ICCJ a decis declasificarea aparaturii cu care s-au facut inregistrari in dosarul senatorului Voicu

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 3 octombrie 2011, 23:29 Dosare Anticoruptie


Instanta suprema a decis, luni, declasificarea aparaturii cu care SRI a facut inregistrari in dosarul in care senatorul Catalin Voicu este judecat pentru coruptie, astfel incat expertii sa poata verifica autenticitatea acestor inregistrari, corespondenta vocilor si eventuale relocari de pasaje, potrivit Mediafax.

La termenul de luni, avocatii lui Catalin Vociu, Costel Casuneanu si Florin Costiniu le-au cerut din nou judecatorilor sa dispuna declasificarea aparaturii cu care SRI a facut inregistrari in dosar. Ei au sustinut ca acest lucru le este imperativ necesar expertilor care urmeaza sa efectueze expertiza tuturor interceptarilor si a inregistrarilor din acest dosar pe aspecte de autenticitate. Expertii trebuie sa mai verifice daca vocile corespund persoanelor nominalizate de anchetatori si daca au existat relocari ale unor pasaje din discutie.

Expertii ce urmeaza sa intocmeasca aceasta expertiza au sustinut la un termen anterior ca pentru a indeplini toate aceste obiective ale expertizei au nevoie de aparatura si toate accesoriile aferente cu care s-au facut inregistrarile si interceptarile in dosar.

Instanta superma a admis solicitarile de declasificare a echipamentului tehnic cu care s-au efectuat inregistrari, a manualelor de utilizare si a accesoriilor necesare pentru punerea lor in functiune.

In plus, instanta a admis si cererile lui Voicu si Casuneanu ca DNA sa depuna la instanta toate convorbirile purtate de cei doi in 3 august 2009 si 11 septembrie 2009.

Totodata, judecatorii au decis ridicarea interdictiei lui Casuneanu de parasi tara, decizia putand fi atacata de procurorii DNA doar in aceasta privinta.

Hotararea privind declasificarea poate fi atacata cu recurs doar odata cu fondul.

Astfel, procurorii vor putea contesta la Completul de cinci judecatori, la acest moment, doar hotararea de a-i revoca interdictia de a parasi tara in cazul lui Casuneanu, aspectele privind declasificarea tehnologiei SRI si de depunere a acelor convorbiri la dosar putand fi atacate de procurori doar dupa pronuntarea unei prime decizii.

Urmatorul termen de judecata in dosar este 11 octombrie.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

672 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by