Instanța supremă respinge contestaţia lui Liviu Dragnea şi menţine sechestrul pe averea sa în dosarul Tel Drum Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, miercuri, contestația lui Liviu Dragnea la sechestrul pe avere dispus de DNA în dosarul Tel Drum, astfel că președintele PSD rămâne cu măsura asiguratorie.
Dosarul în care este cercetat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, retrimis la parchet Dosarul penal în care Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat de DNA Constanța pentru abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare a fost retrimis, joi, la parchet, informează Mediafax. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată.
DNA: 90 de inculpaţi trimiși în judecată în dosarul decontărilor fictive de la Casa de de Sănătate, între care foștii șefi din CNAS și CASMB. Frauda - de peste 4,5 milioane euro Procurorii DNA au trimis în judecată 90 inculpaţi - între care persoane din conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi funcţionari din aceste instituţii, dar şi firme de îngrijiri medicale - în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale. Potrivit DNA, peste 4,5 milioane euro din fondurile CASMB au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.INTERCEPTARI: Numirea lui Marian Burcea la CNAS avea la baza relatiile bune cu seful partidului cu majoritate parlamentara / Este prietenul lui Liviu de multa vreme / Seful PSD neaga orice "influenta" Interceptare din Dosarul decontarilor fictive: A venit cu pistolul sa ne impuste, ca am reziliat contractul si n-am vrut sa luam spagaSeful CASMB a dat dispozitie telefonica sa nu se acorde prioritate la coada pentru asiguratii imobilizati pe targi sau in scaun
Bihor: Fost comisar de poliţie, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru luare de mită Un fost comisar de poliţie din Satu Mare, Adrian Bota, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Oradea, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, acesta fiind acuzat că a primit bani să intervină într-un dosar pe care îl instrumenta, potrivit Mediafax.
Gheorghe Ştefan "Pinalti", condamnat definitiv la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost condamnat definitiv, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Bacău (CAB), la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, pentru spălare de bani şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, potrivit minutei publicată pe site-ul CAB.
ÎCCJ ar putea pronunța sentința în dosarul deputatului Mircea Drăghici și fostului președinte al CJ Argeș Constantin Nicolescu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa miercuri o primă sentinţă în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie deputatul Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă.
Doina Azoicăi, fost decan la UMF Iași, achitată în dosarul de luare de mită. Decizia este definitivă; în primă instanță primise 3 ani cu suspendare Fostul decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași, Doina Azoicăi, acuzată că ar fi înscris ilegal la facultate un cetăţean marocan, primind în schimb o tavă din cupru argintată şi un ceainic a fost achitată, luni, de Curtea de Apel Iași, anunță Mediafax.
Nelu Iordache, trimis în judecată de DNA în încă un dosar Procurorii DNA l-au trimis în judecată, pentru evaziune fiscală și evaziune, pe omul de afaceri Nelu Iordache, al cărui nume a apărut deja în ultimii ani în mai multe dosare instrumentate de Direcția Națională Anticorupție. În decembrie anul trecut, Iordache a fost condamnat, în primă instanță, la șase ani și trei luni de închisoare, în dosarul cu prejudiciu de 1,2 mld. lei privind deturnarea de fonduri pentru primul tronson al autostrazii Nadlac - Arad.
Înalta Curte: Posibilă sentință de primă instanță în dosarul în care sunt judecați deputatul Mircea Drăghici, fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și 38 de primari și viceprimari Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa miercuri o primă sentinţă în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie deputatul Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă, transmite Agerpres.
ÎCCJ ar putea pronunţa sentinţa în dosarul în care Ghiţă este judecat alături de foşti şefi de poliţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa joi sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete, potrivit Agerpres. Decizia pe care o vor lua magistraţii nu este definitivă.
Rudel Obreja scrie pe Facebook din inchisoare: Decizia ÎCCJ înseamnă recunoaştere că am fost condamnat încălcându-mi-se drepturile Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, în prezent încarcerat, a transmis marți, pe Facebook, că decizia ÎCCJ de admitere a cererilor de sesizare a CCR echivalează cu o recunoaștere a faptului că el a fost condamnat în dosarul Gala Bute "încălcându-i-se drepturile", scrie Mediafax.
Rudel Obreja atacă decizia din dosarul Gala Bute: Am fost condamnat şi nu sunt de acord cu soluţia Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a atacat luni la instanţa supremă, prin recurs, decizia de condamnare din dosarul Gala Bute, invocând două excepţii de neconstituţionalitate. Rudel Obreja a spus instanţei că dosarul reprezintă o înscenare, potrivit Mediafax.
Instanța supremă va pronunța pe 26 iunie soluția definitivă în dosarul Alina Bica - Horia Simu - Şerban Pop / DNA cere închisoare cu executare orientată spre maximum pentru cei trei Procurorul DNA a cerut, luni, la ultimul termen în dosarul în care fosta șefă Alina Bica este judecată pentru fapte de corupție, alături de afaceristul Horia Simu și fostul șef al Fiscului Şerban Pop, pedeapsă cu închisoare orientată spre maximum pentru toți inculpații din această cauză. Magistrații instanței supreme vor pronunța pe 26 iunie o soluție definitivă în acest dosar.
Avocat: Alina Bica a cerut să se întoarcă în ţară, dar nu i se dă voie să plece din Costa Rica Avocatul Alinei Bica a spus luni, în faţa magistraţilor instanţei supreme, că fosta şefă a DIICOT a făcut o cerere autorităţilor din Costa Rica pentru a părăsi statul şi a se întoarce în România pentru a-şi „rezolva problemele”, însă nu i s-a dat voie, notează Mediafax.
Italian trimis în judecată de DNA pentru înşelăciune în formă continuată, achitat de Tribunalul Braşov. Decizia nu este definitivă Un cetăţean italian trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru înşelăciune în formă continuată, fiind acuzat că a indus în eroare reprezentanţii unei instituţii financiare nebancare cu ocazia încheierii unor contracte de leasing, în valoare de peste 2,4 milioane de euro, a fost achitat, joi, de Tribunalul Braşov, scrie News.ro. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Braşov.
Valoarea sechestrului pus pe bunurile fostului vicepremier Sevil Shhaideh în dosarul Belina, redusă considerabil Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, scapă de cea mai mare parte din sechestrul pe avere pus de procurorii DNA în dosarul Belina, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis joi ca valoarea sechestrului să fie redusă de la peste 3,8 milioane de lei la 566.482 de lei, informează News.ro. Magistraţii au admis, astfel, o contestaţie a fostului vicepremier.
UPDATE: ÎCCJ a amânat pe 14 iunie sentinţa în dosarul în care Ghiţă este judecat alături de şefi de poliţie şi parchete Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, joi, pentru 14 iunie, pronunţarea unei prime decizii în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete, scrie Agerpres.
Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, din nou la DNA în dosarul "Belina" Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, s-a prezentat din nou la DNA, vineri după-amiază, ea spunând că a fost informată de către procurori despre o eroare materială în dosarul "Belina", în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, relatează News.ro.
Senatorul ALDE Ilie Niţă a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe senatorul Ilie Niţă, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, acesta fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu, operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, evaziune fiscală, fals în înscrisuri şi în declaraţii, anunță Mediafax.
Magistraţii i-au admis cererea unui om de afaceri inculpat: Kovesi va fi anchetată de Inspecţia Judiciară privind dosarul Polaris Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au admis cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky şi obligă Inspecţia Judiciară să o ancheteze pe Laura Codruţa Kovesi, dar şi modul în care SRI s-a implicat în dosarul în care acesta este judecat pentru fapte de corupţie, scrie Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by