VIDEO UPDATE Liviu Luca, unul dintre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania, pus sub invinuire de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 4 octombrie 2011, 13:45 Dosare Anticoruptie


Liviu Luca (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Liderul sindical Liviu Luca s-a prezentat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie, el declarand la intrarea in sediul institutiei ca nu stie in ce dosar si in ce calitate a fost citat de procurori, potrivit Mediafax. Liviu Luca a ajuns la sediul DNA in jurul orei 12:45, el fiind insotit de avocata Mariana Stefan. Potrivit unor surse judiciare, Liviu Luca ar fi fost citat pentru a fi audiat intr-un dosar privind patrimoniul sindical. Liviu Luca este prim-vicepresedintele CNSLR-Fratia si unul dintre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania.

Ora 14:04: "Nu ma intrebati nimic, ca nu stiu. Sincer sa fiu, nu sunt lamurit", le-a spus Liviu Luca jurnalistilor, la iesirea din sediul DNA.

Ora 16:07: Liviu Luca a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie intr-un dosar legat de un contract privind administrarea patrimoniului sindicatului, anunta Agerpres. "Sincer sa fiu, inca nu am inteles despre ce este vorba. O sa ma duc acasa sa imi fac lectiile", a spus Liviu Luca dupa intalnirea cu procurorii anticoruptie.

Liderul sindical a precizat ca firma care apartinea CNSLR-Fratia a incheiat un contract cu o alta firma privind managementul patrimoniului confederatiei, printre prevederile contractuale numarandu-se acela de a aduce un anumit profit: "Se incheie un contract de management intre firma sindicatelor si o alta firma, cu obligatia ca firma sindicatelor sa aduca un profit. Ca-l scoate, ca nu-l scoate, nu e treaba noastra. Nu vad care este problema", a mai spus Liviu Luca.

In septembrie 2010, Liviu Luca a fost audiat in calitate de martor de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu, privind favorizarea lui Nicolae Popa. Numele lui Liviu Luca in ancheta privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat in lipsa la 15 ani de detentie pentru pagubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de un transfer bancar, cont pentru care era imputernicit sa opereze.

Un alt lider sindical care a avut probleme cu justitia este Marius Petcu, la acea vreme presedintele CNSLR-Fratia, care a fost arestat preventiv pe 31 martie anul acesta, fiind acuzat de luare de mita. Pe 20 iunie, Petcu a fost eliberat din arest, fiind judecat in stare de libertate. Petcu a fost acuzat ca ar fi primit mita aproape 1,4 milioane lei de la patronul unei firme, pentru atribuirea unor lucrari, omul de afaceri fiind si cel care l-a denuntat la DNA. Locul lui Marius Petcu la conducerea CNSLR-Fratia a fost luat, intre timp, de Ion Samoila.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3227 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    hot (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:03)

    alyn [anonim]

    La parnaie cu el....e probabil cel mai bogat om din Romania insa merge pe burta...
    • +5 (5 voturi)    
      In sfarsit... (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:29)

      hm [anonim] i-a raspuns lui alyn

      ...dar e prea tarziu. Macar injectia de buget adusa din confiscarea averii poate sustine pensiile si ajutoarele sociale inca cativa ani.
    • +2 (2 voturi)    
      nu (Marţi, 4 octombrie 2011, 18:53)

      nu [anonim] i-a raspuns lui alyn

      nu iti face prea mari sperante. are sa propuna ecaterina andronescu un proiect de lege prin care o sa poata merge la facultate, daca plateste taxa.
  • +6 (8 voturi)    
    E nevinovat (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:06)

    Un prieten [anonim]

    Nu a pus mana.Lumea e rea.
  • +5 (5 voturi)    
    Sper sa te lamureasca DNA-ul (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:21)

    Ion B [utilizator]

    Pentru cativa ani buni.
    Borfasi ordinari!
    As spune doar: Too little, too late!!
    Si pe o nota mai optimista: niciodata nu'i prea tarziu!!
  • +12 (12 voturi)    
    Mirare de România (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:25)

    Nautilus [anonim]

    Cum se face că liderii sindicali sunt miliardari şi angajaţii pe care trebuie să-i reprezinte trag mâţa de coadă pe 800 RON?...

    ~Nautilus
  • +8 (8 voturi)    
    ..... (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:32)

    soso [anonim]

    nici habar nu avetti cine este omul asta! lider de sindicat.....imi vine sa ma prapadesc de ras.....cine stie, cunoaste.....doar ca nu e VOIE sa iasa la suprafata....banca romexterra, petrom service....etc. e unul din cei (putinii de sus !!!) care a distrus Romania, si inca o distruge in continuare.multe mafii de pe pamant, palesc in fatza lui! din pacate, nu are voie sa pice de acolo unde e, indiferent cine e la putere. sunt o mana de oameni din tara asta care nu pica niciodata...
    • +4 (4 voturi)    
      Cine este omul asta ? (Marţi, 4 octombrie 2011, 15:37)

      Relu [anonim] i-a raspuns lui soso

      Ce este atat de secret ? Sindicalist cu grade ?Ce mare mirare .Nu sunt toti?
  • +8 (8 voturi)    
    Asa este! E (ne)vinovat !!!!! (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:34)

    predator [utilizator]

    Ce stii tu de Liviu Luca?? De ce il acuzi ca e nevinovat?? E unul din cei ce a furat , fura si va fura atat timp cat este la conducerea CNSLR Fratia!
  • +1 (1 vot)    
    ? (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:53)

    ramos [anonim]

    http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=719
  • +7 (7 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 4 octombrie 2011, 14:58)

    polonyca [anonim]

    • +4 (4 voturi)    
      DNA (Marţi, 4 octombrie 2011, 16:05)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

      Ce e DNA fara Justitie?
  • +5 (5 voturi)    
    circ (Marţi, 4 octombrie 2011, 17:27)

    george [anonim]

    nu va mai faceti iluzii aiure,cati din cei care au dat tunuri in tara asta au ajuns dupa gratii.Nici macar unu.Numai gainarii merg la puscarie
  • +2 (2 voturi)    
    Pai acum facem farmacie (Marţi, 4 octombrie 2011, 18:08)

    ik [anonim]

    La un patrimoniu asa de mare? Si daca a pus mana nu s-a simtit prea tare pe bursa. Lumea e rea, confirm si eu.
  • 0 (0 voturi)    
    Liviu Luca=puscarie (Vineri, 7 octombrie 2011, 14:02)

    ulise [anonim]

    Nu inteleg de ce nu i-au dat lu' asta 125 ani de puscarie , oricum ar fi putin , in China probabil ca ar fi fost executat demult


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by