Monica Iacob Ridzi, trimisa in judecata de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 3 mai 2011, 12:59 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob Ridzi
Foto: AGERPRES
Procurorii anticoruptie au trimis-o in judecata, marti, pe deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, pusa sub acuzare in legatura cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costinesti. Fostul ministru al Tineretului este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii. Procesul va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cercetarea penala in cazul Monicai Iacob Ridzi a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private. Mai mult, cerera de oferta privind organizarea evenimentelor a fost trimisa de catre MTS catre trei firme, din care doua (Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL) aveau actionari comuni si sediul in acelasi apartament. Potrivit mass media, onorariile formatiilor care au concertat in cadrul evenimentului sau costurile scenelor utilizate au fost mult supraevaluate.

Referitor la acuzatiile care i se aduc in acest caz, Monica Iacob Ridzi a declarat: "Si eu vreau sa stiu cum au cheltuit banii acele firme, am serioase semne de intrebare in ceea ce priveste modul in care au lucrat oamenii pe care ii am in minister si care au gestionat aceste lucruri (..) Vreau sa vad ce spune Garda Financiara, DNA-ul. (..) Vreau sa vad daca sunt oameni in subordinea mea care au gresit, nu vreau sa imi asum vina niciunui om din subordine, pentru ca nu mi se pare normala o astfel de atitudine."

  • Ce spun procurorii

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie, "in cauza exista indicii ca in cursul anului 2009, Iacob Ridzi Monica Maria, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006.

Totodata, existau indicii ca pentru ascunderea incalcarii dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice au fost intocmite, ulterior incheierii celor trei contracte, inscrisuri care sa ateste in mod nereal derularea procedurii de achizitie. Fostul ministru a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date informatice pentru a nu fi descoperite, scop in care, acesta a accesat fara drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului si Sportului si a sters inregistrarile."

Ministerul Justitiei a anuntat ca a transmis miercuri, 10 februarie 2010, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a unei perchezitii informatice in dosarul privind pe Monica Iacob Ridzi. Solicitarea a fost primita din partea DNA pe 9 februarie.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat in urma achizitionarii de catre Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a unor produse electronice, printre care laptopuri si un frigider.

Anterior, pe 28 iulie 2009, Parlamentul aprobase cererea procurorilor anticoruptie de incepere a urmaririi penale fata de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Procurorii anticoruptie explicau, in referatul pe care l-au transmis Parlamentului, ca fostul ministru Monica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi facut consiliera sa, Ioana Varsta, in legatura cu atribuirea unor societati a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costinesti. Procurorii au constatat ca Ioana Varsta, consiliera Monicai Iacob Ridzi, a cerut sa se faca trei variante cu activitati si valori estimate pentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro si de 500.000 de euro.

In luna martie 2009, Ioana Varsta, consiliera personala a ministrului afacerilor externe si asociata la mai multe societati comerciale cu sediul in Bucuresti, s-a intalnit cu Bogdan Petre Iacobescu, administrator la societatea Artisan Consulting si societatea Compania de Publicitate Mark, ocazie cu care i-a comunicat ca, in 2009, Ministerul Tineretului si Sportului, precum si alte insittutii publice urmeaza sa faca achizitii care au ca obiect servicii de publicitate - comunicare si organizare de evenimente.

La inceputul lunii aprilie 2009, dupa ce Varsta a fost incadrata in functia de consilier personal al ministrului Tineretului si Sportului, a initiat, la sediul societatii Red Apple Communication din Bucuresti, o intalnire cu reprezentantii firmei, in cursul careia le-ar fi promis ca le va facilita incheierea unui contract cu MTS avand ca obiect organizare de manifestari dedicate Zilei Nationale a Tineretului, in data de 2 mai.

  • Ce scria Ridzi pe blog luna trecuta

Intr-o postare din 12 aprilie pe blogul sau, Monica Iacob Ridzi vorbea despre "ultima zi de urmarire penala", sugerand vicii de procedura in anchetarea sa, erori retinute in expertize, concluzii aberante privind stabilirea prejudiciului, ignorarea deliberata a unor marturii favorabile: "Ieri (luni, 11 aprilie) am fost, sper pentru ultima oara, la Directia Nationala Anticoruptie. Am semnat (cea dintai, ca o dovada in plus ca nu doresc tergiversarea acestei cauze) procesul-verbal de prezentare a materialului de urmarire penala in atat de mediatizatul dosar legat de evenimentele organizate de Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia Zilei Tineretului - 2 Mai 2009".

Deputatul PDL mai spunea ca este ultimul capitol dintr-o cercetare demarata de procurori inca din luna august 2009. "S-a scris mult, intemeiat sau fals, au curs tone de invective asupra-mi, s-au cernut adevarurile de minciuni, onoarea de lichelism, fondul de superficial. Am fost, de departe, cel mai intens negativ mediatizat demnitar aflat sub investigatie penala. La <umbra> acestui caz s-au ascuns, trimisi la randul lor in judecata sau cercetati pentru aceleasi tipuri de fapte, fosti ministri ai justitiei, fosti si actuali demnitari, europarlamentari, deputati in functie sau importante alte persoane din viata politica si sociala".

Aceasta adauga faptul ca a trecut un an si noua luni de la declansarea cercetarilor, dar ca nu va spune nimic despre "profundele vicii de procedura din acest dosar (nimic despre interceptari al caror continut transcris initial si prezentat Parlamentului a fost modificat dupa 19 luni), nimic despre lipsa de logica juridica a unor sustineri din materialul de ancheta, nimic despre erorile uriase ale raportului de expertiza intocmit in dosar (cu o serie de concluzii aberante, inclusiv cea privind stabilirea prejudiciului) si nimic despre lipsa de fundament a acuzatiilor" ce i-au fost aduse ei si multora dintre angajatii sai.

"Nu voi aminti nimic despre modalitatile <democratice> de ancheta, nimic despre plangerile penale sau disciplinare pe care intentionez sa le fac, nu voi extrage nimic din declaratiile martorilor ce imi sunt net favorabile (si care au fost deliberat ignorate in acest timp) si nici nu voi combate sustinerile putinilor celor care, avand calitatea de invinuit si amenintati cu <iminente> masuri coercitive, au fost folositi de procurori pentru a culege probe. Astept linistita, va asigur, inceputul judecatii. Sper din tot sufletul ca, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, analiza tuturor aspectelor de fond si forma sa se realizeze fara patima, cu echilibru si fara partizanat.(...)", scria Iacob-Ridzi.

Ea a recunoscut ca perioada de urmarire penala a fost "cea mai grea" din viata ei, ca a avut momente in care a fost la un pas de a claca, pierzandu-si de multe ori speranta si "descoperind, cu profunda durere", cine i-au fost prietenii si cine, "pentru un pumn dezonorant de promisiuni", au "vandut-o mincinos".

Monica Iacob-Ridzi mai spunea ca "O etapa a luat sfarsit. O alta va incepe", subliniind totodata ca nu a gresit cu nimic din punct de vedere penal si ca asteapta decizia instantei "ducand crucea acestei poveri penale, cu speranta".

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, presedinta comisiei parlamentare de ancheta in cazul Ridzi, a declarat: "Solutia DNA, chiar daca intervine la 2 ani distanta de la momentul savarsirii faptelor, nu e o surpriza pentru nimeni. Procurorii anticorupţie explicau, în referatul pe care l-au transmis Parlamentului, inca din 2009, că fostul ministru Monica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile în legătură cu atribuirea unor societăţi a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costineşti. Ca sa fie clar, nu ma bucur deloc de situatia in care se afla dna Ridzi. Ca om regret ca se afla intr-o asemenea ipostaza, dar ca politician doresc sa aflu decizia ICCJ cu privirea la potentiala cheltuire ilegala a banilor publici".

Gorghiu mai aminteste ca ancheta a fost ingreunata prin votul majoritatii parlamentare care  a respins, în decembrie 2010, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, totusi DNA a reusit astazi sa trimita dosarul catre ICCj.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4748 vizualizari

  • +8 (26 voturi)    
    In sfarsit.. (Marţi, 3 mai 2011, 13:12)

    Dan [anonim]

    A dat Dumnezeu...
    Acum sa o vedem si dupa gratii, sper..
    • +30 (30 voturi)    
      Eu sper sa fie dupa aceleasi gratii (Marţi, 3 mai 2011, 13:47)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Dan

      ca si nush, ca si bombo, ca si goagal, ca si mazare, necolaiciuc, popa, guzganian, moliceanu, .... asaaa, nitel de spuma usl(a)silor, nu?
      Asa... de amorul artei!
      Pentru ca legea trebuie sa fie pentru toti la fel!
      Nu crezi?
      • -14 (18 voturi)    
        L-ai uitat pe Pasat (Marţi, 3 mai 2011, 14:25)

        io [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        Sau nu, ca doar e din PDL, partid de oameni cinstiti.

        By the way, tu esti responsabil cu propaganda pe ziua de azi?
        • +19 (19 voturi)    
          M/ai dat pe spate cu "By the way" (Marţi, 3 mai 2011, 14:53)

          , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui io

          Vreau ca toti care au gresti sa fie la mititica!
          Nu numai aia pe care latrinele si murdrealitatea ii vrea acolo!
          Daca l/am uitat pe Pasat, fii sigur ca i/am uitat si pe Puwak, si pe Voicu (se pare ca asta vrea sa scape!) si pe Nicusor Constantinescu si pe Sechelarii... si sunt mult mai multi!
          Spre deosebire de tine, nu am ochelari de cal!
          Tu... da!
          Mai uita/te la ziaristul pe doua scaune, la ala cu "atacele de cord", la fufa aia cu canceru'...
          Dumnezeu nu da cu paru', dar da!
          Si ca sa te bucur... succesuri!
  • -12 (20 voturi)    
    Mai putin pentru hotie (Marţi, 3 mai 2011, 13:12)

    Florin [anonim]

    Fac pariu ca va scapa. Este doar teatru.
  • -7 (21 voturi)    
    Punem ... (Marţi, 3 mai 2011, 13:18)

    ASIMO [anonim]

    ... pariu ca in virtutea celor cunoscute deja despre sistemul judiciar Made in Romania singurul verdict posibil in cazul asta e format din acronimul NUP? As fi mult prea placut surprins sa ma insel ...
    • +14 (16 voturi)    
      surprindere placuta (Marţi, 3 mai 2011, 13:46)

      travis [utilizator] i-a raspuns lui ASIMO

      NUP se da doar in faza cercetarii, tipa e deja in trimisa in judecata.
      Pacat de pseudonimul ales, nu ti se potriveste...
    • +19 (19 voturi)    
      vezi ca pierzi (Marţi, 3 mai 2011, 13:56)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui ASIMO

      NUP da procurorul, nu judecatorul :)
      procurorul n-a dat NUP, a trimis-o in judecata.
      deci te-ai inselat :)

      acum vedem ce fac judecatorii din reteaua voicu-iliescu :)
    • +15 (15 voturi)    
      te inseli (Marţi, 3 mai 2011, 14:02)

      dodu [anonim] i-a raspuns lui ASIMO

      NUP se da in faza preliminara, cea a cercetarii efectuate de procurori. Ridzi e trimisa deja in instanta la I.C.C.J. deci faza cercetarii s-a incheiat. Probabil in urmatorii 10 ani vom avea si un verdict. Care va fii acesta, vom vedea...
    • +14 (14 voturi)    
      NUP? (Marţi, 3 mai 2011, 14:23)

      cristi767 [utilizator] i-a raspuns lui ASIMO

      Asa e cand te dai inteligent, dar de fapt nu esti :))

      NUP dau cei care tocmai au trimis-o in judecata :)
    • +14 (14 voturi)    
      Ma,daca esti prost de ce te bagi? (Marţi, 3 mai 2011, 14:24)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui ASIMO

      NUP pot da numai procurorii.In articol se spune ca a fost trimisa in judecata.Deci nu mai poate fi NUP.Daca esti prost ,de ce crezi ca vei fi cool injurand pe cineva.Tu ai stilul sa ataci pe cei cazuti.Oameni catine se numesc hiene.Se hranesc cu mortaciuni.Crezi ca Nastase,Mazare,Voicu,Mitrea au intrat in putrefactie si nu mai merita interesul tau?Si sa nu-l uitam pe Voiculescu,amic de suflet al dumitale.Parerea mea este ca nu cunosti termenii juridici,nici nu esti in stare sa-i discerni,dar ai primit ordin sa musti.Graba te-a facut sa te faci de ras.Sa stii ca vreau ca Ridzi sa fie judecata.Dacva va fi gasita vinovata sau nu ,nu mai este in puterea mea.Daca tu crezi alceva,vai de tine.Oricum nu dovedesti ca esti impartial si democrat.Si ca nici nu ai o parere proprie.Vorbesti pentru-ca cineva ti-a dat ordin.
  • -5 (11 voturi)    
    hmmm (Marţi, 3 mai 2011, 13:28)

    me [anonim]

    fac pariu ca o sa scape...
    • -7 (11 voturi)    
      o sa scape cu o suspendare.... (Marţi, 3 mai 2011, 13:37)

      costica [anonim] i-a raspuns lui me

      adica, ceva simbolic, si cu suspendare..... nu o sa vedem politician de la guvernare in puscarie.... niciodata, amarati ca Nati Meir poate, dar granzii de la guvernare nu ajung la puscarie...
      • -4 (4 voturi)    
        evident... (Marţi, 3 mai 2011, 14:41)

        me [anonim] i-a raspuns lui costica

        nu l-au bagat nici pe nastase si ala e in opozitie... d-apoi pe un om de-al lor...
        asta e .. .traim intr-o tara in care se stie ca toata lumea fura si totusi toti sunt nevinovati... minunat!
  • -4 (10 voturi)    
    tot pe loc (Marţi, 3 mai 2011, 13:34)

    pion [anonim]

    s-o credeti voi ca va pati ceva hoata.
  • -6 (12 voturi)    
    da arestu' preventiv? (Marţi, 3 mai 2011, 13:36)

    marius [anonim]

    Oare de ce pe Voicu il tin arestat preventiv de peste un an si pe ea o trimit direct in instanta? Pozitia ei de deputat in partidul conducator, sotie de primar, fost ministru( Voicu doar spera sa ajunga ministru) nu permite influentarea justitiei?
    Poate anul viitor, inainte cu cateva zile de alegeri se va da o condamnare cu executare, dar a doua zi se baga recurs si nu se intampla nimic
  • -4 (8 voturi)    
    bed time sories (Marţi, 3 mai 2011, 13:37)

    cremvusti [anonim]

    vedeti sectiunea dosare anticoruptie?
    acolo o sa fie si ritzi peste vreo 5 ani la dosare nerezolvate
    am o propunere
    hai sa vb de toti acesti oameni cand sunt inchisi nu cand sunt dati in judecata ca 90% din politicieni si afaceristii romaniei au fost dati in judecata la un moment dat
  • +12 (12 voturi)    
    .. (Marţi, 3 mai 2011, 13:43)

    don [anonim]

    astept cu nerabdare ziua cand magistrati vor ajunge dupa gratii pentru ce fac
  • -3 (7 voturi)    
    Monica (Marţi, 3 mai 2011, 13:44)

    Romanii [anonim]

    Este nevinovata,lasati rautatile.
  • +5 (5 voturi)    
    jenant (Marţi, 3 mai 2011, 13:55)

    ilie.ilie [anonim]

    ,,ducand crucea acestei poveri penale, cu speranta".
    Saracuta, se crede Hristos.......
    Toata lume este impotriva ei...
  • +1 (5 voturi)    
    Deja vinovata (Marţi, 3 mai 2011, 14:01)

    Adrian Calin [utilizator]

    În România justiţia se face la TV şi pe bloguri pentru că justiţia adevărată nu există. Politicienii culeg ce au semănat: au vrut să nu aibă o justiţie credibilă dar acum nu le convine când sunt judecaţi superficial şi stupid pe la TV sau de cine ştie ce "cunoscători". Nu ştiu dacă femeia asta este vinovată sau nu, înclin să cred că toţi politicienii de rang înalt au cel puţin o bubă pe cap dacă nu şi mai multe şi că nu ajungi în asemena poziţii fără să nu ungi rotiţe său să nu fi tu în sine o rotiţă. Din punctul meu de vedere toţi aceşti politicieni sunt vinovaţi însă chiar şi aşa cred că cel mai bine ar fi să dăm dovadă dă inteligenţă şi să nu ne dăm cu părerea aiurea. Poate ar fi mai bine să ne uităm la noi, înainte de toate (sunt curios câţi din cei care fac pe justiţairii pe aici sunt aşa de curaţi cum vor să fie cei de lângă ei).
  • +7 (7 voturi)    
    separatia puterilor în stat (Marţi, 3 mai 2011, 14:33)

    MIHAI [anonim]

    De ce este nevoie ca parlamentul (puterea legislativa) "sa dea acceptul" procurorilor (justitie) pentru începerea urmăririi penale???? Vi se pare normal ca acest parlament sa nu permita efectuarea de procurori a perchezitiei informatice a calculatorului si astfel sa nu poata fi folosite probe importante???? Acest amestec în treburile jutitiei se cheamă favorizarea infractorului, toti parlamentarii care au respins cererea procurorilor ar trebui cercetati!! Iar legea ar trebui schimbata, n-are ce cauta parlamentul în activitatea judiciara, Constitutia consacra separatia puterilor în stat!!!
  • +4 (4 voturi)    
    corect (Marţi, 3 mai 2011, 14:46)

    dese [anonim]

    bai, daca noi nu mai furam suruburi si garnituri de la
    servici ,nu mai scuturam presul in capul vecinului,
    si nu mai plasam moloz de la amenajari la scara alaturata vrem ca si conducatorii nostrii sa fie cinstiti
  • +1 (1 vot)    
    Nu se mira nimeni ! (Marţi, 3 mai 2011, 14:58)

    dorin bretan [anonim]

    Toti PDL isti intra la mititica, iar fosti PSDisti nu intra nici macar acum cind nu sunt la guvernare. Eu nu sunt nici ,nici . Unii vor sa demonstreze ca sunt cinstiti si lumea intelege ca odata condamnati sunt hoti , iar ceilalti sunt solidari merg pe deviza,, Nu putem reusii decat impreuna!" si le iese de minune. Dupa cativa ani fac baie in spuma marii si reapar ,,fete mari " Si lumea zice ce zice televizoru'
  • -1 (3 voturi)    
    Ridzi, vinovata posibil fara vina ! (Marţi, 3 mai 2011, 15:11)

    martin [anonim]

    Acum vazand cazul Botis,in care cel putin se vede eventualul delict,desi exista cam aceleasi salarii disproportionate in toate ONG-urile, se poate analiza celebrul caz Monica Iacob Ridzi,atat de lipsit de substanta . Tanara si posibil neexperimentata ministra, a fost atacata de ziaristul Tolontan in Gazeta Sporturilor, desi de fapt nimeni nu a inteles ce crime comisese. A fost primul moment al fauririi monstruoasei aliante dintre PDSR si PNL, mai intai in parlament, unde s-a format imediat o comisie de incriminare, desi in 2009, PDSR era aliat in guvern cu PDL. Ridzi s-a speriat, s-a pus la dispozitia justitiei, a facut probabil si greseli minore,sub presiune. Evident ca procurorii nu au prea gasit ceva palpabil, au incercat sa prelungeasca urmarirea penala si acum o trimit in judecata. Dat fiind ca e un caz foarte subtire si e posibil ca sa nu se poata pronunta vreo hotarare rapida, oare Tolontan,care acum declara ca nu mai discuta cu Voiculescu, va raspunde pentru ticalosia acestui caz,creeat de el din nimic !
    • +3 (5 voturi)    
      Bine spus (Marţi, 3 mai 2011, 15:39)

      Rammy [utilizator] i-a raspuns lui martin

      Daca Monica Iacob Ridzi e vinovata este ca a fost pacalita.A semnat fara sa se asigure ca totul este in regula.Unul din consilierii care i-a pus pe birou documentele Monicai sa le semneze era omul lui Vantu.I s-a intins o cursa.Asta e.Ea cade de vinovata.... e semnatura ei.
      • +1 (3 voturi)    
        Cabinetul e ales de demnitar (Marţi, 3 mai 2011, 16:29)

        ggg [anonim] i-a raspuns lui Rammy

        Tocmai de aceea fiecare demnitar vine cu cabinetul lui de oameni competenti si de incredere. Faptul ca PD duce lipsa de oameni competenti se simte de mult. Dar resp e aceluia care semneaza.
      • +1 (1 vot)    
        Hai sa fim seriosi (Marţi, 3 mai 2011, 16:32)

        Sting [utilizator] i-a raspuns lui Rammy

        Chiar daca ar fi adevarat ce spui tu mi-e greu sa cred ca nu cunostea responsabilitatea postului pe care il ocupa. Daca nu avea simtul responsabilitatii functiei, nu avea ce cauta pe acea pozitie, dar na, tentatiile sunt mari.

        Chestia asta cu vinovatia aruncata intr-o singura directie imi insulta inteligenta.
  • 0 (0 voturi)    
    La streang (Marţi, 3 mai 2011, 17:03)

    HESS [anonim]

    Toti astia si astea ca ea si ei.La streang pe stalpii de pe drumuriile publice.Au adus Romania la faliment.Hoti,pungasi,tradatori,lingai la teapa.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by