Nou termen in dosarul Trofeul Calitatii

VIDEO Judecatorii au decis audierea celor 970 de martori. Cum s-au aparat Adrian Nastase si Bogdan Popovici primul ministru al conferintelor din Europa de Est

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 8 februarie 2011, 22:18 Dosare Anticoruptie


Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat marti, 8 februarie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase. Judecatorii au admis cererea avocatilor lui Adrian Nastase ca toti martorii numiti de procurori in dosar, peste 970 de persoane, sa fie citati si audiati. Daca judecatorul va decide sa ii audieze pe fiecare dintre cei 970 martori si audierile nu se vor opri dupa un numar de martori, consecinta ar putea fi amanarea unei sentinte cu cel putin doi ani de zile. La termenul de marti a fost audiat si Bogdan Popovici, presedinte Forum Invest, care este acuzat de procurori ca a fost implicat in strangere de bani pentru campania electorala din 2004 a lui Adrian Nastase.

Vezi mai jos Video cu ce spune Adrian Nastase despre termenul de astazi din dosarul Trofeul Calitatii



Ora 12:00 In fata salii unde urmeaza sa fie judecat procesul fostul premier Adrian Nastase si alte 20 de persoane asteapta inceperea sedintei de judecata. Inauntru sunt judecati primii 15 vamesi arestati preventiv pentru 29 de zile. La termenul de astazi Nastase a venit insotit si de senatorul PSD Dan Sova, unul dintre juristii din Parlament, fost partener in casa de avocatura cu Victor Ponta.
  • DNA l-a trimis in judecata, pe 20 ianuarie 2009, pe fostul premier Adrian Nastase sub acuzatia ca in 2004 s-ar fi folosit de ''influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid'' in organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala la care urma sa participe.
  • Potrivit procurorilor, Nastase ar fi beneficiat de materiale electorale in valoare de peste 10 miliarde de lei vechi, bani proveniti din operatiuni comerciale fictive derulate in urma afacerii "Trofeul calitatii in constructii". Afacerea fusese organizata de Inspectoratul de Stat in Constructii, condus pe atunci de Irina Jianu, in colaborare cu Urban Construct, o firma privata condusa de Bogdan Popovici.
Ora 12:30 Sedinta de judecata este intarziata de procesul vamesilor. La acest termen al dosarului Trofeul Calitatii va fi audiat Bogdan Popovici presedintele Forum Invest care a venit insotit de mai multi angajati. Nastase povesteste putin cu jurnalistii.

Ora 13:07
Sunt scosi din sala vamesii arestati la finalul saptamanii trecute. Incepe sedinta de judecata a dosarului Trofeul Calitatii. Se face prezenta inculpatilor si a partilor din proces. Completul de judecata este format din judecatorii: Ionut Matei (presedinte), Cristina Rotaru si Ioana Bogdan.

Ora 13:10 Asa cum a fost stabilit la termenul precedent este audiat Bogdan Popovici. Principala acuzatie a procurorilor fata de Bogdan Popovici este ca din banii din cotizatiile incasate de la firmele participante la simpozionul Trofeul Calitatii, ar fi platit societatii Eurografica materiale electorale pentru Adrian Nastase. Bogdan Popovici isi incepe declaratia:
  • “Ma bucur ca din 2005 este prima data cand pot sa vorbesc liber despre ce s-a intamplat in 2004. Trebuie sa clarific in primul rand cine sunt eu, Bogdan Popovici. Sunt probabil primul ministru al conferintelor din Europa de Est. Nu sunt un om de afaceri oarecare. [...]
  • Despre Trofeul Calitatii s-a spus si s-a scris ca ar fi fost un simpozion. Nu a fost asa a fost un sir de conferinte care s-a incheiat cu o finala la Bucuresti. Totul a fost tranparent, cu presa de fata. Nu a fost ceva secret. Totul a fost anuntat cu sase luni inainte. [...]
  • Nu sunt vinovat de faptele de care sunt acuzat de procurori. Rechizitoriul a fost scris de doi procurori rau-intentionati. Procurorii au ascuns adevarul in mod deliberat. Trebuie sa va relatez si un incident din timpul audierilor. Doamna procuror Moraru mi-a spus urmatoarele: <<Domnule Popovici, poate ca dvs. nu stiati ce se intampla in spatele dumneavoastra, dar sotia sigur stia, pentru femeile mereu stiu>> Este un dosar politic pentru ca cei doi procurori au ceva de reglat cu Adrian Nastase si PSD. Procurorii au infierat PSD-ul si pe Adrian Nastase [...]
  • Noi nu suntem membrii PSD. Am lucrat cu toate partidele cu toate guvernele. Am lucrat si colaboram si cu presedintele Traian Basescu.”
Ora 14:05 Bogdan Popovici isi continua declaratia. Prezinta instantei cateva reviste si panouri publicitare. In sustinerea sa mentioneaza constant ca procurorii i-au distrus 80% din afacere, ca face conferinte pentru toti liderii politici. Bogdan Popovici respinge acuzatiile procurorilor ca ar fi fost implicat in colectarea de bani pentru Trofeul Calitatii.  La un moment dat, intervine procurorul de sedinta si atrage atentia instantei ca acuzele lui Popovici la adresa procurorilor nu fac obiectul procesului.

Judecatorul intervine si ii adreseaza presedintelui Forum Invest mai multe intrebari legate de afisele electorale pentru Adrian Nastase, contractele dintre firmele sale si Eurografica cea care a facut materialele electroale pentru PSD, despre colectarea banilor pentru Trofeul Calitatii. Bogdan Popovici raspunde la intrebari, dar cu largi divagatii. “Vad ca la intrebarile concrete nu raspundeti. Sigur, este dreptul dumneavoastra”, spune judecatorul.

Ora 15:20 Bogdan Popoviciu vorbeste despre banii pentru campania electorala a lui Adrian Nastase:
  • “Nu inteleg de ce sunt acuzat de aceste fapte. Daca voiam sa sponsorizez partidul nu credeti ca era mai usor sa o fac direct din conturile firmei? Era mult mai simplu sa dau 10.000 la PNL, 10.000 la PD si daca tot se spune de PSD acolo dadeam 30.000. Nu era nevoie sa fac o intreaga inginerie cu Eurografica [...]
  • Pe Adrian Nastase l-am cunocut in ani 94-95 si a fost invitat ca vorbitor la mai multe conferinte si pot sa va spun ca a ridicat nivelul acestor conferinte. Eu nu am fost membru de partid, am fost pentru o luna membru in CFSN dupa care am ajuns la ministerul Culturii cu Andrei Plesu. Pot sa va spun ca niciodata nu am discutat cu Adrian Nastase despre carierea sa politica. Pe intreg mandatul sau de premier cred ca a fost invitat de doua sau trei ori. [..]”
Ora 16:15 Avocatii celorlalti inculpati si procurorul de sedinta ii pun intrebari lui Popovici. Multe dintre intrebari au fost deja pus de judecator.

Ora 16:30 Dupa trei ore Popovici isi incheie declaratia. Se trece la judecarea probelor, avocatii formuleaza cereri. Toti avocatii cer audierea in sedinta publica tuturor martorilor din dosar, adica a 970 de persoane. Avocatii si-au motivat cererea prin faptul ca martorii nu au fost audiati in prezenta avocatilor inculpatilor. Avocatii inculpatilor au mai solicitat in plus audierea a inca 200 de martori si realizarea de expertize contabile.

Ora 16: 55 Procurorul de sedinta cere completului de judecata sa respinga toate cererile pentru ca nu se sustin si nu sunt relevante pentru stadiul actual al procesului.

Ora 17:05 Completul delibereaza pentru cateva momente si decide: este admisa cerea de audiere a celor peste 970 de martori. Judecatorul mentioneaza insa ca dosarul se va judeca in termene date de pe o saptamana pe alta. Noul termen este fixat pentru 18 februarie ora 9, cand vor fi audiati primii 13 martori. In privinta audierii celorlati 200 de martori si a celorlalte cerei judectorii au mentionat ca se vor pronunta la viitoarea sedinta.

Adrian Nastase cere cuvantul: Mi-ar face placere sa stau cate trei zile pe saptamana la instanta, pentru ca am trei dosare insa asta imi afecteaza activitatea mea. Trebuie sa fiu prezent in Parlament, ori daca in fiecare saptamana stau aici nu mai pot sa imi exercit functia.

Judecator: Nu este obligatorie prezenta dvs. vom decide in consecinta... [Nastase intervine peste judecator] Va rog sa nu vorbiti. Credeti ca eu vreau sa judec la nesfarsit. Nu vreau sa ma pensionez judecand acest dosar.
Judecatorul se ridica brusc si pleaca.

Ce inseamna audiera celor 970 de martori

Decizia judecatorilor de a audia toti cei 970 de martori inseamna practic amanarea unei sentinte cu cel putin un an si jumatate, daca luam in calcul ca in fiecare sedinta de judecta vor fi audiati 13 martori. Asta in cazul in care judecatorul ii va audia chiar pe toti cei 970 de martori. Judecatorul ar putea decide dupa un anumit numar de martori audiati sa opreasca audierea celorlalti martori.

In plus fata de prelungirea procesului din cauza celor 970 de martori putem sa adaugam amanarile legate de proceduri: martori care nu au fost citati la adresa corecta, martori care nu isi angajeza avocati etc. Pe langa asta mai pot fi adaugate luni bune de audieri daca judecatorii admit audierea si celor 200 de martori propusi de avocatii lui Nastase si a celorlalti inculpati.

Ora 17:20 Dupa terminarea sedintei Adrian Nastase face cateva declaratii. Intrebat de decizia judecatorilor de a audia cei 970 de martori Adrian Nastase a raspuns in felul urmator: "Toti acesti martori nu i-am propus eu sunt propusi de procurori. Egalitatea de arme in instanta prevede ca ei sa fie audiati. Nu este vina mea ca ei au propus 970 de martori. Acuma probabil ar fi vrut sa treaca la... Acest complet de executie cum l-am numit eu este ambarasat de numarul mare de martori pentru ca trebuie sa ii audieze. Asta e ceasul rau"
  • Liderul PSD a comentat sedinta de judecata de marti si pe blogul personal. Citeste postul Din surse judiciare






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5156 vizualizari

  • +24 (26 voturi)    
    970 de martori... (Marţi, 8 februarie 2011, 22:55)

    io [anonim]

    Sunt sanse sa intram in cartea recordurilor
    • +9 (9 voturi)    
      Nastase nu vrea o sentinta! (Miercuri, 9 februarie 2011, 7:47)

      cinic [anonim] i-a raspuns lui io

      el spera sa se suspende procesul odata cu venirea USL la guvernare si sa poata deveni Ministru de Justitie.
  • +17 (19 voturi)    
    foarte tare ... (Marţi, 8 februarie 2011, 22:55)

    dorel [anonim]

    deci daca tot o faci ... macar furi pe fata si aduci toata romania ca martori ... in 60 de ani se prescrie fapta si gata .... CURAT!
  • +12 (12 voturi)    
    quod licet jovis (Marţi, 8 februarie 2011, 23:14)

    demaGOGU [anonim]

    AN sa fie oare pestele pe care trufasul Occident il doreste ptr a ridica MCV-ul de deasupra Romaniei
  • +16 (18 voturi)    
    Poftim ? (Marţi, 8 februarie 2011, 23:16)

    HP [utilizator]

    Ce inseamna "ambarasat" ?!?!

    Penibilul de Nastase se face de toata minunea folosind termeni adaptati din limba engleza. Nu inteleg de ce e privit ca un tip rasat, e pur si simplu prost. Vezi verbul "to be embarassed".
    • +2 (2 voturi)    
      Totusi ... (Miercuri, 9 februarie 2011, 1:16)

      Andrei Avram [anonim] i-a raspuns lui HP

      AMBARASÁ vb. I tr. (Rar) A încurca, a provoca încurcătură; a pune în încurcătură pe cineva. [< fr. embarrasser].

      http://www.webdex.ro/online/dictionar/ambarasat
  • +5 (5 voturi)    
    parerea ‮aem (Marţi, 8 februarie 2011, 23:22)

    st [anonim]

    toti vamesii sunt corupt‮i
  • +12 (12 voturi)    
    cind infractorii isi dau mina pe deasupra romaniei (Marţi, 8 februarie 2011, 23:35)

    micaeb [anonim]

    ce fac cetatenii??? politica strutului....daca nu sintem ca ei, sa nu fim nici ca noi...; prin excludere...trageti voi concluzia...
  • +20 (20 voturi)    
    Ce chestie ... (Miercuri, 9 februarie 2011, 0:05)

    ASIMO [anonim]

    .... dom'le! Iaca, o justitie jenanta, judeca doar oameni nevinovati, doar arhangheli derapati intr-o lume nemernica! Refuz sa cred ca Nastase este altfel decat o aroma de tamaie intr-un closet de front, iar lipsa aureolei sale de inger este de fapt un accident provocat de diavolii din turma condusa de Basescu! Nastase si camarazii sai sunt prin firea lor cetateni model, buni crestini si tot ceea ce li se intampla acum este nimic altceva decat o sarada de defaimare pe care dumnealor nu o merita! Ptiu drace, iar eu sunt un potent umorist cu aspiratii la premiul Pulitzer pentru pamflete gratuite elucubrate seara, din plictiseala!
    P.S. Ma rog sa vad Justita aplicata ca la carte si traiesc cu speranta ca voi fi viu in ziua in care Nastase va deveni ocupant al unei celule la Gherla/Balta Alba/Aiud intr-o puscarie cu condamnare lunga in carca!
    • +8 (8 voturi)    
      esti.... (Miercuri, 9 februarie 2011, 7:38)

      oh [utilizator] i-a raspuns lui ASIMO

      ... demential! Mi-ai adus zambetul pe buze de dimineata. :) Foarte fain comentariul tau. " ..aroma de tamaie intr-un closet de front" :)))) Asta e Adrian Nastase. Ai licenta poetica pentru expresia asta.
    • +1 (1 vot)    
      ce e aia elucubrate (Miercuri, 9 februarie 2011, 10:00)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui ASIMO

      noi il vrem la Colibasi, sa il avem aproape.
      • +3 (3 voturi)    
        De acord, daca puscaria este la Colibași... (Miercuri, 9 februarie 2011, 11:55)

        Optimista [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

        Năstase ...al vostru să fie. Sper să-i găsească acolo și pe Nicolescu și pe toți hoțomanii cu care el și Pendiuc au înțesat conducerea roșie psd-istă a orașului Pitești și a jud. Argeș
        • +3 (3 voturi)    
          de puscarie vorbeam nu de Dacia (Miercuri, 9 februarie 2011, 12:45)

          GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Optimista

          sper sa intilneasca multi alti ca el acolo
  • +21 (21 voturi)    
    Nu il mai suport (Miercuri, 9 februarie 2011, 0:18)

    felix [anonim]

    Pot sa mai reduca astia salariile cu 50% dar Nastase nu are voie sa mai ajunga la conducere prin sageata Victor Ponta. O sa votez clar anti USL si sunt convins ca o sa imi conving toti prietenii si familia sa faca astfel. Nu il mai suport pe acest sef al mafiei pesediste.
    • -3 (7 voturi)    
      uite (Miercuri, 9 februarie 2011, 6:14)

      bula [anonim] i-a raspuns lui felix

      mai bine iti convingi prietenii sa te aleaga pe tine. asa se naste un leader....si poate te votam si noi,.......ca doar de asta sintem buni, ori stam acasa, ori votam contra, ori balacarim, nu ne implicam ca sa nu suferim mai mult...prosti
      • +4 (4 voturi)    
        Hei, voi! (Miercuri, 9 februarie 2011, 10:11)

        Malone_M [utilizator] i-a raspuns lui bula

        Iubitori de nastase, oare e asa de greu sa recunoasteti ca omul asta e un ipocrit imbogatit pe spinarea noastra? Crezi tu, domnule bula, ca odata venit la putere acest om va face ceva pentru dumneata? A fost deja conducator multi ani si s-a vazut ce a facut: a continuat distrugerea statului inceputa de artizanii dezastrului de dupa '89. Am sau nu dreptate?
  • +13 (13 voturi)    
    Despre Forum Invest (Miercuri, 9 februarie 2011, 2:08)

    nadine [anonim]

    Nu stiu cati judectori isi mai arunca ochii pe forumuri. Just in case: in anul 2003 mobilizare mare de forte a disporei romanesti la Bruxelles. La hotel Conrad Forum Invest organiza o mare dezbatere despre oportunitati de investitii in Romania. M-am dus si eu. A sosit si initatul de onoare, Marele Zeus, adica Nastase. Si-a inceput speech-ul in engleza cu welcome my friends. Dar stupoare, dupa 10 min ne-am dat seama ca ne vorbea noua in engleza!!!?? Asa ca cineva i-a spus, suntem numai roamani si puteti vorbi romana. Noi expatii Romaniei eram marii investitori??!! In pauze am dorit sa aflam si noi cine sunt acesti Forum Invest? Asa am aflat ca ei reprezinta o fundatie de interes national, finantata de Guvern (Nastase) facuta cu scop propagandistic. Deci un caz tipic de spalare de bani atata timp cat conducerea fundatiei a ramas in Belgia sa participe la: licitatii de obiecte de arta, la Anvers sa cumpere diamante (atunci a fost achizitionat cel mai scump diamant al anului din Anvers cu o valoare de 450.00 euro. Ghici pentru cine s-au facut cumparaturile? Asa ca procurorii la un "rafinat" trebuie sa utilizeze metode raafinate de ancheta.
    • -3 (3 voturi)    
      noua ne trebuie socialism cu (Miercuri, 9 februarie 2011, 6:16)

      sipa [anonim] i-a raspuns lui nadine

      baieti scoliti afara, dar inca romani.
    • -6 (6 voturi)    
      Esti si intoxicator/intoxi - si oarecummm ...muuu (Miercuri, 9 februarie 2011, 9:27)

      MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui nadine

      1. Oare de ce as avea incredere in cineva care
      zice ca e roman din strainatate si care vrea cu certituudine raul celor ramasi acasa - motiv pentru care le-a alterat in mod criminal votul ?
      2. Oare de ce as vea incredere in cineva care zice ca e roman din strainatate si care in 2003 umbla pe la forumurile lui Nastase in chip de investitor - scopul real fiind acela de a accesa gustarile din pauze.
      3. Oare de ce as avea incredere in cineva care se da roman din strainatate - si pe urma turuie niste informatii de tipul celor pe care de regula le culeg securistii care sunt sau au fost in misiune ?
      4. Oare de ce as avea incredere intr-un ”cadru” care lucreaza cu ”informatii” dar care inca nu a aflat inca cine poarta indicativul ”Zeus” si are pe constiinta bisnita facuta la Anvers.
      • +3 (3 voturi)    
        Esti orb,Mihai 2. (Miercuri, 9 februarie 2011, 9:58)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

        Nu inteleg de ce pui mai presus imaginea unui excroc ca Adrian Nastase,decat imaginea PSD care,daca nu ar fi unii indivizi ca Nastase,ar fi un partid interesant si onorabil.Acelasi Nastase cu stofa lui de excroc face mitinguri de infierare proletara a justitiei ,atunci cand cate un cap de mafiot este saltat de justitie.Nastase face atat de mult rau Romaniei nu prin ce a furat, ci prin modul de sfidarea a legii si bunului simt.Am impresia ca numai moartea ne va scapa de el.Blestemat sa fie.
        • 0 (0 voturi)    
          PSD nu va fi nicand onorabil. Nici DNA competent (Miercuri, 9 februarie 2011, 12:05)

          MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui mircea

          S-a stabilit la loja ca PSD = PCR ,
          deci tu esti orb daca iti inchipui ca băietii lui Base sunt capabili de alta idee de lupta politica.

          Mai precis PSD=PCR , iar Iliescu trage toate sforile si le va trage si la 5 ani dupa ce va muri...

          *
          Cand au umflat dosarul cu 970 de nume de martori (...fiecare dintre ei a dat cu siguranta si o prima declaratie la Parchet...) procurorii trebuiau sa știe ca acele probe nu sunt valabile decat daca Nastase renunta la reaudierea lor și de catre judecatori.
          Fraier ar fi fost sa renunte, dupa cum fraier ar fi Păsat sa demisioneze acum.

          Fraier ar fi fost Nastase
          sa le spuna anchetatoilor
          ca nu il pot trimite in judecata fara ”audierea la Comisiade la Cotroceni” procedura valabila de la data comiterii infractiunilor)
          Si-a pastrat toti asii in maneca si i-a aruncat incet, incet pe masa in fata Inaltei Curti.
          Asa a coniderat el ca trebuie sa isi exercite
          dreptul la aparare - asa considera Pasat , asa conidera Ridzi, asa a coniderat Basescu in dosarul Flota.
          Sigur ca Nastase ne e antipatic (mie totusi din ce in ce mai puti - cand ma uit la termeni de comparatie).
          Totusi lipsa de calficare juridica a procurorilor DNA este principala cauza a stagnarii doarelor .
          Baietii sunt ca miltienii pusi la testul de inteligenta: introducerea unui dop rotund in gaura adecvata: in cea rotundă? in cea triunghiularț ?
          Testul a fost irelevant in ceea ce priveste inteligența , dar a demonstrat ca militieni au o pregatire fizica demna de invidiat.
  • +2 (2 voturi)    
    ? (Miercuri, 9 februarie 2011, 6:02)

    nicustrom [anonim]

    Hotii strga pe toate
    televiziunile ,ce mai comentezi tov. Ponta?
  • +2 (2 voturi)    
    oua? (Miercuri, 9 februarie 2011, 7:04)

    lady_c [anonim]

    cred ca la asta se referea Nastase cand vorbea de numaratul oualor :))
  • 0 (0 voturi)    
    Mai devreme... (Miercuri, 9 februarie 2011, 7:44)

    Andrei [anonim]

    ...sau mai tarziu, tot or sa iasa la iveala matrapaslacurile, in caz ca exista. Si totusi, sunt si criminali perfecti...
  • +3 (3 voturi)    
    Ar fi interesant (Miercuri, 9 februarie 2011, 9:34)

    gigi [anonim]

    sa-l bage astia la zdup, un gest simbolic. Incet-incet aura de invincibil de duce pã (n-am stiut niciodata, se zice "pe" sau "pã"!?? cred cã "pã") pix
  • -2 (2 voturi)    
    si,pana la urma,.... (Miercuri, 9 februarie 2011, 9:35)

    egroeg [anonim]

    cine-i opreste pe procurori sa renunte la mare parte din martorii propusi,daca ,asa cum spune Nastase,au fost initial propusi de parchet?
    • 0 (0 voturi)    
      Minciuna in forma continua (Miercuri, 9 februarie 2011, 12:44)

      Grigore [utilizator] i-a raspuns lui egroeg

      Inculpatul prin intermediul avocatilor sai! Este raspunsul la intrebarea dv.diversionista intrucat Intrebarea justificata era:: Cum s-a ajuns in aceasta situatie aberanta? Sa vedem!
      La a n-a sedinta de judecata s-a ajuns la citarea primului martor.In acest moment al procesului,avocatii lui Nastase solicita:" audierea in sedinta publica tuturor martorilor din dosar" care intamplator sunt in numar de 970 ba mai vor inca 200.Acum ati inteles ca v-ati lasat prostit de idolul dv. care minte in forma contiuna ,sa folosim o expresie apropiata vocabularului juridic.Vedeti si raspunsul lui la intrebarea din finele articolului
      • 0 (0 voturi)    
        ca diversionist,prostit,si Nastase drept idol.... (Miercuri, 9 februarie 2011, 16:28)

        egroeg [anonim] i-a raspuns lui Grigore

        nu va spun decat ca am cunoscut procese penale in care procurorul sau completul de judecata a considerat ca se poate renunta la audierea unor martori propusi initial.Asta ma face sa cred ca etichetarile dvs sunt de prost gust.Ca sa va fundamentati afirmatia ca mi-ar fi idol ar trebui sa vedeti postarile mele anterioare la temele legate de Nastase.
  • +1 (3 voturi)    
    Nu vedeti ca Nastase isi bate joc de noi ? (Miercuri, 9 februarie 2011, 9:53)

    cornel [anonim]

    De cand a format asazisul USL isi bate si mai tare joc de poporul asta. Acum are si aliati: liberalii lui Saftoiu si a altora ca acestia !
  • 0 (0 voturi)    
    970 (Miercuri, 9 februarie 2011, 11:56)

    John62 [anonim]

    În "iepocă" circula un banc : "La admiterea în "Ştefan Gheorghiu" se prezintă 2 candidaţi; unul cu pile iar celălalt fără. Întrebarea pusă de examinator(pentru primul candidat) este următoarea : în anul 1907 a avut loc răscoala ţăranilor şi au murit 11.000. În ce an a avut loc răscoala? Pentru al II-lea candidat : suportul întrebării rămâne acelaşi dar dumneavoastră trebuie să ne spuneţi NUMELE celor care au murit:"
  • +1 (1 vot)    
    Cine il poate da in gat? (Miercuri, 9 februarie 2011, 12:59)

    Guliver [anonim]

    Pe Nastase in gat il poate da un SINGUR om si nu DNA-ul cu care Nastase joaca table. Cu toate ca el se joaca de-a pisica cu soarecele cu DNA-ul, romanii nu sunt idioti sa nu vada ca omul fuge de justitie si asta este mai impotant decat orice condamnare. Dar cine este omul care-l poate da in gat? Numele lui este, Miki Spaga. Porecla de Miki ii vine tot de la Nastase care ii pusese la dispozitie o vila de protocol pe Aviatorilor unde chema la el fiecare firma care castiga contracte cu statul si le cerea comisionul. Era evident pentru Nastase. Casa era protejata cu o cusca Faraday in pereti ca sa nu poata fi interceptat si inregistrat. Sunt mii de firme care pot depune marturie: HP, IBM, Microsoft, Siveco, etc. Ca sa le amintesc numai pe cateva din IT. Cu siguranta ca firmele nu o vor face. O poate face insa Miki macar pentru a scapa de porecla care tot de la Nastase i se trage. Hai Miki, curaj!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by