Averea europarlamentarului Adrian Severin, verificata de ANI

de A.N.     HotNews.ro
Marţi, 22 martie 2011, 12:17 Dosare Anticoruptie


Averea europarlamentarului Adrian Severin este verificata de Agentia Nationala de Integritate, transmite Mediafax, care adauga insa ca reprezentantii institutiei au refuzat sa dea detalii despre stadiul investigatiilor. Cotidianul The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic, in timp ce procurorii DNA s-au sesizat, din oficiu, privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre Severin.

"Nu va pot da detalii si nu pot comenta investigatii aflate pe rolul Inspectiei de integritate", a declarat secretarul general al ANI, Horia Georgescu, care nu a putut preciza daca ancheta privindu-l pe Severin a fost inceputa dupa aparitia informatiilor legate de presupusul contract de lobby sau inainte de izbucnirea scandalului.

Intrebat de investigatia ANI demarata in cazul sau, Adrian Severin a declarat luni ca nu exista nici o legatura intre ancheta Sunday Times si ancheta inspectorilor de integritate: “Nu are niciun fel de legatura, este vorba de o inadvertenta care a aparut acolo. Cel putin, asa cred eu. Unul din conturile pe care le-am declarat in 2009 nu a aparut in evidentele lor. Acest cont aparea inainte. A reaparut in declaratia mea din 2010. Din aceasta cauza, cand se faceau socotelile legate de sporul de avere, aparea o suma care era foarte mare.”

Cotidianul britanic The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.

Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic.

Adrian Severin a negat ulterior intr-un interviu pentru HotNews.ro aceste acuzatii.

Luni la pranz, Severin a anuntat ca se autosuspenda din BPN al PSD, pana la clarificarea situatiei. Severin a facut acest anunt dupa ce a participat la sedinta BPN al PSD, in care s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse de publicatia "The Sunday Times". Ulterior, in cursul serii, Severin a spus ca in urma discutiei avute cu liderul socialistilor din Parlamentul European, Martin Schultz, a decis sa se retraga din grupul socialist pana la terminarea procedurilor de investigare a acuzatiilor la adresa sa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3359 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Verificati averea reala a Angelei Toncescu (Marţi, 22 martie 2011, 12:30)

    nicole smith [anonim]

    Ar fi deosebit de interesant sa se verifice si averea REALA a sefei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.Veti vedea ca Adrian Severin este un jigarit functionar pe langa Angela Toncescu.Aviz ANI!
    • +6 (6 voturi)    
      IOAN NICULAE (Marţi, 22 martie 2011, 12:51)

      solaris [anonim] i-a raspuns lui nicole smith

      Averea acesteia este rodul conlucrarii "fructuoase"cu patronul InterAgro IOAN NICULAE .Acesta a platit-o la negru pe madam' pentru "serviciile" aduse inca de pe vremea defunctului Asirom.Broadhurst Investments si QVT Fund amenintau candva, ca-i vor actiona in justitie pe Ioan Niculae si pe administratorii Asirom din 2003, printre care se numara si actualul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu .Fostii administratori ai asiguratorului erau acuzati ca au platit un pret mult mai mic pentru actiunile Concordia decat cel inregistrat in contabilitate.Acuzatorii sustineau ca pretul negociat pentru preluarea Concordia a fost de peste opt ori mai mare decat activul net al societatii respective. Ulterior, cele doua fonduri de investitii au iesit din actionariatul Asirom.
    • +4 (4 voturi)    
      Saracul Severin, vai de el, saracu` (Marţi, 22 martie 2011, 12:52)

      Ali Star [anonim] i-a raspuns lui nicole smith

      "Adrian Severin este un jigarit functionar"
      Incorect!

      Nu este A. Severin un jigarit functionar.
      Poate mai degraba, un politician-gainar ce nu este chiar prost sa nu-si ascunda capitalul. Ghinionul lui a fost nenorocita aia de camera ascunsa. Altfel... nu ar fi mancat usturoi.

      Ce prestatii mai avea dincolo de atributiile functionale acest nenorocit politician. Zic nenorocit ca nu-i ajung banii de o tigara si o apa pe birou.
  • +5 (5 voturi)    
    Cautati in alta parte (Marţi, 22 martie 2011, 12:32)

    willy [anonim]

    O fi el fraier, dar nu cred ca atat, incat sa gasiti la el bunurile stranse cu multa "truda".
    Cautati mai degraba o "matusa" care sa-i lase mostenire o avere pe masura valorii lui.
  • +18 (18 voturi)    
    Severin (Marţi, 22 martie 2011, 12:40)

    costel [anonim]

    Daca acelasi gest l-ar fi facut un eurodeputat PDL,nu mai puteai deschide televizorul de urletele lui CTP,Iliescu,Antonescu,Ponta,Ciuvica,Voicu si multi altii care ar fi condamnat puterea si bineinteles pe seful statului.Acum niciunul dintre cei numiti mai sus nu scoate o vorba.Seful partidului din Austria,duminica i-a transmis europarlamentarului sau sa plece din politica.Ponta aplic sistemul de asteptare.El si ceilalti n-au treaba cu interesele Romaniei ci cu interesele lor.Ponta asteapta cu nerabdare sa fie prim-ministru iar Antonescu sa fie sef de stat.Ceilalti asteapta sa fie recompensati in functie de cit noroi au aruncat in PDL si in Basescu.Am o speranta ca electoratul nu-i va alege in Parlament pe cei din PSD,PNL,PC.Oricum nu in asa mare procentaj cit spun ei ca au in sondaje.Ca de restul se ocupa Traian Basescu,care cu riscul de a fi suspendat nu v-a da tara pe mina acestor derbedei.
  • 0 (0 voturi)    
    pdl,psd,pnl............. (Marţi, 22 martie 2011, 12:59)

    GALAN L [anonim]

    nu conteaza partidul , acolo sa fii ca sa traiesti
  • -2 (4 voturi)    
    fugiti, vine ANI !!! Ha ha ha! (Marţi, 22 martie 2011, 13:02)

    Bogdan [anonim]

    Severin e mancat! Daca il verifica ANI n-are nicio sansa sa mai scape! E paaa! :))
    P.S.
    Sa ajut pe ANI in investigatii pot dona si eu un kil-doua de ziare pe care le pastram sa invelesc cosul de gunoi. Sa "verifice" acolo. Pentru ANI, orice ! :P
  • +4 (4 voturi)    
    zau ?! (Marţi, 22 martie 2011, 13:03)

    panfil [anonim]

    credeam ca la psd toti sunt saraci si curati.
    ca sefu' ! :-)
    • +1 (1 vot)    
      Da, da... (Marţi, 22 martie 2011, 13:12)

      Ilici [anonim] i-a raspuns lui panfil

      Panfil, nu ai probe.

      Astia au fost bine scoliti, si-au anuntat "dinante" saracia, fiind siguri ca pot fi cautati la averi... au inventat matusi -urat gest facut de Nastase- etc.

      Cativa fraieri ca Miki spaga DIP, etc. isi papa linistiti dobanzile ca procesele se duc la ... infinit.
  • +3 (3 voturi)    
    Declaratie avere... Severin (Marţi, 22 martie 2011, 13:15)

    PantaR [anonim]

    Nu de mult, tocmai pe realitatea.net, aparea declaratia de avere a d-lui Severin... Aprox. 1 milion de Euro...

    http://www.realitatea.net/severin-europarlamentarul-milionar_815994.html


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by