Fostul director general al Petromservice Mihai Sorin, trimis in judecata alaturi de alte 12 persoane

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2011, 14:57 Dosare Anticoruptie


Fostul director general al SC Petromservice SA Mihai Sorin si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT care-i acuza de infractiuni economice prin care au cauzat companiei un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane de euro.

Cele 13 persoane sunt acuzate de constituire a unui grup infractional, delapidare, evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza joi DIICOT, citeaza Mediafax.

Anchetatorii au retinut ca, Mihai Sorin, in calitate de director general al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), impreuna cu alte persoane, o parte dintre acestea avand functii de conducere in cadrul societatii, au constituit un grup infractional, urmarind diminuarea patrimoniului societatii, prin retragerea in mod nejustificat a unor sume considerabile din conturile societatii.

Pentru disimularea acestor operatiuni, acuzatii, sub coordonarea lui Mihai Sorin, au incheiat mai multe contracte fictive, cu 18 societati comerciale, special infiintate in acest scop, in care aveau calitatea de asociati/ administratori/ imputerniciti pe cont. In baza acestor contracte, ei au efectuat plati, fara obtinerea unei contraprestatii pentru sumele platite.

In aceasta modalitate, acuzatii au traficat si si-au insusit sume de bani din conturile societatii, cauzand patrimoniului SC PSV Company SA, un prejudiciu total de peste 25.600.000 lei (aproximativ 6,5 milioane euro), sustin procurorii.

Anchetatorii au mai stabilit ca acuzatii, in calitate de administratori ai unor societati comerciale, s-au sustras de la plata sumelor de bani datorate bugetului de stat, intocmind si depunand la organele fiscale bilanturi anuale, deconturi de TVA si declaratii privind obligatiile de plata falsificate, in vederea ascunderii sursei impozabile sau taxabile.

Actionand astfel, acuzatii au generat bugetului statului un prejudiciu de aproximativ 2.400.000 lei.

Procurorii DIICOT au instituit sechestrul asigurator asupra unui autoturism si a mai multor imobile, situate in municipiile Bucuresti, Ploiesti si in localitatile Corbeanca, Domnesti, Sinaia si Campina, precum si indisponibilizarea sumelor de bani aflate in conturile inculpatilor.

Cauza a fost trimisa pentru judecare Tribunalului Bucuresti.

Mihai Sorin, Ionut Eftime, Mihaela Nacu si Ioan Petran, arestati initial in acest dosar, au fost eliberati, cu interdictie de a parasi tara, de Curtea de Apel Bucuresti, in 25 noiembrie 2010.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1609 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    bine, bine (Joi, 23 iunie 2011, 19:34)

    ww [anonim]

    Dar pe Tatal lor, caruia echipele de filaj i-au gasit milionul de dolari in saltea (sau, geamantan) in 1998 in duplexul din Ploiesti, cand ii plantau microfoane, are curaj sa il atinga cineva?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by