Motivarea instantei: Senatorul Mircea Banias (PDL) i-ar fi promis lui Eugen Bogatu ca va interveni la ministrul Boagiu si la seful ANAF "intr-o problema"

de A.N.     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2011, 14:53 Dosare Anticoruptie


Mircea Banias
Foto: Agerpres
Senatorul Mircea Banias (PDL) i-a promis lui Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, ca va interveni, la cererea acestuia, la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, "intr-o problema", transmite Mediafax, citand din motivarea instantei supreme. Discutia dintre cei doi ar fi avut loc in noiembrie 2010. O luna mai tarziu, Banias a intervenit "pe langa un ministru", pentru pastrarea in functie a fostului director al DSV Constanta.

Ce scrie in motivarea decizie instantei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventiva in dosarul "gruparii Mironescu:

* in 24 noiembrie 2010, senatorul Banias i-a promis lui Eugen Bogatu la cererea expresa a acestuia, ca va interveni intr-o problema pe langa ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

* la data de 3 decembrie 2010 inculpatul Banias Mircea Marius a intervenit pe langa un ministru pentru a-l pastra in functie pe fostul director de la Directia Sanitar-Veterinara din Constanta.

* in 7 mai 2010, Bogatu i-a cerut lui Banias sa intervina pe langa o persoana influenta identificata codat ca "doamna" pentru a bloca aducerea unei persoane straine neagreate de grupul infractional la Compania Nationala Administrarea Porturilor Maritime Constanta. Bogatu i-a cerut lui Banias si sa intervina pentru blocarea unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanarii tuturor containerelor din Portul Constanta Sud Agigea.

*  22 noiembrie 2010, "la solicitarea expresa a inculpatului Bogatu Eugen, inculpatul Banias Mircea Marius a promis sa ii dea acestuia informatii si sa se implice personal pentru blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta, proiect care daca ar fi fost promovat ar fi incurcat desfasurarea activitatilor grupului infractional".

* la 24 noiembrie 2010, senatorul Banias i-a relatat lui Bogatu ca a facut demersuri pentru promovarea unui proiect de afacere al acestuia "insa sunt sanse scazute pentru a fi promovat".

In dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta sunt cercetate de procurorii anticoruptie 30 de persoane, dintre care 29 au fost arestate, iar una (cetateanul libanez El Haj Ahmad) a primit mandat de arestare in lipsa.

In acest dosar este cercetat si senatorul PDL Mircea-Marius Banias, in cazul acestuia procurorii luand masura interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1253 vizualizari

  • 0 (4 voturi)    
    si eu care mai aveam o speranta... (Vineri, 27 mai 2011, 15:34)

    ci ciong [anonim]

    ca va-ti saturat in ultimii ani si puneti mana si faceti ceva pentru tara... dar se vede ca e invers, speriati ca nu vor mai intra vreodata la putere, cel putin nu in urmatorii 8-10 ani, talpa pedelista incepe sa jefuiasca ce mai e de furat... sa aiba de pus in camara pentru zilele negre ce au sa vina...
    • 0 (0 voturi)    
      nimic nou sub soare (Vineri, 27 mai 2011, 16:02)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui ci ciong

      anca boagiu a fost si va ramane doar o simpla marioneta de partid. ministerul transporturilor a fost intotdeauna o mare gaura in bugetul de stat. daca ciripeste necolaiciuc jumatate din usl ar intra dupa gratii.

      ce ne facem insa cu dilem aruncata de base? zilele trecute a provocat public profesionistii din economie si n-am auzit nici un raspuns. pleaca pdl si vine usl? scapi de dracu dai de tac'su?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by