Fostul ministru al Muncii Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega, achitati in procesul de coruptie

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 3 mai 2011, 13:44 Dosare Anticoruptie


Paul Pacuraru, fostul ministru liberal al Muncii, si Dan Ilie Morega au fost achitati de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul in care sunt acuzati de coruptie. Decizia poate fi contestata la Completul de cinci judecatori, informeaza Mediafax.

Paul Pacuraru, ministru al Muncii in perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, si Ilie Morega, membru AGA la societatile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, in decembrie 2008.

Potrivit procurorilor, in 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru ca il va sprijini pe fiul lui sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, daca ministrul va numi in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj persoana indicata de Morega.

La data la care Morega i-ar fi facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni in vederea achizitionarii contractului "Instruire cursuri protectia muncii", in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia pentru contractul de achizitie publica "Comunicare si spirit de echipa" in valoare de 68.000 de lei.

Morega i-ar fi promis lui Pacuraru, iar acesta din urma ar fi acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina respectivele contracte.

In 15 iunie 2007, Pacuraru a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de Morega.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























993 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    E, justitia lui zambarici de ilici! (Marţi, 3 mai 2011, 13:49)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Usl(a)sii scapa,
    Ridzi... la apa!
    • 0 (2 voturi)    
      adica noi avem Ministru al Justitiei de paie? (Marţi, 3 mai 2011, 14:27)

      marius [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      INCA este justitia lui Ilici??? dupa 7 ani in care a fost si este Basescu presedinte, tu bocesti ca justitia lui ilici a bagat-o pe Ridzi la apa???

      Ridzi abia a fost trimisa in judecata. Cine imi garanteaza mie ca dosarul ei nu se amana la nesfarsit EXACT precum cele ale fruntasilor USL (apropos, chiar nu obosesti sa tot bagi chestia cu uslasii la toate postarile? jumatate din cititori nici erau nascuti pe vremea aia...)
      • +1 (3 voturi)    
        Amice, Caragiale avea dreptate! (Marţi, 3 mai 2011, 15:37)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui marius

        Daca maica/ta baga in tine uraniu cand erai mic, ai impresia ca acum erai ghiocel?
        Asa e si cu justitia!
        Raul primordial atunci s/a facut!
        Cine l/a aparat pe Ceausescu? Nastase!
        Cine l/a scapat pe Elan? Ponta!
        Cine il apara pe voicu, pe nush, pe felix si cati or mai fi...?
        Cat despre usl(a)si... asti trebuie starpiti de pe acum! Sa nu ajunga cei care nu sunt nascuti acum sa te injure peste vreo 20 de ani!
        Dar la tine geaba ai cap, e doar acoperis de gat!
        • -1 (3 voturi)    
          Iar Brucan la tine se gandea cand a vorbit (Marţi, 3 mai 2011, 16:07)

          marius [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

          Daca "raul primordial" s-a facut atunci, de ce se mai bat pedelashtii sa ramana la putere?

          daca sunt atat de impotenti incat nu pot schimba un asemenea "rau primordial" avand tot statul la dispozitie, de ce se mai agita sa ne conduca??

          cand l-a aparat nastase pe ceausescu?
          ce treaba are elan cu discutia?
          chiar, cine il apara pe voicu si pe felix? de ce nu sunteti in stare sa ii aduceti in fata justitiei? pai rad si curcile de voi!!

          si daca voi nu puteti sa ii judecati pe cei suspectati de coruptie, de ce sa ma mai obosesc sa ma intreb de ce sa votez cu voi?

          de ce stati la putere? doar ca sa furati? din pacate, a avut dreptate analfabetul de la sectorul 5: "nici sa furati nu stiti!" daca aveai alta impresie intreab-o pe madam Ridzi.

          poate ca am acoperis la gat, dar la tine mansarda pare nelocuita de muuuuult timp!
  • -1 (1 vot)    
    mda (Marţi, 3 mai 2011, 14:14)

    panfil [anonim]

    acelaasi domeniu cu botis.
  • -1 (1 vot)    
    justitia e comunista rau (Marţi, 3 mai 2011, 15:38)

    I [utilizator]

    .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by