Nou in sectiunea Dosare de Coruptie: Dan Pasat, Adrian Nastase si Marinica Cazacu

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 21 februarie 2011, 15:31 Dosare Anticoruptie


Marinica Cazacu, Dan Pasat si Adrian Nastase
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
HotNews.ro a finalizat monitorizarea a inca trei dosare de mare coruptie, astfel ca numarul dosarelor monitorizate de HotNews.ro a ajuns la 24. Este vorba despre dosarul deputatului PDL Dan Pasat, blocat in faza urmaririi penale, despre dosarul "Trofeul calitatii" al fostului premier Adrian Nastase, in cazul caruia au trecut 766 de zile de la trimiterea in judecata, si despre dosarul "Trafic cu terenuri" al fostului prefect PD de Ialomita, Marinica Cazacu.

Deputatul PDL Dan Pasat este acuzat ca ar fi intimidat, amenintat si chiar ar fi apelat la acte de violenta pentru a obtine contracte de achizitii publice pentru firma sa. In cazul sau, dosarul este blocat in faza urmaririi penale. Au trecut 368 de zile de la inceperea urmaririi penale. Vezi aici "Dosar de santaj - Dan Pasat".

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Au trecut 766 de zile de la trimiterea in judecata. Citeste aici "Dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase".

Fostul prefect PD al judetului Ialomita, Marinica Cazacu, ar fi pus bazele unui mecanism prin care retroceda ilegal terenuri in beneficiul unor apropiati. Au trecut 986 de zile de la trimiterea in judecata. Citeste aici "Dosar Trafic cu terenuri - Marinica Cazacu".

Cu acestea, numarul dosarelor monitorizate de HotNews.ro a ajuns la 24. Trei dintre ele sunt cu sentinte definitive, restul fiind in diferite statii procesuale. In topul dosarelor blocate la tribunal se afla cel al lui Serban Mihailescu - "Dosarul Armelor de Vanatoare". Au trecut 4 ani si 9 luni de cand Mihailescu a fost trimis in judecata de DNA pentru ca i-ar fi cerut fostului sau consilier personal 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii sale in functie. Citeste aici "Dosarul Armelor de Vanatoare - Serban Mihailescu".

Pe locul al doilea se afla "Dosarul Caprioara" al lui Marian Oprisan, in cazul caruia au trecut 4 ani si 8 luni de la trimiterea in judecata; pe locul al treilea este "Dosarul Loteria I" al lui George Copos, in cazul caruia au trecut de asemenea 4 ani si 8 luni de la trimiterea in judecata.
  • HotNews.ro si-a propus monitorizarea tuturor dosarelor de mare coruptie.
  • Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana si este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1330 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    primar + viceprimar Deva (Luni, 21 februarie 2011, 15:52)

    Bogdan [anonim]

    Tocmai au fost trimisi in judecata, cred ca ar trebui adaugati la aceasta sectiune.
  • 0 (2 voturi)    
    corectie necesara (Luni, 21 februarie 2011, 16:14)

    casandra [anonim]

    In dosarul "Trofeul calitatii" , cei 970 de martori sunt MARTORII ACUZARII, nu ai apararii.
    Cine a cerut audierea lor?
    Nu ar fi necesara -din onestitate, cel putin - corectarea textului?
    • +1 (1 vot)    
      situatia reala (Luni, 21 februarie 2011, 18:59)

      Bogdan [anonim] i-a raspuns lui casandra

      Martorii sunt ai acuzarii, dar avocatii lui Nastase (deci apararea) a cerut sa fie audiati toti ca sa taraganeze procesul. Judecatorul i-a admis cererea, dar a programat sedinte saptamanale (in loc de lunare cum se obisnuieste).
  • +7 (7 voturi)    
    Bravo HotNews! La mai mare ... (Luni, 21 februarie 2011, 16:25)

    za-k [anonim]

    Foarte bine ca avetzi aceasta sectzie cu:
    http://anticoruptie.hotnews.ro.

    As avea totusi niste sugestii (puteti alege
    ce doritzi din ele):
    1. Ar fi benefic sa avetzi un link catre dosarul in
    cauza la respectiva instanta unde putem
    gasi mai multe informatii.
    2. Mai multe informatzii despre amanari, de ce se fac,
    De exemplu: http://anticoruptie.hotnews.ro/ancheta-7475495-dosarul-dan-voiculescu.htm
    aici din septembrie desi au fost 5 termene, avem
    doar informatia "Amanare din motive procedurale." care zau nu ne spune prea multe!
    3. Informatii despre completul de judecata, macar
    numele judecatorilor sa vedem cine face mai
    multe aminari.
    4. La inceput de pagina in fiecare dosar ar fi frumos sa avem un grafic pe axa x cu timpul si marcaje pentru datele cind a avut loc un termen.

    Numa' bine,
    za-k/
    • +1 (1 vot)    
      Subscriu (Luni, 21 februarie 2011, 16:50)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui za-k

      E bine ca informatia sa fie cat mai sintetizata pentru ca asa e mai usor de inteles si "digerat".
    • +3 (3 voturi)    
      Anton PANDREA (Luni, 21 februarie 2011, 17:42)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui za-k

      Asta e seful sectiei penale a ICCJ, cea la care s-au blocat toate dosarele de inalta coruptie pana acum. A fost numit judecator pe viata la ICCJ de informatoarea "Sanda", cea care-si modifica scrisul anual.
      La ICCJ nu se poate ajunge decat daca esti propus de CSM, ultimul bastion al dinozaurilor comunisti din justitie, de aici si scandalul continuu in jurul conducerii CSM.
  • +5 (5 voturi)    
    updatati mai des (Luni, 21 februarie 2011, 16:43)

    cristi767 [utilizator]

    De ce nu updatati mai des?

    De ex. aici anuntati de Adrian Nastase cu trofeul calitatii insa pe pagina respectiva vad:

    Inalta Curte de Casatie si Justitie - Urmatorul termen

    TERMEN: 18 februarie 2011

    Deci a trecut termenul si nici nu stim nimic ce s-a intamplat...
  • +5 (5 voturi)    
    Cum sa nu aiva tupeu Nastase? (Luni, 21 februarie 2011, 17:01)

    mircea [anonim]

    Si Ponta sa-si permita sa ameninte judecatorii ca vor fi aspru pedepsiti daca judeca oamenii PSD.Cand dosarele lui Nastase se tot amana in justitie,incat nu se stie daca vor fi judecate vreodata?Cand Nastase este deputat si a candidat ,avand un dosar in justitie.Parca ,la dosarul lui Nastase ar mai trebui adaugate niste nume care-i favorizeaza activitatea infractionala.Este o rusine.Profesor universitar in drept,infractor de cea mai joasa speta.De fapt ,multi puscariasi cunosc bine legea si ar putea sa predea cursuri in acest sens.De ce Nastase trebuie sa faca asta in libertate?
    • -5 (5 voturi)    
      dosare de coruptie (Luni, 21 februarie 2011, 17:33)

      giuleteanu [anonim] i-a raspuns lui mircea

      bai mirceo !
      esti chiar drogat cu substanete portocalii -au trecut deja spre cacaniu!
      Daca dosarele facute de Daniel Morar la indicatia pretioasa a adversarului sau declarat erau pe bune, pana acum Nastase facea puscarie si nera deja eliberat.
      In ceea ce priveste chestia cu profesorii de drept si mai ales de cel constitutional, uita-te ba in ograda portocalie si intreaba-ta de ce dracu emite micul boc acte neconstitutionale?
      Sunteti de rasul curcilor atunci cand incercati sa luati partea portocaliilor compromisi pana in maduva oaselor
      • +5 (5 voturi)    
        Ba giulesteanule. (Luni, 21 februarie 2011, 17:50)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui giuleteanu

        Eu nu am spus ca infractorii PDL trebuie iertati si facuti curati.Sa stii ca nu ma impresionezi cu mojicia ta.Nastase sa-si rezolve dosarele in justitie,si atunci,daca justitia va spune ca este nevinovat,eu nu-l judec.Am sa-l felicit ca a facut un bine Romaniei.Tu ramai in schimb un dobitoc.Tu iei partea cui nu trebuie.Nu eu l-am bagat pe Nastase cu nasul in rahat.El la bagat,el sa si-l scoata.Tu ,nu inteleg ce hram porti.Sa stii ca-mi sunt indiferente culorile politice.Prefer oamenii politici civilizati.Sa le zicem ,in alb,curati,manierati cu bun simt.Daca vor votul meu.Si al altora.Unii din USL ,daca nu ar fi indobitociti de cineva,ar recunoaste ca ,totusi,Geoana a fost aproape sa castige tocmai printr-un comprtament civilizat.Si ca Vadim si ciracii lui nu au mai intrat in Parlament,datorita limbajului golanesc si atitudinii anarhiste.Democratia te obliga sa-ti respecti adversarul si sa-i multumesti pentru participparea la competitie.Pentru tine asemenea deziderate par absurde.Ce sa-ti fac.Poate ca vei ajunge si tu OM.
        • -2 (2 voturi)    
          dosare de coruptie (Luni, 21 februarie 2011, 19:12)

          giulesteanu [anonim] i-a raspuns lui mircea

          ptr Dl Mircea
          Las la o parte sublinierea dvs privitoare la calitatea de om si apreciez remarcat ca Dl Geoana s-a purtat civilizat si totusi a pierdut alegerile! A castigat un domn care a demonstrat cu prisosinta un comportament civilizat, in adunarea electorala cand a plesnit un copil, in cele cateva secunde de comfruntare in parcajul de la Neptun, cand, iesind din restaurant sa- comportat ca un matelot beat, in relatiile cu tigancile imputite,etc.
          Iar despre respectarea democratiei, ar trebui ca poporul roman ar trebui ca sa-i ridice o statuie d-lui basescu.
          Acest om nu are treaba cu democratia, cu regulile elementare de comportare intr-o democratie mai ales din postura de presedinte.
          Oamenii civilizati pe care DVs ii preferati sunt si printre parlamentarii PDL care afiseaza pe micile ecrane zambete sarcastice la adresa prostilor care mai cred ca pot influenta politica tarii?
          Portocaliul care domina tara intuneca din ce in ce mai mult si putinele minti care mai functioneaza/
          Cu respect ptr gandirea Dvs privind cine a bagat tara in rahat. Udrea si cu Boc sa ne scoata si sa ne stearga, dar sunt convins ca o sa ne coste enorm .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by