Laura Codruta Kovesi, despre acuzatiile lui Sebastian Ghita ca a fost la el acasa: Nu comentez afirmatiile nereale ale inculpatilor "Anul trecut, exact pe vremea asta, am raspuns la aceste intrebari. Am spus ca e prima si ultima oara cand comentez afirmatiile nereale ale inculpatilor. Cred ca e momentul sa imi rezerv dreptul ca atunci cand inculpatii fac afirmatii neadevarate sa nu intru in discutii cu acestia", a declarat miercuri Laura Codruta Kovesi intr-o conferinta de presa cand a fost intrebata de un ziarist daca a fost acasa la Sebastian Ghita, asa cum a spus acesta in repetate randuri.
Kovesi: Vlad Cosma a facut mai multe denunturi, s-a prezentat singur. Intr-un dosar a fost martor protejat "Vlad Cosma a facut mai multe denunturi, nu pot spune cate sunt, confirm ca a venit din proprie initiativa, nu a fost cautat de procuori, s-a prezentat singur la DNA", a spus miercuri Laura Codruta Kovesi intr-o conferinta la DNA.
Kovesi: Nu am nici un motiv sa-mi dau demisia "Nu am nici un motiv sa-mi dau demisia, am respectat legea in tot ce am facut", a declarat miercuri Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, intr-o conferinta de presa.
Ingrid Mocanu si Horia Georgescu, 4 ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale / Decizia nu e definitiva Fostul sef Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu si avocata Ingrig Mocanu au fost condamnati, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, la cate patru ani de inchisoare cu executare, iar fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la noua ani si patru luni de inchisoare, in dosarul retrocedarilor acordate de Autoritatea Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), anunta news.ro. Decizia nu este definitiva.
DNA a inceput urmarirea penala fata de Ionel Arsene, acuzat ca a cerut 5% dintr-un contract de 60 mil. lei. Acesta, fost deputat si presedinte de CJ din partea PSD, este arestat in alt dosar Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie- Bacau au dispus au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ionel Arsene, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic (PSD, nota red.), sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.
Laura Codruta Kovesi: Nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din DNA sau cu procurorul Iorga Moraru Mihaiela referitoare la vreun dosar privind un ministru care putea sa ajunga premier Laura Codruta Kovesi a respins acuzatiile facute de procurorul Mihaiela Iorga Moraru, care spusese ca sefa DNA  fi chemat-o si ar fi intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru, al carui nume era vehiculat pentru postul de premier. "Nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din cadrul DNA sau cu procurorul Iorga Moraru Mihaiela referitoare la vreun dosar privind un ministru care putea sa ajunga premier", a spus Kovesi pentru Antena 3.
Deputatul PSD Andreea Cosma anunta ca fratele sau, Vlad Cosma, este plecat din tara si nu se va prezenta la audieri la DNA Ploiesti Fostul deputat Vlad Cosma, care a fost citat marti la sediul DNA Ploiesti intr-un dosar de coruptie in care are caliatea de martor, nu se va prezenta la audieri, el fiind plecat din tara, a declarat sora sa, deputatul PSD Andreea Cosma, potrivit News.ro. Aceasta a precizat ca Vlad Cosma va fi audiat cand se va intoarce sau prin videoconferinta.
Mandat european de arestare pe numele omului de afaceri Ioan Bene, condamnat in dosarul fostului sef al CJ Cluj, Horia Uioreanu Politistii au inceput demersurile pentru gasirea omului de afaceri Ioan Bene, condamnat in dosarul fostului sef al Consiliului Judetean Cluj, Horia Uioreanu, in baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Cluj, scrie News.ro. Bene a fost condamnat definitiv la trei ani si opt luni de inchisoare.
Lucian Onea, seful DNA Ploiesti, despre acuzatiile aduse de Vlad Cosma: Niciodata nu au fost falsificate probe in dosare / Exista un santaj asupra noastra de aproximativ doua luni Lucian Onea, seful DNA Ploiesti, a declarat luni intr-o conferinta de presa ca "niciodata nu au fost falsificate probe in dosare", sustinand ca Vlad Cosma si apropiatii acestuia exercita "de aproximativ doua luni" un santaj asupra procurorilor pentru a influenta instanta in procesul de coruptie in care e judecat.
Coruptia din Romania si atacurile PSD la democratie, subiect in The Economist si Die Zeit Publicatiile The Economist (Marea Britanie) si Die Zeit (Germania) au dedicat ample articole coruptiei din Romania, dar si modului in care PSD incerca sa submineze institutiile si legislatia anticoruptie. Sub titlul "Agentia anticoruptie se afla sub atac", The Economist scrie ca "imediat ce Viorica Dancila a fost aleasa, ea a disparut in biroul lui Liviu Dragnea. Dl Dragnea este omul care ia deciziile. Daca dna Dancila se va dovedi refractara sau incapabila de a face ceea ce vrea el, ea va fi zburata".
Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga, trimisa in judecata de DNA pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual Mihaiela Moraru Iorga, procuror DNA la data faptelor si in prezent, a fost trimisa in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata (patru acte materiale), anunta joi DNA, intr-un comunicat. Mihaiela Moraru Iorga este acuzata de procurorii DNA ca, in perioada 2015 - iunie 2017, "la rugamintea expresa a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiesti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a ingreuna cercetarile si tragerea la raspundere penala a inculpatului, cu intentie directa, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive si omisive".
Laura Codruta Kovesi: Daca vointa politica va fi sa nu mai investigam cazurile de coruptie, o sa ne intoarcem in anii 2.000, cand cazurile celebre erau niste politisti de la rutiera care primeau mita Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri, ca, in cazul in care vointa politica va fi ca procurorii sa nu mai investigheze cazurile de coruptie, Romania se va intoarce in anii 2000, atunci cand "cazurile celebre" erau cele in care politisti de la rutiera sau functionari publici primeau mita.
Laura Codruta Kovesi: In domeniul sanatatii exista scheme de fraudare a bugetului de stat cu sume enorme. Facem un studiu privind achizitiile publice din acest domeniu Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, spune ca DNA are in pregatire un studiu privind achizitiile publice din domeniul sanatatii, intrucat cazurile din ultimii ani arata ca exista scheme de fraudare a bugetului de stat cu sume foarte mari.
Laura Codruta Kovesi despre dosarul Microsoft: Dincolo de rechizitorii, ramane intrebarea ce au facut celelalte institutii in 9 ani, pana la sesizarea DNA Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri, referindu-se la dosarul Microsoft, in care sapte fosti ministri au scapat de acuzatii dupa ce faptele s-au prescris, ca, dincolo de faptul ca in acest dosar procurorii au facut patru rechizitorii si au trimis in judecata mai multe persoane, ramane intrebarea de ce DNA a fost sesizata la noua ani de la comiterea faptelor.
Motivare instanta: Arestarea preventiva a lui Ionel Arsene, necesara pentru inlaturarea starii de pericol pentru ordinea publica, evidentiata pe mai multe planuri Curtea de Apel Bacau sustine ca arestare preventiva a lui Ionel Arsene, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Neamt si liderul filialei judetene a PSD, era necesara pentru inlaturarea starii de pericol pentru ordinea publica, evidentiata de instanta pe mai multe planuri.
Codrut Seres a fost eliberat conditionat Codrut Seres, fostul ministru al Economiei condamnat in 2015 la 4 ani si 8 luni de inchisoare cu executare, a fost eliberat conditionat luni seara.
DNA a inceput actiunea penala fata de fostul sef al Nuclearelectrica din timpul Guvernului Boc. Budulan este acuzat ca luat, pentru el si pentru partid, mite de 11,7 milioane lei DNA a demarat actiunea penala si l-a pus sub control judiciar pe Pompiliu Budulan, fost director Nuclearelectrica, procurorii acuzand ca in 2009-2011 a pretins - pentru el si pentru partidul de la guvernare - mai multe mite, in valoare totala de 11,7 milioane de lei. Budulan, fost membru PDL, a fost numit la conducerea Nuclearlectrica de ministrul energiei de atunci, Adriean Videanu.
Fostul director al Hidro Prahova, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita Fostul director al Hidro Prahova Dumitru Pantea a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, in urma unui acord de recunoastere incheiat cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Decizia instantei nu este definitiva. Acesta este a doua persoana care-si recunoaste fapta intr-unul din dosarele disjunse din cel in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie omul de afaceri Sebastian Ghita, Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma, scrie news.ro.
Mihai Lucan, inca 30 de zile in arest la domiciliu Tribunalul Bucuresti a dispus prelungirea cu 30 de zile a masurii arestului la domiciliu pentru medicul Mihai Lucan, cercetat de DIICOT intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti. Mihai Lucan se afla in arest la domiciliu din 12 ianuarie.
Kovesi, prima reactie in scandalul Microsoft: Ca sef de institutie nu am alte parghii la indemana decat sa sesizez Inspectia Judiciara, atunci cand un procuror greseste. / Nu este niciun motiv sa-mi dau demisia Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri, la Digi 24, la o zi dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca faptele din dosarul Microsoft s-au prescris: "Ca sef de institutie nu am alte parghii la indemana decat sa sesizez Inspectia Judiciara, atunci cand un procuror greseste." "Nu suspectez rea intentie in cazul procurorului de caz. Nu pot sa fac aprecieri pana la un raspuns al Inspectiei Judiciare, verificarea o face doar Inspectia Judiciara", a adaugat Kovesi.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by