​VIDEO Surse: Averile liderilor de sindicat verificate de ANI. Vezi in text ce spun sindicalistii

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 16 februarie 2011, 10:58 Dosare Anticoruptie


Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca averile liderilor de sindicat Bogdan Hossu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Anton Hadar, Vasile Lincu, Sorin Dumitrascu, Marin Gruia, Gheorghe Isvoranu, Marius Nistor, Marius Petcu si Ion Albu sunt verificate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. Liderii de sindicat sunt obligati sa isi declare averile, dupa ce anul trecut legea ANI a fost modificata. Tot astazi se dezbate in Senat si propunerea a opt parlamentari PSD, prin care se doreste scoaterea obligatiei sindicalistilor de a-si depune declaratii de avere.

Liderii de sindicat Bogdan Hossu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Anton Hader, Vasile Lincu, Sorin Dumitrascu, Marin Gruia, Gheorghe Isvoranu, Marius Nistor, Marius Petcu si Ion Albu sunt verificati de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate. Aceleasi surse au mentionat ca este verificata si averea sotiei liderului de sindicat Vasile Marica si ca Vasile Lincu liderul Prolex a fost deja prezent la sediul ANI.

In noiembrie 2010 HotNews.ro a prezentat cateva din declaratiile de avere ale sindicalistilor

Vasile Marica presedinte al Sindicatului National Vamal Unirea: masina noua in 2010, doua imobile si 7.400 salariu de sindicalist. Declara ca detine un teren de 500 de metri patrati in Otopeni, un apartament de 98 de metri patrati in Bucuresti si o casa in Otopeni cumparata in 2008. Si-a cumparat in 2010 un Volkswagen Golf si mai conduce Toyota Yaris. Mai declara un credit de 150.000 de euro contractat in 2008. Din activitatea sindicala a castigat 88.950 lei: 44.436 de la Sindicatul Vamal Unirea si 44.514 de la Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante. Venitul lunar castigat in 2009 fiind de peste 7.400 de lei la care se adauga si salariul sotiei aproape 6.000 de lei lunar (71.813 lei venit anual 2009).

Dumitru Costin presedintele Blocului National Sindical: a castigat anul trecut 239.000 de lei, 13.000 de lei salariu de sindicalist si 3.000 de lei lunar de la trustul Realitatea. A declarat doua apartamente si un teren, mai detine 10,2% din compania Interactive Commtech Developement Srl, si un credit de 85.000 de lei. Nu a declarat autoturisme sau bijuterii sau bani in conturi. La capitolul salarii a declarat sase surse de venit: 17.975 lei plus 139.283 lei de la BNS, 14.323 lei de la Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori, 10.395 lei- membru CA al CNAS, 35.427 lei CA al Realitatea Media si 21.420 de lei - membru al Comitetului Executiv al FRF.


Revista Kamikaze a publicat delcaratia de avere a lui Marius Petcu, presedinte al CNSLR "Fratia" din care reise ca in 2009 acest avea un venit lunar de 10 000 de euro. Ce mai contine declaratia sa de avere:  
  • cinci terenuri (din care unul mostenit) dintre care unul de 18.200 de metri patrati la Snagov, achizitionat in 2007, doua in Vladiceasca, Ilfov, si unul in sectorul 4, Bucuresti;
  • trei case, dintre care una de vacanta, la Vladiceasca, Ilfov, de 267 de metri patrati, si una de locuit, de 190 de metri patrati, in sectorul 4 din Bucuresti (construita in 2008);
  • bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane de 20.000 de euro;
  • conturi personale de 60.000 de euro si 400.000 de RON;
  • conturi ale sotiei de peste 100.000 de euro si peste 250.000 de RON;
  • actiuni la cinci firme;
  • un imprumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA, deci de la colegul Liviu Luca;
  • venituri anuale de 500.000 de RON (60% din venituri provin din sindicalism, 7% vin din activitatea de membru CA la Realitatea si restul de peste 30% sint salarii din proiecte europene); adica peste 10.000 de euro lunar
UPDATE Reactia liderilor de sindicat:

"Eu mi-am depus declaratia de avere asa cum cere legea. Nu e nici un motiv de revolta. ANI sa isi faca treaba. Vreau insa ca ANI sa verifice toate declaratiile de avere nu numai acele ale liderilor de sindicat mai vocali", a declarat Marius Nistor liderul sindicatului Spiru Haret in cadrul interventiei la Realitatea Tv.

"Era de asteptat. Ma mir ca nu ne-au dat la DNA. Ma asteptam ca DNA sa ne aresteze pe toti liderii sindicali. Ce face ANI reprezinta un abuz. Noi am depus si o plangere", a declarat Bogdan Hossu liderul Cartel Alfa


"Chiar acum un minut am primit o scrisoarica de la ANI in care sunt informat ca: << s-a declansat evealuarea averii dumneavoastra>> Este o actiune jenanta a ANI. Cred ca vor sa ne aresteze pe toti liderii de sindicat mai vocali. " Anton Hader liderul Almamater

"ANI a inceput investigatia in urma unui articol aparut intr-un tabloid central. In articol se spunea ca stau intr-un apartament de lux din Bucuresti si apare o poza. Au fotografiat insa sediul BNS. Apoi mai sunt fotografiat lanaga o masina de lux. Este o masina cumparata in leasing de sindicat. Nu e a mea nu o conduc eu pentru ca nici nu mi-am reinoit premisul. Este o campanie de intoxicare a opiniei publice. Verificarile au legatura si cu operartiune din vama. Toata acesta isterie a fost creata pentru a se estompa ceea ce se intampla in vama. Nimic ce se intampla in vama nu se face fara o coda politica.", a declarat la Realitatea TV, Dumitru Costin liderul BNS.

"ANI sa isi faca datoria dar sa nu uite de constiinta si de stiinta. Sa fie insa atenti la lege. Este ciudat ca sunt verificat eu. Nu am afaceri cu statul nu am afaceri dubioase.", a declarat Ion Popescu presedintele Confederatiei Meridian

"Nu cred ca este o lista neagra. Cred ca ANI isi face doar datoria. Eu am transmis toate documentele. Personal nu mi se pare normal sa fiu verificat pentru ca nu sunt platit din fonduri publice dar daca asta e legea ne conformam", a dclarat Sorin Dumitrascu, presedinte Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

"Foarte bine ca fac verificari. Nu spun mai multe. Maine fac o conferinta de presa", a declarat pentru HotNews.ro sindicalistul Vasile Marica 

Prezent la Comisia Juridica din Parlament ministrul de Interne Traian Igas intrebat de jurnalisti daca stie de vreun lider de sindicat cercetat pentru averi a declarat urmatoarele: "Nu stiu de nici un fel de dosar referitor la averile liderilor de sindicat"

UPDATE 2  Institutul pentru Politici Publice sustine intr-un comunicat publica ca Senatul nu ar trebuii sa aprobe amendamentul propus de opt parlamentari PSD prin care liderii de sindicat ar urma sa fie exceptati sa isi declare averille:
  • "Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere public plenului Senatului Romaniei sa nu accepte sa ii scuteasca pe liderii de sindicat sa isi mai publice averile asa cum se stabilise la sfarsitul anului trecut prin Legea nr. 176 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice care modifica si completa Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate. Pe ordinea de zi a plenului se afla in prezent un proiect de lege prin care liderii de sindicat urmaresc, cu ajutorul PSD, sa isi tina averile ascunse. Proiectul ar urma sa se voteze saptamana viitoare. La Camera Deputatilor, proiectul a trecut, discret, prin aprobare tacita."
Vezi mai jos comunicatul integral al IPP

Comunicat IPP






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9546 vizualizari

  • +64 (68 voturi)    
    De ce la secret? (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:07)

    mircea [anonim]

    Oare de ce or vrea parlamentarii PSD ca averile liderilor de sindicat sa fie secrete?Oare de ce PSD se numeste social democrat si nu partidul solutiilor destabilizatoare.Orice initiativa a lor,spre asta duce.Instabilitate,anarhie si haos.Conditii proprice de furat.
    • -27 (33 voturi)    
      Pentru ca PSD ia partea majoritatii. (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:30)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui mircea

      E vorba de majoritate politica. Cat priveste societatea civila majoritatea din politica a fost in minoritate, dar cu putin, la ultimele alegeri, urmand ca balansul sa se realizeze la urmatoarele alegeri.
      • +24 (24 voturi)    
        Ce sa inteleg? (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:50)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui Constantin

        Ca majoritatea sunt hoti?
        • -11 (15 voturi)    
          Orice cetatean este supus legii ! (Miercuri, 16 februarie 2011, 14:01)

          niculita30 [utilizator] i-a raspuns lui mircea

          De ce fumigena e aruncata acum ???
          Ce trebuie sa mascheze ?
          • +12 (12 voturi)    
            pardon (Miercuri, 16 februarie 2011, 18:59)

            tvee [anonim] i-a raspuns lui niculita30

            de ce la voi fumigena inseamna sa porneasca acte in justitie?
            unde esti cind uslistii tai gragi si iubiti arunca cu saliva sa te indobitoceasca la tv?
            vad ca nu stii ce trebuie sa "mascheze" dar oricum esti impotriva unui act de justitie. e de bine.
    • +49 (51 voturi)    
      3.000/luna de la trustul realitatea (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:34)

      Sindicalist pe banii lui SOV [anonim] i-a raspuns lui mircea

      Cum e posibil ca un lider sindical, cel de la BNS, sa primeasca salariu lunar de la Realitatea tv ?
      E o nesimtire imputita, astia sunt niste mercenari, niste huligani tocmiti sa faca scandal si sa urle sub fereastra guvernului ca sa aiba iRealitatea ce sa arate la stiri ! Incredibil!

      Sper ca macar o parte din ei sa infunde puscaria, tradatori netrebnici, ei nu reprezinta muncitorii, sunt doar niste golani ghiftuiti.
      • +33 (35 voturi)    
        Costin asta.. (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:01)

        eu [anonim] i-a raspuns lui Sindicalist pe banii lui SOV

        din declaratia lui Dumitru Costin reiese ca ia fost murdarita imaginea cand a fost fotografiat intr-un apartament de lux si langa o masina de lux, omu asta are 6 surse de venit f grase, creca l-au umilit sa-l arate intr-un apartament, el ar fi vrut intr-un castel cu servitori si pe un yaht nu masina...
      • +26 (28 voturi)    
        + 35000 lei (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:12)

        anonim [anonim] i-a raspuns lui Sindicalist pe banii lui SOV

        E si membru CA la Realitatea nenea, deci duce pe an linistit 15000 euro.

        Problema este legea sindicala care practic ii situeaza "deasupra" pe liderii sindicali:
        - au drept sa chiuleasca de la munca dar sa fie platiti (un sfert din luna, cinci zile din 20 lucratoare)
        - au dreptul sa primeasca si indemnizatie de la Sindicat. Neimpozabila.
        - au dreptul de munca garantat pe perioada mandatului si 2 ani dupa expirarea acestuia (bun, la ciomagarii de mai sus, deja 2 ani la 20 de cand boieresc nici nu se mai simte).

        Comunistii le-au facut legi bune, sa-i tina in puf si sa nu dea socoteala.

        Sunt cateva categorii sociale inca ramase deasupra legii:
        - parlamentarii (trebuie sa le ceri voie tot lor sa-i anchetezi)
        - popimea (dracu stie ce bani invart popii)
        - liderii de sindicat
        - oamenii de bine (SRI, ARMATA, POLITIE, care au totul la "secret")

        Ramane evident prostimea...

        Pe vremea raposatului aceeasi aveau reteaua de magazine proprii, la preturi speciale, acum au venituri "secrete", nu mai depind de magazin.
        Nu s-au schimbat chiar asa de multe, s-a vopsit gardul, cum zicea Nicusor...
      • +4 (4 voturi)    
        Penibil (Miercuri, 16 februarie 2011, 23:08)

        roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui Sindicalist pe banii lui SOV

        Primeste bani de la Realitatea sa manipuleze masele live? Liderii sindicali nu au nici-o credibilitate, aparand la tv-Mogulilor compromit intreaga masa sindicala! N-am vazut nici-o luare de pozitie obiectiva, ar trebui schimbati urgent! Sindicalistii ar trebui sa-si schimbe imediat liderii! Cred ca mai exista si oameni cinstiti printre angajatii din Romania! In strainatate nu er rezista nici o zi in functie!
    • +20 (22 voturi)    
      treaba este momentan transparenta (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:14)

      mogoolee [anonim] i-a raspuns lui mircea

      de ce sa nu o faca PartidulSlugilorDelicvente netransparenta? Traseul este simplu, banii din vama ajungeau la liderii de sindicat care la randul lor cotizau la partid; in felul asta erau si numiti cei din vama si sustinuti liderii de sindicat pe linie politica. Base, pune-i la pamant.
      • +1 (1 vot)    
        e si mai complicat! (Joi, 17 februarie 2011, 17:20)

        precaut [anonim] i-a raspuns lui mogoolee

        dragule, grasunii sefi de sindicat nu vor sa se stie averile [care oricum sunt prezumate licit], ci nu vor ca peste un an sa se vada CAT AU CRESCUT!
    • +11 (13 voturi)    
      Bravo, ANI! Sa ne-amintim.... (Miercuri, 16 februarie 2011, 13:22)

      Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      ...ca Sindicatele ne-au dat, la cativa ani dupa '89, un maaare om politic, ridicat dintre sindicalisti si regasit, si astazi, din nenorocire, in mijlocul aranjamentelor politice / in Parlament / in PSD / in USL etc etc....

      Cu Miron Mitrea, ca model de reusita in viata a unui lider sindical, vin si intreb: ne mai mira ceva?!
    • +5 (7 voturi)    
      ANI are atributiuni de control (Miercuri, 16 februarie 2011, 13:28)

      Andrzej [anonim] i-a raspuns lui mircea

      Ce atata discutie privind averile unora sau a altora. Este absolut necesara o lege prin care toti cetatenii sa fie obligati sa-si dovedesca sursa veniturilo. Cei asupra carora planeaza suspiciuni de venituri ilicite sa dovedesca concret, provenienta acelor venituri. Cine nu apoate face dovada legalitatii unor bunuri sau servicii sa fie supus expoprierii respectivelor bunuri si plata despagubirii catre stat . Sa vezi atunci surse la buget.......
    • +8 (10 voturi)    
      deoarece (Miercuri, 16 februarie 2011, 13:54)

      saladin [anonim] i-a raspuns lui mircea

      de-a lungul tranzitiei PSD a facut din sefii de sindicate parlamentari si tot PSD-ul are la comanda greve sindicale "spontane" ...drept multumire pentru ca imunitatea parlamentara - inventie Nastase - ii scapa de raspundere penala..
      • +5 (5 voturi)    
        Corect!!!! (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:10)

        abur [anonim] i-a raspuns lui saladin

        un comentariu pertinent si adevarat. Mai exista totusi oameni in tara asta care nu sunt in stare sa vada PSD-ul in adevarata fatza????? Uimitor....
    • 0 (0 voturi)    
      Buna dimineata (Miercuri, 16 februarie 2011, 14:50)

      andrei [anonim] i-a raspuns lui mircea

      Buna dimineata
    • +3 (3 voturi)    
      Pentru ca... (Miercuri, 16 februarie 2011, 22:53)

      moi [anonim] i-a raspuns lui mircea

      ...apartin aceleiasi gasti, care nu se lasa pana nu ne aduc pe butuci! Oare de ce nu se porneste o initiativa legislativa cetateneasca, pentru o lege simpla, cu doar trei puncte, fara reguli de aplicare care sa-i denatureze continutul pana la opus, ca la legile actuale?
      Art. 1 ORICE CETATEAN ROMAN ARE OBLIGATIA SA DECLARE VENITURILE SI PROPRIETATILE PE CARE LE DETINE
      art.2 ORICE VENIT NEJUSTIFICABIL SI ORICE PROPRIETATE CARE NU POATE FI JUSTIFICATA PRIN VENITURI DE PROVENIENTA LEGALA VOR FI CONFISCATE
      Art. 3 NERESPECTAREA PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE DE LA 1 LA 15 ANI IN FUNCTIE DE VALOAREA VENITURILOR ILICITE
      Fara subterfugii si chichite avocatesti, si, mai ales, FARA EXCEPTII! Oare de ce un lucru atat de simplu nu poate fi facut? Pentru ca sunt prea multi paraziti si necinstiti afectati?
      • +3 (3 voturi)    
        din doua motive simple : (Miercuri, 16 februarie 2011, 23:17)

        anonim [anonim] i-a raspuns lui moi

        1. suntem mult prea lenesi ca sa strangem semnaturile necesare pentru o propunere legislativa populara;

        2. si chiar daca am fi cea mai activa politic natie de pe lume, initiativele cetatenesti sunt "filtrate" de senat (dupa cum scrie la constitutie).

        Solutia voastra este schimbarea constitutiei, numai ca si pe aia tot parlamentul o decide/filtreaza.

        Solutia mea a fost sa emigrez si sa ma mai intorc la pensie in tara. :p
      • 0 (0 voturi)    
        proiect (Joi, 17 februarie 2011, 11:40)

        lzrd [utilizator] i-a raspuns lui moi

        excelenta idee!
        de ce nu initiati o strangere de semnaturi in sistem electronic in prima faza,dupa care sa le facem si in scris ?
    • +2 (2 voturi)    
      E, de ce?! (Joi, 17 februarie 2011, 8:21)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      Altfel cum ar mai crede gusterul roman ca i se doreste binele?
      Tu ai impresia ca are credibilitate unul satul?
      Hai sa fim seriosi!
      Si fiindca toate trebuia sa poarte un nume, s/au chemat... pesede-pece-penele (usl(a)!
  • +38 (40 voturi)    
    pai baietii sunt ai PSD-ului (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:16)

    mav [anonim]

    sindicalistii sunt oamenii de manevra ai adunaturii PSD..se vedea clar ..
    daca asta inseamnsa sindicalismul intr-o tara..atunci nu avem nici o sansa!
    • +24 (26 voturi)    
      parfum de credibilitate (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:50)

      cinic [anonim] i-a raspuns lui mav

      daca urla iRTV sigur e ceva putred acolo. Si sa nu uitam ca bossi din sindicate erau in CA la iRTV.
  • +34 (38 voturi)    
    PSD (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:17)

    nano2k [utilizator]

    Partidul Smecherilor si Daunatorilor.
    • +12 (14 voturi)    
      Sa-i mai dam o definitie. (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:57)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      PSD=partidul suparat democratic.Pentru-ca mereu ei sunt suparati.Mereu au ceva se reprosat.Ca niste soacre acre.Partidul soacrelor demente.Acum USL cred ca este uniunea slugilor lui Lenin.
      • +8 (8 voturi)    
        Partidul Suspendarii Democratiei (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:41)

        analist [anonim] i-a raspuns lui mircea

        : )
  • +32 (34 voturi)    
    De ce sunt (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:19)

    Gabi M [utilizator]

    asa de suparati liderii de sindicat ca sunt verificati de ANI?Ce au de ascuns?Prea sunt vehementi pentru a fi curati!Iar PSD-ul cum sa nu-i apere pe cei care au "varsat"bani la PSD?!In plus,sunt toti cei care au fost manipulati tot timpul din 1989 pana in prezent de actruala USL
    • +5 (9 voturi)    
      suparati (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:30)

      jean [anonim] i-a raspuns lui Gabi M

      poate sunt suparati pentru ca sunt multi altii de prin sfera politica care ar trebui verificati dar nu-i verifica nimeni.
  • +26 (28 voturi)    
    se vede (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:23)

    sindikat [anonim]

    in teritoriu se vede ca lideri de sindikat apar doar din tagma nemernicilor ,care sint si tupeisti si nerealizati profesional-din coate goale ,fara locuinta si fara realizari profesionale,ajunsi lideri in sindikatul devenit al lor,incep sa afiseze in 2-3 ani,masini bengoase,case si vile,conturi,afaceri cu tot felul de chestii-vezi presa ce scria de afecerile din metrou,etc.deci,venitul lor e asa de mare incit in timp scurt pot face achizitii de bunuri cit altii nu pot realiza in 10-15 ani?vorbim de altii cu profesii similare lor...
    • -7 (15 voturi)    
      asa e! (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:32)

      George [anonim] i-a raspuns lui sindikat

      uite, Croitoru, fost lider la Invatamat, era exact asa.

      E drept ca dupa ce s-a inscris in PD a fot "reevaluat" si acum e baiat bun!
  • +23 (25 voturi)    
    Controlati tot (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:27)

    Iancu Jianu [anonim]

    Sa se mearga cu controlul pana la nivelul liderilor de federatii si unitati. Vor fi multe surprize.
  • -21 (23 voturi)    
    Trebuie sa le inchida gura (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:31)

    hahahaha [anonim]

    " Ce tot fac astia atata galagie, trebuie sa le inchida gura domnule, vorba aia " Ciocu mic, ca' acum noi suntem la putere".
    In general trebuie inchisa gura celor care caraie si maraie."
    Am sintetizat un mod de gandire oranj Vi se pare cunoscut ?
    Dar cu vamile cum ramane ca s-a cam racit treba ?
    Din ce in ce sunt mai convins ca avea dreptate Ceausescu atunci cand cuvanta despre regimul ciocoiesc sau burghezo-mosieresc.
    Esenta lui - coruptie , impielarea oamenilor, somaj, exploatarea inumana , lipsirea de drepturi a celor ce muncesc, abuzurile, "tunuri" cu afacerile de stat, elitismul parvenitilor , pedepsirea celor care se opun sau care-si cer drepturile, statul represiv- va suna cunoscut ?
    • +12 (12 voturi)    
      :) (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:22)

      instabil [utilizator] i-a raspuns lui hahahaha

      Nu! S-a racit treaba la iRealitatea.
    • +1 (1 vot)    
      care dintre guri? (Joi, 17 februarie 2011, 8:00)

      curios [anonim] i-a raspuns lui hahahaha

      aia de membru in CA sau aia de grasun sindical? aia de mare proprietar agricol sau aia de activist de partid? aia de PROPRIETAR de post TV (iRTV) sau aia de "suferind" alaturi de popor? aia cu care cere la casierie salariu de 10 000 ron sau aia cu care zice ca un director de mare firma castiga prea mult la 4000 ron? aia cu care striga la "coruptii din guvern" sau aia cu care striga la ai lui ca n-au adus spaga la vreme?
  • +19 (21 voturi)    
    De ce oare PSD face orice pt a apara mafia (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:32)

    BMARIUS [anonim]

    Mafia din jurul liderilor de sindicat este aparata cu nerusinare de PSD .
  • +25 (27 voturi)    
    Era de aşteptat (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:34)

    dana [anonim]

    Nu mă mir că adunătura de penali de la PSD au o asemenea iniţiativă
    • +6 (10 voturi)    
      PeNaLi (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:17)

      mogoolee [anonim] i-a raspuns lui dana

      asa se scrie, ca oricum sunt in cardasie.
  • +17 (19 voturi)    
    LACHEI (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:35)

    Les [anonim]

    Liderii sindicali, sunt lacheii celor de la putere ,pentru ca vor si ei acces la ciolan.Din experienta mea sindicala ,am observat ca sunt doua tipuri de probleme in viata sindicala.Una generala ,pentru a astupa gura celor multi si una personala pentru sufletul celor din conducere si a celor din zona politicului ce -i protejeaza si pentru care lucreaza.Dupa mine singurul lider sindical credibil ,a fost Sahleanu cel care a fost ucis in lupta cu patronul ceh,restul profitori buni de gura,cu tupeu si fara prea multa scoala.trebuie sa recunoastem ca exista o mafie a liderilor sindicali.
  • +18 (20 voturi)    
    daca n-ar avea nimic de ascuns... (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:37)

    Cataleya [utilizator]

    Mai ales ca absolut nimeni nu se va lega de ei daca se gaseste vreo inadvertenta de vreo 4-5 mii de euro.
    Insa daca se ajunge la sume de zeci sau sute de mii de euro, se schimba treaba!
    Probabiil ca au toate motivele sa se teama de un control riguros!
  • +15 (17 voturi)    
    PSD=PACAS (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:44)

    ionut [anonim]

    Nu stiu de ce PSD nu se autointituleaza Partidul Apararii Coruptilor,Asistatilor si Specialilor.
    Din pacate asta e nivelul in Romania.PSD are un calcul simplu:Atata timp cat in Romania numarul celor corupti,speciali,asistati,etc e mai mare decat cel al cetatenilor care se bazeaza pe respectarea legii,initiativa,educatie,munca si forte proprii;PSD le va servi "ceea ce isi doresc".
  • +15 (17 voturi)    
    Tare combinatia (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:55)

    ion [anonim]

    Ce combinatie tare de bani si interese: sefi sindicalisti-PSD-CA Realitatea Media.

    Sper sa fie si exploziva combinatia asta.
  • +10 (12 voturi)    
    bravo (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:56)

    rody [anonim]

    Daca nu au nimica de ascuns nu inteleg de ce se precipiteaza sindicalisti ?Tot ce se intimpla inpotriva coruptiei numai unul e de vina BASE. Adica ei fura fac faradelegi, daca vrei sa le vi de hac,se scuza ca Base e de vina, LA TOT CE SE INTIMPLA PUNETI VINA PE BASE;BOC; UDREA!Ei vor dreptate si STOP CORUPTIEI !!! BRAVO BASE !!!!!!!!!
  • +10 (12 voturi)    
    Propunere (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:59)

    Iancu Jianu [anonim]

    Iata o propunere pentru d-l Ioan Botis, ministrul muncii:
    prin modificarea legii sindicatelor sa se limiteze durata mandatului si numarul de mandate ale liderilor de sindicat la 4 ani, respectiv maxim doua mandate.
    Aceasta limitare trebuie sa opereze de drept, nu conventional, adica prin statutele sindicatelor.
  • +10 (12 voturi)    
    astia se autodenunta :-) (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:00)

    razvan [anonim]

    Cum am mai spus, alianta USL geme de tampiti. Astazi... episodul lideri sindicali :-)
    Oamenii astia se autodenunta. Daca n-aveau nici o problema nu faceau atata scandal ca de ce sunt verificati. Bun, sa spunem ca sunt usr incomodati si e dreptul lor. Dar sa mai si declari ca te asteapti deja sa fii arestat e mostra de tampenie si... autodenunt. Pai cum sa te aresteze ANI? De cand Agentia Nationala de Integritate aresteaza oameni? Nici macar nu poate propune asa ceva.
    USL isi mentine unicul principiu pe care functioneaza adunatoura asta de 7 ani de zile: "nu trebuie sa fim destepti, trebuie sa fim multi!". Pe principiul asta, in ultimii 7 ani, au pierdut tot ce se putea pierde. Si oamenii insista. Nu degeaba zicea cineva ca "prostie este atunci cand faci lucrurile de fiecare data la fel si de fiecare data te astepti la rezultate diferite".
  • +10 (12 voturi)    
    Vedeti de ce trebuie votat PDLul? (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:01)

    Ionel [anonim]

    Pt ca nu e altul mai bun la ora actuala, e singurul(impreuna cu coalitia) care se poate opune caracatitei comuniste.
    Desi a mai facut greseli majoritatea legilor date dupa 2010 au fost in folosul tarii tinand cont de realitatea actuala.
    Cert e ca nu trebuiesc luati in brate sa nu inceapa sa faca prosti.
    Totodata e nevoie si de alt partid de opozitie in locul PSD si PNL pe partea centru stanga care sa fie intr-o competitie pozitiva cu PDLul si sa avem certitudinea ca daca ii alegem nu duc tara indarat.
  • +9 (9 voturi)    
    cine a furat... (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:12)

    capatu` satului [anonim]

    trebuie sa plateasca,

    patrimoniu UGSR s`a dus prin grija sefilor nationali de sindicat - este vorba de minim 5 mld. euro conform unui ciclu de emisiuni la protv anu `trecut pe tema asta
    daca ar fi inchisi toti liderii nationali ai sindicatelor ar fi prea putin in comparatie cu hotia produsa;

    pe de alta parte, nu putem sa nu remarcam cu parere de rau, ca ani a inceput absolut intamplator controlu` averilor liderilor sindicali la momentu` la care prezindetu` republicii impreuna cu primu` ministru` incearca sa introduca in codu` muncii multe prevederi contrare Memorandumului OIM, directivelor UE in materia dreptului muncii, etc.;

    in concluzie, ani lucreaza exact la timp pt. modificarea codului muncii;
    de la adoptarea modificarilor la legea ani a trecut o perioada destul de lunga de timp.

    suntem saraci, da` nu suntem prosti.
  • +6 (8 voturi)    
    averi (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:14)

    Petre [anonim]

    Sunt intru totul de acord ca averile liderior de sindicat trebuiesc luate la puricat deoarece s-au cam inbogatit peste noapte dar masura pare doar sa le puna pumnul in gura. Oare de ce nu se verifica si averile nesimtit de mari ale lui Videanu , Berceanu, Hrebenciuc,Dinu Patriciu si a multora altii ca ei care au facut averi babane intr-o Romanie pe care au saracit-o?????????????
  • -3 (7 voturi)    
    Meseriasii in sters urmele... (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:18)

    George de LaFlora [anonim]

    Deci :
    1) liderii de sindicat trebuie verificati dar ei suporta cu stoicism ordinul fiind ofiteri acoperiti ai statului roman...efect - o zi sau doua
    2) Boc binenteles ca trebuie schimbat dar nimeni nu vrea asta - e doar o piesa de doi bani...efect o zi sau doua..
    3) etc..._ efect o zi sau doua...
    Totusi unde ajung milioanele de dolari adunate lunar din vami ?
    Trebuie sa recunosc ca psihologii serviciilor care sant in jurul puterii chiar daca sant malefici pentru poporul roman sant totusi profesionisti in felul lor !
  • +9 (11 voturi)    
    cam asta e.... (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:23)

    soso [anonim]

    varful coruptiei din Romania! fara liderii de sindicat nu misca nimic in nici o institutie! pot zice cu mana pe inima ca sunt cei mai corupti oameni, care dirijeaza tot subteranul romaniei! nu aia mici de vand 2 legume fara bon de casa, sau aia de vand o halba de bere tot fara bon, sau un kil de branza! astia controleaza operatiuni de zeci de miliarde de euro/an....miscarea sindicala ar trebuie rapid eradicata si "liderii" rapid la zdup! din pacate asa ceva nu va fi posibil, cu siguranta si-au facut relatii atat de inalte incat totul va fi un ...praf in vant. si sa recunoastem, la milioanele de euro CASH care le trec prin maini, nu cred ca exista om din anturajul lor care sa nu fi lacomit......de la portar, politis, procuror, judecator, ofiteri servicii secrete, pana mai sus la deputati, senatori, ministrii si cu siguranta fosti prim ministrii! astia sunt baietii destepti carea au toate informatiile din lume la degetul mic......
  • -4 (6 voturi)    
    CCM? (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:25)

    enough [anonim]

    Oare are vreo legatura cu incercarea de a renunta la CCM pe tara?...sindicalistii s-au opus categoric dar guvernantii vor sa renunte...sa nu fie decat un mod de a "convinge"
  • +4 (6 voturi)    
    Cine sunt sunt cei 8 parlamentari PSD? (Miercuri, 16 februarie 2011, 13:19)

    Jos comunismul [utilizator]

    Am fost extrem de curioasa cine sunt sunt cei 8 parlamentari PSD care doresc scoaterea obligatiei sindicalistilor de a-si depune declaratii de avere.



    Aveti mai jos fisa proiectului de lege depus de dumnealor:

    http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=15620&pos=0&NR=L746&AN=2010



    Cei 8 deputati PSD care au propus acest proiect de lege sunt urmatorii (nume, prenume, functie, link unde ii puteti vedea cum arata si unde puteti studia CV-urile lor):

    1. Brătianu Matei Radu - deputat PSD;

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=45&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1

    2. Chiriţă Dumitru - deputat PSD;

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=68&cam=2&leg=2008&pag=0

    3. Duşa Mircea - deputat PSD;

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=209&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1

    4. Iordache Florin - deputat PSD;

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=212&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1

    5. Nica Nicolae-Ciprian - deputat PSD;

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=199&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1

    6. Pâslaru Florin-Costin - deputat PSD;

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=229&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1

    7. Răţoi Neculai - deputat PSD;

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=255&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1

    8. Vasile Aurelia - deputat PSD

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=236&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1




    Avand in vedere cele constatate de mine si de dv. mai sus, daca la alegeri nu dispunem de alt criteriu de evaluare a candidatilor, macar SA NU MAI VOTAM CANDIDATI NASCUTI INAINTE DE 1970.
    • +1 (1 vot)    
      BA NASCUTI INAINTE DE 1968. (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:07)

      cristiaan [anonim] i-a raspuns lui Jos comunismul

      Ca eu sunt nascut in 1969 :)

      vreau si eu sa fiu votat :))
    • +4 (4 voturi)    
      cei 8 (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:14)

      unknown [anonim] i-a raspuns lui Jos comunismul

      dl chirita dumitru este si el lider de sindicat in energie- ANI nu stie?
  • +9 (9 voturi)    
    verificari (Miercuri, 16 februarie 2011, 13:34)

    L [anonim]

    TOATE AVERILE MARI din romanica ar trebui verificate si justificate!....e greu si mult de treaba dar nu mai manipulati lumea !se vede de la mare distanta ca se cauta pisici moarte in alte curti chiar daca mirosul vine din ograzi spilcuite de politicieni.
  • +5 (7 voturi)    
    Ponta, criza si si sefii sindicatelor (Miercuri, 16 februarie 2011, 13:50)

    Valentin [anonim]

    Remember!!! Romanii se plang ca o duc rau incepand cu toamna tarzie a lui 2008 si pana in prezent. De acord cu ei. Cine a condus Romania dupa noiembrie 2008? PDL a propus PNL formarea unui guvern de dreapta. Dar PNL a refuzat stiind ce gauri a lasat in bugetul tarii si mai ales nu voiau sa-si lase partenerul PSD la greu.. PDL+PSD au format atunci guvern la paritate egala. PSD a boicotat din interior reformele propuse de guvernul Boc si desi cele mai mari reforme erau facute de ministrii PSD, membrii PSD la comanda au lasat Romania in fata unui dezastru doar pentru a castiga alegerile prezidentiale in octombrie 2009 lasand Romania practic fara guvern si pe marginea prapastiei. Intre octombrie 2009 si 6 decembrie 2009 PNL+PSD+PC+UDMR+ minoritatile +unii din PDL au incercat impunerea unui prim ministru in persoana lui Johannis. De ce voiau prim ministru? Pentru a-l avea la butoanele banilor la fel ca pe vremea lui Tariceanu. Majoritate in Parlament aveau grupa mare. Hoti sunt multi. PNL si PSD au refuzat guvernarea in aceasta perioada grea. Asta este trista Realitate!!!! Numai PDL si oportunistii UDMR si franturi din nemultumitii PNL+PSD si-au asumat guvernarea in aceasta perioada grea. PSD+PNL au refuzat guvernarea. Am dreptate? Au refuzat-o pe rand? De ce ? Pentru ca nu erau impreuna la guvernare pentru a interveni cu piciorele in justitie si sa fure in liniste!!!! Romani dormiti linistiti banii vostri...., linistea lui Ion Iliescu. Va aduceti aminte? Daca nu se poate liniste mormantala atunci sa apelam la liderii sindicali cu care avem contracte de colaborare spunea Vistor Ponta. Hai sictir Ponta!
  • +4 (6 voturi)    
    de ce ? (Miercuri, 16 februarie 2011, 14:30)

    dorel [anonim]

    de ce sa nu le verifice averile liderilor de sindicat ?, au ceva de ascuns ?,
    PSD-ul sunt initiatorii acestui act normativ, de fapt ei au fost si impotriva infiintarii dna, ani, cnas, noroc cu ue, altfel nu le aveam, mai stiti ca psd-ul si geoana vroaia liniste, ca sa saturat de scandalurile lui basescu, vroia liniste, ca sa fure ei linistiti, eu unul prefer scandalul, ca sa stiu ce se intampla, si ce se fura,cine fura in tara asta, sa nu iutam ca marile democratii occidentale s-au format in urma scandalurilor
  • +4 (6 voturi)    
    Ciocoii sindicali, jos masca! (Miercuri, 16 februarie 2011, 14:32)

    Dumitru Iuga [anonim]

    V-ati pricopsit pe spinarea oamenilor pe care afirmati ca ii reprezentati si ii aparati ... Priviti-va o clipa in oglinda si jurati, daca mai credeti in ceva sfant, cu mana pe Biblie, ca nu este asa!In vreme ce sindicalistii vostri se zbat in saracie, cu salarii de mizerie, voi incasati sume enorme din ceea ce luati de la ei prin cotizatii! Cunosc bine problema din interior (Sindicatul Liber din RTVR) ... cine indrazneste sa ma contrazica il somez s-o faca, cu nume si prenume si adresa publica de e-mail personal. Asa cum fac eu - Dumitru Iuga. ////////. Din lista aia lipsesc multi, printre care si Ion Radoi ... Si nu sunt luate in consideratie privilegiile de care se bucura ... (apropo de Radoi, vila de la Poiana Tapului si alte chestii) Sa auzim de bine ...
  • +3 (5 voturi)    
    DE CE LA SECRET ?? (Miercuri, 16 februarie 2011, 14:40)

    silvia [anonim]

    Ce este la secret...,presupune a se ascunde !!!
    A se ascunde ...inseamna sa nu stie unul , altul...,ceea ce faci ,ceea ce ai spus ....etc.
    Cand nu ai ce ascunde...,nu iti este teama de nimic si nimeni.
    CONCRET ; averile la vedere ,inclusiv ale liderilor de sindicat...,stim noi toti romanii ce inseamna lider de sindicat...,cum faci pact ci dusmanul...,SA ITI FIE TIE BINE,stimate lider !!!
    Toti vedem unde lucram...,ce presupune ''bunastarea''liderului...,deci hai sa nu ii mai tinem in brate...,ei arunca un oscior sindicalistilor si paralel isi aranjeaza ei OSUL !!!!
  • +4 (4 voturi)    
    era si timpul ca... (Miercuri, 16 februarie 2011, 14:51)

    Gigi [anonim]

    si imbuibatii aia, ca Hossu, Marica si Costin sa se mai scuture de praf. Au baietii astia la firme, firmulete si tot felul de smenuri. Au banet de il intorc cu basculanta.....
  • +4 (4 voturi)    
    Schimbati dinozaurii (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:02)

    Iancu Jianu [anonim]

    Toti acesti lideri de sindicat care se afla in functie din '90 (Hossu, Costin, Petcu etc.) trebuie inlocuiti de urgenta!
  • -3 (3 voturi)    
    dezinformare? (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:10)

    nicostin [anonim]

    oare dece va vaitati ca de cercetat sunt cercetati de ceva vreme si nu am auzit nimic, oare dece azi se face galagie?????ati mai nascut un subiect mort domnilor asa zisi ziaristi
  • +3 (3 voturi)    
    NISTE BORFASI ! (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:14)

    scortosul [anonim]

    au furat si pradat tot patrimoniul sindicatelor - hotele, case de odihna , baze de tratament,....... acum nu mai stiu cum au fost vandute lei lichidate, cum au fost cheltuite miliarde de $ si marci primite din conturile ugsr-ului , nimic nu mai stiu numai sa guite ca vor statut special !! borfasi !!!
  • +5 (5 voturi)    
    Totul e politica in tara asta. (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:18)

    abur [anonim]

    PDL joaca bine spre foarte bine. Pe final de mandat lanseaza toate aceste operatiuni. Mie mi-e aiurea ca nu s-a intamplat mai de dinainte. Insa probabil inca mai erau in cardasie ascunsa cu restul penalilor politici gen (PSD+PNL+PC). Basescu nu a facut altceva decat, prin scandal continuu, sa indeparteze cat de cat PDL de restul clasei politice si sa-i aduca in stadiul: daca nu lansam operatiuni de eliminare a coruptiei, mitei, spagii, ne autoeliminam. Nimeni nu i-ar mai vrea acum in partidele lor politice. Prin urmare PDL isi joaca ultima carte si pe cea mai buna: chestia din vami, arestarea supectilor de frauda si abuz de putere gen SOV si altii, acum liderii sindicali. Incet, incet iese tot rahatul existent in Romania politica. Din pacate tot ei, PDL-ul, nu e curat si inca mai sustine niste practici invatate de-a lungul "tranzitiei". Eu sper totusi ca sa-si revina complet si sa redea Romania, romanilor. Eu am incredere in continuare!
  • +4 (4 voturi)    
    Era de asteptat (Miercuri, 16 februarie 2011, 15:29)

    LIVIU [anonim]

    era de asteptat ca partidul de 2 lei psd, sa ascunda iara ceva, de data asta averile liderilor de sindicat. comunistii astia , nu renunta la ceea ce au facut toata viata si stiu sa faca cel mai bine - sa fure tara asta. circul politic ce il face elmer fud - ponta e praf in ochii fraierilor!
  • +5 (5 voturi)    
    Nu inteleg de ce sunt ofuscati?! (Miercuri, 16 februarie 2011, 16:02)

    Rescatorul [anonim]

    Potrivit constitutiei, "nimeni nu este mai presus de lege". Mai ales ca unele sindicate si lideri reprezinta trupele de soc de tip SA sau SS ale PSD-ului lui "Che Guevara", aka Ponta infantilul. La noi, in Romania, nimic nu-i normal; nici macar sindicatele. Puah!
  • +5 (5 voturi)    
    vai de ei (Miercuri, 16 februarie 2011, 16:07)

    bozo [anonim]

    cum, zicea un lider de sindicat, foarte bine sa-i verifice. eu cred ca sarmanii sunt saraci lipiti. abia au un ban sa treaca strada. dar au niste bunici, matusi, unchi, frati, surori, cumnati si cumnate, foarte muncitori, economi, stringatori, care au pus banut peste banut la saltea . si aceasta avere va fi lasata mostenire liderilor, daca nu cumva vilele si masinile sunt si ele facute cadou de rude generoase.
    iar faptul ca psd vrea sa-i scoata curati, mira pe cineva?
  • +2 (2 voturi)    
    Piesa grea (Miercuri, 16 februarie 2011, 19:46)

    xian [utilizator]

    fostul trezorier al PSD si-a dat demisi din partid si acum sa te ti cu dezvaluiri despre filierele prin care curgeau banii la partid
  • +1 (1 vot)    
    Confiscarea averilor (Miercuri, 16 februarie 2011, 22:45)

    albirex [anonim]

    Asta e singura solutie. Sa dovedeasca ca le-au obtinut pe cai legale.
  • +2 (2 voturi)    
    intimplare.. (Miercuri, 16 februarie 2011, 22:49)

    danarad [anonim]

    ..vine o sindicalista,sa-si ceara dreptul convenit prin statut,avind un deces in familie,stiti ce-i raspunde lider-ul(a),pe un ton arogant ;auzi,ce crezi ca-i aici,casa de binefacere ?
  • +1 (1 vot)    
    sindicalisti (Joi, 17 februarie 2011, 10:47)

    duna [anonim]

    sa le confiste averile.
  • +1 (1 vot)    
    ilicitul (Joi, 17 februarie 2011, 10:57)

    ianos [anonim]

    Legea ilicitului,a dat rezultate foarte bune pe vremea comunistilor.Nu sufla nimeni in front.Nu inteleg de ce nu se revine la ea.Stiu ca a deranjat tare mult hotii si dupa revolutie s-au grabit s-o abroge,ca sa poata fura cat mai mult.Este asa de simplu,dar trebuie sa vrei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by