ANI: Geani Marian Dinu, seful PNL sector 4, nu isi poate justifica averea

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 20 octombrie 2011, 15:38 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Sectorului 4 din Bucuresti de catre Geani Marian Dinu, liderul filialei din sectorul 4 a Partidului National Liberal.

"In urma evaluarilor demarate la data de 17.11.2010, cu privire la faptul ca domnul Dinu Geani Marian ar fi acumulat, in perioada exercitarii functiei de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Sectorului 4, Bucuresti, impreuna cu familia, o avere care depaseste veniturile realizate, s-au constatat urmatoarele: o diferenta semnificativa, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 359.811,26 lei  (aprox. 86.761,45 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate, in perioada exercitarii functiei de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Sectorului 4, Bucuresti", arata Agentia Nationala de Integritate, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

"Veniturile de natura salariala, realizate in perioada supusa evaluarii, de catre domnul Dinu Geani Marian, impreuna cu sotia sa, doamna DINU Doina Elena, au fost in cuantum total de 212.080,34 lei. Veniturile de natura salariala si disponibilitati banesti obtinute, in perioada 2008-2010, de catre domnul DINU Geani Marian, impreuna cu sotia sa, doamna DINU Doina Elena, au fost de 237.080,34 lei. Averea detinuta, si pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, de catre domnul Dinu Geani Marian, impreuna cu sotia sa, doamna Dinu Doina Elena, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, este de 596.891,6 lei", explica inspectorii ANI.

In aceste conditii, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, potrivit dispozitiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de liderul PNL sector 4.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1289 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    PNL, aliat de nadejde al UDMR? (Joi, 20 octombrie 2011, 16:05)

    O clasa politica mediocra si corupta [anonim]

    Acum probabil si unii liberali vor incepe sa injure ANI, vor dori si ei sa o desfiinteze, asa cum vrea si UDMR-ul.

    Sper ca astfel de verificari sa fie facute pentru fiecare consilier din Bucuresti, cred ca majoritatea dintre ei sunt niste infractori ordinari, ocupati sa dea si sa primeasca spagi si fara vreun interes real in binele unui oras ocupat de caini vagabonzi, jeep-uri de cocalari si electori ai lui Vanghelie.
  • +1 (1 vot)    
    Nici un liberal nu poate (Joi, 20 octombrie 2011, 16:06)

    Clanul Butoane liberale [anonim]

    Problema e sa ii iei pe toti la puricat.Si conturile offshore si casele de la Monte Carlo. Interpolul trebuie implicat
  • 0 (0 voturi)    
    Instructiuni pentru liberali (Joi, 20 octombrie 2011, 16:53)

    Bingo Liberal [anonim]

    Trebuie sa nu uiti cat ai furat si sa te tradezi.Trebuie notat tot ce furi si sa ai grija sa nu iti faci avere pe numele tau sau al sotiei.Averea se declara pe un offshore de Cipru ,contul bancar in Luxembourg sau Austria.Propietatile imobiliare din Romania sa se treaca pe numele unor rude indepartate foarte batrane care mai au putin de trait care sa te treaca in testament.La nevoie partidul poate furniza bunici si matusi tamara pentru cei care nu se descurca.E momentul sa tratam serios aceasta problema tovarasi liberali.Sa stragem randurile.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by