Judecatorul Barsan contesta la CSM percheziţionarea casei din Snagov, in dosarul in care sotia sa, judecator la ICCJ, e acuzata de trafic de influenta
Sectia pentru judecatori a CSM va lua in discutie marti, 18 octombrie, plangerea profesorului Corneliu Barsan. Acelasi argument il aduce si Gabriela Barsan, care a contestat la plenul CSM perchezitionarea imobilului sau, membrii Consiliului urmand sa decida tot marti, 18 octombrie, asupra plangerii.
Directia legislatie a Consiliului consemneaza in punctul de vedere cu privire la cele reclamate de sotii Barsan, ca CSM doar se pronunta daca este o masura obiectiva cea solicitata de organul judiciar si nu una abuziva.
Pe de alta parte, surse din magistratura sustin ca imunitatea diplomatica poate fi invocata doar cu privire la locul in care locuieste demnitarul, in speta imobilul din Strasbourg pe care il ocupa profesorul Barsan, care are resedinta acolo.
Pe 6 octombrie, procurorii DNA au perchezitionat locuintele judecatoarelor Gbariela Barsan si Iuliana Pusoiu, de la Sectia de Contencios Administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
DNA a informat ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatoarele persoane: Gabriela Victoria Barsan, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie - presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta; Iuliana Pusoiu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta; Claudia Gherbovan Silinescu, avocat in Baroul Bucuresti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si Gabriel Chriac, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania sustine ca judecatorii sefi asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie sa demisioneze, Inalta Curte de Casatie si Justitie fiind varful ierarhiei judecatoresti si comportamentul judecatorilor sai afecteaza extrem de grav imaginea publica a justitiei: "Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si Asociatia Magistratilor din Romania - filiala Cluj isi manifesta ingrijorarea fata de evenimentele recente care au adus, din nou, in atentia publicului judecatorii instantei supreme", a aratat UNJR, intr-un comunicat remis Mediafax.
Gabriela Barsan detine inca presedintia Sectiei de Contencios a instantei supreme, in timp ce Iuliana Pusoiu si-a cerut pensionarea, CSM urmand sa ia o decizie. Pe de alta parte, juristi de marca, avocati, profesori de drept apreciaza ca profesorul Corneliu Barsan ar trebui sa demisioneze avand in vedere pozitia de judecator la Curtea Europeana.
Mandatul lui Corneliu Barsan (68 de ani) - propus in 2007 de CSM, validat de Guvernul roman si numit de Consiliul Europei - expira in 31 octombrie 2013. Cum numirea a facut-o Secretarul General al Consiliului Europei, ca si principiu, potrivit regulii de drept administrativ, cine numeste poate si revoca. Astfel, CSM nu are competenta in a dispune revocarea judecatorului roman la CEDO.

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 9 luni
- 15 ani 5 luni
- 15 ani
- 11 ani 4 luni
- 11 ani 2 luni
- 4329 zile
- 4132 zile
- 3798 zile
- 3712 zile
- 3712 zile
- 7650 zile
- 4323 zile
- 5889 zile
- 6464 zile
- 3876 zile
- 3728 zile
- 6315 zile
- 5668 zile
- 6273 zile
- 3770 zile
- 4335 zile
- 6008 zile
- 6842 zile
- 5412 zile
- 5339 zile
- 6394 zile
- 6367 zile
- 3424 zile
- 4575 zile
- 6368 zile
- 3827 zile
- 3643 zile
- 4637 zile
- 5441 zile
- 5455 zile
- 6275 zile
- 5436 zile
- 3720 zile
- 3687 zile
- 4560 zile
- 6078 zile
- 4600 zile
- 5861 zile
- 4153 zile
- 6207 zile
- 4714 zile
- 3650 zile
- 3873 zile
- 4985 zile
- 3663 zile
- 3909 zile
- 6725 zile
- 5633 zile
- 4922 zile
2, Atunci cand inregistrarile digitale vor avea semnatura electronica. Serviciile noastre au aceasta tehnologie de ce refuza sa o implementeze? Oare pentru ca nu ar mai putea masluii dupa aceea inregistrarile?
3. Atunci cand inregistrarile nu vor mai fi facute abuziv sub egida sigurantei nationale.
4. Atunci cand inregistrarile se vor face doar cu aprobare legala.
5. Atunci cand serviciile secrete vor preda originalul inregistrailor si nu copii neautentificate
6. Atunci cand serviciile nu vor mai distruge inregistrarile originale si nu vor secretiza aparatura cu care se fac inregistrarile pentru ca instanta sa poata analiza autenticitatea sau neautenticitatea inregistrarilor.
7. Atunci cand inregistrarile nu vor mai fi colate , scoase din context si puse in ordine necronologica.
8. Atunci cand arestarile nu se vor mai face doar seara cand judecatori cu soti/sotii proaspat albiti/albite de DNA sunt de serviciu.
9. Atunci cand procurorii vor fi angajati pe criteriu al competentie si nu unul politic.
10. Atunci cand procurorii se ocupa cu intrumentarea corecta si aprofundata a realelor cazuri de coruptie si nu de instrumentarea de falsuri impreuna cu serviciile secrete.
Toata perdeaua de fum impotriva judecatorilor de la inalta curte incerca sa impuste mai multi iepuri dintr-o lovitura:
1. Controlul total al deciziilor inaltei curti pentru a asigura decizii favorabile puterii portocalii pe dosarele trucate ale SRI.
2. Preluarea controlului defacto al procuraturii de catre SRI fara sa mai aibe nevoie sa se ascunda de vazul lumii.
3. Sa impanzeasca curtea suprema de judecatori corupti si deci santajabili pe care Basescu sa ii aibe la mana in momentul cand dosarele sale de furt national vor reaparea la lumina.
4. Controlul total asupra statului pentru fraudarea alegerilor in special prin metoda votul prin corespondenta.
Si in al doilea rand; toata povestea aceasta
ce ai insiruit este sau nu este bun nici pentru adormit copii!
...n-am vazut pe niciunul sa spuna: puteti sa-mi verificati tot, sa ma perchezitionati, iar eu am sa va dovedesc nevinovatia. Asta ar fi atitudinea unui om nevinovat. In schimb toti cauta vicii de procedura sau diferite scuze penibile.
In concluzie, nu ajunge doar vointa unuia sau a altuia,mai e nevoie si de un numar favorabil de voturi.Crezi ca in Parlament vor fii din 2012 300?Eu unul nu cred.Crezi ca va fii modificata Constitutia
pina in 2012?Nici asta nu cred.In schimb cred ca aceasta adunatura stinga-dreapta nu va cistiga alegerile din 2012 -vorbim de USL- si astfel PDL si coalitia vor avea ragaz sa-i adune pe toti ciorditori din PSD si PNL.Mai sper ca cele 2 partide sa ramina doar la pragul de jos al intrarii in Parlament