Seful de la Protectia Consumatorilor din Bihor, prins in flagrant luand mita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 februarie 2011, 14:11 Dosare Anticoruptie


Comisarul-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secosan, a fost prins in flagrant miercuri luand mita, in urma unei actiuni organizate de procurorii DNA Oradea.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, ca Sebastian Secosan a fost prins in flagrant miecuri dimineata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea si urmeaza sa fie dus la sediul acestei institutii pentru audieri.

Seful de la Protectia Consumatorilor este suspectat ca ar fi cerut bani pentru a-si incalca atributiunile de serviciu.

Secosan a fost numit la conducerea Comisariatului in urma cu doi ani, provenind din cadrul PSD.

Aducerea sa la DNA Oradea are loc in aceeasi zi in care seful Autoritatii Nationale a Vamilor, oradeanul Radu Marginean, a fost audiat de procurorii anticoruptie si pus sub invinuire in dosarul Vamii Halmeu, urmand sa fie cercetat in libertate pentru luare de mita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3084 vizualizari

  • +24 (24 voturi)    
    mda (Miercuri, 9 februarie 2011, 14:15)

    ribelalu` [anonim]

    Se va muta conducerea PSD acum de la Pitesti la Oradea sa reclame un nou dosar politic.
    • +16 (16 voturi)    
      PSD-ul va protesta din nou? e flagrant.. (Miercuri, 9 februarie 2011, 14:26)

      O Romanie mai Curata [anonim] i-a raspuns lui ribelalu`

      Se pare ca se misca ceva in Romania la nivel de anchete si arestari, cred ca in multi intra frica acum, sunt cu miile care merita catusele prin administratia centrala si cele locale.
      Si nici unul nu stie daca nu cumva si el a fost ascultat si fotografiat, daca anturajul nu i-a fost infiltrat de ofiteri sub acoperire.

      Bravo procurorilor de la DNA, tot respectul pentru domnul Daniel Morar !

      Sebastian Secoşean este absolvent al Facultăţii de Inginerie electromecanică din cadrul Universităţii Oradea, deţine un masterat în administraţie publică, iar din 2001 până în 2008 a lucrat ca inspector la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor. Membru PSD, acesta a avut sprijinul partidului la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de director coordonator la CJPC Bihor. În final, Sebastian Secoşean a primit, pe data de 25 mai a.c., ordinul de numire în funcţia de director coordonator, iar ieri a a vut loc formala învestire. "Este un început plin de emoţie. Doresc să implementez aici legislaţia adoptată în favoarea consumatorului, care este principalul segment de piaţă. Totodată, trebuie să îi sprijinim şi pe agenţii economici. Am mai multe proiecte legate de resursele umane şi de conduita comisarilor CJPC. De asemenea, doresc să promovez un proiect transfrontalier privind turismul şi calitatea serviciilor din Bihor şi Ungaria", a declarat Sebastian Secoşean.

      Instalarea a avut loc în prezenţa vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Silvia Mihalache, respecitv a directorului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, dar şi a subprefectului Claudiu Pop şi a colegilor din PSD.
  • +7 (7 voturi)    
    Offtopic (poate) (Miercuri, 9 februarie 2011, 14:44)

    nano2k [utilizator]

    Scuze, dar nu pot sa nu remarc un nume predestinat parca: Secosan.
  • +8 (8 voturi)    
    Mai frate, se mituieste si fura pe rupte... (Miercuri, 9 februarie 2011, 14:52)

    Ali Star [anonim]

    Te doare capul cum oficiali isi incalca atributiile de serviciu, si indeplinesc dorintele ilegale ale unor infractori, contra unor sume de bani.

    Cand ajung in fata unui oficial "angajat public", TREBUIE sa ma gandesc ca e un spagar\spertar si sa "fiu atent cu el" ca sa imi rezolv o problema?

    La mita participa IN MOD OBLIGATORIU doua parti. Noua ni se serveste doar o parte...
    • +10 (10 voturi)    
      cealalta parte participanta la mita e multimea (Miercuri, 9 februarie 2011, 15:12)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Ali Star

      multimea care da mita. daca partea asta n-ar mai exista, nici nu am mai vedea la TV ca exista atatia functionari corupti.
  • +9 (9 voturi)    
    RETEAUA II (Miercuri, 9 februarie 2011, 15:12)

    Petre Dan Constantin [anonim]

    Este de urmărit această a doua rețea. Inspectorii care se făceau că protejează consumatorii jefuiesc de ani de zile micii comercianți și întreprinzători pentru a-i apăra de consumatori și de fisc. Fiți cu ochii pe ei și veți binemerita de la poulație
    • +3 (3 voturi)    
      agentii economici au de ales (Miercuri, 9 februarie 2011, 15:19)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Petre Dan Constantin

      fie asigura bunuri si servicii de calitate & lucreaza in limitele legii, caz in care i-ar putea denunta pe inspectorii corupti de la protectia consumatorului

      fie se obisnuiesc cu ideea ca vor fi de la an la an tot mai multi consumatori care vor face sesizari, deci vor fi vizite tot mai dese din partea inspectorilor jefuitori, deci situatia nu poate avea decât doua iesiri: 1. afacerile agentilor economici se vor duce de râpa din motive complexe ce tin de proasta oferta, proasta gestiune si coruptie sau 2. agentii economici vor oferi bunuri si servicii de calitate & ii vor denunta pe inspectorii corupti (DNA-ul abia asteapta sa organizeze câte un flagrant ca cel de azi).
  • +4 (4 voturi)    
    Daca se vrea eliminarea coruptilor.... (Miercuri, 9 februarie 2011, 15:50)

    hmm [anonim]

    de ce nu dau astia o lege de genul: te-am prins in flagrant, in 48 de ore primesti sentinta? Oricum nimeni nu poate contesta un flagrant, nu?
    • +5 (5 voturi)    
      eu (Miercuri, 9 februarie 2011, 16:22)

      mda [anonim] i-a raspuns lui hmm

      dosarul lui decebal traian remes si acum zace prin tribunal... desi l-au filmat astia si zicea cu gura lui ca vrea carnati si palinca parca... :D
    • +4 (4 voturi)    
      gresit (Miercuri, 9 februarie 2011, 16:28)

      florin [anonim] i-a raspuns lui hmm

      Un flagrant este si TREBUIE sa poata fi contestat. Altfel chiar am ajunge la arestari politice.
      Vrei un exemplu?
      Esti sef la urbanism in primarie, vine un nene in audienta, lasa un plic pe masa si iese in graba. In urma lui intra mascatii cu flagrantul. Tu habar nu ai cine era ala, ce vroia, sau ce era in plic. Doar ca ai suparat pe altcineva care ti-a aranjat un flagrant.
      • +2 (2 voturi)    
        daca lasa plicul (Miercuri, 9 februarie 2011, 16:50)

        buha [utilizator] i-a raspuns lui florin

        te duci dupa persoana si i-l inapoiezi. sau esti obisnuit sa "uite" lumea plicuri pe birou, dar ti-e frica sa nu iti vina randul.
      • +1 (1 vot)    
        definitia (Miercuri, 9 februarie 2011, 17:03)

        Wild West [anonim] i-a raspuns lui florin

        Art. 254 - Luarea de mita

        Fapta functionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

        Fapta prevazuta în alin. 1, daca a fost savârsita de un functionar cu atributii de control, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.



        dupa cum lesne se poate observa, lasarea simpla a unui plic pe masa unui functionar nu angajeaza raspunderea penala pt. mita.Ea se incadreaza in circumstante factuale de pretindere acceptare ori nonrespingere.Fara astfel de actiuni comisive ori omisive nu este realizata infractiunea ca temei al raspunderii penale. Cu siguranta din moment ce s-a organizat un flagrant rezulta cert ca exista probe ori presupuneri rezonabile ca s-a pretins un folos material unei persoane(denuntator) iar invinuitul a pretins, primit s-au nu a refuzat folosul material.Mai adaug ca nimeni nu furnizeaza informatii despre persoana denuntatorului si despre activitatea profesionala ce trebuia indeplinita de functionar pentru acel folos material.P.S. nu stim valoarea mitei.
  • +1 (1 vot)    
    lupul paznic la oi (Miercuri, 9 februarie 2011, 18:20)

    bedexe [utilizator]

    si cati mai sunt din astia .... peste tot ... orice autoritate de control are destui
  • -1 (1 vot)    
    sa... (Miercuri, 9 februarie 2011, 21:04)

    danarad [anonim]

    ...ne m-ai miram de ce cei de la opc,nu te baga in seama,o institutie inutila....
    • 0 (0 voturi)    
      Faci o grava erore (Joi, 10 februarie 2011, 2:18)

      ionut [anonim] i-a raspuns lui danarad

      1. Nu generaliza. Ai facut vreodata o plangere la opc si nu ai fost tratat conform legii? Daca da vezi ca sunt institutii unde te poti adresa in cazul acesta. Eu am avut cateva probleme in orasul in care locuiesc si am fost multumit de activitatea opc-ului.
      2. Nu confunda functionarul cu institutia. Daca un functionar sau un reprezentant sau seful unei institutii este corupt asta nu inseamna ca institutia este inutila/corupta. Institutia in sine, rolul si felul in care functioneaza sunt prevazute in legi aflate in vigoare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by