VIDEO UPDATE Tribunalul Bucuresti: Seful ANOFM, Silviu Bian, arestat preventiv pentru 29 de zile

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 16 octombrie 2011, 18:36 Dosare Anticoruptie


Silviu Bian
Foto: Agerpres
 documente
(15 Oct 2011) PDF, 382KB
Tribunalul Bucuresti a admis, duminica seara, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a presedintelui Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bian, acuzat de luare de mita in forma continuata de la subalterni ai sai pe care ar fi urmat sa ii mentina in functii in schimbul banilor primiti, anunta Agerpres. Sedinta de judecata de duminica seara a fost secreta. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

UPDATE Silviu Bian a fost demis, duminica seara, de premierul Emil Boc din functia de secretar de stat

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut, in noaptea de sambata spre duminica, pentru 24 de ore pe presedintele ANOFM, Silviu Bian, sub acuzatia ca a primit sumele de 22.000 de euro si 19.000 de lei de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM, potrivit unui comunicat al DNA.

"Banii au fost pretinsi de catre inculpatul Bian Silviu pentru ca, in calitate de ordonator principal de credite, sa vireze 25% din costul proiectelor finantate din fonduri ale Uniunii Europene si destinate dezvoltarii resurselor umane, reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, in vederea bunei derulari a activitatii in cadrul proiectelor. De asemenea, aceasta suma, primita cu titlu de mita printr-un intermediar, reprezinta o parte din salariile functionarilor respectivi pe luna august 2011", se arata in comunicat.

Potrivit anchetatorilor, in mod similar, pe data de 15 octombrie 2011, Silviu Bian a primit de la aceiasi functionari, prin intermediar, suma de 82.000 de lei, reprezentand o parte din retributiile aferente lunii septembrie 2011.

Seful ANOFM a fost prins in flagrant pe 15 octombrie si retinut de procurorii anticoruptie.

Procurorii DNA au perchezitionat, duminica, locuinta din Capitala a lui Silviu Bian, de unde au ridicat 1.300 de euro si doua agende. Avocatul lui Silviu Bian, Cristian Ene, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca in urma perchezitiei de la domiciliul clientului sau, din Capitala, au fost ridicati 1.300 de euro, 160 de dolari si doua agende.

Tot duminica, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov a anuntat ca flagrantul in cazul sefului ANOFM, Silviu Bian, nu a fost organizat la sediul institutiei si ca nu sunt preconizate disponibilizari la institutie.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2656 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    SPAGAR ORDINAR (Duminică, 16 octombrie 2011, 19:05)

    DOREL N [anonim]

    22.000 Euro X 42 (Judete) = 924.000 Euro
    19.000 lei X 42 (Judete) =798.000 lei
    Buna treaba
    Hai eliberare!
    • +4 (4 voturi)    
      are cu ce plati avocatul (Duminică, 16 octombrie 2011, 19:29)

      crina [anonim] i-a raspuns lui DOREL N

      ma intrebam cu ce plateste avocatul, ca nu prea are bani. Acum m-am edificat, cu atatia bani care nu se vad si se invart intre ei , ele si se duc unde trebuie: spagi, avocati, femei, distractii, partid etc
    • +10 (10 voturi)    
      atenţie la POSDRU (Duminică, 16 octombrie 2011, 21:16)

      AndrewK [utilizator] i-a raspuns lui DOREL N

      ANOFM şi agenţiile judeţene derulează în prezent câteva zeci de proiecte POSDRU fiecare finanţat cu milioane de €... proiecte obscure cu teme de tipul "conştientizarea" / "consilierea" / "informarea" şomerilor, casnicelor, tinerilor din zonele rurale, proiecte greu cuantificabile şi fără impact pe piaţa muncii, în creşterea gradului de angajare şi în economia locală.

      Proiectele astea - care practic substituie activitatea curentă a birocraţilor din ANOFM şi AJOFM-uri - se rezumă la conferinţe de presă cu promisiuni şi targeturi de ochii lumii, bufete festive şi cazări în locaţii elegante, distribuirea de fluturaşi la ţară şi prin şcoli, mediocre prezentări PowerPoint şi cursuri de scurtă durată în meserii de jos, cumpărarea preferenţială de laptopuri, softuri şi maşini la suprapreţ de la clienţi privaţi abonaţi la contractele pe finanţări UE ... şi pot continua mult şi bine.

      În total e vorba de peste 4 miliarde de € alocaţi României (de fapt toţi sunt banii contribuabililor români şi europeni) care sunt la cheremul unor găşti de "experţi", "traineri", "universitari", "evaluatori" şi reprezentanţi ai noii generaţii cărora li s-au încredinţat gestionarea şi implementarea fondurilor structurale şi de coeziune.

      Nu am deloc speranţe că acest caz va schimba radical situaţia în acest domeniu. Scandalul în care a fost implicat soţia lui Botiş e tot legat de finanţările în proiecte POSDRU. - btw aţi mai auzit ceva de el?
      • +4 (4 voturi)    
        da (Luni, 17 octombrie 2011, 0:33)

        Tudor bugetar [anonim] i-a raspuns lui AndrewK

        din pacate ai perfecta dreptate. cu o completare: eu spun POSDRU=pixuri, brichete si simpozioane.
      • 0 (0 voturi)    
        POSDRU (Luni, 17 octombrie 2011, 12:36)

        Retus [anonim] i-a raspuns lui AndrewK

        Daca cineva este macar curios, sa verifice cum cateva firme de soft si ONG-uri (de care nu a auzit nimeni niciodata) au o GRAMADA de proiecte pe POSDRU de ffffffffffff multi bani.
      • 0 (0 voturi)    
        ehei (Luni, 17 octombrie 2011, 12:46)

        ehei [anonim] i-a raspuns lui AndrewK

        ehei, ce clica mafiota este in toate proiectele "guvernate" de ancs, cnmp si cncsis.

        posdru nu este decat una din fatete.

        pentru cunoscatori.
  • +7 (7 voturi)    
    De ce ??!! (Duminică, 16 octombrie 2011, 19:36)

    costica [anonim]

    "Sedinta de judecata de duminica seara este secreta. "
    Asa e regula sau DE CE e secreta ???!!!!
    Stie careva?!
    Pana acum, la clanul Butoane sau in alte cazuri sentinta era publica.
    De ce este secreta??!!!!
  • 0 (8 voturi)    
    fara comentarii (Duminică, 16 octombrie 2011, 21:07)

    gilau [anonim]

    cam asta e "echipa" dumneavoastra, domnule Boc...
    • 0 (0 voturi)    
      consecventa (Luni, 17 octombrie 2011, 11:38)

      toiu [utilizator] i-a raspuns lui gilau

      Acum este bun DNA? Nu mai face anchete si retineri pe criterii politice? Nu mai este de vina "dictatorul"?
      • 0 (0 voturi)    
        doua lucruri (Luni, 17 octombrie 2011, 12:21)

        if0014 [utilizator] i-a raspuns lui toiu

        1. Asta de-i arestat... e PDL-ist fost PD-ist sau e ceva teoria conspiratiei, un fel de cartita spalata pe creier de ion iliescu?

        A, e PDL-ist. Am inteles.

        2. Mi se pare mie, sau de cand baietii rai din Olanda au zis "PASS SHENGEN", au inceput sa apara mai multe flagranturi, arestati etc, inclusiv mai portocalii? Desi in sistemul de stat curcubeul e doar o figura de stil, exista o singura culoare (care nici macar nu e culoare) - gri inchis.
  • +6 (6 voturi)    
    DE CE SEDINTA FOST SECRETA? (Duminică, 16 octombrie 2011, 21:21)

    fl [anonim]

    S-au spus in sedinta si lucruri care nu trebuia sa le stim? Cum ar fi de pilda destinatia unei parti din bani?
  • +1 (1 vot)    
    ce am ajuns.. (Luni, 17 octombrie 2011, 6:17)

    Nae [anonim]

    pe de o parte ,astia de la PDL,ne inchid locurile de munca,pe de alta parte, cer bani daca vrei sa mai stai pe postul ala...incredibila situatie.
  • +1 (1 vot)    
    de ce? (Luni, 17 octombrie 2011, 8:34)

    doru [anonim]

    de ce toata lumea face atata tevatura ca un neica nimeni,propulsat de partid intr-o functie asa de inalta,ii''parlea'' pe ''sefutii'' de la ojopf,numiti,si ei,la randul lor de partid?.de ce nu se intreaba nimeni,pentru ce,sau mai degraba,de unde aveau astia banii pentru spaga?.oare astia sunt si ei cercetati de dna?.
    • +1 (1 vot)    
      alta este intrebarea...... (Luni, 17 octombrie 2011, 10:28)

      pcd [anonim] i-a raspuns lui doru

      daca SEFUL institutiei face asta fara rusine, e clar ca asa e si pe la sefii lui. asa ca intrebarea este; pe ministri cand ii vedem arestati??? si mai este o problema, extrem de grava. NU DNA LA PRINS PE HOTUL ASTA PDL-IST CI OAMENII AU FACUT RECLAMATII IN CORPORE SI ATUNCI N-A AVUT PDL CE FACE SI A LASAT PROCURORII SA-L SALTE. DAR DIN DECLARATIILE CELOR IMPLICATI REIESE CA AU MAI FACUT SESIZARI SI INAINTE CU PRIVIRE LA SPAGILE ASTUIA. deci, intrebarea de 1mil de dolari cum zic americanii este: ce fac serviciile de informatii???? ca principalul lor atribut este lupta naticoruptie si protejarea subminarii economiei. deci, ori astia nu informeaza, ori PDL in integritatea lui este un partid-mafiot. varianta a doua este din pacate cea reala. cam atat despre 'lupta anticoruptie' a tovarasului Basescu impreuna cu PDL.
  • 0 (0 voturi)    
    Zilele acestea (Luni, 17 octombrie 2011, 9:37)

    banateanul. [utilizator]

    30-la numar, este doar inceputul sau urmeaza inca cateva 100-te !
  • 0 (0 voturi)    
    Poate are noroc (Luni, 17 octombrie 2011, 10:07)

    Mihai [anonim]

    si il cazeaza si pe infractorul de fiu-su in aceeasi celula, sa faca treaba in "familie". Duhnesc functionarii statului a coruptie mai ceva ca o groapa de gunoi, majoritarii fiind cei intrati cu pile, numiti politic, pe criterii de cumetrie etc.
    La puscarie cu ei, sa li se confiste averile iar din ele se construiasca puscarii in care sa-i bage, ar iesi un complex cat o jumatate de Bucuresti. Oricum, cel putin 50% din functionarii statului ar trebui sa fie la inchisoare caci cu sprijinul lor avem atatea hoarde de mafioti.
  • 0 (0 voturi)    
    spagile la ordinea zilei! (Luni, 17 octombrie 2011, 11:29)

    intreb si eu? [anonim]

    Ce conteaza ca aresteaza preventiv un spagar?
    Tot sistemul nostru politico-administrativ din '90 incoace este putred si corupt, iar arestarea unuia cum este aceasta "palida figura" este o nimica toata.
    Domnul Basescu spunea ca va lupta impotriva coruptiei! Cum, cu spagi bine ticluite prin care tara se spoliaza pe zi ce merge, iar noi romanii suntem vanduti pe vecie, daca nu se intampla o minune Dumnezeasca altora.
    Ce facea acest hot calificat cu atatea bani? Ce facea? Foarte simplu dadea pe toata ierarhia pana sus ceea ce trebuia.
    Se pare ca totusi nu a dat cat trebuia si atunci, a trebuit atentionat, deoarece sunt sigur ca nu va pati mai nimic, deoarece stie multe si poate spune si atunci ... urmeaza alegerile si nu mai castigam nici un colegiu.
    Oricum banii de la UE nu se folosesc decat pentru spagi si .. cadouri inclusiv la centru, asa ca traiasca pixurile si fluturasii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by