Curtea de Apel Bucuresti: Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, ramane in arest preventiv

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 20 octombrie 2011, 19:21 Dosare Anticoruptie


Fostul preşedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, ramane in arest preventiv, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, recursul depus de avocatii acestuia, anunta Agerpres. Decizia de joi a magistratilor este definitiva. Premierul Emil Boc l-a demis pe 16 octombrie pe Silviu Bian din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în locul acestuia fiind numită Iulia Cârcei, care va asigura temporar conducerea ANOFM până la numirea unui preşedinte al instituţiei. Tribunalul Bucureşti a decis, tot pe 16 octombrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a fostului preşedinte ANOFM Silviu Bian, acuzat că a primit mită de la subalterni pentru a-i mentine in functii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut duminică trecuta pe preşedintele ANOFM, Silviu Bian, sub acuzaţia că a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM.

"Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011", a precizat DNA, intr-un comunicat.

Potrivit anchetatorilor, în mod similar, pe data de 15 octombrie 2011, Silviu Bian a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























450 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by