Stenograme Mediafax: Celestini catre Stancescu privind fabrica din Videle: Vreau garantii 100% ca nu sunt controlat un an

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 4 martie 2011, 23:22 Dosare Anticoruptie


Mediafax publica fragmente din intercepatarea unor convorbiri ale lui Antonello Celestini si Catalin Stancesc. Din stenograme reiese cum Celestini i-a spus lui Marius-Catalin Stancescu, in discutia privind promisiunea remiterii unui milion de euro catre presedintele ANAF, Sorin Blejnar, ca nu va deschide fabrica de tigarete din localitatea Videle daca nu are garantie 100% ca afacerea nu-i va fi controlata un an de zile.

Nicolae Adrian Gavrila recunoaste, in interceptarile existente la dosarul in care DNA a cerut arestarea sa, ca a primit lunar intre 7.000 si 10.000 de euro de la Antonello Celestini, in schimbul interventiei la factori de decizie din cadrul ANAF, el mentionand mereu ca banii nu au fost pentru el.

In perioada 2007 - 2008, Gavrila, in calitate de consilier superior la ANAF a pretins si primit suma de 120.000 de euro, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Gavrila si a lui Marius Catalin Stancescu.

Redam interceptarea discutiei dintre Marius-Catalin Stancescu si Antonello Celestini din 25 noiembrie 2010, conform referatului cu propunere de arestare facuta de DNA, obtinut de MEDIAFAX.

Stancescu Marius Catalin: Daca vrei sa faci in vreun fel tre' sa spui din timp ca sa actionez din timp, stii?
Celestini Antonello: Nu! Nu, acuma, tu trebuie... Eu pana-n patru sunt aicea. Eu trebuie pana-n patru daca tu vorbesti...

Stancescu Marius Catalin: A, tu vrei sa vorbesc deja sa vedem dac-o putem face!
Celestini Antonello: Nu, daca pe partea intai am vorbit cu prietenu' meu care are fabrica...

Stancescu Marius Catalin: Direct acolo... (neinteligibil)...
Celestini Antonello: Am vorbit cu prietenu' meu care are fabrica! Daca e o.k.

Stancescu Marius Catalin: Da' nu ce am vorbit noi cu fabrica aia! A, vrei cu aia!
Celestini Antonello: Da, repede! Un an de zile si atat. Gata!

Stancescu Marius Catalin: (vorbeste in soapta - n.n.)... (neinteligibil)....
Celestini Antonello: (neinteligibil)....

Stancescu Marius Catalin: Am inteles! Da, da, da!
Celestini Antonello: Am facut calculu', am vorbit deja cu omu' acolo, la Videle ... (neinteligibil)...

Stancescu Marius Catalin: (vorbeste in soapta - n.n.): Mi-ai zis, da!
Celestini Antonello: (vorbeste in soapta - n.n.) Am vorbit cu el, a zis ca cantitatea care se poate face, am vazut totu', am facut un calcul,... (neinteligibil)... asa, asa si asa, curat, unu' dincolo, unu' incoace!

Stancescu Marius Catalin: Intr-un an!
Celestini Antonello: Ce?

Stancescu Marius Catalin: In cat timp?
Celestini Antonello: Pe luna! Pe luna, bai!

Stancescu Marius Catalin: Pe luna?
Celestini Antonello Pe luna! Un an si gata! Fa socoteala!

Stancescu Marius Catalin: Unu' asa, unu' asa?
Celestini Antonello: Pai, unu' - unu'! Unu' cu fiecare, trebuie impartit! Impartitu' cinci sute de milioane, cat e?... (neinteligibil)..

Stancescu Marius Catalin: Pai, nu! Si mergi cu cinci sute si cinci sute

stenograme integrale pe Mediafax



Gavrila recunoaste ca a primit intre 7.000 si 1000 de euro de la Celentini


Nicolae Adrian Gavrila recunoaste, in interceptarile existente la dosarul in care DNA a cerut arestarea sa, ca a primit lunar intre 7.000 si 10.000 de euro de la Antonello Celestini, in schimbul interventiei la factori de decizie din cadrul ANAF, el mentionand mereu ca banii nu au fost pentru el.

In perioada 2007 - 2008, Gavrila, in calitate de consilier superior la ANAF a pretins si primit suma de 120.000 de euro, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Gavrila si a lui Marius Catalin Stancescu, relateaza Mediafax.

Intr-o prima discutie, Gavrila ii confirma lui Celestini ca l-a ajutat de fiecare data folosind expresia "ca te-am ajutat de fiecare data super rezonabil".

In replica, Celestini i-a raspuns: "Pai, nu degeaba, da a fost super rezonabil".

In contextul discutiei, Nicolae Gavrila i-a reprosat martorului - denuntator ca acesta nu i-a remis o suma importanta de bani pentru o alta interventie pe care acesta ar fi facut-o in interesul denuntatorului.

Facand referire la sumele pe care le-a dat anterior inculpatului Gavrila, Celestini ii aminteste acestuia ca in trecut au colaborat adresandu-i-se: "Noi am facut o treaba luna de luna si eu m-am tinut de promisiune, tu te-ai tinut de promisiune, adica nu s-au oprit conturi, ai primit banii".

Gavrila confirma cele spuse de Celestini, recunoscand ca l-a ajutat pe acesta, se mai arata in referat.

Deoarece Gavrila a continuat sa fie nemultumit, Celestini i-a raspuns ca, de fapt, nu l-a ajutat pe el persoanl ci firma SC galaxy Tobacco si ca pentru fiecare luna si-a luat banii.

Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrila si a avocatului Marius Stancescu, sub acuzatia de trafic de influenta, judecatorul admitand propunerea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).


Cum motiveaza Curtea de Apel decizia de arestare a celor doi

Curtea de Apel Bucuresti consemneza, in decizia de arestare a avocatului Marius Stancescu si a consilierului superior ANAF Adrian Gavrila, ca "la data de 25 noiembrie 2010 intre inculpatul S. M. C. (Marius Catalin Stancescu - n.red.) si denuntatorul C.A. (Antonello Celestini, om de afaceri italian - n.red.) a avut loc o intalnire inregistrata in mediul ambiental, in baza autorizatiei emise de instanta, ocazie cu care invinuitul (avocatul Stancescu) l-a lasat sa creada ca are influenta pe langa presedintele ANAF, numitul B.S. (Blejnar Sorin - n.red.) si-l asigura ca intervine la acesta pentru a-l proteja in activitati de contrabanda cu tigari", se arata in motivarea arestarii celor doi, publicata vineri si obtinuta de agentia Mediafax.

Practic, avocatul Stancescu si denuntatorul Celestini au stabilit ca "acesta din urma sa infiinteze o fabrica de tigarete in localitatea Videle, care sa functioneze clandestin": "Potrivit acestei intelegeri, denuntatorul C.A. (Antonello Celestini) urma sa se ocupe de functionarea fabricii, de gasirea muncitorilor, iar Stancescu, prin influenta pe care o are pe langa presedintele ANAF, ii va asigura protectia in sensul ca nu se vor efectua controale si-l lasa sa lucreze linistit", noteaza judecatorul in motivarea deciziei sale.

Potrivit sursei citate, inculpatul Stancescu a acceptat promisiunea denuntatorului C.A. ca, prin intermediul sau, sa se remita suma de 1.000.000 de euro presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, si a pretins pentru sine un procent de zece la suta pentru interventia sa pe langa presedintele Agentiei.

Nicolae Adrian Gavrila, consultant financiar si consilier superior in cadrul ANAF (Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala) si Marius Catalin Stancescu, avocat in Baroul Bucuresti, au fost retinuti miercuri pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, pentru infractiuni de trafic de influenta in forma continuata si dupa ce ar fi pretins sute de mii de euro mita. Dupa cateva ore, Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele celor doi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2476 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Nu "pe vorbe" (Sâmbătă, 5 martie 2011, 9:18)

    eutuel [anonim]

    Asadar:
    1. Stanescu "L-A LASAT SA CREADA CA ARE INFLUENTA (are sau n-are, sau doar s-a dat mare?) pe langa presedintele ANAF" pe Celestini.
    2. Stanescu a acceptat "PROMISIUNEA (...) SA SE REMITA (la viitor) 1.000.000 de euro presedintelui ANAF".
    3. Stanescu "prin influenta pe care O ARE (deci e sigur? O are? influenta? Sau ne joaca feste limba romana?) asupra presedintelui ANAF, II VA ASIGURA (la viitor) protectia" lui Celestini.

    Concluzii (fara "Lasa dom'le ca stiiim nooiii!"):
    1. Milionul de euro nu exista fizic. Este doar o promisiune. De la Celestini la Gavrila via Stanescu spre Blejnar. PE VORBE inregistrate. Vorbele unor inculpati, incatusati, arestati.
    2. Contactul fizic dintre Celestini si Blejnar NU EXISTA. Iarasi, doar vorbe ale unor infractori nedovediti inca.
    3. Protectia "cea marsava" n-a fost asigurata.

    Intrebari:

    1. S-a infiintat sau nu s-a infiintat fabrica din text? Inclin sa cred ca nu.
    2. In afara de Gavrila si Stanescu a mai luat cineva bani, in mod dovedit, prin inregistrari si/sau confirmat? Fizic, nu pe vorbe si promisiuni. Ma refer la numele vehiculate, nu la altii (sunt convins ca Celestini a mai dat o gramada de alte spagi, mai mici sau mai mari. La cate autorizatii avea nevoie pentru a face afaceri, curate sau murdare... ehe!) Iarasi inclin sa cred ca nu exista nicio alta dovada. Cel putin nu reise din nimc ce s-a scris sau s-a vorbit la Realitatea si Antene.
    3. Cine il uraste pe Blejnar si l-ar lichida fizic maine?

    Manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca cine-i!
  • 0 (0 voturi)    
    Orasul VIDELE nu are nici o vina (Sâmbătă, 5 martie 2011, 10:46)

    MIHAI 2 [anonim]

    Primarul nostru, dl Militaru este un om cinstit si gospodar.
    Oricum nu le-ar fi ingaduit mafiotilor sa
    faca fabrica ilegala de tigari.
    Nu intampator primarul nostru a fost ales acum, in ianuarie-februarie sef al PDL Teleorman.
    *
    Acum - pe bune - din inregistrarea convorbirii eu am inteles ca avocatul Stancesu ii promisese lui Celestini ca ii mijloceste cumpararea a un miliard de pungi in care italianul sa ambaleze floricele de porumb produse la o fabrica - poate din Videle, poate din Rosiori de Vede sau poate din Los Angeles (las ca punem noi primar PDL si in LA)
    Conditia era ca Celestini sa nu vanda mai departe
    toate cele un miliard de pungi in Romania , ca ar fi stricat piata ...ci doar 500 de milioane ... restul de 500 de milioane urmand sa le exporte in Republica Moldova...Italianul - intreprinzator constiincios insista sa primeasca ambalajele ritmic...luna de luna...
    *
    Americanii sunt in general cam incuiati - spun ca nu poti condamna un om daca exista dubii rezonabile.
    Prin asta se deosebesc de domnul Daniel Morar pentru care este limpede ca lumina zilei ca in convorbirea inregistrata este vorba de o spaga de UN MILION DE EURO care se plateste in doua transe de CATE 500 DE MILIOANE” (daca ne placea matematica nu ne mai duceam la DREPT)
    *
    In plus si judecatorilor romani, colegi de facultate cu dl Morar le-a fost clar ca pungile urmau sa fie cumparate de la Blejnar.

    PS. ”Din nou numele lui Blejnar este mentionat intr-un dosar penal” - asa suna titlurile la Antena 3...si pe ici -colo , tot mai firav la Realitatea (fiecare isi bate joc , dupa puteri, de publicul tinta - aici Blejnar a fost nominalizat de un golan de avocat care nu prezinta nici o credibilitate....dar asta nu mai dealiaza domnii jurnalisti... )
    Va semnalez cu respect ca tiganul impuscat in cap
    acum doua zile fost internat la Spitalul Floreasca care are o intrare si dinspre Bd Stefan cel Mare.
    Cu alte cuvinte ”Din nou numele lui Stefan cel Mare este mentionat intr-un dosar penal!”
  • 0 (0 voturi)    
    baliverne (Sâmbătă, 5 martie 2011, 22:16)

    bob [anonim]

    lasati balivernele despre probitatea lui militaru ! a verificat cineva daca exista conflicte de interese ale tuturor membrilor consiluilui local sau daca exista cumva vreo " fibra optica " ce duce catre zona de interese ale lui videanu ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by