Seful SRI Alba Iulia, Ioan Tarnu, retinut de procurori​ pentru sprijinirea unui grup infractional

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 2 mai 2011, 12:49 Dosare Anticoruptie


Ioan Tarnu, seful Directiei Judetene de Informatii Alba, si Liviu Schiau, subcomisar de politie la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, au fost retinuti luni de procurorii DIICOT pentru sprijinirea unui grup infractional ce se ocupa cu furturi de utilaje din state UE, anunta institutia. Valoarea estimata a prejudiciului este de 4.500.000 euro.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara efectueaza cercetari fata de 24 de inculpati, cercetati in stare de arest preventiv, constituiti intr-un grup infractional organizat, specializat in savarsirea de furturi de utilaje din state ale Uniunii Europene", informeaza comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea era sprijinita de locotenent-colonelul Ioan Tarnu, seful Directiei Judetene de Informatii Alba si Liviu Schiau, subcomisar de politie la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia.

"In sarcina inculpatului TARNU IOAN s-a retinut ca, in virtutea functiei detinute, prin actiune sau inactiune, a acordat sprijin inculpatului STANCIU MIRCEA, in prezent arestat, activitatea sa fiind de natura sa impieteze asupra aflarii adevarului in dosarul penal instrumentat de catre procurorii DIICOT, constituind in acelasi timp o incalcare a dispozitiilor art. 11 al. 1 lit. d din Legea nr. 51/1991, referitor la obligativitatea organelor de informatii de a informa organele de urmarire penala in cazul savarsirii unor infractiuni.

Astfel, inculpatul STANCIU MIRCEA a apelat la inculpatul TARNU IOAN, caruia i-a adus la cunostinta implicarea sa in furtul de utilaje si i-a solicitat sprijinul, in sensul de a interveni pe langa ofiterii de politie din cadrul B.C.C.O. Alba, pentru a se evita efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta sa si a impiedica tragerea sa la raspundere penala.

Inculpatul TARNU IOAN a acceptat, in mod direct, daruri de la sotia inculpatului STANCIU MIRCEA, dand asigurari ca poate determina organele de politie, pentru asigurarea unei investigatii penale favorabile inculpatului", arata procurorii.

"In sarcina inculpatului SCHIAU LIVIU s-a retinut faptul ca, in cursul lunii aprilie 2011, in doua randuri, l-a incunostintat pe inculpatul STANCIU MIRCEA, cu privire la momentele operative desfasurate de organele de cercetare penala, premergatoare efectuarii unor activitati procedurale in cauza, ceea ce a dus la ingreunarea urmaririi penale.

Mai mult decat atat, inculpatul a pus la dispozitia inculpatului STANCIU MIRCEA, o lista cu 14 persoane cercetate si fata de care urmau sa se instituie masuri preventive, informatii pe care le-a obtinut in virtutea atributiilor de serviciu conferite de calitatea sa de subcomisar in cadrul B.C.C.O. Alba-Iulia", mai arata procurorii.

Ioan Tarnu si Liviu Schiau au fost retinuti pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului, urmand a fi prezentati cu propunere de arestare preventiva Curtii de Apel Alba-Iulia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7128 vizualizari

  • +3 (7 voturi)    
    Oops (Luni, 2 mai 2011, 12:00)

    Analfabet [anonim]

    Urmeaza cascada. Pentru tainuire, cineva?
  • +12 (12 voturi)    
    Pe cand si ceilalti. (Luni, 2 mai 2011, 12:23)

    mircea [anonim]

    Mai sunt sefi de SRI pe judete care au sau se ocupa de afaceri ciudate.Lor cand le vine randul?Multe falimente sunt urmare aactiunilor unor ofiteri SRI spagari.Ia priviti ce case ,masini au?De unde?
  • -2 (12 voturi)    
    In legatura cu uciderea lui Osama. (Luni, 2 mai 2011, 13:11)

    AlinN [utilizator]

    Romania este "calcaiul lui Ahile" al Europei. Daca n-or ajunge organele romane corupte (politisti, securisti, vamesi, judecatori) sa permita teroristilor sa aduca in UE arme nucleare, atunci nu vad cum ar putea actiona altfel.
  • +5 (15 voturi)    
    ca lumea.... (Luni, 2 mai 2011, 13:20)

    costica [anonim]

    si romanii s-or astepta ca astia sa stie ce se intampla in vamile romanesti?! Pai, astia din SRI lucreaza mana-n mana cu infractorii Romaniei!!! ce sa mai astepti de al ei, toti mana in mana cu politicienii, cu vamesii, cu SRIistii, cu politistii, toti o apa si-un pamant.....
    • +11 (13 voturi)    
      Ma zburlesc... (Luni, 2 mai 2011, 14:39)

      Sting [utilizator] i-a raspuns lui costica

      ... cand va aud ca generalizati cu o asa mare usurinta. Tocmai ce ai primit o veste buna si tu gasesti ca e mai oportun sa infierezi decat sa spui un cuvant de incurajare la adresa celor care chiar au facut ceva bun. E trist.
      • +1 (3 voturi)    
        care veste buna? (Marţi, 3 mai 2011, 8:34)

        omo [anonim] i-a raspuns lui Sting

        De fapt am primit o veste rea! La fel ca in cazul Botis, doar faptul ca sunt implicate structuri de anchetare din strainatate a putut duce la aparitia unei astfel de stiri! Veste buna era daca anuantul era facut la inceputul unei anchete la nivel european, nu ca o consecinta a unei astfel de anchete.
        Si nu mai sari de ass in sus, chiar sunt implicati in activitati ilicite, de o mica sau mai mare amploare, majoritatea lucratorilor din servicii secrete! Dar, spre deosebire de infractorii de rand, astia vor sti pe cine, cand si cu ce sa "convinga" la orice nivel ca sunt "nevinovati"!
    • +3 (3 voturi)    
      si daca e asa (Luni, 2 mai 2011, 19:20)

      adyQ [utilizator] i-a raspuns lui costica

      bucurativa ca in Romania au ajuns sa fie arestati securisti, ceea ce este ceva dea dreptul fabulos, asta inseamna ceva si ar trebui sa fie un ghid real pentru cei care vor vota la viitoarele alegeri
  • +9 (9 voturi)    
    pe cand si nepotul din sibiu (Luni, 2 mai 2011, 13:46)

    nmc75 [anonim]

    pe cand se ajunge si la sibiu? credeti ca este coincidenta ca nepotul lui pe nume tarnu ioan lucian , a fost cel mai tanar adj inspector sef si inca este adj sefului ipj din sibiu? tarnu raspunde de circulatia din sibiu, dar se da ranit
  • +12 (12 voturi)    
    statul roman (Luni, 2 mai 2011, 14:15)

    al [anonim]

    Si ne mai miram ca Europa se uita chioras la noi.
    Lupii pusi paznic i la oi.
    Sper ca se va continua cu aceste actiuni binevenite.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by