Mandat de aducere pentru 27 de persoane din grupul Mediapro / 32 de persoane urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 4 decembrie 2014, 13:09 Dosare Anticoruptie


Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane din grupul Mediapro, suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii efectueaza joi un numar de 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prejudiciul produs bugetului se ridica la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

De asemenea, suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15 milioane de lei.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar", se arata in comunicatul citat.

Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Anuntul vine la o saptamana dupa ce surse din Politia Romana au spus pentru Agerpres ca in dosarul Media Pro, in care se urmareste destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, aveau loc audieri.

Agerpres a amintit atunci ca in luna iulie politistii au efectuat 26 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov la mai multe societati, printre care si Media Pro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. Politistii bucuresteni au documentat activitatea infractionala a grupului identificat, stabilind ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA si a impozitului pe profit. Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. Au fost puse in executare 13 mandate de aducere.

Background:

Anul acesta, premierul Victor Ponta si Adrian Sirbu, cel care a cladit imperiul Media Pro si care in prezent detine grupul Mediafax, au intrat intr-un conflict public. Pe de o parte, Sirbu si mai multe afaceri din jurul Media Pro au devenit tinta mai multor acuzatii de evaziune fiscala, iar premierul a lansat o serie de atacuri la adresa lui Sarbu, sustinand ca acesta ar fi apelat la santaj si amenintandu-l ca va suferi rigorile legii daca nu-si plateste taxele si impozitele.

In vara, si Sirbu l-a acuzat pe premier ca a "mintit" cand a spus ca i-ar fi cerut oprirea unui control ANAF. Sarbu a apreciat, in aceeasi perioada, ca Ponta "nu e nici primul, nici ultimul politician roman care confunda media cu Disneyland-ul propagandei". Mediafax a devenit si tinta mai multor actiuni ANAF, care a invocat o datorie de 21 de milioane de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























41373 vizualizari

  • -9 (21 voturi)    
    evazionisti care apara statul de drept (Joi, 4 decembrie 2014, 13:34)

    Tovarasul Spirala [utilizator]

    si de dreapta
    • +1 (19 voturi)    
      Pana nu sunt condamnati (Joi, 4 decembrie 2014, 14:31)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      sunt doar suspecti de evaziune. Fiind o actiune a Politiei, care e incompetenta in zona economica, fapt de notorietate, mai curand poate fi o incercare de intimidare.
    • +6 (14 voturi)    
      Si ce daca! (Joi, 4 decembrie 2014, 14:41)

      J.C.Denton [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      Las' ca sunt ai vostri saraci si cinstiti. Ca d-aia au pierdut alegerile, nu-i asa?
    • +6 (12 voturi)    
      clar (Joi, 4 decembrie 2014, 14:53)

      levierul [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      prin replica ta poti cumva sa justifici inclusiv comunismul, crimele sale asupra oamenilor bogati, pentru ca unul dintre ei era hot!
      well done!
  • +9 (17 voturi)    
    mai tebuie si dovedit (Joi, 4 decembrie 2014, 14:33)

    I [utilizator]

    asta inseamna comunism: faci legile asa de incalcite astfel incat sa nu gasesti doi oameni care sa se puna de acord cu ce spune legea. Atunci tot ce conteaza este cum vede legea functionarul statului. Cand una din firmele astea private refuza sa puna umarul la campanie, ii trimiti un control in care angajatii statului pot interpreta legea cum vor ei. In felul asta mentii un control si asupra privatului.
    • +8 (12 voturi)    
      majoritatea legilor sunt foarte clare (Joi, 4 decembrie 2014, 15:00)

      minos [utilizator] i-a raspuns lui I

      iar Codul Fiscal este mai mult decat clar in ceea ce priveste TVA-ul si impozitul pe profit. Comunism inseamna altceva, de exemplu, garantezi libertatile cetatenesti, dar nu le respecti si bagi la puscare oameni doar pentru convingeri personale.
      Nu as citi acest control doar in cheie politica, lucrurile sunt tulburi rau de tot la Mediapro si nu de azi, de ieri.
      Acest trust a fost incontinuu dator la bugetul de stat, iar stilul lui Sarbu a fost sa-si capuseze afacerea de baza cu paraziti mici. Cu siguranta Ponta are ceva cu Sarbu, dar ProTv-ul nu mai este al lui.
      • +2 (2 voturi)    
        . (Vineri, 5 decembrie 2014, 0:11)

        I [utilizator] i-a raspuns lui minos

        spui ca isi capuseaza afacerea de baza. Sa zicem ca un individ cu o firma mica ofera consultanta pentru grup. Emite o factura. E mare sau mica valoarea de pe factura? cum stabileste fiscul daca e mare sau mica tinand cont ca nu prea are dupa ce se lua? Daca factura ar fi pentru o paine atunci da, ai de unde lua preturi de referinta. Daca e pentru sevicii foarte specializate, mai greu. Aici intervine functionarul care aplica legea asa cum o pricepe el.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by