Procurorii Parchetului General au pus sub sechestru alte 11 proprietati imobiliare in dosarul Petrom Service, in care sunt anchetati Vintu si Luca

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 15 noiembrie 2011, 17:55 Dosare Anticoruptie


Procurorii Parchetului General au pus sub sechestru alte 11 terenuri si apartamente, in vederea recuperarii prejudiciului produs in dosarul delapidarii Petrom Service, in care sunt cercetati penal omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si sindicalistul Liviu Luca, informeaza Agerpres. Acestea se adauga celor 81 de mobile puse anterior sub sechestru, pentru recuperarea unui prejudiciu de 180 milioane euro.

Parchetul General a dispus masura interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile in cazul lui Bogdan Negrutzi, membru in Consiliul de Administratie al Petrom Service acuzat de delapidare. Negrutzi este acuzat ca, in calitate de membru al Consiliului de Administratie al SC PETROM SERVICE SA, a participat la adoptarea unor hotarari in baza carora s-au achizitionat de catre societate actiuni la preturi de zeci de ori mai mari decat cele reale, de la societati care nu aveau legatura cu obiectul de activitate al partii vatamate.

Amintim ca luni, 14 noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti a judecat recursul formulat de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si ai celorlalti 14 invinuiti din dosarul Petrom Service pentru care Tribunalul Bucuresti a decis, marti 7 noiembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile. In fata magistratilor, Vintu a declarat ca nu a luat nici un ban de la Petrom Service si a vorbit de presupusi agenti acoperiti din instantele de judecata. Dupa patru ore de deliberari judecatorii Curtii de Apel au decis eliberarea lotului Vintu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1278 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Foarte bine, sa le ia tot ce au in Romania (Marţi, 15 noiembrie 2011, 18:14)

    Romania lui Basescu loveste in interlopi [anonim]

    Dupa ce populatia Romaniei a votat majoritar la referendum pentru Basescu si impotriva televiziunii controlate de Vantu, dupa ce 'Mirciulica' s-a dat de gol in public ca face sauna la Vantu si a pierdut astfel alegerile, dupa ce dosarul FNI s-a redeschis si Nicolae Popa, contabilul lui Vantu a fost adus cu catuse din Indonezia, dupa ce iRealitatea tv a ajuns la groapa cu gunoi a audientelor si s-a divizat, acum Vantu doarme cand acasa, cand in puscarie si are si sechestru pe zeci de imobile si terenuri.

    A venit o veste proasta pt Vantu si de la Chisinau, unde Curtea Constitutionala a dat un aviz care inseamna pt el pierderea a 50 de milioane de euro pe care conta in batalia din Romania.

    Romania nu mai e o tara unde face fiecare ce vrea, s-a dotat cu structuri bine organizate si foarte determinate sa termine cu interlopii si cu politicienii corupti, DNA si ANI.

    Cea mai spectaculoasa crestere procentuala in bugetul pe 2012?
    ANI, va avea un buget de 3 ori mai mare ca in 2011, semn ca la anul vor incepe verificari in masa a alesilor. De ce credeti ca se dadea UDMR-ul de ceasul mortii sa distruga ANI? Pe care si PSD-ul o acuza ca il cauta la baroni.

    Unul ca SOV nu are ce cauta in Romania decat in vizita intr-o celula, pentru un sejur ieftin pe cativa ani..
  • +8 (8 voturi)    
    Foarte bine! Macar bani sa recupereze (Marţi, 15 noiembrie 2011, 18:23)

    dan [anonim]

    Daca sa mai fie bagati la racoare nu e posibil cu judecatorii astia corupti, macar sa recuperam bani din cele 180 milioane.
  • +3 (3 voturi)    
    Vantu (Marţi, 15 noiembrie 2011, 19:03)

    Adrian US [anonim]

    Ar fi trebuie sa ii puna sechestru si pe scaunul cu rotile si pe carjele cu care umbla. Ala a nenorocit foarte multi oameni. Intr-o tara normala nu mai era in libertate demult. Sper ca macar de acuma incolo organele abilitate sa isi faca datorie.

    Felicitari DNA si procurorilor care is ifac treaba excelent.

    NU acelasi lucru il pot spune de Judecatori la care le transmit sa le fie rusine. Ar trebui implementat un mecanism clar de tragere a judecatorilor la raspundere. Am impresia ca pt moment nu se prea poate face ceva in privinta asta (avant partidul balama la putere - adica uniunea culturala) dar sper ca la urmatoarele alegeri sa nu mai intre in parlament.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by