judeca dar nu exista si o contra masura a inamovibilitatii. In fizica exista cauza si efect, in justitia din tara noastra exista doar efect. Efect negativ.
    Si procurorii, reperezentatii cetatenilor romani, nu risca nimic daca pierd procese. In SUA daca un procuror nu instrumenteaza bine procese si pierde este respins de stat, adica de cetatenii statului. In Romania nu conteaza daca au pierdut, se merge mai departe. Un criteriu de performanta trebuie introdus si in acest caz.
    Despre judecatori, numai de bine. O sa ne ia dracu pe toti cu justitia asta penibila si aservita.
  • -12 (14 voturi)    
    vanzarile anterioare ale matusei Tmara (Joi, 15 decembrie 2011, 17:30)

    alef [anonim]

    Dar cine sunt judecatorii care au decis in cazul casei din Mihaileanu?
    Sau ce diferenta este intre "Matusa Tamara" si "vanzarile anterioare"?
    • +14 (14 voturi)    
      Ai o problema cu capul (Joi, 15 decembrie 2011, 18:19)

      George [anonim] i-a raspuns lui alef

      Asta este evident.
  • +23 (23 voturi)    
    corupte neicusorule...da sa stim si noi !!! (Joi, 15 decembrie 2011, 17:36)

    corado [anonim]

    avem probabil , printre cele mai corupte justitii din lume.
  • +19 (19 voturi)    
    Ce sa mai zici? (Joi, 15 decembrie 2011, 18:02)

    flo [anonim]

    Mi-e greata.
  • +22 (24 voturi)    
    Salariul minim in Romania 700 lei (Joi, 15 decembrie 2011, 18:02)

    Traian [anonim]

    Ati vazut ce salarii au. 144.000 lei / an
    Foarte multi romani castiga 8400 lei / an. Oricare din acestia ar fi judecat mai corect. Nu ar fi lalait procesu 5 ani pentru a fi achitat Nastase. Ar fi facuto cu mult timp inainte.
    Hayssam a fugit. Sefi serviciilor secrete au fost demisi. Judecatoarea judeca in continuare cu succes. CSM doarme.
  • +20 (22 voturi)    
    Hai ma, cand iesim in strada? (Joi, 15 decembrie 2011, 18:07)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    Cat mai suportam justitia asta!
  • +20 (22 voturi)    
    Un nou inceput ... (Joi, 15 decembrie 2011, 18:10)

    Activistu' [anonim]

    Daca sunteti tarri mai baieti, organizati un miting pentru o justitie mai buna.Care se baga?
    O zi
    O ora
    Un loc de intalnire
    Un tricou rosu (sanchi nea Nastase!)
    Puneti lozincile pe net sa facem vocalize inainte.
    Asa se corecteaza aberatiile.
    Hai baieti! Hai ca se poate !
  • -13 (15 voturi)    
    tracasare politica ! (Joi, 15 decembrie 2011, 18:16)

    Radu Humor [utilizator]

    acum e mai clar ca niciodata ca Nastase nu a putut fi prins cu nimic si a fost o razbunare politica !
    In dosarul Flota cine a judecat ?
    Dar acolo se va relua procedura si fara imunitate nu-l vad scapat !
  • +24 (24 voturi)    
    O justitie care isi bate joc si sfideaza o tara (Joi, 15 decembrie 2011, 18:18)

    IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

    Inca o dovada ca reteaua Voicu-PSD lucreaza nestingherita. Avand in vedere istoricul celor trei "judecatoare", decizia de achitare a lui Bombonel este explicabil. Rusine judecatorilor romani!!! Pacat de DNA si procuratura... Muncesc in zadar. Niste judecatori isi bat joc de toata munca procurorilor. Asta era un dosar de coruptie beton. Acum e limpede. Tara asta nu are nici o sansa.
  • +17 (19 voturi)    
    bombonel albit (Joi, 15 decembrie 2011, 18:20)

    gheorghe popescu [anonim]

    bravo judecatoarelor, halal sa va fie, v-a mai intrat ceva in cont, daca va injur i-au sigur puscarie de ma satur dar asa 'II LIPSESTE UN ELEMENT CONSTITUTIV" pai ce vroiati fai sa va recunoasca in fata ce a facut, cu dovezile de la dosar ce ati facut? nu stiti sa cititi? sa aveti noroc de banii lui tot atat ca si mine, aferim.
  • +11 (15 voturi)    
    curve (Joi, 15 decembrie 2011, 18:23)

    io dixit [anonim]

    Nastase nu-i de condamnat(de catre noi) ca s-a invirtit ca niste curve politice sa-si dea cu parerea despre el si sa-l achite. In locul lui cred ca as fi facut la fel. Dar nu sint in locul lui!
  • +9 (9 voturi)    
    AcesstiJUDECATORI (Joi, 15 decembrie 2011, 18:44)

    Lucianmotzul [anonim]

    Sa fie alesi de popor la fel sa fie si JURATI care sa hotarasca ,nu stiu exact cum este dar sa fie copiat sistemul din USA sa fie si ei votati ,si atunci se mai termina cu smecherile si coruptia .Daca si acum a scapat acest odios de nastase 7 case atunci este ffff grav ,dupa atitea aminari ,nu mai poate scapa PONTA de el ,dar mai are DOSARE sa vedem la celelante ce va fi ,noi avem rabdare dar parca este cam multa ,de ce nu manifesta nimeni si nu cotcodaceste nimeni la aceasta decizie tac toti ca rahatul in iarba ,MARE CORUPTIE >
  • +8 (8 voturi)    
    Nu trebuiau numite in functie (Joi, 15 decembrie 2011, 18:52)

    sorin [anonim]

    Cu riscul sa nu se mai judece procese la ICCJ, presedintele nu trebuie sa numeasca judecatori care care nu prezinta garantie maxima de competenta si integritate. Pentru aceasta presedentia ar trebui sa dispuna de un sistem propriu de evaluare a judecatorilor. Mai bine sa nu se judece nici un proces decat abureala aceasta . S-ar face si economie substantiala la buget avand in vedere salariile nesimtite care le au.
  • +14 (14 voturi)    
    si cine e mai sus ? (Joi, 15 decembrie 2011, 18:54)

    ionut [anonim]

    Si cine a pus aceste 3 judecatoare la acest caz?
    oare cel care da dispozitie ca anumiti judecatori sa judece nu e corupt?
    sincer e bataie de joc aceasta sentinta, cum se poate ca niste judecatori deja compromisi sa mai judece, nu se sesizeaza oare nimeni in tara asta, cu bombonel si ilescu sa ii bage la parnaie odata pt toate mizeriile facute poporului roman, mineriade furtul intreprinderilor si multe altele
  • +16 (16 voturi)    
    Fanar (Joi, 15 decembrie 2011, 19:16)

    Inchizitorul [anonim]

    Si uite asa Romania continua sa fie Fanar-ul Europei. Poate le spune cineva gubernantilor ca o tara fara un sistem judiciar corect nu evolueaza pt ca nu sunt promovate valorile care conteaza, se promoveaza hotia, necinstea, mediocritatea. De aici pleaca totul.
  • +11 (11 voturi)    
    BA! Lasati naibii gargarageala pe net (Joi, 15 decembrie 2011, 19:28)

    Jarteaua care nu mai poate [anonim]

    Sunt satul de sofisme d'astea. Parca v-ati da naibii doctoratul.
    Ba e vorba de banii si libertatile noastre.
    Hai sa iesim in strada ca astea trei sunt in stare sa ne condamne pe noi.
    Va bagati? Sau va vaicariti in continuare?
    Si acolo nu avem decat sa le aratam obrazul (ca altceva este rusinica) si sa scuipam cuvinte licentioase .

    Ba ! Da' haideti odat'
  • +5 (5 voturi)    
    sau poate ca ... (Joi, 15 decembrie 2011, 19:46)

    naivul [anonim]

    Corb la corb nu-si scoate ochii..
    doar vin alegerile, nu!
  • +7 (7 voturi)    
    PDL VS USL (Joi, 15 decembrie 2011, 20:26)

    torquato [anonim]

    Sincer nu pot sa il sufar pe Basescu. Imi pare un fel de croitorasul cel viteaz, altoit cu popey marinarul. In conditii normale nu l-as vota nici de frica...Dar, nu suntem in conditii normale. Stiu ca orice voi spune poate fi interpretat de fiecare tabara in felul ei. Dar ce parere avetzi de solutionarea dosarului lui Nastase acum cand se pare ca vantul sufla dinspre USL?Credeti ca Tender cu Iancu or sa plateasca cumva pentru ce au facut la RAFO?(s pare ca lumea a uitat de ei).
  • +6 (6 voturi)    
    Alo, CSM?? (Joi, 15 decembrie 2011, 21:13)

    sorin [anonim]

    E strigator la cer, deci aceasta Sofica Dumitrascu iese pe usa din dos din magistratura in 2001, REINTRA fara probleme judecator in 2005 pentru ca in 2009, DUPA NUMAI 4 ani !!! sa ajunga, iata, Judecator la sectia penala a I.C.C.J.!!! Este incredibil, CSM ce a pazit, cum a fost posibil asa ceva??? De fapt stai asa, in 2005 intrau fostii magistrati doar pe baza unui interviu, daca nu ma insel... Oricum, chiar daca ar fi asa, nu-mi explic cum a ajuns aceasta la I.C.C.J!!! Prea multe conincidente pe numele sui Sofica Dumitrascu... Cred ca ea a inclinat balanta...
  • +6 (6 voturi)    
    Daca cele 3 au fost trase la sorti... (Joi, 15 decembrie 2011, 21:33)

    Sandu [anonim]

    .... atunci Dumnezeu tine cu Adrian Nastase.
    In plus, A. Nastase va fi votat cu bucurie de alegatorii din Prahova oricat de corupt sau curat ar fi.

    Eu ce sa spun - bine ca nu mai locuiesc in Romania sa vad cum mi se duc taxele pe viitoarea autostrada Nastase/USL.
  • +3 (3 voturi)    
    sentinta matusa tamara (Vineri, 16 decembrie 2011, 8:53)

    emil cosma [anonim]

    Un calcul simplu ne arata ca un numar de citeva zeci de salariati va trebui sa munceasca tot asa zeci de ani sa plataeasca pensii acestor distinse doamne,pentru ca vor avea pensii frumusele.Si uite asa iar ne imprumutam sa platim pensii si salarii nesimtite,lucrari de zece ori mai scumpe din cauza carora s-a imbogatit matusica Tamara.Si uite asa in 20 de ani am amanetat viitorul copiilor nostri.Ce vina au ei?
  • +4 (4 voturi)    
    Nu avem justitie in Ro. Olanda are dreptate (Vineri, 16 decembrie 2011, 8:59)

    gica [anonim]

    Cand aceste judecatoare care nu au avut curajul sa fie in sala cand s-a citit achitarea lui nastase, vor ajunge dupa gratii, putem spune ca exista justitie in Romania. Pana aceste individe sunt in libertate, cuvantul justitie trebuie scos din dictionar.
  • -2 (4 voturi)    
    da .. foarte interesant ... (Vineri, 16 decembrie 2011, 9:10)

    adrian [anonim]

    Ce se infiara activistii pe aici ...

    mai e si cate unu care se da cu 10 de nume anonime diferite cerand sa 'iasa lumea in strada' ca doar na judecatorii nu au dat 'circ' catre gloata ... partea cu 'paine' oricum nu o mai da nimeni ...
    Oricum pana acum nu ar fi fost nici un motiv sa iasa lumea in strada ... totul e bine , abuzurile pdl-ilor nu merita sa iasa nimeni in strada ...

    nimeni nu observa un lucru evident : cand justitia da o decizie favorablia usl , atunci e vaduta lor .... cand da decizie favorabile pdl , e vanduta lor ...

    hai du-te in strada domnu Straistaru Eugen si ia si anonimi cu care ai scris, dupa , acelasi mesaj .
    • +1 (1 vot)    
      ca esti prost (Vineri, 16 decembrie 2011, 15:09)

      Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui adrian

      este vina parintilor tai...dar noi ce vina avem de trebuie sa iti suportam stupidiatea?...nu, nu raspunde...la urma urmei, prostie fara tupeism mai rar...
  • +4 (4 voturi)    
    baietii buni (Vineri, 16 decembrie 2011, 9:27)

    A.nastase [anonim]

    Bun. Judecatorii i-am aflat.Da ce ziceti de procurorii care au instrumentat cazul.Poate aflam ceva si de ei si mai ales "ce-au facut in ultimii cinci ani"
  • +3 (3 voturi)    
    eu as fi mai interesat de altceva (Vineri, 16 decembrie 2011, 9:35)

    Luke [anonim]

    cine sunt procurorii care au cerut 3 ani cu suspendare? un indiciu, dupa cum remarca multi, ca avem de-a face cu un caz prost instrumentat.
  • 0 (0 voturi)    
    Judecatoare judecate de voi! (Duminică, 1 ianuarie 2012, 6:06)

    Doru [anonim]

    Cred ca suntem in tara lui Papura-voda, in care judecatorii sunt judecati de niste Neica-Nimeni ca voi ! In care un ministru al justitiei, ales politic si nevazut-neauzit poate sa-si faca nevoile pe inamovibilitatea judecatorilor si poate dispune sanctionarea lor, inlocuind CSM-ul si anuland puterea justitiei, ca a patra putere in democratie. Halal sa va fie, democratilor. Ce ati mai fi urlat daca chestiile astea se faceau in vremea guvernului Nastase si nu in cea a unui presedinte marinar de cursa scurta-doar 12 ani pe mare si apoi trimis la Anvers, de stim noi cine!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by