VIDEO Perchezitii DIICOT in dosarul privind fraudarea Rodipet cu peste 35 de milioane de euro

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 22 iulie 2011, 12:27 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au efectuat, vineri dimineata, mai multe perchezitii la sediul si punctele de lucru ale SC Libarom Agri SRL si la vila din Stefanesti a administratorului libanez al firmei, Said Baaklini, anunta agentiile de stiri. Said Baaklini este cercetat pentru o frauda de aproximativ 20 de milioane de euro in cadrul investigatiei privind fraudarea societatii Rodipet cu peste 35,5 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al DIICOT, la cele noua perchezitii domiciliare procurorii au ridicat mai multe documente financiar-contabile si alte materiale utile in solutionarea cauzei.



In 22 iunie 2010, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de noua persoane care au fraudat cu 35,5 milioane de euro societatea Rodipet, firma de difuzare de presa, dupa ce aceasta a fost privatizata.

Potrivit DIICOT, in toata perioada post-privatizare, respectiv ulterior incheierii contractului de privatizare 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitand de inexistenta controlului post-privatizare, a controalelor vizand respectarea regulilor financiare, dar si de pozitia dominanta in AGA, au desfasurat o politica de falimentare a societatii concretizata in incheierea unor contracte de imprumut, consultanta, reprezentare, vanzare, prestari servicii, total defavorabile societatii.

Procurorii DIICOT sustin ca fratii Awdi Hassan si Awdi Mehdi, patronii Rodipet, au creat acestei societati un prejudiciu de 35,5 milioane de euro. Omul de afaceri Said Baaklini este certetat alaturi de acestia pentru complicitate la frauda.

Cei doi sunt acuzati ca, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societati comerciale, au comis infractiuni de delapidare, constituire de grup infractional organizat si spalare de bani, prejudiciind statul roman. In aceasta cauza, in care cercetarile au fost demarate in cursul anului 2009, s-a instituit masura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile. Astfel, au fost indisponibilizate 25 de imobile si 156 de autovehicule si utilaje.

In 2009, fostul presedinte al AVAS Mircea Ursache declara ca Rodipet va reveni in proprietatea statului, din cauza neindeplinirii prevederilor din contractul de privatizare de catre cumparator, firma Magnar Two, care a respins acuzatiile si a solicitat AVAS incheierea procesului de monitorizare. Rodipet Bucuresti a fost privatizata in anul 2003, cand Magnar Two a preluat integral firma.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1315 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by