Primarul comunei valcene Lalosu, retinut 24 de ore pentru fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 iunie 2011, 18:53 Dosare Anticoruptie


Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea au emis miercuri o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele primarului comunei valcene Lalosu, Ion Toma, pentru fapte de coruptie, urmand ca acesta sa fie prezentat in cursul zilei de joi Tribunalului pentru mandat de arest preventiv, informeaza Agerpres.

Primarul comunei Lalosu, Ion Toma, este cercetat de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea pentru distrugere de inscrisuri, luare de mita si trafic de influenta.

"In luna iunie 2010, mai multi cetateni din comuna Lalosu au sesizat organele de urmarire penala aratand ca primarul Ion Toma a pretins si a primit, in mai multe randuri, diferite sume de bani in schimbul carora sa fie absolviti de achitarea unor amenzi contraventionale aplicate in principal pentru incalcarea dispozitiilor legale privind circulatia pe drumurile publice, prin nepunerea in executare si ruperea proceselor verbale de contraventie inaintate de organele de politie Primariei Lalosu pentru dare in debit si executare, precum si pentru a interveni la alte institutii ale statului, din alte localitati, pentru ca unii dintre cetatenii localitatii sa nu fie obligati sa achite contravaloarea unor amenzi administrative sau contraventionale", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului, procurorul Elena Daniela Pop.

Din primavara acestui an, administratia comunei Lalosu functioneaza fara Consiliu local, acesta fiind dizolvat la cererea primarului pentru neprezentarea la mai multe solicitari consecutive.

In cazul in care Ion Toma va primi mandat de arest preventiv, Primaria Lalosu ar urma sa fie condusa doar de viceprimar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























977 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    traseist (Miercuri, 29 iunie 2011, 19:50)

    sellerman [utilizator]

    sa-l tina la zdup, nu e decat un alt traseist politic ahtiat dupa bani.
    • 0 (0 voturi)    
      ba al meu e mai corupt! (Miercuri, 29 iunie 2011, 23:39)

      staiu ghe [anonim] i-a raspuns lui sellerman

      sa-l vezi pe vecinu din comuna susani...ala e mogulu zonei interjudetene: primaria are conturile blocate (fraudat fondur ue!) dar mesteru asta ia tot cashul din zona.
      • 0 (0 voturi)    
        pai (Joi, 30 iunie 2011, 0:11)

        sellerman [utilizator] i-a raspuns lui staiu ghe

        sa-i ia atunci pe toti sa scapam odata de ei
  • 0 (0 voturi)    
    opinie (Duminică, 8 decembrie 2013, 16:35)

    avram ion [anonim]

    Este grav ce se intimpla, cite abuzuri si ilegalitati pentru care cei vinovati nu sint pedepsiti S DE CE?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by