DNA cere autoritatilor judiciare belgiene si franceze efectuarea unor acte procesual penale in cazul Adrian Severin

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2011, 16:19 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat autoritatilor judiciare competente din Belgia si Franta, prin comisii rogatorii, efectuarea unor acte procesual penale necesare instrumentarii cazului europarlamentarului Adrian Severin, cercetat pentru coruptie, informeaza miercuri DNA.

"Inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", precizeaza DNA.

Europarlamentarul Adrian Severin, a carui imunitate a fost ridicata de Parlamentul European pe data de 23 iunie, este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta de catre procurorii DNA, el fiind pus sub invinuire pe 18 iulie.

La data de 21 martie, in urma unor materiale audio video publicate de "The Sunday Times", procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de coruptie savarsite de europarlamentarul Adrian Severin.

Reporterii de la "The Sunday Times" au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de ei in PE. "In plasa" ar fi cazut doar 3 dintre acestia -  Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.

In cazul celor trei eurodeputati, autoritatile nationale cu atributii in tratarea cazurilor de coruptie au initiat anchete. Ernst Strasser si Zoran Thaler au demisionat deja din PE, in urma scandalului.

La 29 martie, Adrian Severin a demisionat din PSD, dupa ce a fost amenintat cu excluderea din partid, insa a anuntat ca nu va demisiona din Parlamentul European, in ciuda faptului ca demisia sa a fost ceruta si de Jerzy Buzek, presedintele PE. DNA s-a autosesizat in cazul sau, dupa izbucnirea scandalului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























805 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Severin (Miercuri, 27 iulie 2011, 16:36)

    Vizitiul [utilizator]

    Hai ca se poate, bagati pe el, sa inteleaga Romania ca nu se mai poate in halul asta :) Oricum, in afara de dl Ciolos, nu avem decat rapciugi si ciurucuri in PE.
  • +2 (2 voturi)    
    escrocherie (Miercuri, 27 iulie 2011, 16:58)

    viorel [anonim]

    Severin este un escroc de vreme ce a cerut bani pentru un amendament deja depus de Bodu, este mult mai grav decat ar fi facut loby
  • +1 (1 vot)    
    nasol (Miercuri, 27 iulie 2011, 19:52)

    Ursul prepolar [utilizator]

    Se pare că şi Moody i-a retrogradat ratingul bursucului la "junk".


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by