VIDEO Seful Autoritatii Rutiere Romane Satu Mare, acuzat de luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 13:03 Dosare Anticoruptie


Seful Agentiei teritoriale din Satu Mare a Autoritatii Rutiere Romane, Nicolae Jurj, a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, decizie luata sambata de Tribunalul Satu Mare, anunta Agerpres. Avocatii lui Nicolae Jurj vor face recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Oradea. Nicolae Jurj a fost retinut de procurorii DNA, care il acuza ca ar fi cerut mita 5.000 de lei si combustibil pentru favorizarea unei firme, potrivit Mediafax. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, il cerceteaza pe Nicolae Jurj, sef la Agentia teritoriala Autoritatea Rutiera Romana Satu Mare, pentru luare de mita in forma continuata si trafic de influenta.



Procurorii au stabilit ca, in luna mai, Nicolae Jurj, i-a pretins unui denuntator 2.500 lei pentru ca subordonatii sai sa nu efectueze controale la firma denuntatorului. Din suma pretinsa, el a primit de la denuntator 2.000 lei. In acelasi scop, tot in mai, acuzatul a mai pretins de la un colaborator al denuntatorului o cantitate de motorina sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului.

De asemenea, vineri, Nicolae Jurj a pretins si primit de la acelasi denuntator suma de 2.500 lei motivand ca a intervenit pe langa functionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Satu Mare pentru ca acestia sa favorizeze firma denuntatorului la momentul efectuarii unui control de specialitate.

Tot vineri, el a fost prins in flagrant delict si retinut, urmand sa fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. La instrumentarea acestui dosar, procurorii DNA au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI - Directia Generala Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2178 vizualizari

  • -5 (15 voturi)    
    hai mah... (Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 13:29)

    fotie [anonim]

    sa nu imi spuneti ca si asta e pedelist, ca nu va cred! sigur e ceva politic, pdl nu are cum sa aiba atatia corupti in fruntea institutiilor pe care le controleaza.
    ufff, noroc cu codul ala etic al partidului. sper sa se aplice si astfel se va desfinta pdl. macar scapam de un brat al fsn.
  • +8 (12 voturi)    
    Satisfactie (Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 13:52)

    sase sase [anonim]

    Asa baieti,dati-i drumul inainte! Pe ei si pe mama lor!
  • +9 (11 voturi)    
    ARR (Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 15:32)

    cornel [anonim]

    tot ARR-ul trebuie arestat la cate porcarii au facut
  • +5 (5 voturi)    
    DACA SI ARR SI OPC SI CE MAI STIU EU (Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 15:47)

    pointless man [utilizator]

    care ar trebui sa apere cetateanul sint putrede pina in maduva oaselor ceva trebuie sa fie putred de la baza - oameni si legi.
  • +5 (5 voturi)    
    Dictatura legii (Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 16:26)

    Trojan.H [utilizator]

    Ce-am fost si ce-am ajuns... A ajuns sa ne fie frica si de umbra noastra. Adica sa nu mai pot eu primi o "atentie" de citeva zeci de mii de euro ca sar astia pe mine. Pina la urma la ce-o sa se ajunga? Ce se doreste de fapt? Sa dispara toti "baietii destepti"?
    Si cine-o sa mai ramina? Numai "fraierii"?
    Rusine DNA!
    • +1 (1 vot)    
      Corect (Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 17:51)

      Deveanu Silviu [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

      Corect pusa problema! Asta-i ceea ce se cheama ROTATIA CADRELOR. Unii intra in puscarie si locul lor este luat de altii, din aceiasi gasca. Dupa un timp locul lor va fi luat de cei din puscarie si tot asa, din greseala in greseala spre victoria finala. Oricum,MAI traim bine, merci
  • +1 (3 voturi)    
    Nu-i mai arestati ! (Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, 19:52)

    rov [utilizator]

    Ilici a pus in functie si a dat inamovibilitate unor judecatori apropiati si usor coruptibili. Acestia sunt centura de siguranta a securistilor si a sistemului ticalosit. Cine a fost condamnat ? Procurori luati o pauza.... va agitati inutil


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by