Primarul comunei gorjene Farcasesti, retinut de DNA pentru o mita de 350.000 de euro

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 3 martie 2011, 18:51 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova l-au retinut, joi, pe primarul comunei gorjene Farcasesti, Constantin Parvulescu (PSD), acuzat ca a luat mita in valoare de 350.000 de euro, pentru a atribui contracte de achizitie publica, informeaza DNA intr-un comunicat.

In sarcina primarului Constantin Parvulescu s-au retinut doua infractiuni de luare de mita, ambele in forma continuata, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca s-a obtinut pentru sine sau altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:
  • In perioada iunie 2000 - 2008, inculpatul Parvulescu Constantin, in calitate de primar al comunei Farcasesti, judetul Gorj, a conditionat atribuirea preferentiala a unor contracte de achizitie publica firmelor administrate de doua persoane denuntatoare in cauza, de primirea unui procentaj de 20% din valoarea fiecarui contract de achizitie publica ce urma sa fie incheiat, precum si de primirea a unui procentaj de 20% din valoarea platilor restante pentru lucrari executate anterior, plati pe care primaria Farcasesti le avea de facut in contul firmelor administrate de denuntatori.
  • Foloasele pretinse si primite de inculpatul Parvulescu Constantin de la cei doi denuntatori totalizeaza 1.500.000 lei (echivalentul a 348.000 euro) si au fost primite in bani, bunuri si servicii, in mod direct si indirect - prin intermediul unor persoane cu care primarul se afla in relatii de rudenie - precum si prin intermediul firmei PIRCONSGIL S.R.L. (in care inculpatul a fost asociat si administrator pana in anul 2003). Intre foloasele primite se numara doua apartamente inclusiv renovarea, unul in Tirgu Jiu, altul in Bucuresti, un autoturism Dacia papuc, construirea si utilarea unei brutarii pentru firma PIRVCONSGIL S.R.L.
  • In schimbul foloaselor primite, inculpatul Parvulescu Constantin a facilitat atribuirea, in perioada 2003-2008, firmelor reprezentate de unul dintre denuntatori, a 34 contracte de executare lucrari in beneficiul Primariei Farcasesti, in valoare totala de aproximativ 5,3 milioane lei (1,4 milioane euro la cursul mediu de schimb aferent perioadei). Aceste contracte reprezinta peste 85% din numarul total al contractelor de achizitie publica atribuite de Primaria Farcasesti in perioada mentionata.
  • In plus, inculpatul Parvulescu Constantin, in calitate de primar al comunei Farcasesti, a aprobat plata sumei de 423.800 lei in beneficiul unei firme a denuntatorului, fara ca furnizorul sa fi livrat bunurile mentionate in factura.
  • In beneficiul firmelor celui de-al doilea denuntator, inculpatul Parvulescu Constantin a facilitat atribuirea de contracte totalizand aproximativ 534.000 lei (140.000 euro).
  • In scopul ascunderii si disimularii provenientei bunurilor pretinse si primite de la denuntatori, inculpatul Parvulescu Constantin s-a preocupat ca o parte din acestea sa figureze in proprietatea unor persoane interpuse, membri ai familiei sale.
Lui Constantin Parvulescu i s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar procurorii anticoruptie au dispus joi retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1888 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    mai sint hoti (Joi, 3 martie 2011, 19:17)

    ghita [anonim]

    ba fratilor,da pe primarul din Codaesti_Vaslui nu-l intreaba nimeni prin presa asta de ce da cu subsemnatul pe la DNA la iasi de juma de an?
    a vindut tot ingrasamintul luat cu banii de la APIA si in comuna si prin Tanacu; si-a cumparat si apartament in Iasi si doua masini cu banii furati si tot zimbitor e???????????
  • +6 (8 voturi)    
    mita fara numar....palalila (Joi, 3 martie 2011, 19:31)

    x [anonim]

    bai da la ce scoruri s-a ajuns cu mita 350.000, intr-un sat din fundul curtii pana la 1.900.000 mita la ANAF, si astea-s alea verificate, cam nasol tara asta nu e departe deloc de Kenya, sint chiar tari gemene, ........neaparat s-o sterg din tara asta, ca urmatorul pas e razboiul civil si violul in strada!
    • +4 (6 voturi)    
      tara asta (Joi, 3 martie 2011, 20:12)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui x

      e foarte departe de kenya pentru ca:
      * tara asta are DNA pe cand kenya nu are
      * in tara asta procentul utilizatorilor de net (= numarul celor ce au surse alternative de informare) este net superior procentului utilizatorilor de net din kenya
      * tara asta are foarte multi cetateni care au avut contact direct si indelungat cu alte sisteme sociale avansate (in UE & USA), ceea ce le permite sa discearna cu mai mare usurinta intre binele si raul socio-politic sau intre comunicare si manipulare
      * tara asta s-a schimbat foarte mult in ultimii 10 ani si schimbarea se produce tot mai repede si tot mai profund pe masura ce tot mai multi cetateni iau atitudine.
      • 0 (2 voturi)    
        dildo, daca asezi altfel literele (Vineri, 4 martie 2011, 0:24)

        cris25 [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

        -tara asta are DNA de carton, politie de carton, justitie....care nu-i in apararea cetateanului onest si ai ghicit ...e de carton, statul care nu-i de carton da-i mafiot; vezi cu cine a facut afaceri: Patriciu, Tender, Mikey Spaga, Bombonel&Co samd
        -in tara asta procentul e mare si al utilizatorilor de masini de lux, e mare si procentul telefoanelor mobile scumpe, al kilului de aur purtat la gat, precum e mare si e spre100% si procentul celor care aculta manele;
        -tara asta are f multi cetateni care au plecat in tarile pe care le mentionezi si nu le vor trece prin cap vreodata sa se mai intoarca, precum si un procent din ce in ce mai mare al tinerilor care s-ar duce-n si ei fara sa se mai uite-napoi;
        -tara asta se va schimba poate asa cum zici, dar copii tai nu vor prinde sa vada, iar tu nici atit iar la ritmul asta de schimbare vine guvernarea mondiala peste tine, si poate o sa apuci si tu o alta ordine sociala mondiala a sclaviei.Dar tara asta cum spui tu ca-si va reveni moral cu lichele si ramele de acum din administratie si posturi de conducere NU ARE CUM SA-SI REVINA!... ramane valabila emigrarea, daca mai vrei sa apuci ceva in cursul vietii tale ca noi ceilalti nu santem de carton punct!
  • +7 (7 voturi)    
    hmhhmm (Joi, 3 martie 2011, 19:42)

    adyQ [utilizator]

    mah da prea se ia astia de toti...is ca cainele scapat din lantz...au scapat de botnitza si acuma rup tot :))
    in curand nu o sa mai fie in Romania vamesi, inspectori fiscali si primari decat prin puscarii :)))
  • +7 (7 voturi)    
    La 81 de ani (Joi, 3 martie 2011, 19:59)

    bunicuta [anonim]

    Sunt bunicuta, am 81 ani, am infiintat mafia "curatilor si cinstitilor " din Romania, am pastorit cele mai mari "tunuri'' date de ''arogantul'','l-am inlocuit pe Prostanacul cu carlanul Tonta, am ascuns teroristii din '89, si mai am multe ale marturisit, la popa FELIX.
    Am o mare rugaminte, de ziua mea, nu dezvaluiti partidul din care face primarul spagar.
    Va raman INdatorat, promit ca nu trimit "minierii"sa va ciomageasca.
  • +5 (5 voturi)    
    Cu atat l-au prins. (Joi, 3 martie 2011, 20:15)

    mvm [anonim]

    C.Parvulescu a furat mai mult de 350 000 euro,dar a avut grija sa treaca bunurile furate/primite drpt spaga,pe numele copiilor si alte rude apropiate,incat nu-i de mirare ca pe numele lui sa nu aiva mare lucru.Face cativa ani de puscarie cu suspendare si ramane cu averea.Asa sunt legile in Romania si nu le poti schimba asa usor.La parlament asteapta de ani de zile 366 legi.Va dati seama cand ar fi discutata si votata o lege noua?Mai ales cu bunavointa celor de la PSD si PNL care fac tot posibilul pentru blocarea procesului legislativ.
    • -1 (1 vot)    
      si pdl-ul ce face de atata timp?!?! (Joi, 3 martie 2011, 21:18)

      geo26 [anonim] i-a raspuns lui mvm

      si acum cine ii tine pe cei din pdl sa le aprobe? ma lesi...toti sunt o apa si-un pamant...in parlament sunt in partid, cum ies afara sunt toti frati....daca ii durea atat de mult inima de populatie....starpea coruptia ...ca doar nu ala sarac ia mita...ci tot ala avut...au gasit motiv de disputa vreo cateva luni...codul muncii...sincer...toti parlamentarii ar trebuii verificati inainte de candidatura..atentie..toata familia..sa li de faca pedigri-ul....sa fie din popor...cu carte ...nu ciocoi avuti! asa ca fratele meu pdl-ist...nu mai arunca pisica in curtea la altii ca si la astia e moarta de mult! sa le fie rusine!
      • 0 (0 voturi)    
        si? (Joi, 3 martie 2011, 23:30)

        diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui geo26

        ce vrei sa spui? ca cei "din popor...cu carte" nu dau si nu iau mita? poporul "amarât" nu e corupt, nu fura si nu face evaziune?

        a se lasa...
    • 0 (0 voturi)    
      vrajeli (Duminică, 13 martie 2011, 12:19)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui mvm

      Aloo DNA pe primarul de Rovinarii de ce nu-l intrebati nimic? De ce il lasati sa fure pe fata?
  • +3 (3 voturi)    
    alesii tarii (Joi, 3 martie 2011, 20:46)

    elena [anonim]

    macar nu se incurca cu maruntis alesii si numitii Romaniei.sa fie oare un semn ca se stopeaza marele jaf al amaratului si chinuitului roman?
    • +4 (4 voturi)    
      Semne (Joi, 3 martie 2011, 20:54)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui elena

      Semne sunt.
      Dar ele sunt ascunse sub pres de trambitele de la iRtv si Antene.

      Sa vedem cati romani vor fi mai atenti la semne decat la vuvuzelele mai sus mentionate. La vot e runda decisiva!
  • +1 (1 vot)    
    asta e de calibru mare ! (Joi, 3 martie 2011, 21:28)

    panfil [anonim]

    un tun zdravan pentru un primaras de comuna,.
    unul tun ca asta, te face om pe viata :-)
  • +2 (2 voturi)    
    pacate grele (Joi, 3 martie 2011, 22:13)

    matei II [anonim]

    Din punctul meu de vedere faprtul ca UCVAP nu a desemnat macar o data observatori pentru procedurile derulate de o comuna care avea de cheltuit sume importante reprezinta o grava neglijenta. Macar odata in 5 ani cineva putea observa ca o singura firma are prioritate, astfel incat sa stopeze pe cale administrativa sifonarea banilor. Numai penal nu se pot rezolva lucurile. Mai ales ca pentru unii la mititica inseamna mancare si cazare gratis. Mai multa odihna, vreme pentru tratat bolile... Apoi cativa anisori pierduti poate chiar reprezinta un risc asumat in speranta ca la intoarcere au intalnire cu purcoiul de bani.
  • +2 (2 voturi)    
    mergeti si la sinaia (Joi, 3 martie 2011, 22:14)

    pila [anonim]

    ca 350k e o suma mica
    • +1 (1 vot)    
      aveti informatii despre Sinaia? (Joi, 3 martie 2011, 23:32)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui pila

      dar ceva probe aveti? vi s-a cerut mita? ati luat deja in considerare faptul ca puteti face un denunt la DNA?
  • 0 (0 voturi)    
    rad de voi...cica sat uitat de lume (Miercuri, 20 aprilie 2011, 16:07)

    ciprian [anonim]

    Hai sa va zic ceva despre satul asta. E vecin cu cea mai mare cariera din Europa...trink, stiti voi cate subventii vin de aici pt o zona devaforizata?...milioane si milioane de euroi. Vreti sa stiti exact averea idilului?
    Apartament in Buc. PLUS skoda superb pt copilul cel mare.
    Apartament in Tgjiu plus skoda oktavia nou nouta pt cel mic.
    Sc parvconsgil srl bar, alimentara plus doua brutarii conduse de "fratesu"
    Alta societate un fel de covrigarie utilata complet intr-un orasel apropiat
    Vila pt fracsu, vila pt cel inculpat pe numele sotie in alta comuna, viloaie unde sta inculpatul cu familia etc.
    Masini utilitare pt brutarii.......multee...o mica distributie de paine.
    Plus ca si-a aranjat copii prin facultati platite si la final locuri de munca prin institutii bugetare, si ei nu stiu cat face unu plus unu.........copii lu tata...

    cu drag, unul care a cunoscut aceasta comuna in trecut si ma bucur ca nu mai fac parte din ea...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by