Doina Azoicai, decan la UMF Iasi, cercetata de DNA sub control judiciar pentru luare de mita

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 24 noiembrie 2014, 13:04 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Doina Azoicai, decan al Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF "Gr. T. Popa" Iasi, cercetata pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, anunta Agerpres.

Masura controlului judiciar a fost dispusa si impotriva altor doi inculpati din dosar, Haizoun el Houssine, cetatean marocan, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita, si Agha Romeen, cu dubla cetatenie, palestiniana si romana, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita.

"In ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizoun El Houssine o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta, precum si un ceainic, posibil tot din argint, drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, in exercitarea atributiilor ce ii reveneau in calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, inscrierea, in cadrul acestei institutii, a fiului inculpatului Haizoun El Houssine", se arata intr-un comunicat al DNA citat de Agerpres.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii sunt obligati sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori sunt chemati, sa informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere sau ori de cate ori sunt chemati, sa nu depaseasca limita teritoriala a Municipiului Iasi decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonantele de dispunere a controlului judiciar, sa comunice periodic, conform programului de supraveghere, informatii relevante despre mijloacele lor de existenta si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

In plus, in cazul inculpatei Doina Azoicai s-a dispus si obligatia de a nu desfasura nicio activitate de exercitare a functiei de decan al Facultatii de Medicina Generala din cadrul UMF Iasi. Celor trei li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, se mai mentioneaza in comunicatul DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5085 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    asta nu-i la (Luni, 24 noiembrie 2014, 14:28)

    Gobelin [utilizator]

    facultatea lu' Astarastoaie?
    o fi si ea una dintre persoanele care nu vor in ruptul capului sa-l demita pe "profesor" ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by