DNA: Avocat din Baroul Bucuresti, trimis in judecata pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 26 mai 2011, 12:30 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Szekely Adalbert Cornel, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, informeaza joi DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarele:
  • In perioada februarie-aprilie 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bucuresti, cu activitate preponderent in municipiul Satu Mare, a pretins de la doua persoane denuntatoare suma totala de 10.000 de euro, pentru ca, prin influenta pe care sustinea ca o are asupra magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa obtina pronuntarea fata de sotii denuntatoarelor a unor pedepse mai mici. Acestia din urma fusesera deja condamnati pe fond la pedepse cuprinse intre 5 si 6 ani in regim de detentie pentru infractiuni de crima organizata. In acest sens, inculpatul le-a precizat denuntatoarelor ca, pentru a obtine scaderea pedepsei pronuntate, vor trebui sa plateasca cate 2.000 de euro pentru fiecare an ce va fi redus din pedeapsa deja stabilita de instanta de fond.
  • La data de 2 mai 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel a fost prins in flagrant dupa ce a primit de la cele doua denuntatoare suma de 10.000 de euro ca obiect al infractiunii de trafic de influenta.
  • La data de 3 mai 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventiva a inculpatului Szekely Adalbert Cornel pe un termen de 29 de zile.
Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























787 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Proverb (Joi, 26 mai 2011, 12:09)

    Vizitiul [utilizator]

    Hotul neprins, negustor cinstit - cu referire la restul.
  • +3 (3 voturi)    
    Pe cand niste actiuni DNA/DIICOT in Har-Cov? (Joi, 26 mai 2011, 12:52)

    Cornel Adalbert Secuianu [anonim]

    Asa cum orasul lui Mazare si portul Constanta pareau de neatins de catre organele penale (chiar si presa a remarcat ca acolo nu se faceau nici un fel de anchete, descinderi, arestari, desi e notoriu centrul de trafic ilegal si contrabanda din Romania), observ ca si zona locuita majoritar de secui, Harghita-Covasna, pare una de pe alta planeta, fara nici un fel de crima organizata.

    Si asta in pofida disparitiei padurilor, a milionarilor udemeristi de carton si a uriasei evaziuni fiscale practicate de pensiunile si restaurantele 'secuiesti'..

    Sper sa vedem si alte nume de romani vorbitori de limba secuiasca/maghiara atunci cand vine vorba de retineri, arestari si evaziuni. Nu-mi vine sa cred ca UDMR practica santajul in guvern pana la nivelul protectiei crimei organizate din regiunea sa electorala. Sau austa e motivul?
  • +3 (3 voturi)    
    Incep sa pice.... (Joi, 26 mai 2011, 13:03)

    Cataleya [utilizator]

    ..ca mustele.
    Tot mai multi, din toate domeniile si de la toate partidele.
    Macar atat!
    • +3 (3 voturi)    
      Corect (Joi, 26 mai 2011, 12:21)

      Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Doar ca pica chiar ca mustele in... Romania :)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by