Comisia Juridica din Senat a amanat votul pe cererea de ridicare a imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu pana dupa turul doi al alegerilor (19 noiembrie)

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 28 octombrie 2014, 13:05 Dosare Anticoruptie


Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu
Foto: Colaj foto
Comisia juridica din Senat a decis, marti, sa amane pana dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale (19 noiembrie) votul pe cererea de ridicare a imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, solicitare facuta de procurorii DNA in dosarul licentelor Microsoft. Anuntul a fost facut de Cătălin Boboc (PNL), presedintele Comisiei juridice. Alin Tise (PDL), membru al Comisiei Juridice, declarase anterior ca amanarea a fost aprobata cu 6 voturi "pentru" si 5 "impotriva", motivarea acestei decizii fiind necesitatea solicitarii unor date suplimentare de la DNA. Tise a adaugat ca solicitarea de amanare i-a apartinut lui Ioan Chelaru, senator PSD, fara sa se faca precizarea despre ce date suplimentare se solicita DNA, potrivit Mediafax.

Avizul Comisiei juridice este oricum unul consultativ, plenul fiind cel care decide, in final, daca se da sau nu curs cererii ca un parlamentar sa fie urmarit penal.

"Au cerut amanare pentru a se cere date suplimentare de la DNA legat de acest dosar. Evident, noi ne-am opus. PSD avand 6 voturi, noi fiind doar 5, asta este configuratia comisiei, s-a amanat pentru data de 17-18 noiembrie, inainte de sesiunea care incepe dupa turul doi", a declarat Alin Tise.

Tise a adaugat ca solicitarea de amanare i-a apartinut lui Ioan Chelaru, senator PSD, fara sa se faca precizarea despre ce date suplimentare se solicita DNA: "In opinia noastra erau date suficiente, dosarul era exact cum DNA ni l-a trimis, trebuia sa se dea un vot in comisie pentru ca dosarul oricum ajungea in plenul Senatului", a mai spus Tise.

"Noi, cei din opozitie, practic venim in zadar avand in vedere ca prin votul majoritatii nu avem nicio sansa sa impunem o decizie. Legal era ca azi sa dam acest vot, sa lasam organele de ancheta sa se pronunte, si nu sa decidem noi cu privire la amanarea acestui dosar. Este responsabilitatea totala a majoritatii", a adaugat PDL.

Marti dimineata, Andronescu si Mihailescu au fost audiati in Comisia juridica a Senatului.

Primarul orasulului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, precum si oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au fost retinuti, in noaptea de luni spre marti, in dosarul Microsoft.

Inacest dosar, DNA a cerut avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

"Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata la data de 5 iunie 2013 de catre Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a actiunii de control efectuata la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei Nationale, in legatura cu inchirierea de licente educationale. Intrucat din Raportul de control rezultau indicii cu privire la incheierea, in conditii nelegale, a contractului comercial de inchiriere licente din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educationale Microsoft, a actelor aditionale la acest contract, precum si a contractelor aferente derularii Programul ᅡSistem Educational Informatizatᅡ (SEI), Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu si respectiv a unor infractiuni de coruptie in legatura cu derularea acestor contracte", a precizat DNA.

Procurorii sustin ca fostii ministri Dan Nica, Serban Mihailescu, Ticau Adriana, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Sandu Gabriel "si-au exercitat cu rea-credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15.04.2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate".

Totodata, anchetatorii au indicii ca cei sase fosti ministri au pretins si primit sume de bani pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de serviciu si pentru a-si exercita influenta asupra altor persoane, pentru a fi favorizata firma Fujitsu Siemens Computers la incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft.

Camera Deputatilor a aprobat, in 13 octombrie, cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme.

Presedintele Traian Basescu a avizat, in 3 octombrie, cererea DNA, pentru fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu.

Saptamana trecuta, procurorii anticoruptie le-au adus la cunostinta Adrianei Ticau si lui Daniel Funeriu acuzatiile si faptele de care s-ar face vinovati in dosarul Microsoft, potrivit unor surse judicare.

Numele lui Dorin Cocos si cel al lui Nicolae Dumitru sunt mentionate in declaratiile unor martori audiati in dosarul Microsoft, prezentate in documente ale procurorilor anticoruptie aflate printre cele prin care s-a cerut aviz pentru inceperea urmarii penale a celor noua fosti ministri. Un alt martor le-a spus procurorilor despre relatiile dintre fostul sef al Fujitsu Romania, Claudiu Florica, si Dorin Cocos, respectiv Gheorghe Stefan.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5113 vizualizari

  • +24 (28 voturi)    
    Amanari peste amanari ... (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:10)

    A_Radu [utilizator]

    Poate poate castiga Ponta si atunci ii scapa pe toti si gata .... avem cel mai corupt Parlament , gasca de hoti care-si protejeaza doar propriile interese ... ar trebui dizolvat acest Parlament si facute alegeri anticipate ... asa nu se mai poate
    • +4 (6 voturi)    
      PSD-ul il vinde pe Victoras (Marţi, 28 octombrie 2014, 14:36)

      Caligula [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

      Bineinteles, o astfel de decizie are un impact electoral. O noua indicatie jocurile se refac in PSD.
    • +7 (9 voturi)    
      JAVRE (Marţi, 28 octombrie 2014, 14:39)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

      atat poti spune!
  • +23 (25 voturi)    
    Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:18)

    pathfinder [utilizator]

    "Comisia Juridica din Senat a amanat votul pe cererea de ridicare a imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu pana dupa turul doi al alegerilor"

    Amana pe maine ce poti astazi, poate nu mai este nevoie...

    Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
  • +20 (22 voturi)    
    nimic nou.... (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:26)

    translativus [utilizator]

    .....in culcusul smecherilor !
    Asta este "democratia" parlamentara, unde pe hartie "nimeni nu e mai presus de lege". Doar pe hartie !
    • 0 (0 voturi)    
      Marea unire pompista (Marţi, 28 octombrie 2014, 20:16)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      Hoti+politicieni+magistrati
  • +19 (21 voturi)    
    era de asteptat (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:31)

    fuscustm [utilizator]

    era de asteptat sa ii acopere , asta e adevarata fata a PSD-ului si a lui Ponta , votati linistiti Ponta va veghea sa nu li se intample nimic...
  • +10 (12 voturi)    
    bai,cum facem sa scoatem porcaria asta de imunitat (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:37)

    cristi_an [utilizator]

    asa ceva e o bataie de joc la adresa societatii!
    e injositor, ipocrit, scarbos...
    se poate face un demers sustinut de presa si restul cetatenilor??
    • +8 (10 voturi)    
      Subscriu (Marţi, 28 octombrie 2014, 15:16)

      EMP [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

      Si eu cred ca singura solutie este ca societatea civila sa initieze un astfel de demers si sa puna presiune pe alesi. Trebuie sa se termine cu imunitatea parlamentarilor in cauze penale.
      Daca s-ar gasi un grup de persoane publice credibile care sa initieze acest demers sunt convins ca multi oameni l-ar sustine.
      • 0 (0 voturi)    
        exact! (Marţi, 28 octombrie 2014, 16:03)

        cristi_an [utilizator] i-a raspuns lui EMP

        la asta ma refer...avem nevoie doar de cateva persoane care sa fie portavocea!
        Sunt sigur ca se gasesc si oameni ai legii onesti care abia asteapta o asemenea intiativa!
        Hotnews...chiar nu e posibil sa initiati un asa demers???
    • 0 (0 voturi)    
      trebuie iesit in strada (Marţi, 28 octombrie 2014, 16:03)

      rakleta [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

      singura solutie
  • +6 (8 voturi)    
    pana dupa alegeri (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:45)

    Gobelin [utilizator]

    cand vor respinge cererea DNA.
    nimic nou la PSD.
  • +7 (9 voturi)    
    ... (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:51)

    TopCat [utilizator]

    Deci ce facem?? Punem si noi mana pe niste furci si topoare si mergem sa le dam foc sa arda de vii acolo la ei in parlamentul ala plin de hoti borati sau stam in continuare si ne uitam la TV la sinteza zilei?
    Chiar asa proasta natie am devenit de acceptam ca borfasii astia numiti "politicieni" sa ne rada in nas si noi sa plecam capul?
  • +7 (9 voturi)    
    Pana cand? (Marţi, 28 octombrie 2014, 13:54)

    Cobra_Ro [utilizator]

    Escrocii Ecaterina Andronescu si Miki Spaga fug de justitie cu sprijinul penalilor din parlament.....Daca s-ar face cercetari rapid am vedea cum sfanta Ecaterina este artizana hotiilor de la Siveco siparticipnta active la spagile din EADS....Cat despre Mihailescu asta fura de 25 de ani
  • +8 (10 voturi)    
    Plangere penala (Marţi, 28 octombrie 2014, 14:05)

    Ccoto [utilizator]

    Oare conform legislatiei actuale (art. 271 noul CP), nu le poate face nimeni o plangere penala pentru obstructionarea justitiei?
  • +7 (9 voturi)    
    asta chiar se iau in serios (Marţi, 28 octombrie 2014, 14:22)

    verid [utilizator]

    Senatorii din comisia juridica sunt atat de patrunsi de menirea lor pe pamant,incat au ajuns sa considere ca se pot substitui magistratilor.Niste caraghiosi,dar din pacate pe banii nostri.
  • +4 (6 voturi)    
    Parlamentul protejeaza frauda (Marţi, 28 octombrie 2014, 14:45)

    Withdrawal [utilizator]

    Sunt cat se poate de evidente actiunile de protejare a fraudei, cazul Androenscu este doar unul din multe.

    Basescu din garaj spunea in fiecare zi la 6 ca Justitia e sub amenintare.

    Ce ma dezamageste pe mine este ca oamenii nu pot vedea , desi este cat se poate de clar. Chiar si cu televiziunile zi ziarele de propaganda, oamenii tot stiu ce se intampla.

    Nu pot intelege de ce oamenii accepta sa fie ponegrita DNA Directia Nationala ANTICORUPTIE , pentru ca ii ia chiar acum ? pai ce trebuie sa se dea liber la frauda inainte de alegeri , si vedem dupa ?

    Aveti datoria fata de copii vostri sa vorbiti, si sa nu lasati fraudorii, popii si puscariasi sa va reprezinte.

    In Romania nu va fi liniste...
    • +7 (9 voturi)    
      Abramburica mai respira libera ? (Marţi, 28 octombrie 2014, 15:15)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Withdrawal

      Dupa ce la "acoperit " pe "doctorul " Ponta merita un contraserviciu de moment ! C-asa-i in politica PSDerbedeilor penali !
    • +2 (2 voturi)    
      Oamenilor le place ce vad. (Marţi, 28 octombrie 2014, 16:26)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Withdrawal

      De aceea nu se agita nimeni. Ce se intampla acolo "sus", este o oglinda a ceea ce se intampla "jos". Fara sa dai din coate, sa ai o pila,s a dai o spaguta, nu rezolvi mai nimic. Acesta este sistemul si nu o sa-si faulteze oamenii singuri acest sistem care-i "mentine" in viata.

      Au tipat la Basescu toata ziua cu "Mafia Portocalie", dar cand e vorba de mafia rosie, care este multa mai mare si mai paguboasa, mucles. Le place, numai sa fie de-ai lor. Le plac minciuna, hotiile, prostia, mistocareala, se simt reprezentati.
  • +5 (7 voturi)    
    Era de asteptat ! (Marţi, 28 octombrie 2014, 15:06)

    Kpriciu [utilizator]

    Hotii se sustin intre ei cand vine vorba sa de piept cu Justitia, evident. Ar fi trebuit langa foto celor doi sa fie pusa si o fotografie cu asa-zisul senator iOAN cHELARU, asa, ca sa-i vedem si noi moaca, astia care nu-l stiam inca . JOS IMUNITATEA parlamentarilor !!!
  • +5 (7 voturi)    
    Mafia (Marţi, 28 octombrie 2014, 15:11)

    Trojan.H [utilizator]

    Referendum-Dizolvarea Parlamentului-Alegeri Anticipate.
  • +2 (2 voturi)    
    ne mai miram oare? (Marţi, 28 octombrie 2014, 17:10)

    yellowdog [utilizator]

    de acesti mandrii romani care isi dispretuiesc tara si poporul si iubesc minciuna si hotia
    • +1 (1 vot)    
      Poporul dispretuit o sa-i voteze si mai feroce (Marţi, 28 octombrie 2014, 17:36)

      Haskal [utilizator] i-a raspuns lui yellowdog

      Varanul a luat 70% parca....urmarit penal fiind si cu condamnare.
      Chiar is curios ce o sa aleaga poporul: galeata/pomana de subzistenta sau mandria si eventual posibilitatea sa-si cumpere singur o mie de galeti cu mancare?
  • +1 (1 vot)    
    Greu (Marţi, 28 octombrie 2014, 18:36)

    miohaiham [utilizator]

    Cu atâta sfidare si nesimțire doar cu forța mai scăpăm de astia!Tara lor si a familiilor lor.am vrut libertate(la furat)....
  • +1 (1 vot)    
    penali (Marţi, 28 octombrie 2014, 19:04)

    liviusmaximus [utilizator]

    ca sunt penali organizati in haita stim deja. Oare, nu exista cai legale prin care sa determinam acest parlament jenant sa nu amane la nesfarsit deciziile ? Au muncit 4 luni anul asta. Din timpul asta, 2 luni la-u consumat pt decizii de amanare. Si sunt platiti regeste !
  • 0 (0 voturi)    
    Asta-i gasca de derbedei nu parlament !!! (Marţi, 28 octombrie 2014, 20:05)

    andreesanu [utilizator]

    Sfidare romanilor de catre alesii lui .
    Parlamentarii ca si porumbeii jos iti ciugulesc din palma
    dupa ce zboara ti se kk in cap .
    Cu capul in traista la vot de 25 de ani ,nu vad de ce-ati avea pretentii de la sleahta or adunatura de derbedei pe care ati aleso.
  • +1 (1 vot)    
    Centura de castitate! (Miercuri, 29 octombrie 2014, 7:14)

    hotnewsfil [utilizator]

    Lumea civilizata ii considera teroristi pe cei care, cu mintea spalata de auto-controlul personal, si inculcata cu precepte ale urii fata de oranduirea civilizata a societatii, ucid cu bestialitate oameni nevinovati, femei, copii, batrani.
    Asemenea "eroi" macabri au convingerea, de nestramutat, ca fac fapte bune care le asigura un loc in rai.
    Ei sunt convinsi ca cei care ii conduc sunt niste trimisi de Dumnezeu, niste 'casti' (de la cast - DEX : CAST, -Ă, caști, -ste, adj. Pur, nepătat, neprihănit; virtuos), pentru care sunt gata oricand sa isi sacrifice viata, fac zid de aparare in jurul acestora - 'centuri de castitate'.
    Ei - eroii macabri- sunt convinsi ca nu ei sunt teroristi, ci societatea civilizata , 'necredinciosii', cum ii eticheteaza ei, sunt niste 'pagani - teroristi'.
    Ei isi fac icoane sfinte din cei care ii tin sub control, care ii indocrineaza cu ura., un exemplu bine cunoscut fiind Osama Bin Laden.
    Venind la oile noastre, avem si noi 'indoctrinatii nostri in ura', 'eroii' care lupta impotriva societatii civilizate, pe care o eticheteaza 'necredincioasa, pagana, aducatoare de pagube si nenorociri in tara.
    Idolii indoctrinatilor nostri in ura au, ca centru de comanda, de fabricare a manipularii, platourile Antena3. Guru- idolul suprem- este Gadea.
    Centrul Antena3-Gadea a reusit sa indoctrineze in ura 7,4 milioane de oite, premiantii, dintre acestea, fiind membrii PSD.
    Doctrina Gadea este adoptata si pusa in practica de bosii PSD, ca instrumentca pentru cucerirea si pastrarea puterii in stat., a accesului la bogatiile tarii. (ale noastre!).
    Parlamentarii PSD sunt 'centura de castitate' a bosilor borfasi ai partidului lor.
    Bosii borfasi din toate partidele parlamentare s-au inrolat si ei in 'centura de castitate', transpartinic, conform : 'o mana spala pe alta'.
    Cele 7,4 oite sunt blande cu bosii borfasi. Au ramas marcate de sloganul iliescian din 1990 : 'dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine!'; adica : 'dai in tara!".


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by