Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, audiat de procurorii DNA

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 21 octombrie 2011, 13:33 Dosare Anticoruptie


Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi, Vasile Astarastoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica in ce fel a obtinut compania Maguay licitatia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european, transmite Agerpres.

Astarastoae, presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, a venit la sediul din Iasi al Directiei Nationale Anticoruptie insotit de avocata sa, Maria Aldea, la aproape o ora diferenta de prorectorul Dragos Pieptu.

In timp ce profesorul Astarastoae a afirmat ca nu stie pentru ce a fost chemat la DNA, dar ca a venit sa discute despre acuzatiile care i se aduc, profesorul Dragos Pieptu le-a spus jurnalistilor ca nu au niciun drept sa scrie despre evenimentul in care este anchetat intrucat nu au facut promovare proiectului.

Dupa trei ore de audieri, Astarastoae a declarat presei ca nu i s-au adus la cunostinta acuzatiile.

Duminica trecuta, intr-o conferinta de presa, el spunea ca este cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz in serviciu, tentativa la fals si conflict de interese.

Numele profesorului Vasile Astarastoae apare intr-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind trucarea unei licitatii pentru eLearning cu fonduri europene in valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

In acelasi dosar in care Astarastoae e cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz in serviciu, tentativa la fals si conflict de interese este anchetata si fiica sa, Daniela, economist de profesie, dar si alte 19 persoane, printre care prorectorul Dragos Pieptu, angajati din cadrul Ministerului Comunicatiilor si reprezentanti a trei firme.

Platforma de eLearning ofera posibilitatea studentilor de a accesa intreaga documentatie de curs, dand totodata si informatiile suplimentare, dar si posibilitatea examinarii prin metode electronice. Ea a fost implementata de firma Maguay Impex SRL, in urma unei licitatii pe SEAP. Pentru implementarea platformei, UMF Iasi a platit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.

In acest dosar, trei directori, doi de la UMF si un altul de la Maguay, s-au ales cu mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Citeste mai multe despre Dosarul fraudelor la UMF Iasi






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1489 vizualizari

  • -4 (4 voturi)    
    Sunt convins... (Vineri, 21 octombrie 2011, 14:21)

    lucky luck [utilizator]

    Ca Domnul Profesor este vinovat de "aderare la grup organizat, abuz in serviciu, tentativa la fals (sic: cum o fi tentativa la fals?!)si conflict de interese". Cred ca este un infractor inrait si ar trebui sa impartaseasca soarta lui Kadhafi, cu care se aseamana in comportament.
    Sper sa fie lapidat intr-o piata publica, decorata in portocaliu si plina de persoane pure, cinstite, din procuratura si servicii.
    Sper ca scena sa fie difuzata nu doar pe toate posturile nationale si locale de televiziune, ci si pe EuroNews, sectia "No Comment", cu siubtitlul: Inalta coruptia a fost starpita, azi, in Romania!

    P.S. Sper ca acest comentariu sa fie in asentimentul tuturor postacilor portocalii si sa obtina multe plus-uri. Mai mult nu pot sa fac!
    • -1 (1 vot)    
      pt. lucky luck (Vineri, 21 octombrie 2011, 14:47)

      Iesanul [anonim] i-a raspuns lui lucky luck

      Pai bine dom'le faci mishto de portocala perfecta si vrei sa fii pupat primul? Eu, de pilda, ma chinui de ceva timp sa-i fac pe cei de la hotnews.ro sa-mi publice niste posturi si inca n-am avut fericirea sa reusesc. Si tu uite din prima, hopa, ai fost publicat!

      PS Te sfatuiesc sa nu mai vorbesti, cred ca de ex. poti sa faci ceva:

      http://www.newsiasi.ro/eveniment/Stirea-zilei/astarastoae-contraataca-arestarile-de-la-umf-sint-legate-de-ciuhodaru-unpr-si-salvarea-institutului-regional-de-oncologie.html
  • +4 (4 voturi)    
    cum adica (Vineri, 21 octombrie 2011, 14:58)

    buha [utilizator]

    oamenii din opozitie sa raspunda in fata legii?

    Basescu e de vina ca bosorogii PSD-isti si sindicalistii din Romania fura cot la cot!

    curat neconstitutional si curata politie politica!

    Traiasca Regele si Crin si Ponta!
    • 0 (0 voturi)    
      Aia-i! (Vineri, 21 octombrie 2011, 17:01)

      lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui buha

      Opozitia si sindicatele fura. Ba chiar si Regele oleaca. Hotii!!!
      Noroc ca cei de la putere, care au bugetele in mana, sunt cinstiti si dramuiesc fiecare banut public pe care-l pastoresc, banut castigat cu sudoarea fruntii lor: din cei 25% TVA si din taierea alocatiilor pt handicap, copii, sanatate, educatie, pensii... Basca cei 3% - cat e gradul de absorbtie pe care a reusit guvernul sa-l atraga din fondurile europene dedicate Romaniei!..
  • 0 (0 voturi)    
    Pisa survey (Luni, 24 octombrie 2011, 1:20)

    petre [anonim]

    Ce mai conteaza, educatia lor se reflecta si in educatia noastra, a tinerilor...studiile arata ca avem aceeasi performante precum cei din Trinidad Tobago, Thailanda, Mexico, Bulgaria...interesant, ce va urma ....

    http://www.oecd.org/dataoecd/10/61/48852548.pdf
  • 0 (0 voturi)    
    nelamurire (Luni, 24 octombrie 2011, 18:28)

    Cineva [anonim]

    Pana la urma e vorba de 6.4 mil de Euro sau de RON? E o diferenta cam mare nu? De cand a inceput scandalul asta tot asa o tineti. Ba au fost milioane, ba nu. Ba a primit un laptop nu stiu cine ba nu.

    Tara arde si baba se piaptana. Alergati dupa nimicuri doar ca sa mascati alte chestii. Ala saracul o fi luat si el un laptop cu discount si l-a turnat nevasta-sa ca cine stie ce probleme aveau ei. Aiurea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by