Marius Petcu, eliberat in lipsa dovezilor ca ar influenta martorii, desi acestia nu au fost audiati

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 iunie 2011, 16:07 Dosare Anticoruptie


Fostul lider sindical Marius Petcu a fost eliberat sub control judiciar pe motiv ca instanta nu a considerat ca exista dovezi ca el ar putea impiedica buna desfasurare a procesului sau ar putea influenta martorii, cu toate ca judecatorii admit ca martorii din dosar nu au fost audiati, scrie Mediafax.

"In privinta inculpatului (Marius Petcu, n.r.) nu rezulta si nu s-a facut nicio dovada ca ar impiedica buna desfasurare a procesului penal, prin sustragerea sa, prin influentarea participantilor procesuali in declaratiile lor - chiar daca in cauza sunt de audiat martorii stabiliti prin rechizitoriu - ori ca ar putea comite noi infractiuni", se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care Petcu, acuzat de luare de mita in forma continuata, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar.

Instanta a tinut seama, conform documentului citat, obtinut de Mediafax, si de elementele "ce caracterizeaza persoana" lui Petcu, chiar daca fostul lider sindical este acuzat de o fapta de coruptie "cu un impact major" in opinia publica. Astfel, instanta scrie in motivare ca Petcu este lipsit de antecedente penale, integrat social, profesional si familial, are copii in intretinere si este "recunoscut pentru activitatea profesionala desfasurata".

Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, a fost eliberat din arest in 20 iunie, ca urmare a deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar.

Petcu a stat in arest preventiv din 31 martie, el fiind prins, in 24 martie, luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

In 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".

De asemenea, in 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, sustin procurorii DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























591 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    De ce? (Miercuri, 29 iunie 2011, 16:40)

    x [anonim]

    DE CE inca nu au fost audiati martorii?
    Sau e o stratagema care e patentata in sistemul juridic romanesc?
    • +2 (2 voturi)    
      Vrem sange de magistrat? (Miercuri, 29 iunie 2011, 17:57)

      popas [anonim] i-a raspuns lui x

      Ce poti sa ii faci instantei Mr. X? Judecatorii sunt intangibili (din pacate), si nu pot decat sa imi aduc aminte de ce strigau membrii CSM: "Vrem sange de magistrat??"

      Nu, vrem o justitie dreapta, dar asta necesita efort, iar magistratii care nu fac acest efort ar trebui sa fie constransi sa o faca!
      Cu rea credinta admit viciu de procedura, si nimeni nu le poate face nimic!!!
      • +1 (1 vot)    
        ba vrem sange de magistrat (Miercuri, 29 iunie 2011, 22:30)

        tudormed [anonim] i-a raspuns lui popas

        de ce sa nu vrem ?
        e singura metoda prin care nu vom mai avea parte de asemenea mizerii care au devenit imposibil de suportat.

        hai sa fim seriosi.
        un individ care ia mita o asemenea suma e un vierme si nimic altceva, care trebuie, pur si simplu, strivit fara mila.
        mita pe care a luat-o spune totul despre moralitatea lui si despre ceea ce va face imediat ce va fi in libertate si nu bla-bla-urile ca e familist si nu mai stiu ce.
        dar, cand vrei sa inventezi motive, mai ales cand stii ca nu ti se poate intampla nimic, e foarte simplu.

        eu unul, inca sper sa vina vremea cand, dupa o astel de decizie, vom vedea sange de magistrat.
        pentru ca, daca se va intampla, va fi suficient o data sau de maxim doua ori pentru a nu mai vedea asemenea golanii.
  • +1 (1 vot)    
    "judecatorii" au dreptate (Miercuri, 29 iunie 2011, 19:27)

    panfilica [anonim]

    i'au recunoscut dreptul la aparare.
    se sfatuie si omul cu martorii, sa vorbeasca aceiasi limba, sa nu se faca incurcaturi...
    altfel, cum ?!
  • +1 (1 vot)    
    tipic (Joi, 30 iunie 2011, 0:22)

    argoman [utilizator]

    Acum mai lipseste o consistenta despagubire din partea statului(de fapt a noastra,a platitorilor de taxe si impozite)pentru ca nu a putut sa se ocupe,cat a fost inchis,de afaceri si a avut pierderi.Se poate?Unde ne trezim?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by