Procurorii DNA ii acuza pe Udrea si Cocos ca au pretins si primit 3 milioane euro pentru a debloca platile contractului e-Romania/ Denuntul a fost depus de Pescariu, martor cheie in dosar

de Ionut Baias     HotNews.ro
Joi, 5 februarie 2015, 0:54 rechizitorii


Procurorii DNA aduc noi capete de acuzare la adresa lui Dorin Cocos si a Elenei Udrea sustinand ca acestia au facut presiuni pentru a cere 3 milioane de euro ca sa debloceze platile in conctractul e-Romania. Concret, procurorii sustin ca in anul 2010, in conditiile in care Marin Gabi - administrator SC OMNILOGIC SRL, intampina greutati in derularea contractului incheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, contract avand ca obiect prestare de servicii aferente proiectului e-Romania 2 si livrarea produselor aferente infrastructurii hardware, software si de retea necesara functionarii serviciilor, Dinu Pescariu i-a inlesnit lui Gabi Marin mai multe intrevederi cu Dorin Cocos si remiterea prin conturile Barringwood Investment Limited a sumei de circa 3milioane de euro pretinsa de acesta pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu atributii in acest sens in vederea realizarii platilor.

Cu privire la aceleasi fapte a facut denunt in 2015 si Marin Gabriel. Acesta sustine ca, in anul 2011, pe fondul presiunilor exercitate de Cocos virat intr-un cont din Dubai suma de 1.000.000 de euro pretinsa de Cocos pentru deblocarea platilor aferente contractului e-Romania. Tot din denuntul formulat de Marin Gabi rezulta ca astfel de presiuni au fost exercitate si de Andrei Savulescu - manager de proiect, Vreme Valerian - ministru MCSI si Mustea Razvan.

La data de 19.01.2015, Sandu Gabriel a formulat denunt cu privire la a fapte de coruptie savarsite in legatura cu derularea acestui contract de Cocos Dorin, Vreme Valerian si Fecioru Marius. Din denuntul formulat rezulta ca administratorul SC Omnilogic - Marin Gabi, a sustinut ca este in imposibilitatea de a suporta costurile aferente proiectului intrucat Cocos Dorin l-a conditionat sa plateasca un comision de circa 2,5 milioane de euro, pe care l-a si achitat. Din cuprinsul denuntului rezulta ca pretinderea acestui comision a fost confirmata atat de ministrul Valerian Vreme cat si de Fecioru Marius.

Procurorii sustin ca din probele administrate - declaratiile martorilor Marin Gabriel, Pescariu Dinu Mihail, Sandu Gabriel, extrasele de cont identificate la perchezitie la Dinu Pescariu rezulta ca, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Elena Udrea a pretins de Marin Gabriel suma de circa 3 milioane euro pentru a debloca platile aferente contractului. Suma de bani pretinsa a fost transferata din contul lui Pescariu Dinu Mihail intr-un cont din Dubai, iar diferenta a fost remisa numerar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4022 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Iata, ocupam un prim loc (dezonorant) in UE! (Joi, 5 februarie 2015, 5:56)

    hotnewsfil [utilizator]

    Acest scandal la scara nationala ne mai lipsea! Asa, ca sa facem si noi ceva in UE!. Sa fim si noi primii la ceva.
    Daca ar fi cat de cat responsabili, lenesii din parlament si-ar rapi cateva ore din somn, s-ar intruni imediat si si-ar da acordul pentru inceperea procesusui justitiar in care judecatorii sa examineze acuzatiile facute de procurori si apararea prezentata de Elena Udrea.
    Este extrem de important ca judecatorii sa aplice ceea ce au invatat in facultate : 'audiator et altera pars' - asculta si cealalta parte, 'Fiat justitia et pereat mundus', ca sa poti lua o decizie dreapta!
    Procesul trebue sa se desfasoare temeinic si rapid. Orice zi de amanare prelungeste starea de confuzie care a cuprins o mare parte din populatie.
    Daca judecatorii vor decide definitiv (repet, rapid, pe toate treptele judiciare!), Elena Udrea va fi condamnata sa faca vreo cativa ani de puscarie.
    Daca decizia judecatorilor va fi in favoarea Elenei Udrea, acuzatiile ei ar sluji la curatirea unor institutii de varf ale societatii, ar fi in sprijinul presedintelui Klaus Iohannis, de a face schimbari radicale - o altfel de Romanie.
    Poate ca trebue subliniata mentiunea pe care a repetat-o Elena Udrea, ca ea apreciaza deosebit de favorabil institutiile care fac azi cinste Romaniei - SRI si DNA -, dar ca, institutiile, fiind alcatuite din oameni, acestia, firesc, au si opinii si interese personale, unii dintre acesti oameni, chiar de la varful institutiilor, pot gresi, cu sau fara voia lor.
    Cei care sunt extrem de inversunati impotriva Elenei Udrea (unii politicieni, ziaristi, etc.) insista cu : Udrea a atacat cele mai onorabile institutii ale statului - SRI si DNA., pe toti angajatii acestora.
    Presedintele Iohannis trebue sa intervina energic pentru ca justitia sa incheie imediat si corect legal acest balci dezonarant pentru tara. Este obligat de constitutie sa vegheze la 'buna functionare a institutiilor statului' (nu sa se amestece in activitatea acestora!).
  • 0 (0 voturi)    
    e-coruptia e-ste e-romania (Joi, 5 februarie 2015, 23:54)

    Nic [anonim]

    cand vedem rezultate denunt in 2015 Marin Gabriel. Acesta sustine ca, in anul 2011, pe fondul presiunilor exercitate de Cocos virat intr-un cont din Dubai suma de 1.000.000 de euro pretinsa de Cocos pentru deblocarea platilor aferente contractului e-Romania. Tot din denuntul formulat de Marin Gabi rezulta ca astfel de presiuni au fost exercitate si de Andrei Savulescu - manager de proiect, Vreme Valerian - ministru MCSI si Mustea Razvan.
    Savulescu - ca su Sandu au facut dovada prostiei supreme la rang de acest minister care nu se delimiteaza de de ei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by