Exclusiv HotNews.ro​

VIDEO Daniel Morar: Sunt dosare in lucru care vizeaza marea coruptie. Nu pot sa va dau exemple, dar dosare sunt. Si de medie coruptie, si de mare coruptie​

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 13 septembrie 2010, 20:54 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au in lucru si dosare de mare coruptie, nu doar dosare cu inspectori, ofiteri de polititie sau directori de banca, asa cum o arata comunicatele din ultimele luni, a declarat procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, la Discutia de Luni, difuzata la HotNews.ro si RFI. "Se lucreaza si pe dosare cu inspectori de nu stiu ce institutie, dar si pe dosare cu oameni cu functii politice", a declarat Morar. Intra in articol si vezi un interviu in varianta VIDEO, in care seful DNA explica de ce se lungesc procesele in Romania, ce solutii sunt sa se judece mai repede, cum sunt contestate interceptarile in instanta si ce spune despre cazurile Dan Diaconescu sau Monica Iacob Ridzi.
  • Vezi si sectiunea HotNews.ro Dosare de coruptie pentru a vedea de cand stau in instanta marile dosare, cu Nastase, Mihailescu, Mitrea, Ridzi, Mantog, Remes sau Copos.
  • CSM-ul n-a adus schimbari semnificative in ce priveste responsabilizarea magistratilor si accelerarea procedurilor de judecata. (...) Nu e posibil ca atunci cand ai probe sau date ca un magistrat obedient se angajeaza in fata unor oameni politici inculpati ulterior pentru fapte de coruptie sa aranjeze anumite dosare sa fie cercetat disciplinar si sa primeasca o sanctiune nesemnificativa, de 15% din salariu pe trei luni. E vorba de un magistrat din cazul Voicu, Cristian Jipa (n.r. judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie)
  • La unele e posibil, fapte comise prin 2005, sa ne apropiem de termenul de prescriptie. Mai ales ca nu s-a dat o solutie in prima instanta si mai avem doua grade de jurisdictie. (...) N-as vrea sa personalizez, dar dosarul Copos, da, e un dosar vechi, intr-adevar, si ca fapta, si ca stat pe rolul instantei.

Imagine si montaj video: Bety Blagu

Cele mai importante declaratii facute de Daniel Morar la Discutia de Luni
  • Avem o situatie paradoxala. Avem o hotarare judecatoreasca in dosarul favorizatorului in cazul Stramutati de lux, care merge ulterior in instanta, pe cand n-avem o solutie in primul dosar, care este mai vechi.
  • Daca ne uitam la statistici, aproximativ 20 de dosare din marile dosare de coruptie sunt in instanta de 3 sau de 4 ani. Alte 15 dosare sunt in instanta de mai mult de doi ani de zile. In nici unul dintre aceste dosare nu s-a pronuntat nici macar o hotarare, desi pe ansamblu, in majoritatea dosarelor de media coruptie, sau obisnuite, se pronunta chiar hotararea definitiva intr-un interval de trei ani, considerat rezonabil.
  • Exceptiile tin dosarul in loc. Una din piedici era exceptia de neconstitutionalitate, care suspenda automat dosarul. S-a rezolvat prin modificarea legii, care nu mai obliga la suspendare. Dar nu este suficient. De ce nu este suficient? Si fara ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate, dosarele tot stau pe rolul judecatorului de caz trei ani, sau trei ani si jumatate fara sa inceapa cercetarea judecatoreasca. Ce arata asta? Arata ca inculpatii sunt extrem de inventivi. Se vor ridica alte exeptii decat exceptia de neconstitutionalitate. Sunt o gramada de alte exceptii: exceptii de procedura. Ridica exceptia lipsei de aparare, exceptia lipsei unui interpret.
  • Solutia e una legislativa, insa in final solutia sta la judecator, la magistratul care trebuie sa dea o solutie. De ce spun asta? Putem sa facem cate modificari legislative vrem, intotdeauna se vor gasi exceptii care pot fi ridicate, intotdeauana inclupatii si avocatii lor vor avea interesul sa traga de timp si atunci depinde de judecator. De ce sunt anumite cauze judecate de anumiti judecatori intr-un termen rezonabil, cauze care nu sunt deloc mai grele decat altele, care stau patru ani de zile pe rolul unei instante fara macar sa inceapa cercetarea judecatoreasca.
  • CSM si autosesizarea. Judecatori care amana dosare. Eu cred ca judecatorul trebuie sa nu-i mai permita acelui inclulpat sa-si bata joc de un dosar. Eu stiu ca CSM a facut in anumite situatii verificari tocmai pe tergiversarea solutionarii dosarelor. Din punctul meu de vededere, CSM ar fi trebui sa se sesizeze din oficiu, adica erau niste analize si discutii din spatiul public si CSM-ul se sesizeaza de regula din oficiu cand li se pare ca s-ar fi putut comite o abatere disciplinara. (dosarul Arme de Vanatoare, Dosarul Loteria unde avem 3, 4 ani intarziere) Si in cazul asta cred ca trebuia sa se sesizeze, pot sa o faca si acuma, si sa verifice daca este sau nu intameiata acea tergiversare. Si sa ne spuna daca-i normal sa stea un dosar pe rolul unei instante fara sa inceapa cercetarea. CSM-ul este obligat sa se seizeze cand vede ca anumite termene sunt vadit nerezonabile, sa vada daca tergiversarea este justificata sau nu, si daca nu este justificata sa aplice sanctiuni disciplinare. Pentru ca aceasta este atitudinea pe care trebuie sa o ai fata de un magistrat care, in loc sa judece, amana continuu.
  • Cazul Jipa si 15% din salariu pe trei luni. Din punctul meu de vedere, CSM-ul n-a adus schimbari semnificative in ce priveste responsabilizarea magistratilor si accelerarea procedurilor de judecata. In contextul in care constati tergiversari, trebuie sa intervi si sa aplici sanctiuni daca e cazul. Am vazut mai multe actiuni de aparare a reputatiei magistratilor decat de sanctionarea lor. Nu e posibil ca, atunci cand ai probe sau date ca un magistrat obedient se angajeaza in fata unor oameni politici inclupati ulterior pentru fapte de coruptie sa aranjeze anumite dosare, sa fie cercetat disciplinar si sa primeasca o sanctiune nesemnificativa de 15% din salariu pe trei luni. E vorba de un magistrat din cazul Voicu, Cristian Jipa (n.r. judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie) .
  • Lansez o opinie ca simplu jurist. Raportat la ce au vazut procurorii de caz, aspectele pentru care a fost cercetat si sanctionat acest domn judecator ar fi reclamat alta pedeapsa. Aia este absolut nesemnficativa. Tai din salariul unui judecator 15% probabil cand nu vine la serviciu. Nu cand dansul cu incalcarea demnitatii unui magistrat se angajeaza in fata unor oameni politici, care cum am vazut acum sunt in arest, sa aranjeze dosare si scapa cu o banala sanctiune. Deci nu mi se pare ca in felul acesta CSM responsabilizeaza corpul magistratilor.
  • Nici principial nici legal nu mi se pare ca actualii membri CSM sa candideze la un nou mandat. Interpretarea dansilor ca au candidat inainte de a fi aceasta prevedere legala, ca au dreptul doar la un singur mandat, nu tine din punct de vedere legal. Adica ei erau intr-un mandat in curs, li se respecta mandatul de sase ani, a venit o lege care spune ca fiecare membru al CSM poate sa aiba un singur mandat. Mie mi se pare cat se poate de clar.
  • Prescriptia in dosarul Copos si noile Coduri. N-am facut o analiza, dar sunt cateva dosare in pericol de prescriere. Cu prescriptia e o situatie mai  complexa. Termenul de prescriptie e determninat de maximum prevazut de lege. Acuma, stim ca in noul Cod Penal pedepsele sunt mai mici decat in legislatia actuala. Probabil ca multi au interesul sa traga de timp pana la intrarea in vigoare a noului Cod Penal, pentru ca fiind legea mai favorabila se va aplica acea lege, fiind pedeapsamai mica, si termenele de prescriptie mai mici. La pedepse de pana la cinci ani de zile, un termen de prescriptie ar fi undeva la sapte ani jumate. La majoritatea infractiunilor pe care le avem noi, pana la opt ani, cum e luare de mita, avem un termen de prescriptie undeva la 12 ani. La unele e posibil, fapte comise prin 2005, sa ne apropiem de termenul de prescriptie. Mai ales ca nu s-a dat o solutie in prima instanta si mai avem doua grade de jursidictie. (...) N-as vrea sa personalizez, dar dosarul Copos, da, e un dosar vechi, intr-adevar, si ca fapta, si ca stat pe rolul instantei.
  • Dosare in lucru. Dosarele se formeaza in timp, se construiesc in timp. Dupa cum ati vazut de-a lungul acestor ani, sunt perioada in care, de-a lungul unei luni sau doua, apar foarte multe dosare importante, de coruptie, care vizeaza mediul politic. Sunt dosare in lucru care vizeaza marea coruptie, cum au fost intotdeauna. Nu pot sa va dau exemple, dar dosare sunt. Si de medie coruptie, si de mare coruptie. Se lucreaza si pe dosare cu inspectori de nu stiu ce institutie, dar si pe dosare cu oameni cu functii politice.
  • Anul 2010 a fost anul hotararilor judecatoresti. Noi pana in acest an n-am avut hotarari judecatoresti definitive de condamnare a unor persoane care ar putea intra la marea coruptie. In acest an au ramas definitive hotararile de condamnare pentru fapte de coruptie a unui parlamentar si a doi primari de municipiu, persoane importante. Astea au ramas definitive in cazul anului 2010. Tot in cursul anului 2010 si in cursul anului 2009 au fost pronuntate hotarari de condamnare care nu sunt definitive a unui alt parlamentar, a doi secretari de stat si a unui presedinte de consiliu judetean. Nu sunt putine raportat la ce s-a intamplat anii anteriori.
  • Cum sunt contestate interceptarile. Sunt si eu magistrat de 20 de ani. Eu l-as intreba pe inclulpat ce contesti, care anume parte din aceste interpretari le contesti. Va dau acest exemplu pentru ca este o alta modalitate de a tergiversa la nesfarsit. Suntem in termen de cate cinci, sase, sapte luni, in care se cere expertiza. Inculpatul spune faceti la toate. Sunt sute de minute, sute de ore, e o munca titanica. Ce sa expertizezi, minut cu minut? Ce poate face aici magistratul, sa-l intrebe, domnule inculpat, care anume parte, ce contestati? Poate nu contesta 300 de minute, poate contesta 2 minute. Si atunci expertiza merge mai repede. E mult mai simplu ca expertul sa analizeze un fragment. Dar cand ii dai expertului tot materialul, cum sa analizeze 300 de minute sau cateva ore? Vorbesc de o modalitate care se practica.
  • In 2005, la o intalnire cu procurorii americani, eu, dupa 15 ani de magistratura, am ramas surprins cand ei mi-au spus ca nu au un dosar de coruptie fara interceptari. Pentru ca noi, pana in 2005, faceam dosare, in general, pe ce mergeau: pe probatiune testimoniala, adica declaratii de martori. Dar nu vad de ce s-ar speria cineva ca exista interceptari. E mijlocul cel mai coerent, cel mai curat de a dovedi ca cineva a comis sau n-a comis o fapta penala. E mijlocul de proba cu capacitatea cea mai puternica de convingere. Adica un judecator crede, isi formeaza convingerea auzindu-l pe inculpat mai degraba decat audiind doi martori care pot fi interesati. Nu vad de ce deranjeaza, pentru ca e un mijloc de proba admis de lege si este un mijloc de proba utilizat doar cu aprobarea judecatorului. In marea majoritate a cazurilor, interceptarile duc la inculpari si la condamnari.
  • Suntem pe cale de a ne lamuri in cazul flagarantului ratat 2005 in cazul Dan Diaconescu. Revazand si eu lucrurile din spate, mi-am ridicat serioase semne de intrebare si procurorul de caz (altul decat cel din 2005) mi-a adus la cunostinta ca investigheaza si acest aspect. E in interesul nostru sa se lamureasca cat mai repede, mai ales daca noi il putem lamuri daca-i vorba de comiterea unor fapte penale.
  • Am facut si cererea de perchezitie si o cerere de urmarire pentru alte fapte in cazul Ridzi, care au fost trimise de aproximativ sase luni la Parlament si sunt pe rolul Parlamentului. Intrucat nici unul din cei doi, nici ministrul nici procurorul general nu ne-au comunicat ca s-ar fi luat o decizie, inseamna ca nu s-a intamplat nimic. Si nu s-a intamplat nimic, ca am fi aflat si noi din presa. Dar, cred ca e timpul sa se ia totusi o decizie, ca s-a ridicat acel sistem informatic si asteptam autorizatia pentru a face o perchezitie. Sistemul informatic e la noi, e sigilat, asteptam  autorizatia pentru a face o perchezitie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8159 vizualizari

  • -8 (26 voturi)    
    Dosarul Dnei Ridzi.... (Luni, 13 septembrie 2010, 21:48)

    lili [anonim]

    Peste vreo 5-10 ani, cand se va prescrie..... Sunt multe dosare de coruptie ale unor oameni politici si zac toate la Parlamentul Romaniei sau la Procurorul general, mai zice DL Morar si noi asteptam sa-l judece pe Vantu......Da, sa se faca justitie ca lumea in Romania, nu asta vrem ??!!! vai de justitia noastra, cam asa ceva spune Dl Morar......
    • +3 (5 voturi)    
      e grele, mon cher... (Marţi, 14 septembrie 2010, 22:04)

      resita31 [utilizator] i-a raspuns lui lili

      ca sa instrumentezi un dosar de coruptie, sau egal ce infractiune, cand e vba de grupuri organizate, persoane cu statut special si care au o armata de avocati, e foarte greu si nu ai voie sa lasi loc de interpretari, d'armite sa faci greseli... plus ca cei care savarsesc infractiuni de genul asta, is persoane f bine instruite in ale dreptului, deci nu se pot misca activitatile dna-ului in ritmul pe care ni-l dorim noi...
    • 0 (0 voturi)    
      Hot News-bese (Miercuri, 15 septembrie 2010, 7:21)

      MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Daca spui ceva pe Hot News de dosarele lui Ritzi,bese,etc(adica al mafiei portocalii)te vei alege cu zeci de minusuri ca asa inteleg portocalii ca se face "justitie",adica "ai nostri" sa nu fie atinsi cu nicio floare chiar daca fura si delapideaza.Din pacate mai exista oameni care nu inteleg ce este democratie,libertate,egalitate in fata legii,etc iar acesti incep sa fie din ce in ce mai multi de partea portocaliilor.Ceausescul a format deja omul de "tip nou" iar acesta este un bun votant al lui bese+PDL-ului...
  • -23 (35 voturi)    
    o curiozitate (Luni, 13 septembrie 2010, 21:56)

    serban [anonim]

    Hotnews, de ce ati creat sectiunea "Dosare de coruptie" cu bani de la Uniunea Europeana? Sa inteleg ca era nevoie de cateva zeci de mii de euro ca sa realizati niste materiale jurnalistice solide pe teme anticoruptie?

    Pai, hai sa-si creeze fiecare ziar sau portal de stiri o sectiune dintr-asta si sa-si traga fiecare miliardul de lei, daca tot suntem la faza "pe proiecte". Nu sustin ca nu ar fi un lucru bun, dar nu inteleg de ce cu fonduri UE.
    • +19 (27 voturi)    
      dai tu bani? (Luni, 13 septembrie 2010, 22:29)

      cora [anonim] i-a raspuns lui serban

      poate daca ai da tu bani, n-ar avea nevoie de finantare din fonduri europene. e cam ipocrit sa te folosesti de o publicatie GRATUITA, care traieste, ca orice institutie care depinde de bugetele de publictate, o perioada de criza, si sa te-ntrebi de ce cauta surse de finantare.

      platesti tu salariul oamenilor care conspecteaza dosarele si administreaza permanent continutul sectiunii?
      platesti tu inserarea de catre programatori a unei sectiuni noi, cu design si toate cele?

      daca da, eu cred ca cei de la hotnews te asteapta cu bratele deschise.
    • +20 (28 voturi)    
      cam cate ore de voluntariat faci matale? (Luni, 13 septembrie 2010, 22:33)

      stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui serban

      Da' ce te doare pe tine de bugetul UE? Tare te doare ca din gramada de bani ce o plateste Romania la bugetul UE, o bucata se intoarce in tara.
      Sau voiai tu bacata de ciolan si n-ai fost suficient de destept s-o obtii?
      Fa-ti domle sectiune de "Dosare de coruptie" la tine pe site ca nu te tine nimeni sa nu faci. Nu-ti face griji, accesarea fondurilor UE este cea mai simpla parte dintr-o investigatie jurnalistica pe dosare de coruptie. Da-i 'nainte!
  • +18 (24 voturi)    
    Daniel Morar (Luni, 13 septembrie 2010, 21:58)

    nelu [anonim]

    Mama mia ce a imbatranit baiatul asta. Am plecat din tara in 2007 si imi aduc aminte ca Daniel Morar parea un tinerel. Acum pare un tip imbatranit inaite de vreme.... Asta imi spune ca tipul este supus unui stres super mare. Ultima data l-am vazut intr-un interviu in Iulie 2007
    • 0 (6 voturi)    
      de cate ori il vad ,ma descurajez (Marţi, 14 septembrie 2010, 20:44)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui nelu

      antonio di pietro a folosit la greu tehnologia de ascultare si a reusit sa starpeasca pentru o vreme in Italia mafia in politica!
      acest daniel morar imi pare extrem de fragil,fara succese notabile si, mai mult , cred ca pentru el ar fi fost o usurare daca Basescu pierdea alegerile....
      nu are fanatismul necesar ,in nici un caz nu e sabia dreptatii !
      identic aproape cazul procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi
      di pietro inca traieste ,poate e bine de adus consilier
  • -14 (34 voturi)    
    pierdere de timp, (Luni, 13 septembrie 2010, 22:05)

    kalu [anonim]

    si tare mi-e frica ca acest domn este o marioneta. In orice tara civilizata mamelucii mentionati in articol erau de mult la inchisoare. La noi in schimb vine tupeista aia de rizi sa ne faca morala la televizor, si ne mai si arata botezul lui fisu la actualitati, asa sa ne sfideze !!!
    • +10 (20 voturi)    
      L-ai vrea dat afara? (Marţi, 14 septembrie 2010, 7:38)

      Caloianu [anonim] i-a raspuns lui kalu

      Esti infractor si te temi pentru ca-l vezi perseverent? Seamana omul asta a marioneta? L-ai vrea dat afara ca sa scape marii mafioti politici?
      • +1 (3 voturi)    
        Mda... (Marţi, 14 septembrie 2010, 23:14)

        MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Caloianu

        Mai "succesuri" a mai avut acest individ in functia pe care este platit...Poate-mi spui si ceva realizari nu doar vorbe si "intantii" de viitor.El este un bun executant al ordinelor politice si pentru asta este platit si tinut in functie.
  • +20 (22 voturi)    
    Interceptari (Luni, 13 septembrie 2010, 22:07)

    johnny [anonim]

    Normal ca trebuie intrebat inculpatul ce parte din interceptari contesta, cum naiba sa trimiti tot la expertiza? Si daca spune ca le contesta pe toate se expertizeaza doar pasajele relevante, nu tot ce a vorbit omu la telefon...
    • +15 (17 voturi)    
      II (Luni, 13 septembrie 2010, 23:48)

      KidChinoT [anonim] i-a raspuns lui johnny

      Si daca contesta inculpatul toate interceptarile si poate lua o sectiune semnificativa de cateva secunde, sa zicem 30 din fiecare interceptare si analizata aceea. Dar vad ca la noi procedurile sunt facut si apoi relgementate doar pentru a se ajunge la prescriptie. Avem nevoie de magistrati noi in CSM!!!
  • +26 (38 voturi)    
    jos palaria (Luni, 13 septembrie 2010, 22:11)

    stefan2008 [utilizator]

    Daca ar fi magistrati mai multi ca asta, aproape ca as avea incredere in Justitia din Romania.
    • +10 (20 voturi)    
      da, din pacate (Luni, 13 septembrie 2010, 22:36)

      suca [anonim] i-a raspuns lui stefan2008

      prea bun... prea bun pentru Romania. nu stim sa apreciem ce avem bun. pt noi bun este badea, paunescu, vadim, vantu. astia sunt oameni adevarati si nepatati in Romania. nu Daniel Morar.
      sa ne fie rusine.
      pacat...
      • 0 (0 voturi)    
        nu ma innebuni! (Miercuri, 15 septembrie 2010, 8:19)

        srpc [utilizator] i-a raspuns lui suca

        si ce pete are Badea? aia ca il critica, perfect justificat, pe seful mafiei portocalii? cata nesimtire la postacii pedelisti, Doamne...
  • +5 (11 voturi)    
    foarte bine (Luni, 13 septembrie 2010, 22:40)

    cristina constantinescu [anonim]

    ca au dosare. sa le rezolve cat mai repede.
    Astept cu nerabdare si dosarele Becali, Berceanu, Videanu, etc.
  • +6 (12 voturi)    
    Se lucreaza (Luni, 13 septembrie 2010, 22:51)

    HESS [utilizator]

    Pana cand se va prescrie fapta.Pai si cei care tot plimba dosarele sant pe mana cu hotii.Ar trebui si ei trimisi cu dosarelul in justitie dupa ce in prealabil sa fie scosi din magistratura pe viata.Asa se procedeaza intr-un stat de drept si DEMOCRATIC.
  • +11 (13 voturi)    
    justitie (Luni, 13 septembrie 2010, 22:54)

    omul de pe strada [anonim]

    Nu am nici o competenţă în drept! Nu am nici o soluţie, prin urmare...
    Dar oricât ai fi de neavizat este clar: lucrurile stau rău în justiţie.
    Dacă procesele se amână... şi se tot amână înseamnă că funcţionarea tribunalelor nu este bună...
    Peste tot în lumea civilizată sistemele funcţionează (mai sunt şi probleme, nu zic). La noi excepţiile sunt când funcţionează bine.
    Şi... mai este o treabă: românii educaţi în România se descurcă foarte bine în alte ţări, în alte sisteme...
    Concluzia: Legile sunt proaste, sistemele sunt proaste...
    • +5 (11 voturi)    
      Ai dreptate. (Marţi, 14 septembrie 2010, 7:47)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui omul de pe strada

      La noi se descurca, fac averi, oameni ca Vintu, Patriciu, Voiculescu, Voicu, etc.
  • +2 (10 voturi)    
    Am incredere in politie, am (Marţi, 14 septembrie 2010, 7:33)

    Audit [utilizator]

    incredere in procurori, nu am incredere in judecatori. Tocmai de aceea i-as ruga pe acestia ca atunci cand iau mita sa se gandeasca la faptul ca unul din copiiii lor se poate intalni, pe parcursul vietii, cu un infractor eliberat de ei (si daca acel infractor se ocupa cu droguri sa se gandeasca de 2 ori, de 1000 de ori).
    Nu am incredere in judecatori. Ciubucari si atat. Acel procent de 10% care ar fi corecti este sufocat de restul.
  • +4 (10 voturi)    
    justitia si dosarele (Marţi, 14 septembrie 2010, 8:57)

    caragiale [anonim]

    Mi-a placut concluzia unui invitat pe Antena 3.

    La noi , coruptii fie sunt lasati liberi fie sunt aresati 29 de zile apoi lasati liberi .

    Concluzia invitatului a fiost ca justitia nu functioneaza in ambele cazuri: fie aici e paradisul hotilor fie au fost gresit arestati fie procurorii nu isi fac treaba.

    Ma intreb cind va fi TOLERANTA ZERO asupra capuselor ce au supt tara asta !
  • -5 (13 voturi)    
    Da, da... (Marţi, 14 septembrie 2010, 9:05)

    CRadu25 [utilizator]

    Si Pinocchio era viu... Marea coruptie e gramada la DNA, dar justitie se face la televizor "pe alese". Haidi bre, cat de prosti ne crezi?
    • +4 (10 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 septembrie 2010, 10:45)

      [anonim] i-a raspuns lui CRadu25

  • -3 (11 voturi)    
    Super ! (Marţi, 14 septembrie 2010, 9:07)

    123bau [anonim]

    ... Daca printre dosarele astea se afla si dosarele "Flota" si cel al lui Ridzi e chiar prea frumos sa fie adevarat.
  • +1 (13 voturi)    
    Diletantism (Marţi, 14 septembrie 2010, 9:15)

    anonim [anonim]

    Pana nu exista nimeni din marea coruptie condamnat nu voi crede ca exista justitie in Romania.
    Ori sunt prosti si nu stiu sa faca un dosar ori sunt diletanti si nu cunosc legea.
    • +9 (13 voturi)    
      Le cam amesteci... (Marţi, 14 septembrie 2010, 9:46)

      biluta [anonim] i-a raspuns lui anonim

      Daca procurorii ar fi prosti sau necunoscatori ale legii atunci procesele ar fi rapide si avocatii apararii ar rezolva imediat problema. Am avea sentinte finale si gata. Dar tocmai asta e problema, ca stiu sa faca dosarele. Asa ca acuzatii se folosesc de toate tertipurile in sala de judecata ca sa amane judecarea pe fond. Deci problema e la puterea judecatoreasca, mai putin la procurori. E aberant ca in atatea procese "mari" sa nu ai nici macar o pronuntare intr-o instanta de 3-4 ani... Cum o fi ea, vinovat/nevinovat, dar sa existe sentinte date. Asa toti spera la prescriere...
  • -2 (10 voturi)    
    Cand portocalii vor pierde puterea!!! (Marţi, 14 septembrie 2010, 10:05)

    gelu [anonim]

    Morar o sa fie priponit pe viata la mititica.
    • 0 (8 voturi)    
      stramb (Marţi, 14 septembrie 2010, 11:12)

      nmh [anonim] i-a raspuns lui gelu

      stramb domle stramb

      faceti cursuri de drept cu fondurile alea europene daca tot le luati, la distanta macar in timpul liber si indreptati-va gandirea
      • 0 (0 voturi)    
        vezi ca Morar te-a pus la plata (Miercuri, 15 septembrie 2010, 8:22)

        srpc [utilizator] i-a raspuns lui nmh

        acum 12 ani a bagat la bulau un nevinovat, care a castigat apoi la CEDO bani frumosi, platiti nu de Morar ci de mine si de tine! deci nu e deloc OK individul.
  • +5 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 septembrie 2010, 10:46)

    [anonim]

  • 0 (8 voturi)    
    sunteti o comoara.... (Marţi, 14 septembrie 2010, 11:11)

    patronul hotnews.... [anonim]

    dar dupa emisiunea la B1TV ati putea 'iesi' la suprafata....; avem nevoie de Dv. si de asa experienta...;felicitari
  • +1 (5 voturi)    
    citind cum se judeca cazurile de coruptie (Marţi, 14 septembrie 2010, 12:08)

    yellowdog [utilizator]

    concluzia este ca in Romania cu cat furi mai mult cu atat ai sanse mai mari sa scapi chiar si daca esti prins. Probabil "alesii" au prins din zbor asta si marseaza puternic.
  • +1 (5 voturi)    
    Procurorii "superiori" si "justitia" lor (Marţi, 14 septembrie 2010, 14:05)

    Costache2009 [utilizator]

    "... printr-un simplu interviu susţinut pentru numirea în D.N.A. şi D.I.I.C.O.T., fără criterii prestabilite şi ignorarea Consiliului Superior al Magistraturii, eludând trei concursuri consecutive de promovare, un procuror cu grad de parchet de judecătorie, cu 6 ani vechime în funcţie, obţine grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie."

    Concluzie: Atata timp cat procurorii D.N.A. şi D.I.I.C.O.T. sunt numiti politic de reprezentanti ai partidului aflat la guvernare, in dispretul legii si examenelor profesionale firesti, ei nu vor putea fi banuiti nici de profesionalism, nici de impartialitate, ci doar de executarea, mai mult sau mai putin "profesionista", a comenzilor politice. Si vor da vina pe judecatori pentru toate esecurile lor profesionale.
  • +1 (7 voturi)    
    Veti vedea... (Marţi, 14 septembrie 2010, 16:08)

    haiducul [anonim]

    ...justitie la ... vara,sau sfantu asteapta ori la pastele cailor.Ati auzit si de ,,o mana spala pe cealalta" adica stanga nu poate intra la puscarie fara...dreapta.
  • +1 (7 voturi)    
    Nu cred nimic! (Marţi, 14 septembrie 2010, 17:25)

    moraru [anonim]

    Acest individ nu este altcineva decat functionarul care in dispretul legii si al constitutiei l-a // tot timpul pe socrul lui sida... Cand il voi auzi vorbind despre dosare in care sunt implicati cei din clanul basescu atunci il voi crede ca se lupta cu marea coruptie. Pan atunci poate sa zica ce il invata matrozul ca eu tot nu il cred.... stiti cine e vinovat de moartea celor 6 copii nevinovati de la Giulesti? Raspuns: basescu boc si banda de hoti portocalii. Cand vor plati pentru asta? Niciodata! Solutia? sa ii bagam in puscarie!(editat de HotNews.ro)
  • 0 (0 voturi)    
    In curand Mocanu V si Botezatu C la DNA (Marţi, 14 septembrie 2010, 20:47)

    Laurentiu DAMIAN [anonim]

    In curand presedintele CJ Buzau dl Mocanu V si seful de birou investitii din aceeasi institutie vor fi audiati la DNA pentru mai multe invinuiri ce li se aduc legate de masluirea licitatiilor.
    In cazul in care vor fi gasiti vinovati, acestia risca pana la condamnari de max 5 ani, cei drept cam putin pentru banii publici cheltuiti discretionar si in bataie de joc pentru contribuabilul buzoian.
  • -1 (1 vot)    
    Liviu Nicolae Dragnea ...? (Marţi, 14 septembrie 2010, 22:41)

    Florin40 [anonim]

    ...mai are de asteptat pana ajunge si el la cercetat? Poate vor mai castiga si alte firme licitatii la CJ Teleorman cand acest "baron" o sa ajunga la DNA. A cheltuit cum a vrut banii acestui judet.
  • -1 (1 vot)    
    Film (Marţi, 14 septembrie 2010, 22:51)

    Marius Ogrean [anonim]

    Cand o sa se faca un film despre Daniel Morar, ar fi fain sa il joace Harvey Keitel, ca seamana :)
    • 0 (0 voturi)    
      de ce despre el? (Miercuri, 15 septembrie 2010, 8:24)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui Marius Ogrean

      cunosc pe cineva mai interesant si mai onorabil: vanzatoarea de la non-stop-ul de la parter!
  • +3 (3 voturi)    
    timp (Miercuri, 15 septembrie 2010, 2:23)

    cosminrs [utilizator]

    De cand a ajuns LA DNA spui aceeasi chestie. Cand o sa se intample ceva? Nu esti bun de nimic decat de santaj si de aruncat p[raf la noi in ochi. NU cred ca vreodata o sa ajunga cineva sa fie si condamnat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by