VIDEO Parchetul ICCJ: Vasile Lincu si alti doi lideri ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor, urmariti penal pentru delapidare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 8 martie 2011, 15:40 Dosare Anticoruptie


Vasile Lincu, Florin Ilie Vilnei si Voinea Negoita, lideri ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, sunt urmariti penal de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cei trei fiind cercetati pentru infractiuni de "delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si fals intelectual", informeaza Ministerul Public, intr-un comunicat.

"Urmarirea penala a fost inceputa fata de invinuitii Lincu Vasile, Vilnei Florin Ilie si Negoita Voinea, in cauza fiind efectuate acte de cercetare penala si fiind administrate probe pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, s-a retinut in fapt ca in calitate de lideri sindicali in cadrul Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, Lincu Vasile si Vilnei Florin Ilie si-au insusit si au folosit diferite sume de bani, fara aprobarea organelor de conducere si fara descarcare de gestiune. Din cercetari a rezultat ca invinuitul Negoita Voinea a acceptat inregistrarea in contabilitate a operatiunilor fictive si a denaturat veniturile si cheltuielile sindicatului Pro Lex", se arata in documentul citat.

Procurorii ICCJ mai arata ca "Cercetarile efectuate pana in acest moment procesual au mai relevat ca au fost incheiate de catre liderii sindicali contracte in numele Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex si a fost consemnata receptia unor bunuri fara justificare in documentele contabile si fara descarcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat ca au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul <drepturi de autor> fara indeplinirea conditiilor legale."

Potrivit Mediafax, sediul social al Sindicatului "Pro Lex", care este si locuinta personala a liderului Vasile Lincu, este perchezitionat, marti, de anchetatori care cauta documente contabile, acte de sindicat intr-un dosar de frauda. Vasile Lincu a declarat, pentru Mediafax, ca actiunea vizeaza o plangere facuta de el impotriva unui fost lider de sindicat, Mircea Lupu, care il acuza pe el ca era inca sef al organizatiei sindicale dupa expirarea mandatului de presedinte de sindicat.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2670 vizualizari

  • -2 (6 voturi)    
    ?? (Marţi, 8 martie 2011, 15:56)

    srpc [utilizator]

    - acuzatia este "delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si fals intelectual"
    - probele, fara suparare, sunt ridicole! daca se confirma, e vorba maximum de niste gainarii; ce are asta cu gravitatea deosebita? hai ca pute a intimidarea sindicatelor de la o mila (marina, fireste!)
    • 0 (0 voturi)    
      Esti unic. (Marţi, 8 martie 2011, 17:50)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui srpc

      Nu cred ca mai este cineva care sa-i creada pe liderii sindicali niste sfinti.Parerea mea este ca liderii de sindicat nu au dreptul sa administreze fostul patrimoniu al UGSR,ci pensionarii,pentru-ca a fost realizat de actualii pensionari si ei trebuie sa fie principalii beneficiari ai patrimoniului sindical UGSR.Si 1% este prea mult pentru liderii de sindicat.0,2% ar fi mai mult decat suficient,iar 0,8% sa fie virati la fondul de pensii si ar avea de castigat si actualii pensionari si salariatii.
  • +1 (5 voturi)    
    lideri de sindicat (Marţi, 8 martie 2011, 16:03)

    sile [anonim]

    O multime de neica nimeni,buni de gura si tupeisti,au ajuns lideri de sindicat.
    Asta inca n-ar fi fost nimic daca nu s-ar fi dedat baietii si la porcarele,precum e cazul de mai sus,sau afaceri "di granda" din care au pus un banut (aurit) deoparte pentru batranete.

    Iar sindicalistii romani ,masa de manevra,s-au uitat si se mai uita inca "in dintii lor".
  • 0 (0 voturi)    
    atentie (Marţi, 8 martie 2011, 17:42)

    cornel [anonim]

    Blaga (garda veche) a inteles mesajul si o sa stea in banca lui la alegerile din PDL
  • 0 (0 voturi)    
    Vasile Marica urmeaza? (Marţi, 8 martie 2011, 22:22)

    Cand ii vine randul lui Marica? [anonim]

    Cand ii vine randul lui Marica?
  • 0 (0 voturi)    
    mafia Securitatii (Miercuri, 9 martie 2011, 10:29)

    ahahahah [anonim]

    Tocmai, ca omul asta (Lincu) pare a fi singurul lider de sindicat cu bun simt... fata de sleahta de guralivi care misca din maxilare.... l-am vazut la tv vorbind despre mafia securitatii din MAI...posibil sa-l lucreze baietii ca sa-i puna calus la gura....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by