Cornel Penescu si fostul director al Pic, Gheorghita Pieca, condamnati la inchisoare cu suspendare in procesul "mita catre Garda Financiara"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 23 noiembrie 2011, 11:50 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Cornel Penescu şi fostul director al Pic, Gheorghită Pieca, au fost condamnaţi la cinci luni de închisoare cu suspendare în procesul "mită către Garda Financiară", iar comisarii Gărzii Financiare Argeş Iulian Popescu şi Nicuşor Mărtoiu la câte un an cu suspendare pentru luare de mită, anunta Mediafax. Procurorii DNA Piteşti au formulat recurs la sentinţa data de magistraţii tribunalului Teleorman, considerând că pedeapsă este prea mică. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

În 2009, Cornel Penescu a fost acuzat de DNA de faptul că ar fi dat mită, prin intermediul lui Gheorghită Pieca, către Nicuşor Liviu Mărtoiu şi Popescu Iulian, comisari superiori în cadrul Gărzii Financiare - Sectia Argeş.

Potrivit anchetatorilor, pe 20 martie 2007, Mărtoiu şi Popescu, în calitate de comisari superiori ai Gărzii Financiare - Sectia Argeş, au primit suma de 1.000 de lei fiecare de la Gheorghită Pieca, la cererea lui Gheorghe Penescu, în scopul de a face un control superficial în urma căruia să se evite constatarea adevăratelor încălcări ale normelor legale şi implicit neaplicarea sancţiunilor corespunzătoare la cele două firme controlate, SC Muntenia Aliment SRL şi SC Onita SRL.

Cei doi comisari ai Gărzii Financiare au întocmit un proces-verbal în data de 26 martie 2007 în care au inserat, în legătură cu firmele controlate, date nereale omiţându-le, cu bună ştiinţă, pe cele reale, proces-verbal care a fost semnat şi de către Gheorghită Pieca.

Cornel Penescu şi Gheorghiţă Pieca au fost obligaţi să achite cheltuieli de judecată de câte 1.000 de lei, iar cei doi comisari au fost obligaţi la plata a câte 6.000 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1420 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    ha ha ha (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 12:16)

    hot news [utilizator]

    pedeapsa cu suspendare e ca si cum justitita i-ar condamna pe cei din acest dosar sa lucreze in continuare impreuna.

    Oricum ,expertiza domnilor de la GF va fi mereu utila in cadrul firmelor baronilor locali, de oriunde ar fi ei...
  • +4 (4 voturi)    
    Batjocura totala (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 12:20)

    Cataleya [utilizator]

    CSM tocmai a hotarat ca magistratii nu pot fi trasi la raspundere sub nicio forma , atunci cand ei insisi incalca legea (voit sau nu)
    Asa ca, pt un an cu suspendare, oricine e tentat sa incalce legea, mai ales cand e vb de obtinerea ilicita a unor sume care ajung la sute de mii sau chiar la milioane de euro.
  • +3 (3 voturi)    
    Si functionarii ramin (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 12:22)

    giga [anonim]

    pe posturi si totul ramine cum am stabilit...
    Ma rog, nu chiar, ca trebuie sa-si recupereze baietii banii.
  • +4 (4 voturi)    
    inJust (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 12:44)

    Mutu, orbul si surdul [anonim]

    Asadar este clar: daca dai mita, spaga, spert, "o atentie" si esti dovedit in instanta NU ajungi in inchisoare! Felicitari hotilor, se pare ca in Romania sunteti in legalitate!
  • +4 (4 voturi)    
    invatatura pentru hoti: nu se face puscarie! (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 12:49)

    nae [anonim]

    acum as vrea sa vina doamna mona pivniceru si alte doamne de fier si metal coclit ale Justitiei si sa il contrazica pe sturlubaticul nostru presedinte, care spune ca justitia face un rau imens tarii.
    da, magistratii, unii magistrati si, prin extensie, sistemul juridic privit ca mecanism, reprezinta un colac de salvare pentru hotie si coruptie la nivel inalt.
    pentru ca pedepsele cu suspendare reprezinta salvarea din cel mai negru cosmar al coruptului cu functie importanta in stat: "de data asta am fost prins, am fost judecat, dar, pana la urma, tot nu fac puscarie!"
    si hotul cu functie in stat ramane cu averea adunata de la spagile cand nu a fost prins, iar in sistem de perpetueaza ideea ca furtul e rentabil.
    risti cel mult pedeapsa cu suspendare, dar "te faci om".
    in tara asta cu morala facuta praf, "om" inseamna hot bogat, care le rade in nas celorlalti, ca s-a descurcat.
  • +3 (3 voturi)    
    propun ca... (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 12:57)

    adib [anonim]

    ...de acum incolo pentru toate infractiunile din Romania sa se dea maxim "inchisoare cu suspendare". pentru oameni politici, desigur :D
  • +4 (4 voturi)    
    coruptie (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 13:00)

    ridicol [anonim]

    Pedeapsa cu suspendare asta exista numai in Romania pentru fapte de coruptie, adica in realitate nicio pedeapsa. Sistemul judecatoresc romanesc este unul din cel mai corupte sisteme din UE, de aceea nu o sa rezolvam niciodata problemele de coruptie.
  • +2 (2 voturi)    
    Condamnari de forma (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 13:02)

    Chiar Eu [utilizator]

    Au inceput judecatorii sa dea condamnari de forma. Din punctul meu de vedere cuvintele pedeapsa si inchisoare nu au ce sa caute in aceeasi propozitie cu "suspendare". Suspendare inseamna ca te duci bine merci acasa, deci nu faci nici puscarie si nici nu esti pedepsit. La asa "suspendari", sa tot furi!
  • +3 (3 voturi)    
    pedeapsa (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 13:02)

    adi [anonim]

    Cu asa pedepse sa tot continui sa mituiesti sau sa accepti mita.
    Daca pentru mituitori ar fi fost o amenda de cateva sute de ori valoarea mitei iar ptr bugetari pierderea locului de munca fara drept de pensie cred ca altfel ar gandi inainte de a cere/da mita.
    Oricum pedeapsa cu inchisoarea nu ar face decat sa incarce bugetul, deci pana la urma tot noi am plati.
    • 0 (0 voturi)    
      cred ca n-ai citit bine (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 14:03)

      Anonimus [anonim] i-a raspuns lui adi

      mita a fost de 1000 lei. poti sa o inmultesti cu cate sute vrei si tot e un mizilc pentru un om de afaceri.
  • +4 (4 voturi)    
    Culmea ... (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 13:08)

    Cataleya [utilizator]

    Culmea este ca , de fiecare data cand se deschide cate un astfel de proces, toti jurnalistii si chiar si magistratii vin cu fraze de genul:
    "Daca va fi gasit vinovat, inculpatul risca o pedeapsa intre 2 si 7 ani sau o pedeapsa intre 5 si 15 ani"
    Ei bine, pana acum, niciunul dintre acestia n-a primit vreodata nici macar pedeapsa medie, ca sa nu mai vb de pedeapsa maxima.
    Ba mai mult, 99% din sentinte sunt cu suspendare.
    Oare ce-o fi in capul acelor magistrati care dau asemenea sentinte?
    Sa fie chiar toti corupti si rau intentionati sau noi, cei 20 milioane de romani, suntem batuti in cap si nu intelegem nimic despre cum trebuie sa functioneze justitia?
  • 0 (2 voturi)    
    totul e penibil in cazul asta (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 14:02)

    Anonimus [anonim]

    mita de 1000 lei e penibila, pedeapsele sunt penibile si in general povestea asta e penibila. DNA-ul se bate cu caramida in piept ca lupta cu Marea Coruptie si trimite granguri in judecata pentru mite simbolice, judecatorii se bat cu caramida in piept ca ce independeti si corecti sunt ei si dau pedepse ca pentru niste minori batausi din piata. noi suntem cei mai penibili ca stam pe margine si inghitim porcariile astea.
  • 0 (0 voturi)    
    LIBER LA MITAAA BAIETI ! (Miercuri, 23 noiembrie 2011, 17:50)

    Cate'un pic pic pic ... [anonim]

    BravosJustitiei romne. Reverenta inamovibililor.
    S-a facut dreptate!
    "Cei doi comisari ai Gărzii Financiare au întocmit un proces-verbal în data de 26 martie 2007 în care au inserat, în legătură cu firmele controlate, date nereale omiţându-le, cu bună ştiinţă, pe cele reale, proces-verbal care a fost semnat şi de către Gheorghită Pieca"Nu am retinut bine, datele inserate in fals, erau de doi lei, sau de trei le?

    PSVantuleee! Muta-te bre la Teleorman! O iau aia si cu hidrantu' si prin batista.
    Un fleac !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by