Clujean arestat, dupa ce lua bani pentru a interveni la ministrul Transporturilor si CFR

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 4 octombrie 2013, 23:09 Dosare Anticoruptie


Un clujean retinut de procurorii anticoruptie dupa ce a fost prins in flagrant primind 5.000 de euro de la o persoana careia ii promisese interventii la directori din CFR si chiar la ministrul Transporturilor, pentru incheierea unui contract, a fost arestat, vineri, de Tribunalul Cluj, transmite Mediafax.

Nicolae Florea, cercetat pentru trafic de influenta de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul teritorial Cluj, a fost arestat, vineri, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile.

Florea nu a dat declaratii in fata magistratului, dar si-a mentinut declaratiile date procurorilor, respectiv recunoasterea faptei.

Sentinta de vineri poate fi atacata cu recurs in 24 de ore de la pronuntare.

Nicolae Florea a fost prins in flagrant, joi, primind 5.000 de euro de la o persoana careia ii promisese interventii la directori din CFR si chiar la ministrul Transporturilor, in vederea incheierii unui contract.

Potrivit anchetatorilor, in iulie-august anul acesta, Florea a cerut de la un denuntator 10.000 de euro pentru ca, prin influenta pe care sustinea ca ar avea-o asupra unor directori din cadrul SN CFR, inclusiv asupra ministrului de resort, sa obtina incheierea unui contract de vanzare pentru cantitatea de 1.500 de tone de sina de cale ferata in favoarea firmei apartinand sotiei denuntatorului.

In acelasi scop, sustin procurorii, Nicolae Florea a cerut si a primit de la denuntator 2.400 de lei, reprezentand asa-zisa taxa pentru analiza ofertelor de cumparare.

"De asemenea, in cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denuntator un inel din aur, in valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru a-si exercita influenta asupra factorilor decidenti pentru a urgenta incheierea respectivului contract de vanzare. Cu aceeasi ocazie, Florea Nicolae a acceptat si promisiunea primirii unui ceas din aur, dupa incheierea afacerii, cu titlu de recompensa pentru sprijinul acordat la incheierea contractului", se arata in comunicat.

In septembrie, Florea a cerut inca 350-400 de euro, pe motiv ca acestia sunt necesari pentru achitarea costurilor unei intalniri "protocolare" pe care ar fi trebuit sa o organizeze cu cele patru-cinci persoane cu atributii in semnarea si aprobarea contractului, mai spuneau procurorii anticoruptie.

La acest dosar, procurorii DNA au colaborat cu ofiteri din Directia de Informatii si Protectie Interna a MAI.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























568 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by