Dan Ioan Popescu, despre decizia ICCJ de a ii confisca 4 milioane de lei din avere: Voi continua procesul in tara si in afara, hotararea este aberanta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 14 iulie 2011, 19:25 Dosare Anticoruptie


Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a confisca 4 milioane de lei din averea lui Dan Ioan Popescu este una "aberanta", spune fostul ministru PSD, precizand ca va contesta hotararea atat in tara, cat si in afara, potrivit Mediafax. Solutia data joi de ICCJ poate fi contestata in termen de 30 de zile.
  • "Este o decizie aberanta dupa sapte ani in care expertizele tehnice si contabile au demonstrat nu numai ca justific cheltuielile facute prin venituri, ci am un surplus de venituri plecand de la valoarea zero in 2000, ca si cum as fi intrat in pozitia de ministru ca un nou nascut. Mi se pare cu atat mai aberanta aceasta decizie cu cat nici procurorul nu a solicitat asa ceva in baza documentelor avute".
  • "Normal ca voi continua procesul in tara si in afara, pana cand voi gasi o justitie care sa poata recunoaste documente oficiale", a spus Dan Ioan Popescu.
  • Intrebat ce inseamna "in afara", Dan Ioan Popescu a precizat: "Drepturile Omului, fireste".
Fost deputat PSD, fost presedinte al Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, fost ministru al industriilor si comertului, ministru de stat in guvernarea PSD, Dan Ioan Popescu a fost primul demnitar roman cercetat pentru modul in care si-a dobandit averea.

In vara anului 2005, au fost declansate procedurile legale de control asupra averii fostului ministru al industriilor si comertului, ca urmare a neconcordantelor care au aparut intre declaratiile sale si achizitiile pe care le-a facut. Mai mult, chiar si averea declarata de fostul ministru a ridicat suspiciuni.

Pe 27 iunie 2005, din cauza neconcordantelor aparute in declaratiile de avere ale lui Dan Ioan Popescu, Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a declansa procedura legala de control a averii acestuia.

O luna mai tarziu, procurorul general Ilie Botos anunta faptul ca a transmis, la randu-i, Comisiei de cercetare a averilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sarcina de a verifica modul de dobandire a averii de catre fostul ministru Dan Ioan Popescu.

Citeste aici mai multe despre averea lui Dan Ioan Popescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1951 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    sa ramina definitiva (Joi, 14 iulie 2011, 17:00)

    serban [anonim]

    altul care cind e luat la bani marunti striga " hotii " ......
    • +6 (6 voturi)    
      penalul se vrea din nou in politica ,a ramas fara (Joi, 14 iulie 2011, 20:08)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui serban

      bani si vrea sa reintre fortat in PSD,unde este detestat,inclusiv de Nastase ,ia cititi din opera lui Mosh Seku Toure-de pe blogul personal = Dacă cel mai mare partid al țării, PSD, vrea să revină la valoarea și la forța care l-au consacrat, nu își mai poate permite luxul de a se dispensa de cel mai prețios bun al unei țări, aurul cenușiu, experiența oamenilor de mare valoare. Altfel spus, deschide-te, PSD, și alegătorii se vor deschide și ei spre tine!*
      pam ,pam!
  • +8 (10 voturi)    
    Doar confiscare? (Joi, 14 iulie 2011, 17:23)

    Ion [anonim]

    Da dobinda ca s-a folosit de bani atitia ani? Da puscarii nu sunt pentru evazionistii si hotii din politica?
  • +1 (1 vot)    
    greu cu justitia in tara asta... (Joi, 14 iulie 2011, 18:42)

    ilien [utilizator]

    Stati usor ca nu i-au luat inca banii. Chiar in acest moment irealitatea are o emisiune care-l spala pe DIP si o tin cu placa obisnuita ca e razbunare politica. Cum sa se mai faca justitie cu astfel de jurnalisti care cand nu se face nimic se pling iar cind se face ii depling pe inculpati.
  • 0 (0 voturi)    
    Ioan (Joi, 14 iulie 2011, 19:19)

    Zonet [anonim]

    in azuga ma plimbam pe langa vila lui
    e extrem de luxoasă
    m-a impresionat ca avea un iaz cu nuferi adevărați
    si ai asa sentimentul ca locuieste cineva extrem de important acolo
    un intangibil

    o usa facuta din piatra nici n-am mai vazut asa ceva
    si apoi am inteles ca a cumparat si alte proprietati aici
    mini-Ceaușescu toți acești baroni locali
    Poate nu ne mai bagă la carcera si ne re educă, dar stau bine asezati pe bani furati - o crimă canceroasă care roade încet încet în ascuns
    • 0 (0 voturi)    
      Aiurea (Vineri, 15 iulie 2011, 5:19)

      Razvan [anonim] i-a raspuns lui Zonet

      care mini-Ceausescu? Ala n-avea nimic pe langa astia. am ajuns sa regret vremurile alea...
  • -5 (5 voturi)    
    citez din articolul autobiografic -de pe blogul (Joi, 14 iulie 2011, 19:39)

    Eneas [anonim]

    personal=
    Cum scapa pedeliștii Romania de marii infractori

    Judecînd după cum au stat lucrurile în ultimii 7 ani, răspunsul la întrebarea din titlu e simplu: prin ”scăparea” lor peste hotare.
    Recenta dezertare din fața legii a lui Dinel Staicu repune pe tapet incapacitatea campionilor anti-corupție veniți la putere, în 2004, cu acest mesaj lipit pe frunte de a băga marii infractori după gratii. În cel mai rău caz, marii corupți sunt pedepsiți prin refugiul peste hotare, dar, dacă și-au pus bani deoparte, din timp, nu e rău de trăit nici acolo.

    Dinel Staicu a dezbrăcat regimul portocaliu de ultima haină care îi acoperea goliciunea morală; fuga lui, exact cînd trebuia să intre în pușcărie, nu a fost urmată de nicio demisie la vîrf, de niciun regret public exprimat al vreunui factor responsabil.
    În ultimii șapte ani, mai toți mari corupți, teroriști, criminali șamd au fentat justiția trecînd prin granițe ca prin șvaițer; totuși, destui se miră că nu suntem băgați în spațiul Schengen. De ani de zile, românii sunt amăgiți că îi vor vedea curînd pe alde Hayssam, Popa, Bivolaru, Necolaiciuc, dar pînă cînd se va întîmpla asta singurul lucru concret care se petrece e fuga altora. Nu poți să nu te întrebi cum se face că marii interceptori ai neamului trag cu urechea și înregistrează tot ce mișcă – de aia și suntem prima țară membră NATO în care un serviciu secret e condamnat pentru ascultări ilegale – dar nimeni nu a știut ce pune la cale afaceristul oltean, și nici nu a părut cuiva nefiresc faptul că a decis să își schimbe numele. Pe undeva e normal, doar procurorul general e ocupat cu probleme mai importante, cum ar fi livrarea de documente ziariștilor de casă, deși asta ar fi treaba departamentelor de comunicare.*

    Ati vazut mai mult cinism din partea unui mare infractor al Epocii Iliescu?
    Doamne ,daca existi , fa dreptate bietei noastre tari,ca, pe pamant ,dreptatea a murit de mult!
  • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 14 iulie 2011, 19:42)

    [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
    Esti tare DIP! (Joi, 14 iulie 2011, 19:52)

    inganduratul [utilizator]

    Inca un mare hot din clica infractionala a PSD, din partidul "saracilor" si "cinstitilor", partidul lui Iliescu, care doar ameninta ca-si va cauta, sanchi, dreptatea prin Europa!
  • +12 (12 voturi)    
    proces de 7 ani (Joi, 14 iulie 2011, 19:56)

    A9 [utilizator]

    Din 2005 pana in 2011...
    Pai din cate imi amintesc eu, Catalin Voicu tropaia cu mare veselie pe mesele judecatorilor...Nu stiu daca are vreo legatura ( de ce nu ar avea?!) dar, si unul si altul provin din PSD.

    Pe de alta parte, ar fi groaznic sa i se faca o nedreptate.

    Justitia Romana, ii e datoare romanilor!!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Declaratii DIP (Vineri, 15 iulie 2011, 12:39)

    costel [anonim]

    Ii sugerez d-lui DIP cind ajunge la drepturile omului sa explice cum a reusit sa vinda Petron cu 600 milioane de dolari iar OMV aferea MOLL Ungaria,firma fara zacaminte de petrol si gaze,3 miliarde de euro> Cred ca diferenta de 2 miliarde de euro ar trebui sa le plateasca PSD.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by