​Cheltuielile cu informatizarea in institutiile de stat (7): Ministerul Justitiei: 20 milioane euro, proiecte cu fonduri PHARE si alte contracte cu bani de la buget/ (8) Agentia pentru IMM-uri, contracte de 150.000 lei in 2 ani

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Luni, 20 septembrie 2010, 18:39 Dosare Anticoruptie


 documente
(20 Sep 2010) PDF, 472KB
(20 Sep 2010) PDF, 73KB
​Ministerul Justitiei a transmis HotNews.ro o lista de sapte contracte incheiate in cadrul unor proiecte cu finantare europeana PHARE. Din suma totala de 19,89 milioane euro, circa 40% sunt fonduri nationale, adica aproximativ 7,7 milioane euro. Pe langa aceste proiecte, au mai fost alocate cateva contracte cu bani de la buget, care insumeaza circa 656.000 lei. O alta institutie, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM a transmis o lista de 6 contracte aparent timide, care insumeaza putin peste 150.000 lei. De mentionat ca aceasta Agentie nu a transmis decat contractele incheiate de la infiintarea sa oficiala, in 2009. De fapt, este vorba de fosta Agentie Nationala pentru IMM si Cooperatie, care anterior fusese Ministerul pentru IMM.

(7) Pe lista contractorilor cu Ministerul Justitiei, la componentele de informatizare din cadrul unor proiecte finantate prin programul PHARE, se gasesc firme precum Romsys SA, Softwin, Bull Romania, European Dynamics SA, Forte Business Services SRL. Cel mai consistent contract, de aproape 12 milioane de euro, a fost atribuit firmei FORTE Business Services SRL in cadrul unui proiect denumit "Continuarea procesului de informatizare la nivelul sistemului judiciar - Sistemul de Arhivare Electronica (Proiect de investitii)".

La capitolul contracte cu bani de la bugetul de stat, lista contractorilor este formata din SC Conexiuni 2544 SRL, 4 Dimendion Media SRL, Indaco Systems, SIVECO.

Vezi lista integrala a contractelor in documentul atasat (Contracte Ministerul Justitiei).

(8)
Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (AIPIMM) a fost infiintata abia in 2009, asa cum transmite institutia, asadar nu poate sa furnizeze informatii anterior Ordonantei de infiintare. De atunci si pana in prezent, institutia a incheiat 6 contracte de 150.000 de lei. Contractori: SC Media Net SRL, Soft Expert SRL, SC Compania de Informatica Neamt SRL, toate trei cu cate doua contracte - in 2009 si, respectiv, in 2010.

De mentionat faptul ca AIPIMM este, de fapt, fosta Agentie Nationala pentru IMM si Cooperatie, cu unele modificari de atributii, agentie care a fost condusa pentru o perioada de Joszef Csaka. Anterior, Agentia a fost condusa de Eugen Ovidiu Chirovici si inaintea acestuia, pe cand Agentia era Ministerul pentru IMM, la conducerea institutiei s-a aflat Silvia Ciornei.

Vezi lista de contracte in documentul atasat (Contracte AIPIMM).

HotNews.ro a solicitat mai multor ministere si alte institutii de stat lista contractelor atribuite pentru: Servicii de intretinere si reparatii de software/ servicii de dezvoltare si implementare software/ Servicii de mentenanta software; valoarea fiecarui contract atribuit si operatorii economici carora le-au fost atribuite contractele. Vom reveni cu aceste informatii de indata ce vor fi disponibile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1987 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ONRC (Luni, 20 septembrie 2010, 19:23)

    ONRC [anonim]

    http://www.zf.ro/eveniment/romsys-va-dezvolta-pentru-registrul-comertului-un-portal-online-de-15-3-mil-euro-5275071/


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by