Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva judecatoarelor Gabriela Barsan si Iulian Pusoiu si a omului de afaceri Gabriel Chiriac

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 10 octombrie 2011, 15:35 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Gabriela Victoria Barsan (presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie) si de Iuliana Pusoiu, judecator la ICCJ in cadrul aceleiasi sectii, ambele fiind acuzate de trafic de influenta. In acelasi dosar sunt urmariti penal avocata Claudia Gherbovan Silinescu si omul de afaceri Gabriel Chiriac, ambii pentru cumparare de influenta, informeaza DNA, intr-un comunicat.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in perioada mai 2010 - mai 2011, cele doua judecatoare ar fi primit, in mod repetat, de la Claudia Gherbovan Silinescu Claudia si Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentand bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion si plata cazarii pentru diferite deplasari in strainatate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant si asigurarea folosintei gratuite a unui apartament situat in Paris - Franta. Foloasele respective au fost primite in schimbul facilitarii solutionarii favorabile a unor dosare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal.

Cadourile ar fi fost transmise prin avocata Claudia Gherbovan- Silinescu, aparatoarea lui Chiriac in procesele de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Silinescu este prietena si fosta colega de instanta cu judecatoarele Barsan si Pusoiu. Traficul de influenta in favoarea lui Chiriac ar fi fost exercitat pe o perioada indelungata.

Potrivit Romania Libera, pricipalele probe ale procurorilor ar fi interceptarile telefonice realizate initial de SRI in baza Legii Sigurantei Nationale, "lucrarea" vizand exportul a sute de milioane de euro din tara spre paradisuri fiscale, spun surse judiciare, la care ar fi participat si cumparatorul de influenta, Gabriel Chiriac. De mentionat ca locuintele judecatorilor Barsan si Pusoiu au fost perchezitionate joia trecuta, anchetatorii fiind interesati in special de laptopuri sau unitatile centrale ale calculatoarelor.

Romania Libera mai scrie ca Gabriela Barsan, Iuliana Pusoiu si Claudia Gherbovan Silinescu au fost multi ani colege la instantele bucurestene. Silinescu, nepoata fostului adjunct la Serviciul de Informatii Externe, generalul Tudor Constantin Silinescu, a iesit din magistratura in urma unui scandal legat de adoptii si a intrat in avocatura.

Consiliul Superior al Magistraturii a declansat verificarea sentintelor date in dosarele lui Chiriac.

  • Cine este afaceristul Gabriel Chiriac

Fost inginer la Intreprinderea "Electrocontact" de la Botosani, Gabriel Chiriac a ajuns, dupa 1990, directorul intreprinderii. Colosul industrial, cu peste 8.000 de salariati, a fost dus spre faliment de conducerea societatii. In primii ani, Chiriac a adunat actiuni din marea cuponiada initiata de fostul premier PDSR Nicolae Vacaroiu. Intreprinderea a fost desfacuta si vanduta pe bucati, cumparatorul final fiind insusi directorul societatii, Gabriel Chiriac.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2955 vizualizari

  • -6 (12 voturi)    
    DNA (Luni, 10 octombrie 2011, 15:47)

    rasputin [anonim]

    In cazul unui mare fas, ca multe altele de pana acum, ma intreb cum vor mai da ochii cu judecatoarele de la ICCJ, in sedintele de judecata.
    • +13 (13 voturi)    
      Nu zau.. (Luni, 10 octombrie 2011, 16:19)

      ion [anonim] i-a raspuns lui rasputin

      "Un mare fas, ca multe altele.."

      Ia vezi nene, fix la 10 cm in dreapta pe pagina asta lista aia de nu se mai termina de procese pe baza dosarelor de la DNA. Mii si mii de zile amanare, sau chiar sentinte nerusinate la ICCJ, uite, ca e chiar aici, il vad in timp ce scriu - Dosarul Romsilva - Ion Dumitru

      De la Nastase, Mitrea si Pacuraru, la Oprisan, Mazare, Falca si Voiculescu, toate astea sunt "fasuri" DNA? De aia nu au aia curaj sa mearga in instanta si amana procesele la nesfarsit, mana in mana cu judecatorii, asteptand prescrierea faptelor?

      Nene, asta e tehnica de manipulare: e o bucatica din societatea noastra care merge si anume DNA-ul. Ia hai sa aruncam cu rahat in el, a ala Mircea Badea: "numai teatru ieftin, numai arestari la TV, de ce nu avem niciun condamnat, etc etc etc"

      Condamnati nu avem nu pentru ca DNA nu isi face treaba, ci pentru ca batrana sandrama comunista Iliescu si compania si-a impanzit din vreme CSM-ul si ICCJ cu tone de dinozauri de "protectie"

      Stiu ca unii pregatesc terenul pentru "vremuri mai bune", cand capul lui Morar va putea sa fie usor pus in bat. Dumneata asta faci. Iar in locul lui Morar sa fie pus unul gen Amariei, care sa se ia de doctori si de nasi de pe tren, plus sa dea 500 de NUP-uri pe sezon.

      Ce face DNA acum e bine facut. Indivizi care credeau ca sunt 100% acoperiti si pot sa faca tot ce vor cu bunurile tarii asteia, incep sa tremure acum cand vorbesc la telefon cu "pretenii". Asa si trebuie. Asa se intampla oriunde in lumea "normala"

      Celor de la DNA: sa stiti ca aia care mai cred ca se mai poate face justitie in tara asta sunt alaturi de voi. Nu dati inapoi, trebuie sa curatam un pic tara asta, caci nu vreau sa imi vad copii emigrand din tara unde hotii au (aproape) intodeauna dreptate.
    • -5 (5 voturi)    
      ASTEPTAM ARESTIARILE IN DIRECT! (Luni, 10 octombrie 2011, 16:37)

      Bica [anonim] i-a raspuns lui rasputin

      Asteptam acum cu nerabdare.. arestarile in direct.. cu mascati... spart de usi.. luat pe sus.. si toatea astea sub nasul camerelor de filmat bine informate a B1TV, 10TV etc...

      DNA!! Nu uitati.. catusele in direct....

      Evident arestarile vor fi facute seara .. cand de serviciu vor fi doar judecatorul care "trebuie".. din cei nou nominalizati de x-suvita ori unul santajat cu cine stie ce...

      Telenovelele din ultima perioada sunt cam slabutze.. norioc cu DNA.. altfel sezonul de toamna al telenovelelor ar fi fost un esec lamentabil!
    • +6 (6 voturi)    
      in romania cred ca se poate (Luni, 10 octombrie 2011, 16:43)

      Ghita [anonim] i-a raspuns lui rasputin

      la fel cum in cazul fasului firmei de stat nimeni nu si-a pus problema cum directorul la stat a fost un retard dar a ajuns imediat un exemplu de capitalist emanat din visele lui iliescu. La fel si cu patriciu cum dreq asta a facut 2 miliarde de euro de la 0 la boomul dat cu nastase, iar apoi intr-o perioada mult mai lunga nu reuseste sa se mentina macar la aceasi valoare. exemplele pot continua.

      stai linistit, alea nu cred ca vor mai judeca vreodata, daca as fi la DNA as solicita de fiecare data sa schimbe judecatorul sa nu existe vreo indoiala ca vor fi partinice.
    • -4 (4 voturi)    
      Ciobanul care striga LUPUL (Luni, 10 octombrie 2011, 16:53)

      LUPUL [anonim] i-a raspuns lui rasputin

      LA FEL SI DNA.. a tot strigat hotii hoti.. si au tot venit cu acuzari de toata jena fara dovezi.. cel mult cu cateva inregistrari contrafacute... acum cine ii mai crede? Chiar de o fi judecatoarele vinovate.. tind sa dau din start crezare partii acuzate de DNA...

      Ca sa cred ceva... vreau probe concrete si nu inregistrari telefonice contrafacute!
      • +2 (2 voturi)    
        Coruptia in forma pura (Luni, 10 octombrie 2011, 17:24)

        Relu [anonim] i-a raspuns lui LUPUL

        Judecatoare la ICCJ care iau spaga de la o fosta judecatoare data afara din magistratura pentru coruptie convertita in avocat care are retea de influienta la Inalta si care cara spaga de la un fost director de firma de stat falimentata de el insusi pentru a fi cumparata de el insusi pentru el.Asta este coruptia in forma pura caracteristica retelelor de securisti care activeaza in Romania dupa 1989.
        Este doar un exemplu .Mai sunt multe altele care au distrus Romania si au saracit poporul.
  • +7 (7 voturi)    
    Cu restul ?..... Pe cand ? (Luni, 10 octombrie 2011, 16:36)

    DIRUT [anonim]

    Cu restul ?..... Pe cand ?
    Sunt atat de multe situatii, incat te ingrozesti ca s-ar putea ca cea mai mare parte a magistratilor judecatori sa fie compromisi.
    Sunt decizii ale judecatorilor care nu au nimic in comun cu legea, procedura si nici macar cu bunul simt, fie el si fara pregatire juridica; mai mult pana acolo s-a ajuns incat sunt judecatori care nici nu se mai obosesc sa-si motiveze propria decizie.

    O mizerie de Justitie.
  • -3 (3 voturi)    
    CIOBANU CARE STRIGA LUPU!!! (Luni, 10 octombrie 2011, 16:41)

    Gigi [anonim]

    Nu mai am incredere in DNA! Au facut precum ciobanu.. au strigat lupu de prea multe ori.. si lupu nu era nicaieri... acuma cine sa ii mai creada?!?!?

    CA SA CRED, AM NEVOIE DE DOVEZI PALPABILE si nu de inregistrari telefonice si ambientale (cine oare mai crede astfel de propbe?).
  • -1 (5 voturi)    
    POLITIE POLITICA (Luni, 10 octombrie 2011, 16:43)

    DUDU [anonim]

    urez tuturor judecatorilor corecti, tarie de caracter si maximul de verticalitate si curaj pentru a face fata actelor de intimidare si santaj de catre politicienii aflati la putere!

    poporul este alaturi de voi!
    • +4 (6 voturi)    
      Nu-ti mai fa curaj. (Luni, 10 octombrie 2011, 16:59)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui DUDU

      Nu esti tu poporul si nici nu poti fi poporul.Esti probabil un jalnic hot care-ti tremura izmenele cand auzi ca se strange latul.Alte motive nu ai sa te dai "poporul".Poporul nu-i cu hotii.
      • 0 (0 voturi)    
        da poate e dan diaconescu (Luni, 10 octombrie 2011, 17:16)

        Ghita [anonim] i-a raspuns lui mircea

        dar a gresit dede in dudu. daca el e , sigur e tot poporu`, cei 23 milioane de au dansat pe muzica populara ieri seara in parcarea OTV :)))))
  • -5 (5 voturi)    
    Cat o mai fi Base la putere? (Luni, 10 octombrie 2011, 16:45)

    Vadim [anonim]

    DNA'ul e suspectat de foarte multe ilegalitati si trucaje; cand nu o mai fi Baselu la pueter eii vad pe toti in Congo in locul lui Bombo!
  • -6 (6 voturi)    
    MARSAVIA SIGURANTEI NATIONALE (Luni, 10 octombrie 2011, 16:49)

    siguranta nationala [anonim]

    Oameni buni.. cand vedeti vreodata "Inregistrari SRI pe SIGURANTA NATIONALA" = inregistrari contrafacute! Se folosesc abuziv de prevederi legale pentru a ascunde masluirea si contrafacerea probelor!

    Motivul? Simplu.. inregistrarile pe siguranta nationala.. sunt secrete... originaul poate fi facut pierdut.. aparatura de inregistrare secretizata si ea.. ies pe post doar ceva CD'uri... cu zeci de colaze facute din segmente de 1-2 minute din zeci.. scoase din context.. nepuse in ordine cronologica etc....
  • +1 (1 vot)    
    da (Luni, 10 octombrie 2011, 17:11)

    george [anonim]

    Pentru o clipa am crezut ca e vorba de Bogdan Chir(e)ac. Era sa mor de ras...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by