DNA a clasat dosarul presedintelui CJ Ilfov, Marian Petrache, deschis anul trecut in urma unui denunt Directia Nationala Anticoruptie a clasat pe 9 ianuarie dosarul lui Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, deschis anul trecut in baza unui denunt facut din puscarie de fostul primar al localitatii Jilava, Adrian Mladin, scrie Sursazilei.ro, citand un raspuns al DNA oferit publicatiei.
Scandalul Microsoft: Parchetul General a sesizat Inspectia Judiciara inca din septembrie 2017 cu privire la Mihaela Moraru Iorga, procurorul de caz Parchetul General precizeaza, intr-un comunicat dat publicitatii vineri, ca a sesizat inca din septembrie anul trecut Inspectia Judiciara in legatura cu presupuse abateri disciplinare ale procurorului Mihaela Moraru Iorga, care a instrumentat dosarul Microsoft.
Fosta sefa a Serviciului Achizitii din Primaria Medgidia, condamnata definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta Fosta sefa a Serviciului Achizitii Publice din Primaria Medgidia, Gabriela Herghelegiu, a fost condamnata definitiv, joi, de Curtea de Apel Constanta, la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, instanta pastrand sentinta data in acest dosar de Tribunalul Constanta, relateaza News.ro.
Primarul comunei Tuzla, achitat dupa ce fusese condamnat cu suspendare pentru santaj Primarul comunei Tuzla a fost achitat, joi, de Curtea de Apel Constanta, dupa ce fusese condamnat initial de Tribunalul Constanta la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare pentru santaj, decizia instantei fiind definitiva, informeaza News.ro.
DNA a clasat acuzatiile fata de fostii ministri Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau si Alexandru Athanasiu in dosarul Microsoft: Faptele s-au prescris / Clasare si pentru Daniel Funeriu Fostii ministri Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau si Alexandru Athanasiu au scapat de acuzatiile formulate impotriva lor de procurorii DNA in dosarul licentelor Microsoft, deoarece faptele s-au prescris. Si pentru Daniel Funeriu s-a dispus solutia clasarii, deoarece nota semnata de acesta "nu era de natura sa produca efecte juridice", arata DNA, intr-un comunicat publicat joi.
Claudiu Florica si Dinu Pescariu, trimisi in judecata in dosarul licentelor Microsoft Procurorii DNA i-au trimis joi in judecata pe Ionut Claudiu Florica si pe Dinu Pescariu, in calitate de reprezentanti ai societatilor Profinet AG si Slytehrin Marketing Ltd, acuzati de spalare de bani in dosarul licentelor Microsoft.
Prinde-ma daca poti! La cat s-a marit lotul marilor fugari dupa disparitia lui Ioan Bene, omul de afaceri clujean Omul de afaceri clujean Ioan Bene (49), condamnat miercuri definitiv la 3 ani si 8 luni de inchisoare, ar fi plecat din tara cu cateva zile inainte de sentinta, au declarat pentru Actual de Cluj surse judiciare. Desi politia l-a dat in urmarire generala pentru ca nu l-a gasit la domiciliu ca sa puna in executare sentinta, avocatul lui Bene sustine ca omul de afaceri a plecat in vacanta. Cu Ioan Bene, lotul marilor disparuti din calea justitiei se ridica la 9, adaugandu-se altor nume sonore: Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghita, Radu Mazare, Alina Bica, Marko Attila, Elan Schwartzenberg si Codrut Marta.
Inalta Curte obliga DNA sa finalizeze pana la 1 mai ancheta in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis joi ca DNA are termen pana la 1 mai sa finalizeze ancheta in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, in care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, informeaza Agerpres.
Adriean Videanu, audiat la Parchetul General Fostul ministru Adriean Videanu a venit joi la Parchetul General, pentru a fi audiat intr-un dosar mai vechi, legat de repartizarea unui teren in nordul Capitalei, potrivit Agerpres.
Actual de Cluj: Omul de afaceri Ioan Bene, condamnare cu executare in dosarul lui Horea Uioreanu, e de negasit; acesta ar fi in Suedia Omul de afaceri clujean Ioan Bene trebuia sa ajunga astazi in penitenciar, dupa ce a fost condamnat definitiv pentru dare de mita in dosarul fostului presedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, insa acesta e de negasit, scrie Actual de Cluj. Politia a transmis un comunicat de presa, anuntand ca Bene a fost dat in urmarire generala. Potrivit informatiilor Actual de Cluj, Ioan Bene ar avea rezidenta in Suedia si ar exista posibilitatea sa se afle acolo.
Dan Andronic sustine ca in 2008, la Palatul Victoria, a fost gasit un microfon ascuns intr-o priza Jurnalistul Dan Andronic a declarat marti ca, in anul 2008, a fost gasit un microfon ascuns intr-o priza in biroul lui Dorin Marian, la acea vreme seful Cancelariei premierului Calin Popescu-Tariceanu, scrie Agerpres.
Victor Ponta, chemat in instanta ca martor in dosarul lui Tariceanu Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti citarea fostului premier Victor Ponta in calitate de martor, pe 15 februarie, in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, potrivit Agerpres.
Liderul PSD Neamt, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile Curtea de Apel Bacau a emis, luni, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Ionel Arsene, seful PSD Neamt si al Consiliului Judetean Neamt, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta.
Tribunalul Bucuresti a admis cererea DNA de blocare a procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum pentru 60 de zile Tribunalul Bucuresti a admis vineri solicitarea DNA privind instituirea pentru 60 de zile a interdictiei initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum, anunta News.ro. DNA solicita luarea acestei masuri preventive pe o durata de 60 de zile.
Patru persoane au murit din cauza gripei in acest sezon Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei de la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii a ajuns la patru, in perioada 15 - 21 ianuarie fiind inregistrate doua decese, informeaza Agerpres.
Fostul sef al CFR Mihai Necolaiciuc ramane in penitenciar, fiindu-i respinsa cererea de eliberare conditionata Fostul sef al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat la opt ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, ramane in penitenciar dupa ce Tribunalul Constanta a admis contestatia DNA la decizia Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata a acestuia, decizia fiind definitiva, anunta News.ro. Necolaiciuc mai poate formula o noua cerere de eliberare conditionata peste doua luni.
DNA cere Tribunalului interzicerea initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a Tel Drum, invocand riscul radierii, astfel incat compania sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala DNA a cerut Tribunalului Bucuresti sa interzica, pentru 60 de zile, initierea procedurii de dizolvare sau lichidare in cazul Tel Drum S.A. sau, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate.
Instanta suprema a amanat discutarea cererii de redeschidere a urmarii penale pe numele vicepremierului Paul Stanescu Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, joi, pentru 8 februarie discutarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat si vicepremierul Paul Stanescu, scrie Agerpres.
Sentinta in dosarul lui Darius Valcov, amanata cu doua saptamani Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat marti, pentru 8 februarie, pronuntarea sentintei in dosarul in care Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina si ministru al Finantelor, este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, anunta Agerpres.
Instanta suprema ar putea pronunta, marti, sentinta in dosarul lui Darius Valcov Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ar putea pronunta marti sentinta in dosarul in care Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina si ministru al Finantelor, este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by