Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

EurActiv.ro: Expertul Bancii Mondiale, Ruxandra Costache, a discutat online despre proiectul reformei sistemului judiciar in Romania: unde a ajuns, care sunt urmatorii pasi, ce mai este de facut

de Magda Barascu     HotNews.ro
Miercuri, 23 martie 2011, 14:26 Dosare Anticoruptie


Ruxandra Costache
Foto: HotNews.ro
 documente
(23 Mar 2011) DOC, 50KB
Cum sprijina Banca Mondiala Proiectul Reformei Sistemului Judiciar in Romania? Care sunt domeniile prioritare si pe ce trebuie sa se concetreze Romania? Ce s-a facut si ce mai este de facut? Avocatul in cadrul Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare - Banca Mondiala, divizia Europa, Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Ruxandra Costache, a discutat online despre proiectul reformei sistemului judiciar in Romania, unde a ajuns, care sunt urmatorii pasi, ce mai este de facut.

Proiectul Reforma Sistemului Judiciar este parte din Portofoliul de 13 proiecte active finantat de Banca Mondiala in Romania. Reforma Sistemului Judiciar, cu o valoare aproximativa de 110 de milioane de euro, urmareste sa sprijine Guvernul Romaniei in cresterea eficientei instantelor romanesti si sa imbunatateasca sistemul judiciar, rezultand intr-o reducere a coruptiei si un act de justitie mai transparent.

Sprijinul prin acest proiect este oferit pentru:
  • (i) modernizarea infrastructurii unor cladiri de instante judecatoresti si automatizarea lor;
  • (ii) reforma administratiei instantelor;
  • (iii) sprijin informatic pentru instante ¬ mai precis designul si implementarea unui sistem de gestionare a resurselor pentru intregul sistem judiciar si (iv) dezvoltare institutionala pentru cele mai importante institutii din sistemul judiciar: Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National al Magistraturii, Scoala Nationala de Grefieri si Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Justitiei.
Reabilitarea infrastructurii instantelor  reparatii fizice pentru 20 de cladiri ale instantelor prioritare;
  • Consolidarea capacitatii administrative a instantelor un program pentru reducerea intarzierilor cazurilor din instanta, pentru crearea unui cadru de gestionare economica a instantelor si pentru optimizarea proceselor operationale ale instantelor, menit sa reinstaleze increderea in sistemul judiciar
  • Sprijin informatic pentru instante mai precis designul si implementarea unui sistem de gestionare a resurselor pentru intregul sistem judiciar;
  • Dezvoltare institutionala a institutiilor juridice (Consiliul Superior al Magistraturii in domeniul strategiilor judiciare pe termen lung; Ministerul Justitiei in domeniul planificarii investitilor de capital, statisticilor judiciare, gestionarii resurselor umane, planificarii bugetare, comunicarii; Institutul National al Magistraturii pentru dezvoltarea unor testari de calificare pentru selectia si promovarea judecatorilor, a cursurilor de pregatire si a curriculei; Scoala Nationala de Grefieri in domeniul planificarii strategice si pregatirii; Inalta Curte de Casatie si Justitie in domeniul planificarii bugetare si modernizarii IT).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























854 vizualizari

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by