Liderul sindical Marius Petcu, acuzat de luare de mita, va fi eliberat din arest sub control judiciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 20 iunie 2011, 16:24 Dosare Anticoruptie


Liderul sindical Marius Petcu va fi eliberat din arest preventiv luni seara, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea in acest sens depusa de avocatii sindicalistului, potrivit Mediafax. Marius Petcu a fost arestat prevenitv pe 31 martie, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu, in baza unei intelegeri anterioare, in mod repetat, sume de bani, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui firmei acestuia un contract de executie de lucrari avand ca obiect executarea obiectivului 'Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov', pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.

DNA mai preciza ca, la data de 1 februarie 2011, in baza unei intelegeri anterioare, Marius Petcu a primit, prin intermediul sotiei sale, un imobil tip vila situat in Predeal, in valoare de circa 200.000 de euro.

Pe 24 martie, Marius Petcu a fost prins in flagrant in timp ce primea de la Petre Scrieciu suma de 40.000 de euro, reprezentand doua transe din mita, aferente lunilor ianuarie si februarie 2011, au informat procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























778 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    plecati din tara (Luni, 20 iunie 2011, 16:35)

    justitiza [anonim]

    Felicitari judecatorilor din Romania care sunt din ce in ce mai profesionisti! Rusine pentru salariile pe care le mancati pe seama oamenilor care asteapta de la voi dreptate. Romani, furati cat cuprinde ca justitia romana doarme somnul de veci!
    • +3 (5 voturi)    
      rusine pivniceru, costiniu, si altii asemenea ! (Luni, 20 iunie 2011, 16:43)

      stefan [anonim] i-a raspuns lui justitiza

      vantu e liber, petcu e liber, in curand il elibereaza si pe Voicu...pt ce draku platim justitie ? pana acum toti aruncau vina pe politie si procurori, acum e evident ca romania are cea mai mare prbl cu judecatorii, este singura institutie nereformata din romania de la revolutie : dau decizii aiurea, statul plateste la cedo, ei nu pot fi trasi la raspundere, salarii gigant, ei isi dau singuri salarii prin decizii in care tot ei judeca, horarasc mai nou si in politica bugetara a tarii, e groasa rau !
      • -1 (1 vot)    
        ai dreptate (Marţi, 21 iunie 2011, 18:23)

        DoruCristian [utilizator] i-a raspuns lui stefan

        Eate adevarat ce spui. Nici cu Marius Petcu nu au fost corecti, l-au tinut inchis 82 zile fara probe concrete, pentru o presupusa luare de mita.
        Cred ca nu au mai primit ordine de la Cotroceni pentru ca cei de acolo sunt ocupati cu impartirea in momentul de fata.
        Rusine!
    • -1 (1 vot)    
      corect (Marţi, 21 iunie 2011, 18:18)

      DoruCristian [utilizator] i-a raspuns lui justitiza

      Ai dreptate. Pe Marius Petcu il tineau inchis pentru presupusa luare de mita iar unii infractori care constituie pericol public sunt judecati in libertate.
      Sa plecam din tara!
  • +1 (3 voturi)    
    Ministerul Injustitiei (Luni, 20 iunie 2011, 16:46)

    Mircea [anonim]

    Mascarada justitiei romane continua.
    Pe nevoiasii care fura, cum de ii pastrati fara probleme in arest si raman acolo pana la terminarea pedepsei?
    De confiscare partiala avere la Petcu nu se pune problema?
    • -1 (1 vot)    
      pericol (Marţi, 21 iunie 2011, 18:26)

      DoruCristian [utilizator] i-a raspuns lui Mircea

      Probabil ca nevoiasii care sunt din ce in ce mai needucati si mai rai din cauza saraciei s-ar putea sa-ti dea in cap pe strada tie sau copiilor tai si asta constituie un pericol public, poate de aia.
  • +1 (3 voturi)    
    justitie pentru romanii saraci (Luni, 20 iunie 2011, 17:07)

    Raj [utilizator]

    Ma a dracului justitie mai avem,e buna pentru divorturi si furturi facute de oamenii simpli.Pentru restul e spalare de dosare penale ajutata de avocati care iau un sac de bani pt acest lucru...
    Judecatori mediocri si avari care fac mult rau tarii.
    S-au constituit intr-o grupare inchisa (mafiota?) inmugurita in regimul Iliescu
    • -1 (1 vot)    
      haha (Marţi, 21 iunie 2011, 18:27)

      DoruCristian [utilizator] i-a raspuns lui Raj

      Cred ca reinviata in regimul ednobasescu.
      Sanatate!
  • -1 (1 vot)    
    Si pe asta??? (Luni, 20 iunie 2011, 20:25)

    tic [anonim]

    Vai de capul vostru cu controlul judiciar cu tot!
    Pai in tara asta nu mai face nimeni puscarie? Cand le dati drumul si criminalilor, violatorilor si hotilor de buzunare? Ca vad ca de parlamentari, mafioti, interlopi, evazionisti, manelisti, judecatori si politisti nu va puteti atinge!
    Vantu liber, Nastase liber, Petcu liber, urmeaza Voicu, Nicolaiciuc, Popa, si toti Camatarii, Sportivii si celelalte scursuri ale societatii romanesti contemporane.
    Presimt ca urmatoarea revolta poulara va fi, la fel ca in '89, impotriva castei judecatorilor si magistratilor care au intrecut orice masura a bunului simt. Cred ca pana la asanarea acestui cancer al societatii romanesti, ar fi indicat sa se introduca justitia poporului, sa fie judecati de populatie in piata publica!
    Sunt sigur ca judecata ar fi mai dreapta, mai aproape de bunul simt, mai aproape de ideea de adevar si dreptate, decat dreptatea pe care ne-o ofera aceste jigodii, batandu-si joc de un intreg popor.
    Atat UE cat si SUA au exact aceeasi parere ca a mea si ca a intregului popor despre justitia din Romania.
    Se strange latul, domnilor "magistrati"! Eu sunt sigur ca veti plati odata si-odata pentru porcariile pe care le faceti!
    • 0 (2 voturi)    
      @tic (Marţi, 21 iunie 2011, 12:57)

      alexa [anonim] i-a raspuns lui tic

      nu ma pronunt asupra celorlalti pe care i-ai enumerat tu, dar petcu nu intra in aceeasi categorie! omul asta are 20 de ani de lupta sindicala in urma si toti cei care il cunosc nu au decat cuvinte frumoase despre el.
      • 0 (2 voturi)    
        asa este (Marţi, 21 iunie 2011, 14:14)

        DoruCristian [utilizator] i-a raspuns lui alexa

        Il cunosc personal pe omul asta, a facut numai bine.
        In rahatul asta de tara plina de tradatori si invidiosi, oameni de nimic este normal sa patesti ce a patit Marius Petcu.
        Sa le fie rusine celor care acuza si fac comentarii numai din ce vad la tv si citesc in ziare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by