Curtea de Apel Iasi a decis arestarea preventiva a celor doi directori din cadrul UMF Iasi acuzati ca ar fi trucat o licitatie

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 18 octombrie 2011, 22:00 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Iasi a decis, marti, arestarea preventiva pentru 29 de zile a doi directori din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, precum si a directorului unei firme, pentru ca ar fi trucat licitatia pentru platforma de e-Learning a institutiei de invatamant superior, potrivit Agerpres.

Directorul Centrului de Comunicare al Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, Adrian Ciureanu, si directorul administrativ al institutiei, Daniela Drugus au fost retinuti de DNA pentru 24 de ore, in urma cu o saptamana, pentru luare de mita si trucarea unei licitatii pentru platforma de e-Learning, proiect realizat cu fonduri europene in valoare de peste 6 milioane de lei. Decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile a fost luata de judecatorii Curtii de Apel dupa ce miercurea trecuta magistratii Tribunalului Iasi au declinat competenta in cazul directorilor.

Al treilea mandat de arestare preventiva a fost emis pe numele lui Corvin Purghin, directorul comercial al companiei Maguay Impex SRL, firma castigatoare a licitatiei. Pentru implementarea platformei, UMF Iasi a platit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.

"Dosarul fraudelor la UMF" vizeaza in total 19 persoane, printre care se numara si rectorul Vasile Astarastoae si fiica sa, dar si directorul economic si cel de comunicare ai UMF.

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2418 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    O DAAA!! (Miercuri, 19 octombrie 2011, 1:53)

    S. [anonim]

    toate aceste acțiune ale DNA-ului și ale ANI-ului sunt ca niște simfonii. Păcat, MARE păcat, că idioții din camera deputaților au adoptat "tacit" legea propusă de un corupt deputat PNL-ist de a limita puterile ANI.
  • 0 (0 voturi)    
    UMF Cluj (Miercuri, 19 octombrie 2011, 9:53)

    UMF Cluj [anonim]

    Ar trebui continuata ancheta si la UMF Cluj al carei rector a sarit repede in apararea celui de la UMF Iasi ! Si asta pentru ca e vorba de acelasi proiect si aceeasi firma implicata !!! Si asa, cu pasi marunti, poate s-ar face curat si in proiectele cu fonduri structurale si pe axa POSDRU !!!
  • 0 (0 voturi)    
    dreptatea e doar pentru cei cu bani (Luni, 7 noiembrie 2011, 9:25)

    vancea gabriel [anonim]

    In urma unui proces de munca cu nr 7107/99/2010 am obtinut sentinta definitiva cu nr 1199 in care eram instiintat ca am castigat cauza,de altfel cum era si normal avand in vedere trecutul care poate fi probat de nenumarati martori.Dar se pare ca individul munteanu cristian care detine 2 firme fantoma cu numele de sc zentech srl si sc high end tuning srl a gasit un stimat domn amironesei gabriel, consilier juridic, si impreuna cu acesta a reusit sa schimbe trecutul.Ca acest ,,domn'' munteanu cristian este un escroc si un bisnitar asta o stiu destui din cei care au fost pagubiti de diverse sume de bani. Interesant ca garda financiara care da dovada de exces de zel cu amaratii care abia au o afacere cand e vorba de acest gen de oameni nu fac nimic concret pentru a scoate la lumina ce fac acesti indivizi.Deci in concluzie curtea de apel iasi , in urma recursului a schimbat trecutul fara ca eu sa am dreptul la replica. Ca faptele trecute pot fi probate, asta nu e o problema deoarece sunt nenumarati martori, dar cert e ca un escroc ca munteanu cristian e sustinut de institutiile statului pe motiv ca unii oameni pot da spaga , iar cei cinstiti, care de regula nu au bani gandesc ca adevarul si dreptatea triumfa intr-o tara democratica.In urma acestei situatii am inteles ca legea se face dupa bunul plac , iar unii judecatori taie si spanzura in functie de interese.Ca acest stimat munteanu cristian inseala persoane in varsta dand diagnostice medicale macar ca nu este de meserie si face bisnita cu aparatura audio nu e ceva nou, iar pe unii i-a inselat in urma comertului on-line.Ca la sediul din zona Carrefour Felicia nimeni nu la verificat exact ce face sa nu mire pe careva. Daca cineva crede in dreptate se va insela in momentul in care va avea o situatie de intampinat.Intreb si eu pe stimatii domni de la curtea de apel Iasi, care au salarii astronomice, oare e asa de greu sa faca dreptate si pentru omul de rand?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by